Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ruský list Hlas/Golos Sevastopolu uvedl, že za současnou mediální kampaní k očernění pluk. Strelkova stojí šedá eminence Kremlu Vladislav Surkov ( na US seznamu sankcionovaných), jenž má destabilizaci na Ukrajině na starosti.

    Surkov se dnes snaží učinit z východní Ukrajiny „ jen „ Kremlem kontrolovanou exklávu typu Podněstří, protože čas ještě nedozrál, a protože pochopil, že hlavním problémem Doněcké lidové republiky je donbaský uhelný a ocelový král oligarcha Rinat Achmetov, jenž má v Donbasu hlavní slovo, takže zdejší separatisté poslouchají jeho, a nikoliv ruské důstojníky.

    Dalším důkazem pro odpadlictví pluk. Strelkova od Putina je, že Putinův ideolog eurasismu prof. Alexandr Dugin , Putinův vousatý Rasputin a spojenec pluk. Strelkova, byl 26.6.014 propuštěn z Moskevské státní univerzity, údajně na žádost Vladislava Surkova, Putinovy šedé eminence.

    Dugin, stejně jako pluk. Strelkov, ostře kritizoval Putina „ za nedostatečnou pomoc ruských vlastenců na Ukrajině , a za jejich zradu „ (Dugin v ruské TV 24 hodin denně fanaticky vyzýval k totální válce proti fašistické Ukrajině, a k připojení celé Ukrajiny k RF v rámci počáteční Putinovy 24hodinové paranoidní propagandy za boj proti kyjevským fašistům a nacistům ) .
  • S tímto trumfem nastavíme prosperitu!!!
  • Kritizovali omezování svobody slova Putinovým režimem v rozporu s ruskou ústavou ( Putin zrovna nezákonně zlikvidoval TV-6 mj. z obavy, aby neodvysílala Berezovským financovaný dokument, jak FSB na podzim 99 vyhazovala do povětří ruské paneláky, aby Putin mohl vtrhnout s armádou do Čečenska ), snahy Putina ústavu změnit, což odsoudil i Boris Jelcin s varováním, atˇ se Putin neodvažuje na ústavu sáhnout, odsoudili Putinovu brutalitu vůči civilnímu obyvatelstvu v Čečensku, a vyzvali Putina, aby s demokraticky zvoleným prezidentem Maschadovem jednal, jak k tomu Putina neustále vyzývala Rada Evropy ( do US intervence v Iráku v 3/03, od které se tragické německo-francouzské duo začalo Putinovi klanět ) ...
  • Řecko vytáhlo trumf, takže karty jsou rozdány a kostky vrženy!!!
  • Hospodářský vzestup za cara, krach za bolševiků

    Pravdou je, že Rusko zažilo mohutný hospodářský rozkvět za cara Mikuláše II. a zvláště po roce 1907, kdy se předsedou vlády stal osvícený Pjotr Arkadjěvič Stolypin. Například těžba uhlí se v letech 1905 až 1913 téměř zdvojnásobila, výroba železa vzrostla o třetinu a délka železnic dosáhla před I. světovou válkou více než 70 tisíc kilometrů. Slibný ekonomický vývoj však přerušily zavraždění Stolypina v roce 1911 a zvláště pak celosvětový válečný konflikt o tři roky později. Dá se však říct, že hospodářský růst byl stejný, jak později v třicátých letech s tím rozdílem, že za cara nebyli k dispozici otroci z gulagů.

    Je fakt, že Stalin si ve třicátých letech minulého století posteskl nad tím, že Rusko je zaostalé, a za svoji zaostalost v minulosti draze platilo. Ovšem jeho režim, který se zmocnil soukromého majetku, nemohl v dlouhodobé perspektivě uspět. Důkazem toho je kromě jiných Bělomořský kanál, který spojuje Bílé a Baltské moře. Průplav dlouhý 227 kilometrů byl postaven za cenu tisíce mrtvých vězňů z gulagů za rekordních 22 měsíců, ovšem kvůli nízké hloubce 3-4 metrů jim nemohou proplouvat větší lodě, takže je skoro k ničemu.

    Za komunistů do nás Rudé Právo cpalo horem dolem zkazky o údajných sovětských ekonomických úspěších. Ve skutečnosti však sovětské hospodářství po celou dobu trvání SSSR charakterizovala bída, chaos a trvalý nedostatek většiny druhů spotřebního zboží.

    Nevýkonné zemědělství bylo příčinou opakovaných hladomorů, přičemž se nejednalo jenom o předválečné období. Ještě v šedesátých letech za Chruščova panoval v SSSR v některých oblastech hlad.
    • Smutnou sovětskou skutečnost drsně a bez příkras vystihuje rovněž Zvláštní zpráva 4 z šedesátých let minulého století od českých cestovatelů Hanzelky a Zikmunda, kteří tuto zemi poznali dokonale. A ti otevřeně napsali o tom, že produktivita práce v SSSR je oproti USA ani ne poloviční. Jinak to být ani nemohlo, když například v Kazachstánu zůstávaly nesklizeny i dvě třetiny obilnin, atak tomu bylo i jinde v celé zemi.

      Dále oba cestovatelé viděli na vlastní oči, jak na cestě mezi Alma-Atou a Taškentem potkali 84 kombajnů, z čehož jich v akci bylo jen 14, ostatní ve dne a ideálním počasí stály.

      Další zápisy jsou rovněž tristní. „V roce 1950 byl otevřen železniční most přes Angaru na tamní nové trati. Ale o pět let později byla trať i s mostem odsouzena k zaplavení. Překotně se postavilo 240 km trati Bratsk-Železnogorsk, po níž však rychlík nemůže jet rychlostí větší než 25 km/h….

      Holou skutečností je, že až na některé výjimky je úroveň služeb obyvatelstvu na úrovni a často i pod úrovni některých rozvojových zemí. V SSSR se nechodí kupovat, ale shánět…“

      V šedesátých letech se v SSSR stavělo 100 až 500 km asfaltových silnic ročně, v Brasilii mnohonásobně víc. V důsledku nedostatku kvalitních silnic přicházel SSSR o 3 miliardy rublů ročně. Tak třeba z jistého kolchozu vedla k nádraží třicet kilometrů daleko jenom blátivá polňačka, a za dešťů musel kolchozní nákladní auta doprovázet pásový traktor, který je vytahoval z bahna. Kolchoz za třicet let existence tak zaplatil pětkrát víc, než kdyby k němu vedla normální asfaltka.
  • Kdo jiný by pomohl než Velké Bohaté Rusko???
    Nikdo!!!
  • Rusko se víc než velmoci podobá rozvojovým zemím

    Největší země světa nejspíš čekají velké problémy. Na rozdíl od ostatních zemí skupiny BRIC jeho ekonomika roste daleko méně a podle některých pesimistických odhadů letos nepřekročí růst HDP 2%. Slabinou je také zoufale nízký podíl konkurenceschopných výrobků ruské produkce. Ruský medvěd je zkrátka zesláblý a silně opelichaný.

    Nedávno v rozhovoru pro Magazín Víkend MF DNES uvedl fotbalista Jan Koller, který hrál mimo jiné za ruskou Samaru, řekl, že v tomto městě na březích Volhy stojí sto metrů od luxusního hotelu Hilton chatrče bez elektřiny, ve kterých lidé jedí psi. Čili výjev bližší spíše třetímu světu než vyspělé Evropě.

    A nejhorší je, že za sto let se v Rusku prakticky nic nezměnilo. Bývalý prvorepublikový politik Rudolf Beran navštívil tuto zemi začátkem 20. století. Města v okolí Volhy včetně Samary popsal takto: „Z přístavu vede ulice do centra města, po které jezdí tramvaj a stojí na ni krásné výstavné kupecké domy. Stačí však sejít do bočních ulic a člověk je v jiném světě, plném bídy a nuzných chatrčí.“

    Za socialismu někdy v sedmdesátých letech byl můj kamarád v Bělorusku a nějakým nedopatřením se ocitl ve vesnici, kde stál jediný dům. To byl místní sovět čili radnice. Jinak lidé žili v zemljankách a prý byl úžasný pohled na to, jak z desítek míst v zemi stoupal k nebi kouř. Komunistům se zkrátka „dařilo“. Zpočátku jsem mu nevěřil, nicméně po vlastní návštěvě Ruska už s jeho tvrzením nemám problém, stejně jako s Kollerovým. Ruská města mimo Sankt-Petěrburgu a Moskvy vypadají ve srovnání s evropskými protějšky dost bídně. A ruské vesnice už jsou přímo obrazy zoufalství.
    • Rusko má velké problémy, které nezmizely ani v éře prezidenta Vladimíra Putina. Je fakt, že za něj došlo k dílčím zlepšením a senioři se dočkali pravidelného vyplácení důchodů, které činí v průměru a v přepočtu kolem šesti tisíc korun při zhruba srovnatelných cenách s ČR. On ovšem jen využil rostoucích cen plynu a ropy, které tvoří ruský export zhruba ze tří čtvrtin.

      Další fakta už jsou ovšem neúprosná. Ruská ekonomika nadále zůstává surovinově závislou, není diverzifikována a je nekonkurenceschopná - naráží na překážky korupce a nízké efektivity – je stále velice zranitelná a náchylná k výkyvům cen surovin. Státní rozpočet se stává rok od roku více sociálně orientovaným, resp. zdrojově náročným.

      Ruská průmyslová produkce je z velké části zastaralá? Podle norem WTO dosahuje podíl inovovaných výrobků méně než 1,5 procenta, zatímco na Západě je tento ukazatel 20 až 30krát vyšší. Místo toho se v Rusku ovšem daří odvětvím šedé ekonomiky

      Takže nakonec i Vladimir Putin byl na ekonomickém fóru v Petrohradu nucen pronést tato tvrdá kritická slova. „Ekonomika naší země zůstává nediverzifikovanou, velký podíl v ní mají podniky neschopné konkurence a rozpočet závisí na příjmech za ropu a plyn.“

      Renomovaná ratingová agentura Standard & Poor's proto varuje: „Pokud Rusko nezlepší špatné investiční klima a neodhodlá se k potřebným a neustále odkládaným reformám, čekají jeho ekonomiku těžké časy.“
  • EU/ USA válčí a krade, Velké Bohaté Rusko pomáhá!!!
  • Zeman s cigaretou na Sněžce pohrdl „obyčejnými lidmi“

    Bylo úsměvné sledovat příznivce Miloše Zemana, jak s fanatickou nenávistí volají po „krvi“ majitele penzionu Modřín, který jemu a jeho doprovodu odmítl rezervovat místo v restauraci. Porušení zákona však nastalo v nekuřácké restauraci Poštovna na Sněžce, kde její majitel dovolil panu Zemanovi „výjimečně“ si zakouřit.

    Zákon praví jasně, majitel musí u vchodu výrazně označit restauraci, jestli je nekuřácká nebo kuřácká. Já sám si v hospůdce zapálím, ale když jsem byl nedávno v Irsku, respektoval jsem, že tamní zákon kouření v restauracích a pubech zakazuje. Můj kamarád má v Brně útulné bistro, kde nesmí kouřit a tak, ti, co si svoji nikotinovou vášeň neumí odříct, chodí ven včetně mě. S tím jsem srozuměn.

    Zemanovi příznivci mají plná ústa toho, že všichni lidé mají stejná práva. V tom případě tedy až dorazíme na nejvyšší horu Krkonoš, tak si v Poštovně vytáhneme cigaretu a zapálíme si, jsme si přece s Milošem Zemanem všichni rovni. Pokud majiteli Poštovny nevadí kouření, tak ať změní svůj podnik v kuřácký, pokud ano, tak ať striktně trvá na tom, že uvnitř nikdo kouřit nebude. Jestliže je restaurace nekuřácká, ale jednomu z hostů bylo kouření dovoleno, je to porušení zákona.
    • Pan Zeman, který se tak rád ohání zájmy prostého lidu, dal ve skutečnosti najevo, že někteří z nás jsou si rovnější. Vysmál se svým hloupým voličům, kteří si myslí, že nyní jim začnou pečení holubi lítat sami do úst. Ve skutečnosti jim vzkázal, děkuji vám „lůzo“ za hlasy, ale teď Vám ukáži, kdo je pán. A co je nejhorší, veřejně pohrdl právem ve stylu, já jsem Miloš Zeman a pro mě zákony neplatí. Nejde o jednu vykouřenou cigaretu, ale o veřejnou aroganci vůči právním předpisům.
  • ÉŮ zuří, že Velké Bohaté Rusko přispěchalo Řecku na pomoc!!!
    Vivat Velké Bohaté Rusko!!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit