Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To jsme se dočkali po 22 letech. Tak klidně se nám žilo, Sice jsme raději mlčeli, ale měli jsme práci a všechno zdarma. Tato vláda nás vede do neuvěřitelných problému. Koukněte do minulosti - to už tady bylo. Bude krvavá revoluce, jak uzrá čas.
  • Kde je sakra (v)ocasantiparoubek?
  • kus vola je ten kdo si myslí že lidi na hranici bídy mají stavebko, a ti co nejsou na hranici bídy a umí s financema zacházet dokáží najít způsob jak pokrýt onen výpadek okolo 1000,- za kalendářní rok + úroky z něj
  • Ty jsi ale kus vola.
  • řeč byla o závodních jídelnách ne o restauracích
  • Je vidět, že jsi mladý hlupáček, pane "ja". Do 60 let byl Žižka na 25 koruně - tedy jen jeho hlava a když se přiložilo zrcátko šikmo přes hlavu a zavázané oko, tak se vytvořil souměrný obrázek dámských genitálií - tenkrát jsme se s těmi 25 korunami s tím nablbli dosyta. A kvůli tomu byla 25 koruna zrušena a nahrazena dvackou...tam už byl Žižka jinak a nešly žádné čuňárny zobrazit. Holt mládí ntoho neví, jen si myslí, že snědlo světovou moudrost...( také mi nebyla nabídnuta možnost reagovat ).
  • Nekecej !!! Ceny jídel v běžných restauracích začínají od 90,- Kč. Asi obědváš na hnoji...
  • Víš drahá znám pár lidí co zkončili špatně. Jeden kolega z práce, asi neuměl počítat nebo si myslel že může hospodařit po vzoru socanů zadlužil sebe i svoji rodinu tak nehorázně že když mu došlo co proved odložil všechny doklady doma a jediné co si vzal bylo tažný lano z auta. Gentlemansky nechal všechny dluhy přeživším. Druhý příklad opět zadlužení opět veliké potíže vyhlášení osobního bankrotu a v exekuci ztráta takřka všeho.
    Drahá na ulici končí zpravidla lidé ne proto že ztratí práci, ale proto že neumí počítat a nedrží se zásady utrať míň než vyděláš. Kdo chce pracovat vždy něco najde i kdyby to bylo zaměstnání neodpovídajicí jeho vzdělání. Dobrou práci lze hledat i když děláš "podřadnou" práci
  • On si hlavně majitel (zrůdný kapitalista) je plně vědou že ZAMĚSTNANEC JE TVŮRCEM HODNOTY
  • u kocoura v botách mi to nenabídlo odkaz reagovat, tak aby to bylo poblíž něj reaguji přes tebe Lído
    Kocourku Žižka byl na dvacetikoruně.
  • Tvá narážka na ceny v závodní jídelně ...
    Tehdy průměrný plat okolo 2000,- cena jídla 4,50
    dnes průměr okolo 20.000,- cena jídla okolo 50,-
    počítat umíš? oboje průměrně vzrostlo desetkrát.
    Pomůcky se fasovali protože je někdo koupil z peněz i těch daňových poplatníků kteří neměli se školským systémem co do činění a dávali se takovým kteří o vzdělání neměli zájem a nebo byly nevzdělavatelní a nechápajicí normální ekonomická pravidla typu že za vše se platí.
  • nikdy nic není zadara, ty jsi někdy pracoval a nechtěl jsi výplatu????
    Každý chce mít zaplacenou práci kterou odvede
    A když ji neplatí ten pro koho je práce odvedena tak ji logicky platí někdo jiný!
    Ten někdo, kdo platí, musí někde ty peníze vzít!
    ...
    Hergot už začni myslet
    NIKDY NIKDE NIC NENÍ Z A D A R M O !!!!
  • Bodejť by nebyli zlatý, když ukradli na co přišli a ověsili se nakradeným zlatem.
    Dědečku, taky jsi hajloval, tedy čestprácoval?
  • Nejedná se o umrznutí ale spustí se loupení krádeže přepadání atd. protože ti postižení se budou chtít uživit jakkoliv.Kdy přijde pád tohoto odporného systému?
  • Nejsem z Jižních Čech. A krabicové mléko jsme nekupovali, ani jej u nás neměli. Takže dobrá, nic proti tomu. Ale jinak blábolíš. Prožil jsem celý socialismus a nástupní platy od 1.100,- Kč v 50tých a ještě cca do r. 1965. V 80 letech za nástupní plat 1100 K4S nedělaly ani uklízečky. Malé platy si vydělávali mladí dělníci v úkolových mzdách, moc toho neuměli a mistr se jim bál svěřit lepší práci ze dvou důvodů, jednak zapracovaní dělníci, mající rodiny požadovali vyšší mzdy - jako dnes, to se nemění, tak dostávali složitější práce, lépe placené, a za druhé mladí kluci naflákali dost zmetků, takže jim složitější práce nemohly být svěřovány. Tak dělali jednodušší a méně placené. Zkušenosti se nabývají postupně.
    Ale těmi nástupními platy tehdy třeba 1.500,- kčs patrně míníš úředníky. jenže ti nové hodnoty netvoří, s výjimkou konstruktérů a technologů vč. vývojářů, což jsou profese pro výrobu nezbytné.
    A těch 1.500,- kčs je dnes adekvátní k výdělku 20.000,- Kč. Ono se nesmí koukat jen na nominální, ale hlavně reálnou hodnotu. Takže dnes platy reálně nejsou vyšší proti těm 1.500,- Kčs za socializmu. Důkaz tu je: jak to, že 80% občanů vyjde se svými příjmy buď minusově proti životním nákladům, anebo v lepším případě jen od výplaty k výplatě ??? To je podle tebe krásná životní úroveň?. Jinak už mi táhne sedmdesátka, tak proč si myslíš, že jsem to nezažil ? Mám pocit, že jsito nezažila sama a jen to máš v hlavě dost pomotané. Na rozdíl od tebe se nesnižuji k nadávkám, že jsi prašivá, dokonce ani kdybys pracovala jako erosenka...
    A jen malý dodatek z mládí: Když jsem v 60 letech šel na zábavu, tak jsem si vzal modrou 25korunu - tenkrát na nich byla hlava Žižky. zaplatil jsem vstup, navečeřel se, ožral se a ještě mi desetikoruna zbyla....
  • Lituji, ono těm klasikům nadává kdekdo, kdo je třeba ani nečetl. Chodil jsem si je vypůjčovaz do státní knihovny. Ta díla tam byla vložena v roce 1953 z popudu ÚV KSČ. V roce 1985, tedy po 32 letech jsem otevřel dílo Marxe, kde byl výpůjční lístek s datem vložení v r. 1953 a já byl v roce 1985 prvním čtenářem, který si tu práci půjčoval. 32 let tam prostě ležela a když ji knihovnice přinesla a sfoukla 5cm vrstvu prachu, tak nešlo ani dýchat. Myslím, že lidí, kteří díla klasiků znají a četli je, je u nás hodně poskrovnu a nedivil bych se , že je ani neznala řada členů ÚV KSČ. Lidé znají díla klasiků z pokřivené komunistické propagandy, popřípadě studenti VŠ z té doby studující povnně "marxák", si je nepůjčovali ( natož kupovali ) a zkoušky z něho dělali na základě přednášek a obecných postulátů, vytržených z kontextu díla. A dnes najednou máme "odborníků" na marxismus-leninismus, vyvracejících hloupě něco, co vůbec řada z nich nikdy ani nenapsala. Můžeš prozradit, která díla jsi od Marxe, Engelse a Lenina četl ??? A takže u nás nejsou kapitalisté a dělníci ??? To je tedy objev tisíciletí. Hloupější výrok jsem v životě neslyšel, tedy předchozím textem míním, pojmenování společenských skupin jako třídy...
  • Přečetl jsem většinu Marxových prací, dokonce i jeho Rukopisy Grundrise. Co jsi přečetla ty, že jsi tak moudrá hlavička ? Můžeš dát dom placu, která díla jsi četla a pokud ne, tak jak víš, že jsou zrůdná a že to jsou bláboly ??? Oni ti to jemńpm řekli, že jsou to bláboly a tak vyvádíš, A pozor - Marxe si v Německu mimořádně váží..., že by byli tak hloupí ???
  • A co zdravotnictví, školství, školní pomůcky se od r. 1962 fasovaly zadarmo ve školách. léky zadarmo, pak z 1,- Kčs manipulační poplatek, prakticky bezvýznamný. Takže ten oběd byl zadarmo, ale od babičky nebyly zadarmo ty léky a pomůcky a pobyt v nemocnici atd.atd. Ono toho bylo, jejda být to dneska, tak se máme... A to co třeba nebylo zadarmo např. závodní stravování - oběd za 4,50 Kčs třeba řízek s bramborem a okurkou - za kolik si jej dáš dnes ??? A i doma tě vyjde nejméně na 30,- Kč.
  • Kde je zmínka. že by říkal , že všichni umrznou ? Opět štěk provrchnotenského lokajského media.
  • ... takhle se připravuje půda pro případnou "antišamotovou refolúcu" ... teď nemá pravdoláska nic a za chvíli bude nesvéprávný a těm se neubližuje *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit