Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Všichni na Petřín...!
  • Vesnice likviduje tento systém zavedený zde jakýmsi Havlem v roce 1990. Za socialismu byly vesnice soběstačné, skoro v každé větší vesnici byl obchod, škola, školka, kino, kulturní dům, hospoda. Novodobá garnitura svými zákony od roku 1990 systematicky venkov likviduje. Následujeme celosvětový trend (patrné je to v USA, na jihu Itálie, Španělsku atd...). Začalo to likvidací zemědělství a končí likvidací vesnic. Tato likvidace už vůbec nesouvisí se zavedením EET.
    Zlatý socialismus, zlatí komunisti, ti se uměli o normálního člověka na vesnici postarat.
    • Za komunistů nastal obrat kdy se snažili vesničany nahnat do fabrik a pod kontrolu.Jenom pro zajímavost kolik lidí mělo chalupu a panelákový byt,kde se asi tito lidé vzali a kde se vzaly ty byty a chalupy.Faktem je že bydlet ve městě je daleko pohodlnější a ono to stěhování by přišlo stejně ,ale v daleko menší míře .Za komančů stejně průmysl dotoval venkov akorát to bylo maskované.Souhlas s tím že by měla být národní soběstačnost to zejména v produkci potravin ale i stavebních a třeba konstrukčních materiálů - to už je ale jenom pohádka alá antiglobal ekonomiky.
  • Proč se musel mermomocí ulikvidovat systém střediskových obcí, které měly služby obyvatelstvu v popisu funkce? Jako jiné věci asi proto, že to fungovalo, vše bylo dostupné i hromadnou dopravou. Je fakt, že v kažé nemocnici nebyl počítačový tomograf. Dal si ale někdo práci s tím, kolik jich je třeba ve VB v přepočtu na obyvatele? Totéž se školou, nákupními středisky atd.Dneska si na město hraje každá vesnice a služby nikde.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit