Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Frantíku, předveď nám sebou vychované děti , které jsi měl na krku dvacetčtyři hodin denne den za dnem a pak raď, co kdo může a nemůže, buď té lásky.
  • I ta jedna rána může mnoho vyřešit. Stačí, že si to dítě uvědomí, že jste schopni ho přetáhnout. To už má velký výchovný vliv. Pokud ví, že jejich trestem bude jen vaše slovní vejblitkaření, tak ho to asi moc nesrovná
  • Fyzický trest vždy měl, má a bude mít nezastupitelné místo při výchově nejen dítěte, ale třeba i psa, koně či jiných zvířat. Je to univerzální věc, které rozumí každý tvor.
    Fyzická bolest každého provází už skoro od narození. Každé plácnutí sebou na zem, popálení, říznutí, píchnutí apod. nás vychovává. Učíme se některým věcem vyhýbat (rozpálená kamna), s jinými opatrněji zacházet. Dnes už možná ne, ale za našeho mládí bylo i učení na kole něco, při čem se odírala kolena a lokty. Nebyla malá kola jako dnes a my se učili jezdit na velkých.
    Násilí je i součástí budování si svého místa v jakékoliv smečce a to i té lidské (dětské). Násilí je součástí obrany svého majetku (hračky na pískovišti apod.)
    Přestaňme z toho dělat takovou vědu .
    • bít zvířata může jen dementní pako, bít malé děti rovněž vrazit jednu puberťákovi, to je už výrazem zoufalství a je to omluvitelné.

      kdy nebyla ta malá kola? žil jste a jezli na kole koklem roku 1903?
  • Řezat, řezat a řezat. Nic jinýho nepomáhá. Nebo chcete dítě ukecat k smrti, zatím co se vám tlemí do xichtu a kope vás do nohy? Na extrémní chování extrémní trest. Liberální výchovou směřujeme ne k lepším zítřkům, ale k rozkladu společnosti.
  • Co je na tom špatného? Vždyť při porodu plácnou novorozence do zadku. Osdtatně platí, že škoda rány, která padne vedle.
    • No jo, novorozence ovšem plácnou proto, aby začal dýchat a ne jako trest, že se narodil. *2*
      Nám pan učitel říkal "dvakrát měř a jednou řež a tátovi doma řeikni třikrát řež." *2*
  • at zije ftaanta!!! všechbcdny je tam potřeba zabit a zabitxdgbl a cvsechny se musí zavrZDIT motykou do hlavy a všechny se tam mzsi pozsrkůjbvsdfůljabíjet a vyvrazdit a hodit anan ne atomovou pumu a všechny budoou mrtvoly a pak je všechny povrwrkazdit aby si je prorok mahmed vyzvsd-ljbsdkhvbal!!!!! a hned je potřeba je vyzvat a kdo se neosdsehuuje toho se musí povrazdit atomovkou!!!! hned!!!! at zije franta at zije franta!!!!!!! skakaci kun!!!!!
  • Ano, cením si jako křesťan dobrého, osvíceného (podobně jako Benedikt XVI.) a asketického papeže Františka I. Řekl jen to, co je pravda, osobně si ale myslím, že i pohlavek rozumně uštědřený nebo facka (pochopitelně bez monoklu a vyraženého zubu) takovému malému rošťákovi nebo drzounovi neuškodí. Musí ale dobře vždy vědět, za co to dostal, a nesmí to dostat jen ze vzteku nás dospělých. Pak z toho totiž dítě má než základ vzdoru nebo nenávisti k nám potažmo i k ostatním lidem, anebo, pokud ještě při tom řveme, má z toho naopak legraci, a před kamarády to pak vypráví jako komickou historku, na jejímž konci se plácne do břicha a doprovází to frajerskými slovy "to mi za tu psinu stálo", a je u svých vrstevníků za kdejakou grázlovinu ještě za děsného frajera a pašáka. Přičemž těm slušným se pak společně nimi posmívá. A je-li k tomu takový grázlík ještě hýčkán, rozmazlován, a toleruje-li se mu doma kdeco, může se z něj v budoucnu stát i paranoik, jako se stal třeba z Lenina. A k čemu to pak vede, vidíme všichni.
    Proč tedy rozumné fyzické tresty malých dětí ano? Dítě totiž nemyslí logicky až do cca takových 13-14 let, ale jeho rozum se teprve vyvíjí - vždyť dítě roste. Nutit dítě k přísně logickému myšlení (např. žákovské knížky) před tímto věkem je psychické týrání nevedoucí dítě k odpovědnosti a samostatnému myšlení, ale ke lhaní, podvodům a podlostem, tedy je to týrání a nezodpovědnost ve výchově mnohem větší, než ta výchovná, přiměřená, a osvíceným rozumem vedená rána. Měli by to mít povoleno i kantoři.
    My když jsme chodili do školy, tak i tehdy byla škola zamořena makarenkovskými komunistickými demagogiemi, a říkalo se, že se dětičky nemají bít. Co z takto vychovávaných dětiček vyrostlo, vidíme na někdejších soudruzích - dnešních soudruzích podnikatelích, kapitalistech a menažerech - kreaturně dynamických drzých fraccích a kriminálnících vedoucích tento stát, jelikož do jeho vedení se v tomto jejich prostředí nikdo jiný než drzoun a boxer křížený s vyžírkou a prasátkem ... pardon ... ekonomem ... prostě nedostane, a když náhodou ano, v takovémto prostředí korupce a násilí žádný slušný člověk prostě nevydrží. ... čemuž ale soudruzi (i ti dnešní převlečení za ty tržní ekonomy) takto neříkají ... oni tomu říkají "systém", a přejí si mít takový. Jenže v tomhle jsme kdysi my jako děti měli většinou smůlu: rozumní rodiče tehdy ten výchovný výprask kantorům povolovali, a tak, když jsem za nějakou lumpárnu ve škole dostal po zásluze pár facek od kantora, nesměl jsem to doma vykládat - dostal bych znovu. A to jsem ještě byl rád, že nemám poznámku v té žákovské nebo v třídní knize, což se sdělovalo rodičům, jelikož pak by byl doma za to ještě větší mazec, měl bych určitě "zaracha", a musel se učit pod dohledem rodičů. Dneska ale maminka-kuřice s opičí láskou by za takový postup kantora ještě žalovala, a tatínek komunistický kapitalista by zařídil, aby takového kantora vyhodili z práce a práci už nedostal. A proto je z nás taky dnes stát zlodějů a kriminálníků. Který pro civilizovanou západní společnost slouží už jen jako odstrašující případ kam a k čemu až kolektivismus vede. Mimochodem, ty Makarenkovi podobné hloupé pokusy o tzv. humanismus ve výchově známé i z USA těsně po válce (viz např. film Blackboard Jungle) západní svět už dávno překonal a opouští.
    • že vás doma tloukli a podepsalo se to na vaší psýše, to je snda příklad hodný následování?
    • Velice výstižné. Ono i to vědomí, že od rodiče nebo od učitele může přiletět facka často stačilo na zbrzdění nežádoucí "aktivity". Lze to kombinovat s jinými tresty, např. "neuvidíš večerníček". Ve škole bývalo také trestem "stát v koutě na hanbě", to ale bývalo v době, kdy se lidé dokázali stydět za porušení morálních pravidel. Pak soudruzi začali morání pravidla odbourávat jako "buržoasní přežitek" a místo toho zavádělí "dělnické chování", správně chování štamgastů 4.cenové.
  • Když vidím co z těch prevítů dneska roste, tak řezat, řezat, a znova řezat. Nic jiného si nezaslouží. Tatíček zbohatlík, maminka ludra a zmetek si může dovolit beztrestně všechno.
  • Ono stačilo vědomí, že když budu zlobit nebo nebudu poslouchat, můžu od učitele dostat pohlavek nebo facku. Ono to zas tak moc nebolelo, ale to vědomí být potom považován za zlobivce, lenocha nebo hlupáka. Ono stačilo být postaven do kouta "na hanbu". Nebo zůstat hodinu po škole. To byla ostuda !
    • To jo tečko, tebe bych řezal za mlada jako psa, nevyrostl by s tebe takový blbeček a hlupák !!
      • No ty jsi zřejmě nikdy na zadek nedoslal a to byla chyba. Nebo tě naopak táta řezal moc (asi věděl proč) a ty si představuješ, že "potrestat" plácnutím přes zadek, aby dítě vědělo, co nesmí, je totéž jako zřezat do bezvědomí.
      • Já jsem taky tečka??? *6* *6* *6*
        • Ty jsi jen jeden ubohý Čapisral, co zasírá diskuze. Každěj tě zná *5*
          • Tak co jsem vlastně? Tečka nebo Čapisral? *6*
        • Jsi tečka, jinak Pišta Žiga (péťa) opálený z Plzně, dobře tě tady známe, celý život jsi byl na dávkách, nikdy jsi nepracoval a jen otravoval slušné lidi.
          • *1* *1* *1*
  • Úplně s Tebou souhlasím, máš určitě pravdu. Ale prosím sděl mi, co to vlastně znamená objevit petrolej v sudu? Děkuji.
    • To znamená přijít na dávno známou věc !!!
      • To jsem taky nevěděl. Jenomže v tom sudu nemusí být jenom petrolej. Může tam být třeba i pivo. *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit