Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hovořil jste i o nedostatku pracovních sil. Jak se s tím jako firma s pěti sty zaměstnanci vyrovnáváte?

    Je
    to čím dál těžší. Hlavní problém je v tom, že někdo kdysi řekl, že čím
    víc bude vysokých škol, tím víc budeme mít vzdělaných lidí a stát na tom
    bude lépe. Dělnické profese byly zesměšňovány a říkalo se, že nejsou
    sexy.

    Tak
    se otevřelo obrovské množství vysokých škol. A všichni absolventi,
    přestože jsou to mnohdy školy kvalitou nevalné, si myslí, že s titulem
    musí mít automaticky práci v kanceláři a obrovský nástupní plat.

    majitel stavební firmy si stěžuje na nedostatek dělníků a jinak povídá o vysokých školách to, co já - příliš mnoho, nízká kvalita.
    Ale mohu jej uklidnit. Tahle nová, inkluzivní generace, nebudou žádní lumeni díky kvalitě výuky s inkluzivními žáky na ZÁKLADNÍM stupni. Ty základní školy se jmenují proto základní, protože jsou nejdůležitější v edukačním cyklu. Pokud nezvládnete základy tam, těžko už to doženete na střední, natož vysoké.
    Tzn. počkejte těch 5 let ještě, kdy vám výjde první slabá generace ze škol, budeme zase národem dělnické třídy. I politici pochopí, že na vysokou nemůže pak každý, po stížnostech kantorů z terciárního stupně. Oni už si totiž stěžovali za mě, teď musí páchat sebevraždy s touhle generací, která nečte..a bude hůř.. pro stavaře lépe. :)
    možná proto politici tu inkluzi neřeší, že nám vyřeší zaplnění těch dělnických míst v příštích dekádách..

    • a za tu nízkou kvalitu (tedy nárůst kvantity, namísto kvality, což by se ještě dalo chápat) nově vzniklých vysokých škol, kterou zmiňuje majitel jedné z největších betonárek u nás CS-Beton, může samozřejmě šéfka Akreditační komise, kolegyně Dvořáková, kterou už po léta kritizuji. Pokud je ještě v úřadě, už jsem to raději přestal sledovat, tak je to nepochopitelné. Měla letět už u kauzy UJAK..

      • čísla školní inspekce navíc mluví jasně - pětina dnešních žáků základních škol má problém se už jen podepsat, navíc si to po sobě přečíst. Jsou to samozřejmě všichni ti ze zvláštních škol, inkluzivní + ti, kteří by byli nejslabší v kolokviu třídy, i kdyby žádná inkluze nebyla, ale lze se domnívat, že by na tom byli lépe za předpokladu, kdyby se kantor mohl věnovat v hodině pouze výuce, ne z poloviny času řešit kázeňské přestupky těch, kteří na osnovy základních škol zkrátka nemají a mají to v papírech z doby před inkluzí psychologů z pedagogicko-psychologických poraden, nicméně stát (soudružka Valachová z ČSSD) rozhodla, že bude chytřejší i než ti nejchytřejší z psychologů a tyhle posudky smetla ze stolu a zavedla onu inkluzi, čiže nyní je jejich hlavní prací (jak vidíte z čísel) zpomalovat ty, co na ty osnovy ještě měli nebo mají. 
        Dále taky z dat víme,že se nám zmenšuje ta skupina těch nejnadanějších. Není to zase tím, že by nám slábly geny rodičů v populaci, nebo že by ti bystřejší, z velké části vzdělaní, rodiče neuměli své děti najednou vychovat, jen prostě dítě se učí nápodobou jak známo, tzn. kopíruje i to patologické chování inkluzivních spolužáků, kteří mají z pedagogicko-psychologických poraden ten nález, že jim  o výuku nikdy nepůjde a nešlo, protože mají nejrůznější psychiatrická onemocnění charakteru ADHD (což se dá ještě korigovat substituci dopaminu v podobě metylfenidátu v krystalické podobě), ale pak hlavně ADD (to neukorigujete ničím, jen utéct ze třídy před takovým takyžákem), a dále specifických poruch chování a učení. Tahle bohatá skladba kdysi žáků zvláštních škol nyní studuje s vašimi dětmi na klasických základkách. Stát to prý vyřeší navýšením psychologů nyní nově.. :D tzn. často těch z těch pedagogicko-psychologických poraden, kteří nedoporučili těmto studovat a k nimž tihle docházeli, pokud rodiče vůbec měli zájem, po výuce ve zvláštní škole, na psychologická sezení. Nyní je budou absolvovat asi v rámci školního vyučování - kdy, to nikdo zatím neobjasnil. Máme znovu velmi slabého ministra školství, tam ještě snad neseděl odborník, kterému by šlo o budoucnost národa, kterou samozřejmě formuje kvalitní vzdělávací systém..
        no a pak poslední věc. Tohle moudré rozhodnutí moudré soudružky Valachové mělo samozřejmě za následek i odchody těch nejlepších kantorů z klasických základek (peďák studovali, aby učili ty, kteří se učit chtějí, nepřišli si do školství zničit zdraví, navíc suplují z části práci speciálních pedagogů, což je úplně jiný obor v rámci pedagogických oborů, podobně jako andragogika), a protože trh na tuhle anomálii s inkluzi ve vzdělávání hned zareagoval nárůstem soukromých škol, tak měli i odejít kam.
        Češi ale nejsou ještě naučeni vnímat soukromé školství jako kvalitnější, jak je tomu v zahraničí, pořád jej vnímají jako komerční záležitost, tzn. rodiče ten trend nenásledovali, byť nám reálná mzda roste a už by na to, dát dítě na výukou kvalitnější (tvrdím dnes i bezpečnější) soukromou základku dnes i velká část měla, setrvali v tradičním modu.
        čiže stavaři se nemusí bát, vše spěje k hloupnutí téhle nové, mladé generace Z, X nebo jak se jí říká. Půlka jich sice možná skončí na IT, protože k tomu nepotřebujete ani nějaké velké vzdělání (vysoké školy jsou v tomhle oboru téměř zbytečné, tvrdím, pokud neděláte robotiku na ČVUT), dnes se rekvalifikuje spousta vyřazených horníků v tomhle oboru v rámci pracovního úřadu, ale furt to ty počty na učňácích navýší, protože tam zase tolik kantorům nikdy nevadilo, že se učeň neumí podepsat, důležité bylo, jak zvládne manuální činnost. 

        jen vyčkejte, trend vám přeje. :)

        • na druhou stranu, přesvědčte dnešní BIO matky, které mají problém i naočkovat dítě a nedochází jim, samotným v mládí očkovaným, že takto se nám v populaci podařilo vymýtit spousty chorob jako spalničky, ten černý kašel, TBC, na které se v rozvojových zemích Afriky umírá dodnes, a tohle vše jim dojde, až dítě s touhle epidemií černého kašle, která nyní proběhla, skončí v nemocnici, čiže tyhle přesvědčte, že by mělo jejich dítě brát nějakou krystalickou látku substituce dopaminu na to ADHD, které ještě můžeme korigovat. Tzn. v třídě máte pořádně živo dnes.
          Tady bych chtěl vyjádřit obdiv Milanu Antošovi a všem těm, kteří dnes ještě užívají jednostopá vozidla a ocitají se dnes tak na našich silnicích jednou nohou v hrobě. STatisticky totiž uvádějí, že ADHD trpí až 80% populace, zachycená je ale tak sotva třetina, čiže zbytek to netuší, nebo neřeší. A stejně tak je už dokázáno, že tihle mají o 50% vyšší nehodovost.
          tak ještě na doplnění a teď už utíkám.. fajn den všem

          • přitom jde už o ty bezpečné RnA vakcíny, které nenesou ten mrtvý protein té nemoci jako za komunistů ty proteinové vakciny. vše si mohly BIO matky nastudovat za pandemie covidu, té biomedicíny bylo v médiích spousty..

  • Vyzval, aby lidé okamžitě přestali s nenávistnými
    komentáři. „Z toho, co se rozpoutalo, jakou nenávist mnozí zaseli, tak
    se z toho dnes stala bouřka a teď téměř stojíme na prahu občanské války.
    Takové nenávistné komentáře jsou dnes na sociálních sítích. Proto vás
    prosím: přestaňme s tím okamžitě,“ apeloval Eštok. 

    zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-atentatnik-se-k-cinu-rozhodl-hned-po-prezidentskych-volbach-rekl-ministr-40471949

    čiže proruského soudruha Fica chtěl zabít PRORUSKÝ romantik, zřejmě původně i pacifista, který ostře odsuzuje násilí, proto na to šel takhle..
    Přiznejme si - kdo dnešní slovenskou občanskou společnost ještě chápe?? :)
    Každopádně to konvenuje zase s tím, co jsem psal před pár dny v souvislosti s oligarchy této země na jiném místě, že takhle končívají diktatoři (jedinci, kteří usilují o autokracii v zemi a vlastní umělou imunitu před zákonem, takhle funguje dnešní Sovětský svaz btw, kde nejde ani tak o vliv jednotlivých oligarchů jim samotným, ale právě o tu absolutní beztrestnost, ať se dopustím čehokoliv, jen Sověti jsou slaboduchým národem neschopným už revolucí jako v minulosti, tady u nás na to nejsme zvyklí a naopak vždy může čekat takový jedinec nějakou odezvu od národa coby odpověď na své chování a jednání a už to ani nemusí být navíc občan podporující opozici, ale přímo člen jeho tábora, to je pro sociology zajímavé zjištění..) v historii, kdokoliv se snaží ovládnout chod institucí v jakékoliv zemi. Použil jsem tam příměr se Svatoplukem a Břetislavem II. z historie, jen ten vražedný nástroj byla v raném středověku dýka do zad, zbraň jednoduše ne, protože ještě neznali střelný prach.
    Pro Roberta je to mementem, že by měl změnit chování nejen politické, ale i občanské a pro všechny autokraty zase, že to vždy a pořád bude končívat stejně tyhle příběhy. Robert měl jen štěstí.

  • Jak si z nás dělají pražáci srandu. Tady je cca 340 000 ukrajinců. Necelých 130 000 pracuje.  A 400 ! se chce vrátit domů.A vláda o tomto jedná? Si dělají kozy? A co ty statisíce kteří tady jako zůstávají a kterým se nechce pracovat nebo spíš prokličkovali v systému? To není 500 přivandrovalců.To jsou statisíce.Které je třeba živit z našich daní.Platit jim bydlení a živobytí. A tisíce tady našich zdejších rodin strádají.A hluponi v Praze pořád dokola podporují válku za každou cenu. 

    • Nedavno priznali 600 000!!!!!!!

  • O podpoře bydlení? Zase budou cpát peníze do zlodějů a loupežníků a kšeftařů s bydlením? Moc rád bych viděl, kolika lidem se pomůže k odpovídajícímu bydlení. 

    Některé obraty jsou úsměvné - asistované návraty Ukrajinců.
    Kdo a jak bude "asistovat" těm, kteří si řádně uplatili u Ukrajinských úřadů útěk mimo svou zemi? Politici křičí, že nesmíme muže podléhající branné povinnosti vracet do místa války. Že by to znamenalo jejich jistou smrt. 

    A naše média nás zahlcují tím, jak ukrajinská armáda denně vítězí na všech frontách.

    Někdo nám zase a opět lže. 

    • Pápěrko, tak tímhle nás naše média opravdu, ale opravdu nezahlcují.. Už jste se zaregistroval na tom vlasteneckém webu: pokec24.cz ? Jestli ne, je to pro ten pokec24 vééliká ztráta...

      🤣

      🙈

      👿

       😢

  • KIMCID

    Tady máš lístek a mazej domů

    • Do Rostova na Donu ?

  • Nemělo to být vyřešeno už někdy před 1,5 rokem ? Všichni kdož k nám přijedou by měli absolvovat zdravotní prohlídku. Našemu zdravotnímu personálu to nezávidím. Názvy importovaných nemocí znějí dosti nebezpečně. Imigrující jistě mají i parazity.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit