Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • "K dosažení vytčeného cíle jsou vhodné jakékoliv prostředky".
    A jsou zde tací, co neštítí ani ukrást cizí nick a psát pod ním své bláboly. Slova jako čest takovým podlidem nic neříkají. To je ta ruská východostepní mentalita. *12* *16*
    • ObcanHaveI
      No jasně Sajmone, celá abeceda je tvoje, jen tvoje blbečku!
  • vytáhl jsi tady jakousi fangli náboženství. Hochu, paranoidní pisálku , ale není zájem.Tady u nás je to náboženství spojováno především s cirkevními restitucemi. Tedy kdy pracující většina má přispět vyčuraným černoprdelníkům velkýma penízkama. Jen tak. Že kdysi kalouskovci s topolánkovcema rozhodli. Kdeže narovnání křivdy! Církev odjakživa všechno co měla - vyšmelila, kvalifikovaně nakradla, nebo vycucala z lidí těsně před smrtí. Náboženského atamana můžeš dělat tam, kde je zájem. Tady není absolutní zájem, víš?
  • Když se vám to líbí, přidám ještě větší kravinu:
    Máme tedy druhým říkat (nikoli vnucovat) o své víře?

    Odpověď se pokusím přiblížit na ilustračním příkladu. Představte si skupinu lidí, kteří mají před sebou nalité skleničky vody. Vy jako jediní budete vědět, že obsahují smrtící jed, který účinkuje až několik dnů po jeho vypití. Vžijte se do situace, kdy existuje svoboda a tolerance názorů. Tito lidé pevně věří, že je ve sklenici čistá voda. Vy však věříte, že je tato voda otrávená. Co uděláte? Pokud si dovolíte je na toto upozornit, okamžitě budete osočeni a nařčeni z toho, že jste netolerantní a vnucujete druhým svoji víru. Ale co když je ta voda skutečně otrávená? Je zde opravdu prostor pro tvrzení "Každý si může věřit, v co chce, jen ať to nenutí druhým"? Jak byste se zachovali vy? Nebylo by od vás naopak nelidské, kdybyste mlčeli a nesnažili se jim o jedu alespoň říct?

    Stejně tak je to s Bohem. Pokud někdo poznal živého Boha, který dává do života pokoj, lásku a naplnění a který zachraňuje od spravedlivého odsouzení, jež si každý do jednoho zasloužíme, jak potom může o tom všem mlčet? Nemůže! A ani by neměl. Sám Bůh nám to poručil.
  • To je teda zase blábol vnucovačů pámbíčka:
    Existuje-li totiž jediný Bůh, který všechno stvořil - od galaxií, planet, Země, života, lidí a vesmíru, pak jediný, kdo má právo na náš dík, je přece On! Jediný, kdo zaslouží naši úctu, naši vděčnost a lásku je On - ne někdo jiný!
    • S hloupým (marx-leninským?) demagogem, který krade nick nelze diskutovat. *16*
    • ty jsi teda extra vyvedené fanatické mačo!
  • Náboženství a tetování. Dvě ze zbytečností.
    • Jenže tetování chcípne s majitelem/nositelem, ale pedofilní zvrácenost zvaná náboženství tu ještě pár století bude strašit, dokud všichni hlupáci nevyhynou!
      • To zloděj nicku s nedostatkem morálky a schopností logického uvažování:

        Pedofilii lze nazvat zvráceností nebo přesněji sexuální úchylnosti. Ale jsou pedofilové neznabozi a jsou i pedofilové mezi kněžími. Církev se s tím ovšem vypořádává.

        Jinak i marx-leninismus je vlastně jakési pseudonáboženství.
    • Náboženství za prvé předkládá jistá pravidla chování lidských jedinců k sobě navzájem a okolnímu prostředí a za druhé se snaží o vysvětlení jevů, které přesahují lidské chápání. Obojí je nutné, aby se z primátů stali Lidé. Někteří se tomu však brání a tak je potřeba postrašit je peklem.
      • Ano, třeba takový korán dává dokonalý návod věřícím jak žít, čemu a komu věřit, jaký mít vztah k ženám, jak kamenovat, koho k smrti nenávidět a zabíjet. Více než miliarda ovcí, pardon, muslimů by na světě byla bez islámu naprosto bezradná.
        • Ano, jsou i náboženská učení, která zotročují.
          Islám vynucuje, kdežto křesťanství nabízí.
          Křesťanské Desatero ("Nepokradeš", "Nezabiješ", "Miluj svého bližního jako sebe samého", "Nebudeš dychtit po domě bližního svého"...), to je přece morální kodex! Jeho dodržování je základem toho, že si lidé budou navzájem pomáhat, budou čestní, morální a lidská společnost se bude rozvíjet. Samozřejmě lze namítnout, že ne vždy a ne všichni se tímto kodexem řídili, mnozí ho zneužívali ať už z nepochopení a vlastní hlouposti nebo ho využívali pro své sobecké cíle.

          Jde o to jak se dané náboženství vykládá a jak se chápe příslušný kodex (Bible, Korán). Např. striktní dodržování křesťanského Starého zákona do všech detailů by v naší době taky asi nebylo zrovna O.K. Je to třeba všechno chápat v kontextu doby a tehdejšího lidského poznání.

          Existují ale zajímavé paralely, např.:
          "I řekl Bůh budiž světlo a bylo světlo." (Genesis)
          "Vesmír vznikl Velkým třeskem (Big Bang)" (astrofysika)
  • jezdí tam hlavně za obřízkou ,
  • kdyby hloupý palestinec pořád neprudil a neprovokoval. Ale hadrák si nedá pokoj, pořád bude házet kamení ..... a pak se diví že klukům izraelským dojde trpělivost. Došla by všem vojákům na světě.
    • kdyby "hadrák" chodil do školy, dávno by věděl, že kámen na tank neplatí. Ale pokud zná jen 2 vesty, tu dynamitovou a neprůstřelnou, tak se nemůže divit.
  • Mnozí lidé se svým chováním vrací do pralesa a někteří z pralesa dosud nevyšli. Ale když se jim to líbí...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit