Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To nemůžete myslet vážně. To čím si my ženy procházíme v období kojení není nic příjemného. Pokud chcete, můžete se dovzdělat . My nekojíme na veřejnosti, protože nás to nějak baví nebo protože máme nutkavou potřebu to nedělat nikde jinde. Naše dítě, ten malý tvoreček má hlad a my jeho nakrmení nevidíme jako něco, co by mělo ostatní pohoršovat. Je to přece krásné a neměli bychom z toho dělat vědu. 

  • A doufám, že už nebudou pokutovat Malou Stranu do květináčů v hale...

  • Lidstvo tou přemírou civilizace už natolik zdegenerovalo a zblblo, že vše přirozené je pro něho nepochopitelné a odsouzeníhodné. Proto maminka s malým tvorečkem, který se hlásí o kojení, by měla mít přirozenou úctu a ohled od okolních lidí, i když ke kojení dojde v situacích jako je např. fronta čekajících lidí.

    Bohužel v naší lidské společnosti kvete přemíra hlouposti a vyložené zhovadilosti, že přirozený akt kojení je dnes něco tak pohoršujícího a pobuřujícího, že by se nám kultury s nižší civilizační úrovni notně divily a možná i smály (protože jsme k smíchu, ne-li přímo k pláči).


  • Jejího starýho doma její kozy nezajímají protože kojí, tak je ukáže aspoň na veřejnosti a bude se ohánět "právy dítěte"....

  • KIMCID

    Jako je přirozené kojení je přirozený sex.Tak že budeme provozovat sex na veřejnosti?

    • Sex je určen jako metoda rozmnožování, nikoli jako prostředek k ukrácení dlouhé chvíle nebo pro zábavu.

      • KIMCID

        tak to máš dost smutnej život :D

      • Ale tohle snad vážený Občane píšete s véééélikou ironií?? Tvor nadaný vyšší nervovou činností bere sex i trochu z jiného úhlu, než jen jako nástroj k rozmnožování. 

        Chtělo by to seznámit se základy lidské psychologie. Děkuji

        • Nejen lidské, a to nemyslím jen otřepaný příklad šimpanzů bonobo.

  • Osobně jsem čerstvým a hrdým dědečkem tříměsíční holčičky. Nechtěl bych celý "problém" kojení démonizovat.

    Existuje totiž něco jako slušnost, zdvořilost a takt. Když pochopíme a správně aplikujeme zásady plynoucí z těchto pojmů, asi předejdeme mnohým nedorozuměním.

    Když už přijde čas na kojení (což je samo o sobě velmi citový okamžik mezi maminkou a dítětem) moudrá, slušná a taktní maminka vždycky najde způsob, jak tuto situaci uspokojivě vyřešit.

    Mnohdy stačí jen slušně upozornit a požádat o trochu soukromí. Vždyť bychom měli být lidmi v každém ohledu.
    Tím se nezastávám bezohledných militantních maminek. Ale slušných a normálních žen  - matek. Děkuji


    • Přesně.

      V každé společnosti existuje rozdíl mezi obvyklým (t.zv. slušným) chováním a exhibicionismem.

  • Kojeni je velice intimni vec mezi matkou a jejim ditetem a proto by melo probihat v soukromi...

    Kojit rocni dite - ktere uz ji ''normalni'' stravu - na verejnosti je vazne dost ''pres caru''...

    • mun.go

      U přírodních národů (už jich ubývá) není problém, když mateřské mléko přímo od zdroje požaduje 5 - 6ti leté dítě. A nemusí jít přímo o biologickou matku.

      Máte pravdu, tady v civilizaci jsou zcela jiné vzorce chování, závislé na okolnostech (místě / čase).

      • U evropských národů nebyl problém, když mateřské mléko přímo od zdroje požadoval 60-90ti letý stařec. A nikdy nešlo o biologickou matku.

        "...ostatně, předešle vypravoval jeden pán v hospodě, že má dvě kojný a že každej den třikrát je císař pán u prsu.“ (samozřejmě bez odkazu, byla by to úrážka čtenářstva).

        Časem zkusím zajít do banky a požádat ochotnou nebiologickou matku, aby mě nakojila.

  • Wolfcastle

    milknazi 😂

  • Už jen čekám, kdy přijde nějaká alternativní maminka s miminem do divadla, opery na vážný koncert a bude prosazovat práva maminek chodit s mimi kamkoliv a tam ho samozřejmě i kojit. Další úrovní bude i přebalování. I návštěvníci koncertu vážné hudby musí pochopit, že dítě má své potřeby!

    • Vy ještě čekáte, já to zažil na promoci své neteře. Přítomná biomatka, takto sestra budoucího magistra, se dožadovala místa v první řadě s jedním volným místem v sousedství, aby měla dost prostoru pro kojení v průběhu promoce. Nebylo jí vyhověno - jak se ukázalo, z příkazu Jeho Magnificence nemají děti do tří let po dobu obřadu do auly přístup. Biomatka sice tvrdila, že u nich, na staroslavné Karlově universitě, by se to stát nemohlo, ale bohudík neuspěla. Navíc byl požadavek na další volné místo vzhledem k počtu zájemců a počtu dostupných sedadel opravdu nehorázný.

      Poznámka: dotazem u tehdy přítomného zástupce Jeho Magnificence jsem zjistil, že hranice tří let byla stanovena na základě dlouhodobé empirické zkušenosti - takto malé dítě obřad obvyklé délky s obvyklým průběhem bez výrazných zvukových a pohybových projevů nevydrží. I když, nejsem si již jist, zda hranicí nebylo pět let.

  • KOJTE SI DOMA nebo na místech k tomu určených vy uchylný teroristky- feministky

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit