Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Můj dlouholetý spolupracovník vždy tvrdil:"Nejvíce řvou ti, co nic neumí a nic nedělají." *8*
  • plošné přihazování do děravé díže je krádež. Jak chcete vysvětlit , že 60 procent pracujících v čr má 30 procentní mzdu oproto EU ale někteří vyvolení si vydupou narovnání. To si opravdu myslíte , že tyto peníze nebudou nikde chybět??? Na služby se musí vydělat a potom se rozudává. Nejsem vůbec přesvědčen , že si všichni zaslouží tyto peníze.
  • felix.julec
    Neštěstím je,že peníze budou bezúčelně vyhozeny na studium dalších zbytečných politologů,sociologů a pod.
  • byli první kteří revoltovali k oslavě 28.řijna. Nic se po nich nechtělo. Jen že chodili v talarech a házeli ksichty. Protože jsou zaměstnanci státu. A tomuto společenskému odpadu se má přidat? Této sešlosti výlupků máme ze státní kasy přisypat?
    • Inu ti co křičí, ti si nakonec vždy vydupou svý prebendy. A v tomhle si naši dnešní pedagogové v ničem nezadají s našimi Romy a politiky.........
  • Dnes se hovoří o "nedostatku učitelů" a o jednorázovém přidání - ne podle práce a výsledků, ale Všem. Plat učitele až 60 000Kč. jak se někde píše. A ptá se někdo za co?
    Dá se dohledat např. týdenní úvazek na 1 stupni 20 až 22 hodin týdně. T.j. cca 88 hod. měsíčně. Ty vyšší nevím, ale asi podobně. Když vezmem jen průměrný plat 26000 Kč, tak nám vychází 300kč za hodinu. Kdo tolik vydělává? (Dělnické profese s úvazky 150 hodin se někdy dotáhnou na 150 Kč za hodinu). A u některých vysokoškoláků v průmyslu to není o moc víc.
    Lze se tedy ptát. Proč se stále přidává a to paušálně. Proč není i v učitelství jasně stanoveno kolik za odučenou hodinu, kolik za třídnictví, kabinety a t,d, A nakonec i podle výsledku žáků. A tu by měli hovořit cosi i rodiče. (Pravomoci a možností učitele je stránka jiná. A na ni by měli páni učitelé tlačit především. Asi je jim to jedno a tak raději křičí po penězích místo po pravomocech a pracovním prostředí.Je to pohodlnější a má to pro ně asi větší zisk).
    A onen nedostatek? Proč tedy nedat možnost i jiným. Máme přece dost vzdělaných lidí i vysokoškoláků, kteří by si klidně ten úvazek 22 hodin týdně vzali. Na VŠ co pamatuji klidně přednášeli odborné obory i lidé z praxe, závodů, výzkumáků a t.d. Jsou snad na nižší vědomostní úrovni, že dnes nemohou a neučí? Proč si je páni ředitelé alespoň neosloví? Vždyť např. ony vysoké školy by měly být přímo spjaty s výzkumem.
    A asi u předmětu jako tělesná výchova bychom našli dost specialistů kteří by na rozdíl od stojícího panáka ukazovali na sobě, co musí žáček umět a jak ho k tomu dovést.
    To máme na rohodujících místech politiky, kteří tohle nevědí a neumějí s tím pohnout? Asi ne. Tak si je ve volbách vyházejme a dosaďme ty, co to dokáží.
    A to podle hesla. Když jste si zvolili tržní systém, tak PRO VŠECHNY prosím. I pro posledního státního úředníčka. I tam musí platit ono podnikatelské. Nejsi spokojen a křičíš po penězích. Tak klidně jdi. Čekají další. Jen to uvést do praxe. A ne jako doposud. TRŽNÍ SYSTEM A TRH A KONKURENCE VŠUDE ANO. ALE JEN PRO MĚ NE........
  • Kdo přidá těm tisícům těžce pracujícím,kterým to ty vysoké školy vezmou z daní?Vždyt u nás je přetitulováno a ti maličko schopnější utíkají bez nějaké refundace zpět státu do zahraničí.Opravdu skvělá politika.Nebude to dlouho trvat a budeme mít kopáče s titulem ING. tedy nejdražší pracovní sílu na světě.Naše vysoké školství nemá absolutně žádnou koncepci.Je to zde zmatek nad zmatek a jen se sypou peníze bezúčelně aby kdejaký pobuda mohl studovat bez další perspektivy na kvalitní kariérní růst.S takovou politikou běžte do rekta tedy zádele.
  • a to jako za co? Třeba když je Universita Karlova nově na konci světového řebříčku vysokých škol? Co do komplexní péče o studenty i vyuky? Navíc se letos ještě propadla! To třeba za to, že v 2015 nabídli tihle šejdíři z řad rektorů, že ZDARMA nechají u nás vystudovat všechny imigranty kteří projeví zájem. Takže nám bude stahováno z daní a tihle darmožhrouti budou rozhazovat plnýma rukama. I cizákům? Tak to by nešlo.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit