Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit

  • Pokud si nenecháme hloupnout hlavu úřední propagandou ČT a spol., pak stačí se podívat na oficiální údaje např. OECD ( Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj). A tam je černé na bílém, že s Covid-19 státy vesele kšeftovaly již v roce 2017.

    Pod product code 382200 byl již v letech 2017 – 2018  na OECD veden i Covid-19.( http://www.oecd.org/coronavirus/policy-responses/trade-interdependencies-in-covid-19-goods-79aaa1d6/)a v tomto odkazu lze pomocí tlačítka “Open PDF” otevřít přehlednější PDF zobrazení ( https://read.oecd-ilibrary.org/view/?ref=132_132706-m5stc83l59&title=Policy-Respone-Trade-Interdependencies-in-Covid19-Goods ).V materiálu OECD je na str 10 vysloveně uvedeno: ” Note: These are simple average applied tariffs for the years 2017-2018 for 128 countries where information was available. Member countries appear in both the OECD and the G20 category.Source: Own calculations using World Customs Organisation list of COVID-19 goods (Annex A) and TRAINS data”. Tedy : “Zdroj: Vlastní výpočty používají seznamy Světové celní organizace pro zboží COVID-19 (příloha A) a data z informačního systému TRAINS”.Je to nestoudnost vrcholného rázu, jak si dovolují organizátoři Covid rádoby pandemie tahat nestoudně lidi za nos. A ještě nám vyhrožovat očkováním nějakým svinstvem. Jak těmto týpkům narostla křídla. Nejdříve na zkoušku tahali za nos Amíky pomocí Teroristických útoků 11. září 2001 a teď již chtějí cvičit s celým světem. Takže budeme tupci?

    Množství pro jednotlivé státy jsou např. v ( https://wits.worldbank.org/trade/comtrade/en/country/ALL/year/2017/tradeflow/Imports/partner/WLD/nomen/h5/product/382200)

  • Ani jeden z těch hlupáků co oznamuje počet údajně nakažených, testování se provádí velmi chybovými testy, neřekne, že ani jeden z těchto nakažených nemá žádné problémy a ani je nikdy mít nebude. Strašení musí pokračovat podle plánu, aby se hlupáci sami stavěli do fronty na nebezpečné očkování.

    • Z jakých zkušeností, vědomostí vycházíte při takovém tvrzení? nebo Vás to všechno jenom štve a tak křičíte? 

      Ani jeden z nakažených nemá problémy? To se válí po nemocnicích s hadicemi v plicích jen tak z legrace? nepřál bych Vám takovou dovolenou 

  • proč se dělá tolik vědy s tím že dnes se nakazilo víc lidí jak včera. To je snad normální. 1000 nemocných nakazí 200 lidí a druhý den 1200 nemocných nakazí 240. Čistě v číslech nárůst o 20%, v přepočtu na 1000 obyvatel je to stále stejné číslo. Jenže to by soudruzi novináři neměli o čem psát. Už by to nebylo tak senzační, šokující a špatně by se to prodávalo.

  • Nejsem propagátor chaosu a neposlušnosti, ale jen občas přemýšlím.

    Existují vůbec nějaká komplexní opatření, prostřednictvím kterých lze eliminovat vliv virů? 

    Kdybychom všichni seděli 14 doma a nevystrčili nikdo ani nos - bylo by po nebezpečí? Pokud ano, proč jsme to už neudělali?

    Nebo je ten COVID taková potvora, které se nějaká společenská opatření ani nedotknou? Samý otazník. 

    • se někdy obávám že to je jen taková potvůrka a věda umožní větší potvory 

    • josef.chmela

      Možná by pomohla opatření aplikovaná najaře. Tentokrát snad jen těch 14 dní.

    • Jestli ta zavedená opatření, resp. omezení pomohou, to nechť posoudí odborníci. Kdyby ale pomohla třeba i jen trošičku, bude je každý zodpovědný jedinec dodržovat.

    • Takové otazníky mají promýšlet epidemiologové.A celkem jsou úspěšní,v poslední válce epidemie nebyla,takže jeden Dürrerův apokalyptický jezdec nepřijel.Demokracie to ale má s možností rozkazovat a zakazovat horší než totality a když do toho přijde Šmucler a spol.,kteří všechno zpochybňují,tak jim leckdo uvěří a výsledek je vlastně sabotáž.Za nouzového stavu trestuhodné jednání.Je třeba říct si s Napoleonem: "Vždycky je lepší dělat něco než nic."

      • ".Demokracie to ale má s možností rozkazovat a zakazovat horší než totality "velmi hezky řečeno a teď je přesně vidět jak to asi začalo v ČLR ,jak dlouho se to tajilo což má ten totáč tež lepší ,ale problém je pokud se to pak stejně provalí a dnes čínští komunističtí miliardáři co přes peníze tahají tu "správnou pravdu" ,jejich pravdu a křičí my jsme Vás varovali ,poněkud zamlčují to co tomu předcházelo a spousta tupých lidí at už pro peníze či z hlouposti jim to věří.

        Tak to R<1 a nepatentovat  "netopýry co koušou na 20mil"🙂

        jo a ne každej chce střelit opukový lom za špinavé hadry na hubu a dál přeprodat místnímu obyvatelstvu

        • Čína je totéž co NEP v sovětském Rusku.Novaja ekonomičeskaja politika vydělala SSSR na WWII a pro Nepmany skončila vyvlastněním a smrtí v gulagu.Totéž v Číně.Není třeba proti nim zasahovat silou,centralizovaná ekonomika se rozpadne sama,máme s tím svou zkušenost.Je třeba je ale izolovat.

          • jo ale izolovana a to je ten rozdíl zatím je ČLR krmena kapitálem a zpětně bohatne na přebytku vývozu nad dovozem a troufnu si říct že  ve výrobě všeho možného je dnes jedničkou světa ,zkuste si říct od ted nebudu kupovat nic z Číny , to nejde.Východní blok se kapitalistů bál a pozor i ten západní zase komunistů ,takže zde byly dva bloky co se držely v šachu , ok jeden to ekonomicky prohrál ale na druhou stranu ta rovnováha byla k něčemu - Evropa 50let míru , dnes koukněte dozadu od Jugoslávie až po dnešní bývalé regiony SSSR , ostatní není třeba zminovat.Čínští oligarchové ač si říkaj komunisté nejsou v žádném případě komunisté ale tvrdí kapitalisté ,uvidíme.On přestože byl Marx dost mimo , řek jednu pravdu kapitál- peníze neznají hranice a to nejen ty fyzické.

            • Marx řekl: " Komunista je člověk,který z toho co lidstvo vytvořilo si pro sebe vybere to nejlepší."

              Asi to myslel ve smyslu duchovním,ale od toho je komanč materialistou aby se sám obklopil výrobky Západu a užíval si lenošení,zatímco ostatním to znemožní a přinutí je k otrocké dřině.Čínský komunista tedy naplňuje Marxovu ideu vrchovatě.Nepůjde to ale věčně. 

      • No, jak je vidět, existuje dost zodpovědných lidí. To jsem docela rád. 

        Nemusíme spolu vždycky souhlasit, ale držet při sobě prostě někdy musíme. Hezký večer a zdraví všem. 

        • Friedrich Veliký řekl:" To není dobrá vůle co hýbe lidmi v palbě děl."

          Chci tím říct,že v ohrožení má občan poslouchat úřady a držet hubu.On totiž stát se tou svou mocenskou organizací občanovi v takových těžkých dobách vyplatí . Co se týká Pirka se Šmuclerem tak to je sabotáž za stavu nouze podrývat státní autoritu !

          • S věkem roste touha po exhibici.

            Jen nevím, jestli to má takový machr jako MUDr. Pirk zapotřebí.

            U MUDr. Šmuclera je situace trochu jiná. On je někdy obětí senzacechtivých novinářů, kteří něco vytrhnou,vystřihnou a uveřejní. Z rozhovorů s ním jsem pochopil, že se staví k opatřením docela vstřícně. Možná, že v posledních dnech změnil názor, nevím. 

            • MUDr.Šmucler mění názory často-nejdřív se choval jako velký státník a tvrdil,že to byl on kdo zavedl roušky,potom roušky zase ostentativně zavrhoval(to když zjistil,že nejsou populární),dnes se staví chytřejším než všichni ostatní a sabotuje státní nařízení.Není tak těžké poznat o co mu jde-chce do senátu a potřebuje se zviditelnit.Tedy líp než vyptávat se na intimity v TV nebo kecat o perónismu poté co byl týden v Argentině.Vzhledem k jeho vyřídilce mu Pirk nemohl dlouho vzdorovat.A je-li obětí novinářů,pak je jí tuze rád-je viděn a může kecat.


Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit