Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Byznys je byznys i když na to scípají ti druzí. Stejně tak je výnosné uprchlictví. To je totalita pokrytectví a PENĚZ ve slavné křesťansko "demokratické" tradici.
  • Největší tragédie je, že chybí Antabus...čtyři ze sta alkoholiků po něm velice touží... *1*
    • Taky ho nemůžeme sehnat. *9*
  • Jistěže se obchodník chová tržně. O tom žádná. Jistěže není možno dovolit libovolné (tržní) zvyšování cen u komodity, kteerá je životně důležitá. Framykolin je jen nahraditelná mastička. Ale jsou to i léky o nich se tvrdí, že jsou "život zachraňující". Ty by pro běžného pacienta byly nedostupné a ani zdravotní pojišťovny by nebyly schopny platit takové částky.

    Ovšem na druhé straně: každý podnikatel/výrobce se snaží být monopolním dodavatelem. Pak může ceny šroubovat až do ztráty zájmu zákazníků. Takže tohle je hlavně problém pro antimonopolní úřad. Jenže se mi zdá, že ten se zabývá prkotinami.

    Oxymorón: Chudý farmaceut. *1*
    • Takže ať scípají nemocní v "protektorátu Stř. Evropa", hlavně, že si farmacie a lékárny namastí kapsy. Na čem budou rubat prachy až vymřou ti potřební.
      To je jeden z prvků proč vede jistá americká frakce ČSSD naše zdravotnictví do pryč. Systémem - máš prachy dáme ti šanci, nemáš prachy SCÍPNI.
      Dalším je nenažranost našich zdravotníků. Podívejte se na parkoviště u nemocnic nebo priv. doktorů.
      Měli by změnit ty kecy o poslání dochtorů na kecy o byznysu.
  • Každý výrobce se snaží o maximalizaci zisku. Pokuď někdo nabídne vyšší cenu, než stávající zákazník, byl by hloupý, aby toho nevyužil! Stejně tak jako kupec, kterému se přeprodej zboží do zahraničí vyplatí více, než saturovat domácí trh. A pokuď SÚKL a Ministerstvo zdravotnictví rukuruce neumožňují zvýšit ceny / marži prodávaných léků, je vina na nich.
    2) "Antibiotické masti" (Framykoin a pod) by měly být ze zákona zakázány! Každá bakteriální infekce je onemocnění celkové, nikoli lokální, i když se lokální afekcí projevuje - a musí být léčena jako celkové onemocnění - když anitibiotika, tak injekčně, nebo tablety per os!!!
    • ,,Na vině je systém, který tlačí ceny léků dolů, a farmakologickým firmám nepřináší jejich prodej v Česku dostatečný zisk." To je ovšem lež. Na vině je nezřízená touha po zisku, která se ukazuje být katastrofálním omezením pro zachování druhu Homo sapiens sapiens a nakonec bude muset být nahrazena jiným chováním, chováním přizpůsobeným k podpoře další existence druhu. Tak je to v přírodě obecně zavedeno a člověk není výjimkou, jak si sám snaží ke své škodě namluvit. To se netýká jen cen léků, ale bohužel cen všeho. To je to "čertovo kopýtko" tržní ekonomiky. V přírodě, kde chování živých tvorů je přísně účelové, neexistuje vzor pro komunizmus a neexistuje také vzor pro tržní ekonomiku a preferování zisku, protože to vše je v konečném důsledku kontraproduktivní. Co se týká antibiotik, tak máte pravdu. Ani masti by neměly být volně dostupné.
  • Které firmy to jsou, kdo tyto firmy vlastní, kolik dostávají od státu za léky, kolik dostaly dotací?
    Proč tu chybí jména? S těmito lidmi nemůžeme v budoucnu spolupracovat, nejsou to vlastenci, patrioti, jsou to hyeny. Chyba není v pomalých starých výrobnách, ty jsou přeci jejich nebo snad státní, tak proč s tím obchodují soukromé firmy *16* . Mzdová situace je v těchto firmách jistě stejná, jako v jiných odvětvích. Mzdy tedy nízké, ceny světové, takže neoprávněný zisk, otrokářství, parazitující skupiny s podporou státu nebo s tichým souhlasem státu. Takže jako vždy: nevolit stávající a minulé politiky a strany, pouze nové tváře, strany a hnutí. Nepotřebujeme politickou konzistenci, tou je korupce, vykořisťování, odliv aktiv, ožebračování národa. My potřebujeme začít znovu.
  • Lidé buďte rádi, že nebudete jíst ty jejich jedovaté prášky. Můj otec nikdy žádné prášky nebral a dožil se 80 let. Děda taky nikdy nic nebral, protože ničemu nevěřil, dožil se skoro 90 let. Babička to samé. Já taky nic neberu, k lékaři nechodím jsem zdráv a kamarádi říkají, jak to děláš, že vypadáš tak dobře. Protože felčary nenavštěvuji ať se živí jak chtějí. Zjistil jsem, že ty co chodí v bílích pláštích stejně Vám moc nepomohou. Můj kamarád šel na vyšetření střev, felčar do něj strčil nějakou hadici a protrhl mu střevo aby se dozvěděl, že byl zdráv než mu zničil zdraví. Radím Vám, žádné jedy si nejezte, k lékaři nechoťte pokud to není nutné.
    • Všeho moc škodí a nic se nemá přehánět.

      Před čtyřmi lety umřel tchán v 76 letech na ucpání cév - prášků na ředění krve po něm zbyla plná igelitka, ale doktoři byli blbci a ničemu nerozumněli...mohl tu být ještě deset let.
  • V ČR už toho zmizelo a ještě zmizí. V Bruselu už vymýšlí nový název pro naši zemičku.Možná by jsme se mohli jmenovat ČR-Zmizíkov. O pomlčce třeba vésti na akademické půdě sáhodlouhou diskuzi.Pokud tedy také pomlčka nezmizí. *1* *1*
    • V tomto nemusíme chodit do bruselu,stačí absurdistán a každý hned ví,kde bývalý zemský ráj leží.
    • To bylo kdysi canců,že trh vyřeší všechno.Tento vybudovaný kapitalistický svinčík pomohl nejvíce zlodějům a udělal ze života slušných lidí předpeklí,kde se lumpové radují a statečně kradou.
  • Ano, problém je ve způsobu řízení, neschopnosti a neochotě věci dělat správně a slušně.
    *16*
  • vrátit se ke kořenům. Akupunktura, homeopatie, byliny.......
    • Hlavně nezapomeň pro důchodce na bábu zaříkávačku.
      • na podprahové programování. Úplně jsem nato zapomněl.......těší mne, že také nevěříš na chemické sr...čky po kterých ti vypadají vlasy, vyzvracíš střeva, stojí tě drahé peníze a stejně tě neuzdraví....jsi jen věčně platícím polonemocným otrokem farmakoteroristů....
  • "Farmakologické firmy mají nedostatečné výrobní kapacity, trpí špatným technickým stavem a v neposlední řadě nezvládají zajistit dostatečnou hygienu v rámci starých výrobních zařízení."

    Chudaci farmaceuticke firmy. Nemaji penizky na rozsireni a modernizaci svych vyrobnich zarizeni. Nezalozime sbirku? *1*
    • No ale nejdříve jim uložíme max. zisky a stanovíme marži. A pár jejich manaŽERÚ dezintegrujeme.
      • OK ty přezdívkožroute.
        • josef.servit.9
          Wobenzym je placebo!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit