Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • milacekpublika

    A ještě bych dodal, že poměrně málo je i topenářů a plynařů. Potřebovali jsme ve firmě zařídit regulátory teploty a než jsme někoho sehnali, tak nás to stálo poměrně dost úsilí. A stejně to pak byl takový člověk, který byl  i za korunu drahý. No, prostě si buď počkáte, nebo spěcháte a berete to, co je zrovna k mání. Víte, jak to v téhle branži chodí.

    • mun.go

      A to jste měl celých osm let nato, abyste si potvrdil zkušenost z roku 2012.

  • Proč nemáme řemeslníky??? Jsou dva důvody. Mladé nic nemotivuje se jít učit řemeslo. Po r.89 se politika a vývoj ve šklství i v průmyslu ubíral směrem- co nejvíce vysokoškoláků,těm zaplatíme a zedníky a tesaře a pod. nepotřebujeme. Blbou práci udělají zahraniční dělníci. A co se stalo? Dnes postavený dům nevydrží bez oprav ani deset let, naši předci stavěli domy a stojí i dvě stě let.Proč to tak je? Poslední kdo věděl,že dělník je ten nejdražší potenciál co firma má a je potřeba ho zaplatit byl Baťa. Také věděl že zisk až na malé procento pro továrníka musí zpět do firmy. Ale dnes? pan podnikatel ve věku třicet až čtyřicet co sežral rozum celýmu světu dá dělníkovi který vytváří hodnoty deset až dvanáct hrubého a sám si staví domy,jezdí ve Fearari,na dovolené je pětkrát do roka v Karibiku atd. Dokud toto nepřestane tak bude špatně.Banky mají zisk z úvěru 60%,obchodník s čímkoliv 50-100% a kde je ta přidaná hodnota co tím vytvoří? nikde,jen samá lichva. Moderní rádoby kapitalismus se zežere sám a zevnitř. V Česku bylo dobře do r.89,to si každý vážil řemesla,ale dnes? domy místo z cihel postaví ukrajinci ze sádrošu a nemusí být ani vyučení. Chybí zde společenské uznání obyčejných lidí co umí něco vytvořit.
    • Přesně! Kdo dnes nemá VŠ vzdělání tak není plnohodnotným občanem! Stačí si poslechnout poslance a další úředníky. Lidé bez VŠ nemají pro ně žádnou cenu a nestojí ani za jejich pozornost.
    • Jo jo,jako by jsi mi z duše mluvil.Ti co uměli a umí odcházejí tam kde je ocení.Dnes už nepotřebují ani znalost cizího jazyka,jelikož tam nějaký čech bude a pomůže.Lepší býti otrokem ve vyspělé zemi,nežli otrokem za 12000,- v ČR,jelikož ta vyspělá není a dlouho nebude.Každý inteligentní člověk ví,že musí zaměstnaci,který vykonává těžkou manuální práci zaplatit tolik,aby nestrádal a mohl spokojeně žít a živit rodinu,což momentálně není možné a kecy jakože u mě si zedník vydělá 25000,- neberu,protože za 250-300h je to zase směšná častka-otročina.
  • chtělo by to aby se obdobná situace vyhrotila i v jiných krajích, aby ten drábek pochopil dřív než ho někdo prošpikuje vidlema
  • Brzy budou v příhraničních oblastech brečet obchodníci, že tam Češi ani nenakupují. No bodejť, když to v tom zahraničí vychází cenově lépe, než doma. A DPH si zvedej kam chceš, Kalousku, ve finále utřeš.
    • Kalous neutře, přejde na výhodnější pozici a přinejhorším zdrhne jak mnozí před ním.
    • já jsem dluhy nenadělal jako přísedící ve sněmovně a úřadech nechť si to taky zaplatí , elktřinu dá věterek,vodu studna,vejce slepoce a maso staří jednou týdně ze zmrazeného čuníka,jezdím na plyn
      a přidanou hodnotu si tam musí dát vláda ze svých platů který nestačil ani dr.drátovi *16*
  • Vše je jen v penězích. Když práce nebude pořádně placena tak prostě řemeslníci nebudou.
  • Je důsledek práce našich polistopadových ekonomických mudrců,kteří každého chtěli předělat na účetního,analytika,burzovního makléře atd.,pročež ve své neoblomné víře,že: "trh určí všechno sám",plánovaně likvidovali jeden učňák za druhým,takže bývalí řemeslníci chodí ve svatebních kvádrech s kufříkama v ruce a navzájem si nabízej hovadiny,který nikdo nechce.
    To se zas něco povedlo!
    • to dá rozum že tudy cesta nevede ,dobrý řemeslník bývá lépe placen jak špatný manažer *11*
  • Jsem vyučený instalatér beru 11000kč,nájem platím 7000kč,je to fantastickej obor,při kterým Vás čeká skvělá budoucnost. Všem kdo chce žít v přepichu vřele doporučuji...
    • Náš rodinný instalatér jako OSVČ má přes Kč400/hod. tak proč by makal v Dojčlandu? A ještě dojíždět? Jak jsem zjistil tam mají kolem EUR12-15/hod. a tak zase někteří zdrhají např. do Norska (kde mají o polovinu víc a bez stresu) a jinam.
    • Já jsem taky instalatér, každý měsíc není posvícení, ale v průměru mám čtyřicet tisíc. Proč máš tak málo?
    • je třeba pánům pronajímatelům služby řádně přimastit *16*
  • To není ani moc pravda,pracuji si po svém takhle : Já ti udělám branku ke plotu a ty mi vykrmíš husu !Co do toho budem tahat stát,proto jsem živnost zrušil ! Kalousku P:O:S:E:R: se !!!
  • Tak já vám vy Západní čechy poradím,zaškolte si cikány a hned jich bude dost,nikdo je sice nebude využívat,ale málo chytrý novináři přestanou psát jako nějakej homostupidus !!!Když neumím česky jdu dělat topenáře voni novinářskej nádeníku !!!Nechat to na dnešní garnituře parlamentu a vlády tak máme pro jednoho řemeslníka dva ředitele,z toho jeden generální,každý tři náměstky s pěti sekretářkama,t toho jedna pracuje,hlavní účetní,mzdovou účetní tajné účetní co vedou položky ukradli jsme-ukradli nám a to je potom těžká prosperita !!!
    • Topení se dělá z mědi a to by asi cikán nevydržel aby ji neukradl a pak neprodal do šrotu a tak si zajisti zisk bez práce
      • udělal jsem ho z plastu a 15 let žádný problém a místo kotle karmu *6*
  • Stačí řemeslníky pořádně zaplatit. Tady je vidět, že manažer bez spolehlivého řemeslníka je k ničemu. Proto by odměňování mělo také tak vypadat a ne že manažer pobírá sta tisíce a řemeslník pracuje ve švarcsystému nebo za minimální mzdu!!! Řmeslníci manažery nepotřebují.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit