Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • 200% příplatek o státních svátcích a není se o čem bavit. Zreguluje se to samo. I bez zákonů a zákonných vyjímek a hlavně bez úplatků za udělené vyjímky.
  • Argumenty "pro" jsou dost jednoznačné a zavádějící. Omezovat podnikatelé, kteří nabízejí služby je dost podivné stejně, jako nutit lidi pracovat i o svátcích. Zaměstnanci ale mají možnost výběru, buď podmínky podnikatelů příjmu, nebo ne, a jdu jinam. Donucování podnikatelů k jiným záměrům, než poskytování dobrých vyčerpávajících služeb zavání předrevolučními praktikami. To by potom měli mít stejný nárok na volno všichni zaměstnanci v trvalých provozech a službách. Pokud ne, je to jejích diskriminace. Zaměstnanci obchodů, nebo spíše naši poplatní poslanci, více křičí, proto je více slyšíme.
  • "Zákaz prodeje na svátky znamená 700 miliónů ušlých tržeb denně, odhadují obchodníci"

    Když je zavíračka, nebude tržba, ale lidi jíst budou, protože si nakoupí jindy - z čeho tedy ty ušlé zisky počítají?
    Kdo je workoholik, ať pracuje nonstop, ale tlačit do toho někoho, kdo s tím nesouhlasí, to není moc korektní
  • Odbory by se měli starat aby byli zaměstnanci obchodů řádně zaplaceni. Zaměstnavatel nemá být otrokář a nařizovat půjdete o svátcích dělat, ale má dát takovou finanční odměnu, aby to bylo pro zaměstnance zajímavé jít do práce. A stát se do toho nemá co kvedlat...
  • Já taky nesouhlasím s tím, aby byl zákon přikazující majitelům hospod, že mohou mít jen nekuřáckou. A stejně mně to bude určitě prd platné.

    Naopak zákony přikazující hraničním státům schengenu, aby bránily hranice byly naprosto beztrestně nejen porušovány, ale Hollandem a Merkelovou bylo toto porušování podporováno a ti, kdo chtěli zákony dodržovat byli a jsou nazývány rasisty a extremisty.

    Tak já už ani nevím co je správně. Dodržovat zákony nebo ne. Podporovat omezení svobod nebo ne.

    Ale pro mne za mne, když bude o svátcích a nedělích zavřeno, tak se z toho nepo....
  • blegh
    Státní svátek je státní svátek, má být klid a zavřeno. Nakoupit si můžete den předem nebo den po, však se z toho konzumní společnost nepo... Těch svátků v roce zase není tolik, abyste trpěli nedostatkem svobody nakupování.
  • Nejvíce jsou proti ti, kteří nikdy nemuseli sedět za pokladnou v sobotu odpoledne, celou neděli a o svátcích za mizernou mzdu včetně příplatků.
    Vzpomeňte si na ty keci pro roce 1989 jak budeme dělat jen 4 dny v týdnu a jak nás ten kapitalismus osvobodí od otrocké práce.
    Máte všichni krátkou paměť a rádi děláte z druhých otroky pokud se Vás to netýká.
    Místo toulek naší krásnou přírodou se stáváte poutníky v supermarketech, kde Vám nabízejí i to co vlastně vůbec k šťastnému životu nepotřebujete a žijete ve virtuálním umělém světě bez citu a vůně!
  • Solder, co tu meleš o TOPce? Ta seděla v jedné jediné vládě.
    Desítky let se u válu střídají socani a ODS: A ODS je pro kádry z KSČ kteří
    dnes podnikají. Právě oni tu budují paskvil který jak správně píšeš nemá se
    západním tržním modelem nic společného.

    Proto není nikdo za miliardové krádeže potrestán. Protože ta politická partička si
    šikovně nastavila špatná pravidla. takže kradou legálně podle zákona.
    Klausovo heslo trh je nadřazen zákonům i morálce v praxi.
    • blegh
      TOP09 toho v jedné jediné vládě stihla pokurvit víc než ostatní popřevratové vlády za všechny volební období dohromady. Díky Kalouskovi *5*
    • Solder by byl nejradši kdyby to bylo jako za komančů. Tři supermarkety na celou Prahu otevřené i o svátcích a na venkově pouze pečivo v lepším případě toaleťák a jednou týdně pojízdná masna. *1* *1* *1*
      • Jen kecáš a nic si nepamatuješ. Novodobá pravičácká propaganda ti úplně zdevastovala tu hmotu, co máš mezi ušima.
        • A tak to si tedy poslechnu jak to bylo: Můžěš nám to přiblížit.
          Já zažil tohle
          Sámoška na venkově by letos zavírala ve čtvrtek o štědrém dnu v 5 hodin páč to nebyl státní svátek a otevřela by v pondělí v osum. Pojízdná masna není nic nového u úterý a čtvrtek navíc byla poloprázdná - ovšem řezník o štědrém dnu nepracoval ani za bolševika tak že nákup na týden dopředu .... Kdo neměl mražák byl v kelu.

          Komu se to nelíbí může si dát v něděli po štědrém dnu čtyři dny staré rohlíky ať zakusí blahobyt a výdobytky socialismu *1* *1* *1* Nezdevastovaná hmoto *1* *1* *1*
  • Kvákvákvá, to jsou zas kydy. Blééé! Večerky stejně budou mít otevřeno.
    • Simona neměla nick Tečka. To bys nám jenom ty rád nalhal multinicku
      zlej btw juro rybano peppone trolle.
      Stejně tak tu celé dny nestraší Simona ale ty sám.
      a každý kdo si spočítá příspěvky si to snadno zjistí multinicku *15* *15*
  • Všude v civilizované Evropě, krom Itálie a Chorvatska, je prodejní doba určená státem. Všude v civilizované Evropě se všechny obchody zavřou v sobotu ve 12:00 h a jsou zavřené v neděli a o všech svátcích. Jen v českém absurdistánu nic nejde. Ani ten protikuřácký zákon nikdo nechce. NECHÁPU. Nikdo si neuvědomuje, že tržní ekonomika, servírovaná podle receptu ODS a TOP09, nikde nefunguje a její prosazování je v zájmu pouze nepatrné zlodějské a podvodnické menšiny.
    • Nevím co je dle vás civilizovaná evropa ale až si mimo dálnici budete mít problém o víkendu koupit benzín tak si na mne vzpomeňte *1* *1* Zapomeňte na otevřené květinářství a sklípky. Je hezké že Holandský protikuřácký zákon konečně zakázal kouření ve vagonech..... To u nás zavedli už za Svobody. *1* *1* Ovšem na nádražích mají vyhrazen kuřácký prostor. To jsme ještě nezavedli. *1* *1* To je hrůza jak jsme pozadu. *1* *1*
      Pakoušci mají taky některé vlastnosti které třeba vám schází. Třeba nevěří že strakatá kočka ho nebude chtít sežhrat na rozdíl od té rezavé..... *1* *1*
      • Tak, pokud by si tam pan majitel seděl o svátcích, nedělích sám, neměl bych výhrad. Ale "lámat" mladé prodavačky, které mají malé děti, aby ve dnech prac. klidu lítaly za směšně mrzký peníz? No uznejte!
        • Nic takového. O vlákno níž jsem psal 200% příplatek a zreguluje se to samo.
      • Tvůj přehled a inteligence končí u benzínu na dálnicích. Jsi tipický reprezentat mentálně opožděného voliče ODS nebo TOP09, či jiných pravicových pseudostran.
        • Vedle.
          Nic méně od komanče který štědrý den nepovažoval za státní svátek nýbrž za běžný pracovní den to sedí. *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit