Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ale že se nám chlapec vykrmil, napapinuškal.........
  • A nedaj s tím megatunelem pokoj a nedaj. Asi mají něco slíbeného.
  • Že svazáka hanba nefackuje
  • Titanik jde ke dnu a ti pitomci staví padesátileté pilíře.
  • Aáááááááá konečně, to se zase napakujem, spořte střádalové, zašátrejte v kapsách pro pětník. Chytneme vás na udičku tučného důchodu. Už vidím důchodce, jak se soudím s fondem o své nastřádané peníze. My si budem žrát a hlasitě mlaskat!
  • Budete si spořit a za rok si naspoříte třeba 12000. Za 30 let, těch 360.000,- bude mít hodnotu tak 60000,- a to, kdo vi jestli? Takže to nemá cenu, a fondy stejně někdo vytuneluje. Už vidím 70ti leté pracovníky v hornictví, řidiče, policisty, hasiče . . . V USA důchodové fondy vlivem krize, která začala v USA ztratily 80% své honoty, protože měly velké prostředky investované právě v rizikových tzv. jak oni tomu odborně říkají: derivatech ( akcie, balíky akcíí ve kterých byly nemovitosti, které byly na hypotéku na velky úrok prodané lidem, kteří nikdy, vzhledem ke svým příjmům, tyto hypotéky nemohli zaplatit). Nejjicstější proti vytunelování a proti inflaci, která znehodnocuje úspory je průběžná systém. Nic v něm nezůstavá protože to co se vybere se vyplatí a vláda vzhledem k inflaci musí průběžně zvyšovat důchody. Předchozí demokratické vlády i tento průběžný důchodový systém tunelovaly a to když vznikl v tomto průběžném ůchodovém systému přebytek, který vlády v rámci rozpočtu, protože důchodový účet nebyl oddělen od státního účtu, použily napodporu soukromého sektoru na pddoporu podnikatelům. Dál vlády tento průběžný systém nepřímo tuneluji formou toho, že snižují odvody podnikatelům a firmám za zaměstnance a tím jej dostávají do deficitu s odůvodněním neustáleho snižování ceny práce.
  • ČR-EU pyramida s.r.o
  • Stát klientům nic nezaručí. Jedním z důvodů zjednodušování výběru penzijního fondu je mylná představa o státních garancích, která je mimo odbornou veřejnost dost často zkreslená a vede k tvorbě nesmyslných mýtů. V penzijním připojištění není v současnosti zaveden žádný garanční systém pro případ úpadku penzijního fondu, jako je tomu například u bankovních vkladů, kde existuje Fond pojištění vkladů. Při takovémto negativním scénáři by se musel účastník penzijního připojištění domáhat svých nároků soukromoprávní cestou tak, jak je tomu při úpadku jakékoliv akciové společnosti. Druhá mylná představa klientů se týká právě připisovaného zhodnocení na jejich účet. Ano, zákon garantuje nezáporné zhodnocení vložených prostředků. To ale neznamená, že ho garantuje stát. Zákon o penzijním připojištění říká, že pokud by výsledkem hospodaření penzijního fondu byla ztráta, musí ji penzijní fond pokrýt z vlastních zdrojů, v krajním případě až snížením základního kapitálu fondu.Z uvedeného vyplývá, že penzijní fond jako právnická osoba se může v důsledku dlouhodobě špatných výsledků nebo špatného řízení dostat do potíží jako jakákoliv jiný ekonomický subjekt. Lze sice namítnout, že penzijní fondy podléhají důkladnému finančnímu dohledu ze strany České národní banky, přesto v dnešní době již víme, že bankrotům můžou čelit nejen banky a pojistné domy, ale dost často i celé státy.
  • Reformy, reformy, reformy to znamená, krádeže, krádeže a krádeže. Vláda chce, né jenom, změny v pravidlech ohledně důchodů, ale jak je zřejmé, má v úmyslu měnit již zavedená pravidla stávajícícho důchodového připojištění a to proto, že si tam lidé v penzijním připojištění nastřádali nemalé prostředky na dobu důchodu a vláda se chce k těmto prostředkům nějak dostat a to provede tak, že asi rozvolní pravidla hospodaření těchto penzijních fondů. Zatím dosud existující penzijní fondy mohly na kapitalovém trhu podnikat jenom v těch nejjistějších a nejmíň rizikových položkách. Ale teď vláda chce nejspíš našetřené peníze občanů v penzijních fondech vrhnout na kapitalový trh a to tak, že penzijním fondům asi umožní investovat do akcii a to je jenom krůček k vytunelování těchto fondů. Dále vláda bude nejspíš pracovat na tom jak zabránit tomu, aby lidé, kteří mají peníze v těchto fondech si mohli tyto peníze jednorázově vybrat a aby tyto peníze zůstaly v těchto fondech právě na podnikání penzijních fondů na kapitalovém trhu a tím, aby vláda tyto peníze dostala na kapitálovy trh. Jak to vláda odůvodní. Vláda to bude odůvodňovat, že chce lidem zajistit výšší penze, bude to odůvodňovat tím, že chce, aby tyto peníze byly hospodárně využity a nebyly občany jednorázově vybírany z penzijních fondů, jak to umožňuji dosavadní penzijní smlouvy, teď je otázka, jak to vláda provede, aby tyto smlouvy změnila, aby lidem zamezila se dostat jednorázově k jejich našetřeným prostředkům. Již Topolánková vláda chtěla něco podobného provést, ale časově to nestihla. Tato vláda pana Kalouska se k tomu vrací. Důvod je jediný, jsou tam velké peníze a vláda tyto peníze asi bude chtít pro sebe. Cesta k tomu je, že jak je napsáno bude provedena TRANSFORMACE tychto fondů.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit