Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • milacekpublika

    Já myslím, že senioři utrácejí nejvíc za svoje vlastní zdraví, ne? :) Se podívejte, kolik stojí třeba kvalitní invalidní vozík nebo různé prášky. Jasně, Dr. Max a podobné lékárny jim jdou na ruku, že senioři mají bez doplatků a tak různě, ale pro to mám pochopení. Jinak ti bezmozci, co tu píšou o tom, jak se mají důchodci dobře… Myslím, že každý má na začátku tu příležitost stejnou. ;-) 

  • Za co utrácejí dědové a babi ký své tučné penze? Za děti a vnoučata, co jsou zadlužený hypotéka a aby měli kde bydlet. Na Bermudy v lednu jezdí jen asi 60% z nich ne? Normálně neví co s penězi. 

  • Nabízíme půjčku až 100 000 000 Kč ...Obchodníkům nabízíme půjčky;
    dělníkům; státní zaměstnanci, nezaměstnaní, důchodci a studenti. Výhodná
    úroková sazba a splatná v závislosti na výpůjční lhůtě. Kontakt: borut.martin@gmail.com  / Whatsapp  +33644684281

  • Ten článek napsal "skutečný znalec". Jak hluboké myšlenky ...!

  • Je to těch důchodců privátní věc - a zbytku světa zbytečná starost!

  • Záleží koho ti důchodci volí, když Piráty, tak nejvíc utratí za drogy, když TOPku, tak za plíny!

  • gaheris

    To že jsou starobní důchodci žebráci ví každej malej Jarda, tohla psal nějaký Pepek vyskoč!

  • lubos.zeleny

    Tohle se nedá ani komentovat. Informační přínos článku je na úrovni pavlače. 

  • Znám jednoho invalidního důchodce, který je více zdravý než invalidní, ale hlavně pobírá nekřesťansky vysoký invalidní důchod a tak už neví co s hromadami peněz, které mu vyplácí stát. Rozřešil tuto otázku tím, že začal skupovat zlaté mince. Jinak mnoho starobních důchodců musí permanentně určovat priority, protože na nákup všeho potřebného zboží jim důchod prostě nestačí. Další sorta starobních důchodců nemá ani na nájemné nebo neustále řeší dilema jestli zaplatit léky a nebude na jídlo anebo naopak. Oproti důchodcům v Německu nebo Rakousku jsou naši důchodci chuďasové. Velkou část ze společného koláče ujídají různí vykukové s nemorálně vysokými  tzv. výsluhami. V našem důchodovém systému by měl být větší důraz kladen na solidární stránku věci před zásluhovostí, protože největší zásluhy mají podle našeho zásluhového systému bývalí komunističtí papaláši, estébáci a další různí vydřiduši, zloději a podvodníci.
    • Tak o tech na vysoke noze si zijicich duchodcich v nemecku nebo Rakousku si necham jeste chvili zpivat zlidovela moudra. Stejne jako v CZ , zadny rozdil. Chudi co zadaji o doplatky na bydleni , leky , bohati stejne a stejna sorta jako v CZ. K tomu v Nemecku jeste zla krev ohledne deleni duchodu. Obycejny clovek ma duchod cca 45 48 % posledniho hrubeho duchodu. Z tohosi plati zdravotni a ted nove take starobni pojisteni ( pripadny domov duchodcu ) , sam. Od r 2005 se jeste duchody take dani. 

      Druha sorta duchodcu jsou tzv Beamter. Stejne jako v CZ , byvali statni urednici , ucitele a kdo vsechno do toho patri. Ti maji duchod cca 65 70 % z posledniho hrubeho prijmu. Brutto pochopitelne , cili dolu zdrav + starobni + ty dane. Prave jich se to zdaneni vetsinou tyka . tech co maji duchody do cca 1300 e btto , tech ne. Coz neni tedy mimochodem zase nic moc , prepocitavat to x 25 muze opravdu jen uplny blb. Ovsem danove priznani musi podat stejne , i kdyz na nulu takzvane. Rozlozeni plateb , bydleni , to hlavne a dalsi mandatorni vydaje na kazdy mesic je trochu jine , vysledek stejny v zaveru. Na konci dost casto nula a cekani na vyplatu dalsiho duchodu. Ten se mimochodem uz pred dost lety presunul ze zacatku mesice na konec. Duvod je jasny. Behem toho mesice jich par staci zhebnout a tim stat usetri. To je hola pravda , takhle cynicky se stat chova ke starym lidem. A mrtvi si uz nestezuji . 

      Takze ono je dobre nez zacit zvanit jak je to jinde , take dobre o tom neco vedet. Pochopitelne jsou vsude lide kteri pronajimaji majetek , maji majetek , v tom neni zadny rozdil. Jestli je invalidni nebo zdravy , zase zadny rozdil v adrese . Kus od kusu takrikajic. Jedni nemusi pocitak tady ani tam , druzi vraceji zalohovane lahve a 25.centiku kus , aby meli dost casto na kus zvance nebo prave ty leky atd co zrovna potrebuji. Tak to proste je. 

      • tvl 1300 € rikas? 34000 duchod no hruza mam je litovat "chudaky"? (potraviny kvalitnejsi a jeste levnejsi jak u nas a to nejsou v akci ale za normalni cenu)

        nasinec s median vyplatou muze jen drit 2+1 zamestnani a stejne na toho chudaka duchodce nedosahne🤮

        • Chudak jsi jenom ty. Kdybys to cele precetl , pokud to vubec umis , tak treba 2500 hrubeho. z toho potom ty platby , pocti si. Coz je ponekud dost. No a jeden ma dejme tomu dum a pronajima a dalsi treba 2000 nebo vic , pochopitelne nezdanene, ma jeste bokem. Zdaneni prijde , tomu se tady clovek neubrani. A ten druhy mu zacaluje ten najem kapito ? + dalsi vydaje , stejne jako cesky duchodce. Takze mu zbyde kulovy na zaver, stejne jako tomu v Cechach . A nebo se ma joko to prase v zite , stejne jako jeden cesky duchodce , zatimco ten druhy zase susi  hubu.  O tvoji litost nikdo nestoji , setri si ji pro sebe. Kdyz o necem nic nevis , nemel pantem , nevypada to moc hezky. A kam mizi v CZ penize se poptej jinych medianu. Rozhodnutim soudu nevinen , nic neukradl , je to svate. A budeme ho volit kdyz je tak kristalove cistej dal. ten to jediny napravi . To neni median , ale lidska tupost ktera z tebe dela chudaka a zebraka. 

          A ze dres v 99 zamestnanich a nedosahnes na toho duchodce. Mysli ze te budu litovat ? Kdyz nic neumis co by ti nekdo zaplatil tak se radeji obes nebo utop . Co s tebou jineho. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit