Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pokud budou reformy ve školství pokračovat tímto tempem, budeme za chvíli, co se týká vzdělanosti našich dětí, na úrovní USA.
    Osobní zkušenost : po dvánactileté povinné školní docházce na státní škole polovina neumí pořádně číst a psát, protože se demokraticky nesmí do ničeho nutit
  • synacci prominentu museji byt pekni krypli.koupit brzo maturitni vysvedceni nepujde.tak aspon jako asfalter si pak muze udelat titul inzenyr a potom bude nasledovat otce ve slepejich ve vysoke politice.maji to pekne propracovane.
  • a proč to neopravuje stroj? určitě se dá něco takového "vymyslet" *1*
  • Pamětníci a znalci školské problematiky zajisté pamatuji na všechny ministry školství dosavadních porevolučních vlád. Každý ministr došel s nějakou reformou. Málokterá byla přínosem pro již dobře fungující školství. Až podivné mezinárodní srovnávání vědomostí a dovedností začaly hýbat se školstvím, bohužel vždy pod zlým vedením. Každý dosud chtěl po sobě zanechat nějaký "pomník", a to vždy na úkor žáků. Snad nový ministr začne normalizovat naše školství ve prospěch žáků a studentů. Pochybuji ale, že se mu to za dva roky podaří.
  • A zase nové experimenty. Problémy u maturit nebyly tím, že byly dvě úrovně, ale proto, že někdo nebyl schopen posoudit obtížnosti těžší zkoušky a pustil to ven bez řádného prověření. To se nevyřeší zrušením dvou stupńů maturity a tím postavením všech středoškoláků, mezi kterými jsou škola od školy naprosto propastné rozdíly, na stejnou úroveň. To samozřejmě degraduje maturanta z Gymnazia na úroveň maturanta z integrované školy. A co se týče slohových prací, zrušil bych to úplně, nebo bych hodnotil pouze gramatickou stránku projevu. Když to budou hodnotit hodnotitelé, tak vzhledem k dost silnému vlivu subjektivního pohledu, budou růst vášně, a když to budou hodnotit učitelé na školách, tak to bude katastrofálně neobjektivní, protože vzhledem k úrovni "učitelstva", zejména na některých školách, nebude srovnatelné vůbec nic.
    • A nechcete to opravovat sám? *1*
    • Buď o školství nevíš nic, nebo jsi pouze zapšklý kantor, kerý není ochoten připustit nic nového.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit