Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • 0
  • 0
  • Iniciativně blbnoucí novátoři mičurinského typu se obzvlášť vyznamenali při poklesle kreativním způsobu zprznění české hymny. Iniciativní blbec byl vždy a všude neštěstím. Pamatuji si například na iniciativní blbce na vojně...
    • 0
  • Úplně stranou nechám Kejvalův nápad se změnou hymny - od nikoho jiného ze sportovního prostředí jsem neslyšel, že by se stávající hymna někomu nelíbila a chtěl by ji měnit. Považuji to za úlet a snahu o zviditelnění se poměrně neschopného a nevýrazného současného šéfa našeho vrcholného sportovního orgánu. Kdyby raději hleděl napravit situaci ve financování sportu, která nastala po vytunelování Sazky kvůli nesmyslné stavbě arény pro naše "milované" hokejisty...

    A k "nelegální" vlajce ? Jégl si buďto nic nepamatuje, nebo si pamatovat nechce. Ano, v zákonu o rozdělení federace se něco takového píše, ale to byl výsledek vydírání slovenské strany, která hlavně chtěla mít jinou, svoji vlajku, lišící se od Československé, ale odmítala vzít na vědomí, že s hezkou a originální červenomodrobílou vlajkou s modrým klínem se obyvatelé Čech, Moravy a Slezska tak identifikovali, že jinou (navíc stejnou jako mají Poláci) by nikdy nepřijali za svou, a tedy žádný zákonodárný orgán by nikdy jinou podobu vlajky nemohl přijmout. Ostatně na slovenské straně taky došlo k "nelegálnímu" (ale podle mě velmi rozumnému) činu, když si nezřídili (na rozdíl od české strany) druhou komoru parlamentu (senát). To byl tehdy zase ústupek vydírání hlavně českým členům federálního shromáždění, kteří se báli o svá koryta a bez slibu senátu v obou nových státech by zákon o rozdělení neschválili. Oba činy (ponechání vlajky u nás i nevytvoření senátu na Slovensku) tedy byly jen odmítnutí politického vydírání a zachování zdravého rozumu. Je-li totiž něco výsledkem vydírání nebo jiných nemorálních aktů, tak je to nemorální a není potřeba to respektovat, i když se to díky tomu vydírání dostalo do zákona. Ostatně v době druhé světové války byly celé národy vyvražďovány také na základě v té době platných, ale nemorálních zákonů, že ?
    • :D ... nechat si Československou vlajku protože jsme se při rozdělování dohodli, že ji změníme je opravdu čin hodný hrdiny... Kdo jiný než češi chápou, že je věcí slušnosti mezinárodní dohody nedodržet :D
      • Pro upřesnění: Nejednalo se rozhodně o mezinárodní či mezistátní dohodu ,v době schválení zákona o rozdělení federace se jednalo o vnitřní záležitost jednoho státu, a řada věcí v tom zákonu byla následkem politického vydírání. Ale pokud by nějakým puntičkářům vadilo, že si ČR ponechalo původní federální vlajku, tak se na to může dívat tak, že prostě tento bod zákona ještě nebyl naplněn, a to proto, že nikdo novou vlajku ještě nevymyslel a neschválil. A až bude schválen zákon o referendu, tak si iniciativní blbci můžou svoji energii vybít na tom, že se pokusí na to téma vypsat referendum. (A já pochybuji, že se jim to povede :-)
    • Souhlasím s autorem příspěvku. Ukazuje se, bohužel, že psychopat Hitler měl pravdu, když říkal "Češi jsou schopný a pracovitý národ, ale neumějí si sami vládnout."
  • Pane Babiš evidentní narážka na váš slogan,ale nás opravdu nezajímá vláda v demisi nebo bez demise,ale která máká pro lidi této země.Já brzy vyzkouším vaší ministryni v demisi a budu jí psát jako by v demisi nebyla,když pochopí budu váš zastánce,když ne ,budu vám oponovat a to silně.
    • 0
  • Vy havloidi jste toho již podělali málo?Ať vás to ani nenapadne.Raději naučte toho restitučního podvodníka hymnu dle původního textu,když chce tady dělat presidenta.
    • 0
    • Ty rudé komunistické bestie co po Listopadu převlékly kabáty, v tzv. "privatizaci" rozkradly co se dalo i nedalo, nacpaly se ke korytům a táhnou nás znovu do východních stepní, to jsou "havloidi"?
  • Nebudu-li podezírat Jégla ze skrytých úmyslů jeho závěrů v článku, dnes s ním lze celkem souhlasit bez velkých výtek. Protože znám jeho srdeční politickou notu, budu zvědav, jak bude reagovat nejenom na výsledky podzimích po voleb, ale i za 3 a půl roku, až budou nové parlamentní volby a jeho nenáviděný Babiš opět vyhraje. A možno, že vyhraje ještě dříve v očekávaných předčasných volbách, po kterých se jeho srdeční strany již do Parlamentu nedostanou. A tak i jemu zbydou oči pouze pro pláč.
  • Pepa29
    Olympionický výbore,starej se o sport a s novou hymnou jdi do prd.le *16*
    • josef.servit.9
      Tohle ten hňup Jégl nepsal-na to nemá!
  • Začalo to už nesmyslným přejmenování pražského letiště, které inicializoval slovenský filmový režisér.
    Už jen čekat, až se cech popelářů rozhodne přestavět Karlův most. :-(
  • Naprosto výstižný a správný článek pana Jégla. Tu novou prodlouženou verzi české hymny jsem si poslechl. Nemám nic proti přidání dalšího textu, ale vlastní skladba po hudební stránce je natolik rozvláčná, že je utrpením ji dovyslechnout až do konce. Jsem pro zachování původního rytmu - tempa (omlouvám se za výrazy, nejsem hudebně vzdělán).
    • Podlost "bývalých" nezná mezí. K příspěvku zloděje nicku se nevyjadřuji.
      • Jsem tady dávno, už několik let, před Vámi jako "k". Vy jste teď tu novy jako "new k" - tak si to srovnejte v hlavě a pak něco smysluplného pište.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit