Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dobrá zpráva pro převaděče z Ukrajiny a doktory z Afriky. Stejně je neumíme zastavit, jen jim poskytujeme cestovní servis. 


  • "Legislativní rada vlády tlačí na schválení novely ve sněmovně ve
    zkráceném jednání již v prvním čtení, aby se o novele nemohly vést
    dlouhé rozpravy, protože Fialova vláda spěchá! Moc spěchá! Příprava
    války proti Rusku je v EU v plném proudu,"

    To se nám dějí panečku změny.Hoši hoši ale válčení není v zájmu občanů.V zájmu občanů je levný plyn, ropa za staré ceny.Klídek a pohoda. Pokud chce válčit klidně můžete.Sami za sebe. Ovšem svědomití občané už jsou připraveni. V předsíni kyblíky s vápnem a velké štětce. To aby se mohlo na plotech psát v azbuce: "Praha 234 KM" "Strakova akademie 242 KM" "Pražský Hrad 251 KM". A všude šipky.

  • dzixy

    Další snaha vládní garnitury ovlivňovat volby, aby vládli na "věčné časy". Podobná realita zde již byla. A ukázkou možných problémů jsou nedávné volby v USA s kandidátem Trumpem. Nedovedu si představit, jak emailem, či jinak elektronicky lze tajně hlasovat.

    • mun.go

      Nejde jen o tajnost hlasování za plentou. 

      Jde také o ověření voliče na místě podle dokladu.

  • Diwa

    Volby v jeden den by byl dobrý za předpokladu, že by každá volební místnost byla otevřená už od 8 hodin ráno. Logicky, aby mohl jít volit i ten, co nastupuje na odpolední směnu do práce, jinak by nikdo z nich prakticky neměl šanci jít k volbám ! Doufám, že to někoho napadne, pokud to budou chtít udělat.

    • V plánu je otevření volebních místností 7:00 - 22:00 hod ...

      • No proč ne? Kdo chce volit, tak si místo a čas najde. kdo nechce, tomu je to srdečně jedno. AŤ se volí třeba pět dní. To by měly televize radost!! Mohly by masírovat a blbnout lidi déle. 

      • dzixy

        Věčně "chytrá" kolobka. Tady nejde o délku času v den voleb, ale o to, že ne každý, kvůli pracovnímu zatížení, či jiným neodkladným povinnostem, bude moct v jeden den stihnout volit, i kdyby čas voleb byl od 00:00 hod do 24:00 hod.

        • Tak si ty chytráku nejdřív přečti, na jaký příspěvek odepisují...

  • KIMCID

    Pátek budou volby, sobota je budou falšovat a v neděli je zveřejní :D

  • mun.go

    Rakušan na twitteru doplnil, že dalším krokem musí být možnost korespondenčních voleb. „To jsme slíbili a tenhle slib musíme dodržet, i kdyby nás to mělo stát pár nočních zasedání sněmovny,“ uvedl s odkazem na hrozící opoziční obstrukce.

    Ústava ČR, článek 18:

    (1) Volby do Poslanecké sněmovny se konají tajným hlasováním na základě všeobecného, rovného a přímého volebního práva, podle zásady poměrného zastoupení.

    (2) Volby do Senátu se konají tajným hlasováním na základě všeobecného, rovného a přímého volebního práva, podle zásady většinového systému.

    Korespondenční hlasování lze jen s obtížemi prohlásiit za tajné. Na řadě příkladů z voleb v USA lze doložit účelové machinace s hlasy voličů (mnohdy i neexistujících).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit