Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Již George Orwell, jeden z výrazně nadčasových autorů, popsal v roce 1938 ruskou snahu o rozvrácení EU v knize Hold Katalánsku.

    Respekt!  Ale vám ne, vy jste obyčejný bot.

  • Nelze nevzpomenout "Homage to Catalonia" (George Orwell, 1338).
  • Vlastenci a demokraté jsou vydáváni za zločince, resp. separatisty, vzbouřence či odpadlíky od té jedině správné madridské víry, která vychází z tradic smutně proslulé španělské inkvizice. Souhlasím s vyjádřením autora článku v tom, že jde o politický proces. Španělský stát opět začíná připomínat frankistické Španělsko. Frankistické myšlenkové vzorce opět dominují v myslích madridských zkostnatělých byrokratů, kteří pro svoji ješitnost nejsou schopni vidět dál než na vlastní špičku nosu.
  • Wolfcastle

    Socialistická Evropa plnou hubu demokracie a když dojde na věc a VĚTŠINA si odhlasuje, že se chce odtrhnout hned se ukáže jak moc to s demokracií myslí Brusel vážně, ať už jde o brexit nebo katalánce

  • Kde jsou dnes ti havloidi jedinného a správného světonázoru, demonstrující za Tibet a Kosovo, když se jedná o samostatnosti Katalánska a Novoruska?  
  • Španělé si v 16. století postupně podrobili všechny národy sídlící na Pyrenejském poloostrově, tj. Portugalce, Basky i Katalánce (tedy zhruba ve stejné době, v jaké probíhal růst Rakousko-Uherské monarchie ve střední Evropě). Jako jediným se podařilo plně zpět osamostatnit Portugalcům v roce 1668, a to po dlouhých bojích probíhajících od roku 1640. Omezenou autonomii si tehdy vybojovali i Baskové (tu jim sebral až Franco, obnovena byla až po pádu Francova fašistického režimu po jeho smrti), nejhůř dopadli Katalánci. Španělé osvobození Portugalska (které bylo před rokem 1580 samostatným královstvím) do dneška nevydýchali, a o to urputněji brání jakýmkoli snahám a zvětšení autonomie ostatním ovládnutým národům (dříve rovněž organizovaným v samostatných královstvích). A je ostudou EU, která vehementně podporuje jak rozpad Ruské říše (do roku 1918 Ruského carství), a taky velmi vehementně podporovala rozpad Jugoslávie, že se nedokáže postavit za snahy Katalánců a Basků o samostatnost (samozřejmě v rámci moderní Evropy samostatných národních států a regionů).
  • Španělsko má historicky velmi bohaté zkušenosti s inkvizičními soudy při potlačováním jiných..a tzv.EU i s ÚV komisariátem v Bruselu..tímto., zcela odkrytě.,ukazuje vlastní pokrytectví, impotenci, "slepotu" i historicky již mnohokrát ověřené podrazáctví a faleš nejen mezi sebou vzájemně.,ale hlavně vůči jiným..v tom, jak to je skutečně v celé EU, viz i Brexit atd..s tou tzv.svobodou, demokracií, právem na sebeurčení, vlastenectvím atd..a kdo je jiného názoru, tak je..kacíř, xenofob, extrémista, rasista, agent Kremlu, separatista atd. atd..s cílem takové..odsoudit, zastrašit, šikanovat a srazit na kolena k poslušnosti i s políbením ruky vůči vrchnosti ! 

  • "Evropská unie několikrát označila spor o Katalánsko za vnitřní záležitost Španělska s tím, že nezávislost regionu nikdo neuzná."

    .

    Ovšem kdyby se chtěla osmaostatnit některá část Ruska nebo nějaká menšina v Rusku tak jsem si naprosto jist, že v tu chvíli by zaujala EU naprosto odlišný pohled a řvala by o právech na sebeurčení.

    Co bylo ale nejvíc děsivé, to bylo naprosté ignorování evropských politiků to, že španělská policie střílela do protestujících Katalánců zakázanými gumovými projektily. Nikdo z lídrů západních států se k tomu odmítavě nevyjádřil, dělali jako že se jich to netýká a nevědí o tom. A opět s emusím ptát, strkali by stejně hlavu do písku, kdyby se těmito zakázanými projektily střílelo do protestujících někde jinde? Když ne v Rusku, tak co třeba v |Polsku nebo Maďarsku? Byla by jejich (ne)reakce stejná nebo by se najednou objevila spusta rozhořčených projevů Merkelové, Macrona, Junckera a dalších o tom, Jak Poláci nebo Maďaři takovou střelbou potlačují základní lidská práva na demokratické vyjádření svých názorů?


    Až z toho mrazí, jak moc se EU začíná podobat v určitých aspektech totalitním říším :-(((

  • Politické procesy v demokratickém Španělsku? vyjádřil jsem se k Sýrii a nikdy to v diskusi nebylo zveřejněno. O Španělsku se psát smí? 

  • KIMCID

     tohle že je ta EU :(

  • ať žije svobobné Katalánsko

  • Měl bys své nadřízené požádat, ať ti aktualizují propagandistické poučky v mozku. Tyhle staré ohrkané fráze jsou už fakt nudné. I obyčejný papoušek se od páníčka naučí víc hesel za týden než ty za rok.

  • Typické jak se Rusko snaží rozvrátit a rozdrobit EU, aby zase mohlo ovládnout půlku Evropy jako v nacistickém Paktu Molotov-Ribbentrop. Holt stepní nájezdníci mají bídu, protože jsou líní a tak by zase potřebovali udělat "bratrskou pomoc" = nájezd a vydrancovat Evropu. 

  • katalánsko si v referendu ohlasovalo samostatnost ,takže je jasné ,že EU je antoidemokratická ,Španělsko je totalitní diktatura nerespektující výsledek demokratického referenda, místo samostatnosti byli policejním gestapem brutálně mláceni, a dnes jsou souzeni v politických procesech ,

    EU mlčí ,k totalitě Španělska, i k brutálním zásahům zločince Macrona proti demonstrantům, totalitní EU,

    okamžitě vystoupit z antidemokratických  eu ,nato,  




Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit