Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • TheGGG

    takovou demokracii na tiscali už nezachrání nikdo.... tady se maže a blokuje každý, kdo nenásleduje správný světonázor.... vedení tiscali mlčí a schvaluje to

  • žádná demokracie neexistuje, je to jenom iluze, kterou nám tady předvádí havloidní zrůdy

  • Tady je zase "moudrostí". Samozřejmě různým malým i velkým rádoby diktátorům vadí dělba moci, rádi by měli pouze panovníka s jeho úředníky, který by řídil stát jako (svůj) podnik.

    Nejde o to zda senát je či není potřebný a zda by měl či neměl být zrušen,  ale zda PARLAMENT má být dvoukomorový nebo pouze jednokomorový. A rozhodně větší zárukou dělby moci a tím i SVOBODY a DEMOKRACIE je PARLAMENT DVOUKOMOROVÝ. A je jedno, jestli se jeho části nazývají poslanecká sněmovna a senát nebo horní a dolní komora či nějak jinak.

    • Teda občane, klobouk dolů, co Ty všechno nevíš o Parlamentu i Senátu. Nejsi náhodou senátor??😀😎
      • Asi senátor, kdyby byl poslanec, věděl by, kolik je poslanců.

      • To víš, lpalfy, kdo umí, ten umí a kdo neumí ten čumí 😂

        • A kdo neumí počítat, ten leccos, jak sám přiznává, nechápe.

  • dzixy

    Debaty o významu Senátu jsou již od jeho počátku. Oprávněné, A celou dobu se jenom ukazuje, že většina, co pochybuje o přínosném významu senátu, má pravdu. Významný jej vidí samotní senátoři, kteří na 6 let mají zajištěno sakra blahobytnou živnost. Pokud zůstane v platnosti pravidlo, že po odmítnutí Senátem nějaký zákon bude opět přehlasován Parlamentem, potom opravdu Senát je pouze na dvě věci. A jednou z nich je zbytečnost. Škoda peněz. A že je odkladištěm "vyhaslých" politiků je také známo od začátku. Například lidovec Bělobrádek zjišťuje, že jeho pidistrana ztrácí v Parlamentu a je možné, že v příštích volbách se tam nedostanou, našel si důvod kandidovat do Senátu. Dobrých každých 6 let žádné práce a mimořádného výdělku. A potom očekávejte, že takoví "Béčkoví" politici mají zpochybňovat Senát. Škoda, že na toto téma - Senát ANO. nebo NE nelze vypsat referendum. Poznání by to bylo smutné pro naše politiky, kteří si jdou na 6 let odpočinout a relaxovat, jak zmínil "politický prostitut" Pithart. A to vše za naše peníze, které byly získány množstvím práce, času, potu a mozolů. Ty mohou mít Senátoři akorát na zadku. Ale i těch je menšina. Zrůdné na celé věci je to, že na jedné straně senátoři tvrdí, jak je Senát důležitý, na druhé straně skoro každý z nich tam většinou není, protože vykonávají ještě další funkce - primátorů, starostů, nebo různá členství v dozorčích radách, většinou moc a moc dobře placených místech. A přitom se ani jeden Senátor nestydí, že sedí na dvou-třech židlích, čímž nemůže dobře vykonávat žádnou z těch funkcí.

    • Soudruh by zase chtěl zavést vedoucí úlohu rodné strany?

  • Bělobrádek, Hermann, Pithart. Ti mají něco zlepšit? To je vrchol drzosti. Dnes jsem viděl velký poutač s tváří Hermana - prý náš kandidát do senátu. Je mi úplně na blití, když je možné, že tento zrádce národa, tento netvor, který nerespektuje žádná pravidla o pozici ministra. Je to hanba a doufám, že snad už lidem dojde trpělivost a vyperou tyto hnilobné vředy z veřejného života

    • Ale, ale Herr Hermann ist nicht zrádce, nestvůra - jen mít rád nás Landsmaschaft. Inu, koho chleba jíš.......

      • Nu, tovarišč, čto  takojto tvarišč MAN kak izmennik i strašilišče by těbě ponravilos? Vot, od kogo vodku piješ...😂

        • Pěkný výkon Občane. Oni jsou lingvista.....Jen že černozadelní Hermann nějak k nám do Moskvy nechce - je mu líp u pohrobků vrahů z Lidic.

          Ale to Ty dobře víš, jen se Ti to nehodí, viď? Jen pro pořádek - vodku moc nemusím. Nic proti Rusku🙂

          • Obcan zde několikrát prohlásil, že se máme naučit rusky, abychom mohli cestovat po Rusku a hovořit s lidmi jako on. Nu, pokud někde hovořil předvedeným způsobem, musel se dovědět opravdu zajímavé věci.

  • Pěkný balast jste tady jmenovali. Bělobrádek, dokonce Pithart.... Toto všechno slovem hnoji všech hnojů. Absolutní odpad společnosti, před kterými si každý může odplivnout. A právem. Takoví darebáci napáchali škody a škody. Jsou úplně myšlenkově mimo. A právě tady mnohdy pomůže poctivých pár českých facek. Člověk si hned poopraví světový názor. Pravda pravda, není nad poctivou českou facku.

  • Výraz páně Bělobrádkův odpovídá v momentě, kdy se dověděl, že od 1. po volbách nastupuje do práce.

    Moc hezké

    • To, že pan Bělobrádek kandiduje do senátu neznamená, že v případě neúspěchu přestane být poslancem. Jinak do práce nastoupil už po volbách do poslanecké sněmovny. Někteří politici totiž poctivě pracují, i když si to většina občanů nemyslí a jen opakují mantru o  vyžírcích.

      Konkrétně za lidoveckými politiky nejsou žádné korupční aféry a snaha na ně házet špínu zajde na chybějící argumenty.

      • Mantru? A lidovci v bílé říze andělské? Méte krásný smysl pro humor. nebo hrozně slabé brýle?

        Možná kromě Herr Hermanna nemají žádné aféry - protože už nic neznamenají.

      • dzixy
        Omyl, argumentů o opaku je více, než prstu na rukách.
  • Jak se dalo čekat, stádo těch "méně chytrých" a smečka rádoby místních diktáturků plácá nesmysly o "zrušení" senátu. Ti první tak činí z nedostatku soudnosti, protože nechápou, že jednou ze základních záruk svobody a demokracie je dělba moci. A ti druzí z touhy po nějakém "fýrerovském" místečku.

    A pak je tu jeden, který by chtěl řídit stát jako (svůj) podnik a tomu by stačilo pár "podnikových" úřednických oddělení. A pak je tu ještě jeden trpící virózou a bludnými představami, že je car gosudar.

    Otázku zůstává, jestli by se spíš neměl snížit počet poslanců v PS ze 300 na 100 jako je senátorů. Nebylo by jich tam tolik na vymýšlení p.tomostí.

    • Teda "občane, nejprve obhajuješ Parlament a  vzápětí chceš snížit počet poslanců. Prý pitomosti mohou vymýšlet i v menším počtu. Jakoby tomu nebylo tak i v Senátu.😂😂😎
    • josef.chmela

      Meleš zase nesmysly jako vždy a navíc si pleteš pojmy a dojmy, protože poslanců v PS je 200, celkem lidí v parlamentu je 300. Parlament se dělí na horní a dolní komoru, tzn. na PS a senát.

      • Omlouvám se za překlep, místo 2 jsem napsal 3. Díky za upozornění na chybu.

    • 1) Snížit počet poslanců na 100 navrhoval bezúspěšně Andrej Babiš, jestli se nepletu.

      2) Pokud tvoří 101 poslanců ze 300 (podle vás) většinu, používáte i paralelní matematiku. Nu, přeji vám mnoho zdaru v životě.

      • Ad 1) Pokud to navrhoval, tak to je chvályhodné. Ono by to šlo také zařídit tak, že by to poslancování měli jako "přivýdělek" pouze za přiměřenou odměnu (podle úspěšnosti) vedle vlastního zaměstnání.

        Ad 2) Tu poznámku jsem nějak nepochopil. A pokud jde o mne o matematiku... netřeba mít obavy. 😉

        • josef.chmela

          Ty toho nechápeš víc. A momo jiné, jako přivýdělek to měli poslanci už za komunistů a to jjste, vy demokrati, zrušili. Příště nedělej chytrého, protože mezi demokratama se chytrost nenosí.

          • Ano, je hodně věcí, které nechápu. Např. Velký Třesk - Big Bang, kterým vznikl vesmír. Nechápu co třesklo, kde to třesklo, proč to třesklo... 😉

  • Pokud je Senát pojistka, tak hlavně pro pojištění životní úrovně těch, kterým jiné politické posty nevyšly a ty běžné jim buď nejdou, nebo nevoní...

    Jinde ve světě jsou Horní komory složeny ze ctihodných a většinou i dobře situovaných lidí, pro něž není jejich mzda od Parlamentu vlastně důležitá - pro ty naše je zásadní a u jejich motivace při zájmu o funkci hraje nepochybně jednu z hlavních rolí

    Že si nepletu dojmy s pojmy a mé nařčení není křivé, potvrzují sami senátoři, z nichž mnozí vyvíjejí při volebních kampaních maximální aktivitu a jsou schopni a ochotni udělat takřka jakoukoliv taškařici (vč. skákání v nafukovacím hradu...), aby po zvolení upadli do naprosté pasivity a vyhovuje jim, že o nich takřka nikdo neví. Ostatně - kdo dokáže z placu vyjmenovat třeba 10 senátorů..?

    • Zcela nepotřební. Dát průměrný plat a je to vytříděno na vlastence a vyžírky.
    • Nejlepším příkladem je soudruh Čuba, věrný přítel prezidenta. Nedělal nic ale peníze hrabal. 😍

  • "Politici, ať už to bylo v jakémkoliv časovém údobí, a ať to byli císaři, králové, knížata, presidenti či na jiných vrchnostenských a mocenských místech, mysleli VŽDY jen na svůj prospěch, i když navenek se  oháněli zájmem svých poddaných, podřízených nebo níže společensky postavených obyvatel"

    To jsem si vypůjčil od pana O.Honse.

    Toto tvrzení docela koresponduje s požadavky na zrušení jedné zbytečné a neplodné královsky financované instituce. (A pan Bělobrádek? Škoda mluvit. Dnes už je živí jen huba a prý "přidaná hodnota"! Spíše by mělo být odebraná hodnota.).

                                         

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit