Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • nejsem černoprdelník ani zakomplexovanej Judr.,ale myslím,že Dientsbier se pomátl a to chtěl být prezidentem?!!!
    • když můžu já bejt prezidentem proč by nemoh i Dinstbír.
  • My dva, tedy já tečka s přítelem, bychom si také rádi adoptovali nějakého krásného,blonďatého klučinu.
    • A ten by vás také "kouřil" ???
  • Zákaz adopcí pro homosexuály ať zůstane zachován.Jsem křesťan, pro mě je to nepředstavitelné
    • Protentokrát musím s vámi souhlasit, doktore. I když ne proto, že jsem křesťan, ale hlavně proto, že je to proti samotné podstatě přírody.
  • Sexuelní orientace je výsostně soukromá věc, tak ale se s ní netlačte do veřejného prostoru. Adopce dětí? Chybí definovat jaká, koho a kým. Jsou to jen ideologické kecy. Ty děti přece mají své biologické rodiče, to bude existovat před osvojením dítěte homosexuálem - y exkomunikace biologického rodiče, nebo jak si to Dientsbier představuje. Ten hoch to je tedy dáreček, jeho táta byl fajn chlap a byl 100x lepší než Havel, ale tohle shnilé jablko se odkutálelo hodně daleko od stromu.
  • A co právo dítěte na normální rodinu??? Na to se kašle???
    Už to vidím, jak se mu ve škole spolužáci pošklebujou, až to zjistěj, že je vodbuziků, a zjistějí to*1* *1* *1* *1*
    Ostatně lesby si to můžou v létě "uplést" někde na pláži s bulharem*14* *14* *14*
  • Not to cpe tečkovi do huby a je spolu s ním v klubu buzXXXtů.
  • Kdo ví jestli taky není buzik.
    • Asi je ,tohle není normální.
  • Dienstbier má poruchy myšlení a neumí pochopit, proč svobodný homosexuál může adoptovat dítě, ale nikoli registrovaní partneři ??? To je dáno přece tím, že o svobodných homosexuálních jedincích jejich orientace není známa veřejně a adoptované dítě a jeho spolužáci a kamarádi to berou jako když žije s dítětem jeden z rodičů a sexuální orientace tu není v popředí a tím nevytváří hanlivé předsudky. Asi jako když žije otec či matka se synem/dcerou.. Důvodem není to, že by homosexuální osvojitel nějak vytvářel neobvyklý rodinný vztah, ale jde o vztah vcelku běžný, nemající nesrozumitelný dopad pro osvojené dítě, které ani o orientaci svého osvojitele nemusí vědět. Zjednodušeně -registrovaným partnerstvím se zveřejňují odlišné homosexuální orientace obou parnerů, kterým dítě nerozumí a dostává se pod tlak a posměch ostatních. Jde tady o psychiku dítěte a tím o zájem dítěte vyrůstat v rodinném prostředí bez negatívních reakcí okolí. Z pohledu zákona by na osvojení dítěte homosexuálními partnery neměl být obecný problém fyzický, ale jde o problém psychický. Až dosud platilo,že zájem dítěte měl vždy před zákonem přednost před zájmy rodičů... Z pohledu Diensbiera je ohavné, že pro svoje osobní zviditelnění neváhá zneužít dětí !!!
    • To zní rozumně. Ještě bych dodal, že každý případ je třeba posuzovat zvlášť. On takový "normální" heterosexuální pár, kde chlap je ochlasta a násilník a ženská je špinavá coura, to taky není ideální pár k adopci. Pokud jde o zmíněný psychický tlak na dítě, to je dáno především celkovou netolerantní atmosférou. Je třeba vztah dvou partnerů "odsexualisovat". Lidé si prostě musí zvyknut na to, že někteří preferují život s partnerem téhož pohlaví. A proč? No to je prostě jejich věc, jako je každého věc, jestli se mu víc líbí blondýny nebo brunety. Ono také už dávno neplatí, že manželství bylo v podstatě povolení k sexu, protože bez něho to nebylo košer.
      Jiná věc je ovšem psychologické prostředí doma. Dítě by mělo mít doma vzor jak ženského tak mužského chování. I když žije jen s matkou nebo jen s otcem tak ví, že někde má tatínka nebo maminku. Homosexuální partneři jistě nebudou dítěti předvádět sex, jaki to nedělají ani slušní a zodpovědní heterosexuální partneři, aale psychologické prostředí je u homosexuálních partnerů trochu jiné. Možná by ještě jakž takž bylo přijatelné, kdyby dítě žilo s maminkou a tetou, ale s tatínkem a strejdou...
      • Nemám výhrad. Souhlasím. Opravdu jsou ženské dvojice mnohem přijatelnější a mohou nabídnout lepší výchovu než muži. Jsem ale toho názoru, že sexualita je záležitost soukromá, věc každého jedince, stejně jako víra. Ponechme sexu jeho intimitu a nebude tato orientace tak negativně vnímána veřejností. Samostatným problémem je pak HIV a jeho šíření.
        • Souhlasím. Sex má být intimní záležitostí dvou osob. A pokud jde o dospělé a soudné jedince a jedná se o oboustranný souhlas, není žádné třetí osobě nic do toho jakou formou ti dva sex provozují, i kdyby mu to třeba připadalo subjektivně nechutné. A pokud někdo dá přednost osobě stejného pohlaví, je to jeho věc. Otázka HIV je spíš záleitost hygieny a střídání partnerů.
          • Tohle bych klidně podepsal. Pokud partneři souhlasí, nelze nic nařizovat nebo vytvářet nějaké normy. Formy sexu jsou stará jak lidstvo samo a platí i v živočišné říši. Pokud je vše mimo veřejnost, tak se přimlouvám za rčení, "Nic co je lidské, by nemělo nám být cizí„. Jak bylo řečeno, záleží na domluvě a pak zdraví.
    • Ano, ano, ano. Tak tento argument a toto zdůvodnění považuji za to nejlepší co bylo o této problematice napsáno. Tomuto vysvětlení by mohl porozumět každý. Jen aby to nebylo příliš populistické. Skvělé.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit