Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nejhorší papež v dějinách lidstva,ostuda církve.
    • nesouhlasim
    • Jde o představitele suverenního státu Vatikán!
      Jeho práce nese své ovoce, sjednocuje v podstatě všechny křesťany této planety - nejen katolíky.
      Nebojí se jít do "jámy lvové", navštívit a sloužit bohoslužby v tvrdě islámských zemích!
      Ale tomu bolševický bezvěrec nemůže rozumět ani náhodou!
      • dobrý vtip nebo jste se předávkoval urinalem *7*
  • Od května do října 1917 vyprávěli tři malí pasáčci, Lúcia dos Santos, její sestřenice Jacinta a bratranec Francisco Marto, o zjevení Panny Marie v polích doliny Iria u vísky Aljustrel nedaleko portugalského města Fatima.
    Tento zážitek se jim opakoval každého 13. dne v měsíci přibližně ve stejnou hodinu. Lúcia popisovala zjevení Panny Marie jako „jasnější než slunce, vyzařující paprsky světla jasnější a silnější než křišťálový pohár naplněný jiskřivou vodou, kterým pronikají palčivé sluneční paprsky“.
    Dne 13. 8. 1917 však dal hejtman Arturo Santos (komunista) děti uvěznit! Spoluvězni později vypověděli, jak je děti žádaly, aby se s nimi společně modlili růženec. Hejtman Santos děti vyslýchal především ohledně údajných tajemství, ovšem neúspěšně. Zašel dokonce až tak daleko, že dal připravit kotel vroucího oleje, vzal vždy jedno dítě a pod hrozbou, že ho uvaří v oleji, nutil zbývající děti k vyzrazení tajemství.
    V srpnu se Panna Maria místo 13. dne v dolině Iria zjevila 19.8. v blízkém Valinhos.
    Při posledním zjevení 13.10.1917 se do doliny Iria vypravilo 70.000 lidí včetně novinářů a fotografů na základě sdělení dětí, že ten den se stane zázrak,aby všichni uvěřili. Hustě pršelo, pak přítomní zaznamenali, jak v poledne se mraky roztrhly a odhalily slunce v podobě matného disku, rotujícího po obloze a zářícího nad celým okolím různými barvami světla. Poté se slunce oddělilo od oblohy, putovalo po klikaté dráze k zemi, aby se nakonec vrátilo na své místo na nebi.
    Lidé,promočení deštěm, pak náhle oschli.
    Ale bolševici si něco takového nemohli připustit! O události lhali, svědky denunciovali a uráželi. Naštěstí proti těmto bolševikům, kteří se neštítili vraždit kněze, učitele a vůbec intelektuály (potažmo všechny, které za intelektuály považovali - třeba jen proto, že na rukou neměli mozoly...), naštěstí proti nim vystoupil generál Franco se svými věrnými a zemi osvobodil!
  • historik
    Náboženství je tradice, existenční důkaz nebyl nikdy podán.
    • Nebyl podán ani důkaz o opaku.
  • Výmysl katolických intelektuálů? To jsem netušil, že (v podstatě negramotné) děti, které vydělávaly na živobytí rodiny pastevectvím, je možno mezi intelektuály zařadit. Nota bene ty davy lidí, co byly svědkem jednoho ze zázraků!
  • Tak logicky vzhledem k tomu, že veškeré náboženství je výmysl chorého mozku, tak i jakékoliv zázraky jsou výplodem chorého mozku, je to jen pro oblbování mozků oveček sveděných k prasácké aktivitě s názvem náboženství. Když někdo nemá vlastní rozum, jistě tomu uvěří a na to zde hrají tito lidé.
    • Náboženství je pokus o kodifikaci morálních a jiných pravidel, jimiž se má člověk v životě řídit, pokus o vysvětlení smyslu veškerého lidského činění také o přiblížení skutečností, které se vymykají lidskému chápání. Výmyslem chorého mozku je materialismus čili hmotařství, evoluce, komunismus a podobné bláboly. To ovšem nepochopí ten, kdo má nedostatek vlastního rozumu.
  • Fatima neni jedinym poutnim mistem, kde se panna Maria udajne mela zjevovat. Aktualne, je asi nejznamejsi Medjugorje v byvale Jugoslavii a diskutuje se u o Slovensku (Litmanova, Dachtice).
    Nebudu se stavet do pozice odpurce nebo priznivce. Pamatuji si, ze jsem byl v osmdesatych letech minuleho stoleti na poloutajenych prezentacich pana doktora Mracka z Prahy, ktery byl velkym propagatorem techto zjeveni a pokud si vzpominam, tak v dobe, nez se s nimi seznamil, mel k vire daleko..... Tehdy zminoval, ze panna Paria mela vizionarum sdelit, ze komunismus ve vychodni Evrope padne. Kdo by tomu v roce 1983-1989 veril? Malokdo a stalo se. Jsou veci mezi nebem a zemi, kterym je tezke porozumet. Racionalne smyslejici clovek, je primo odmitne, protoze jsou lidkym rozumem nevysvetlitelne, verici, je prijme a veri jim, protoze veri tomu, ze je nad nami neco, co nas presahuje a vymyka se nasemu beznemu chapani.
    Jen pro zajimavost. Na Youtube, jsou videa ze zjeveni, ktera se v sedesatych letech odehrala ve spanelskem meste Garabandal, jsou na nich zabery primo vizionaru, kterym se mela panna Maria zjevit. Ti napriklad v okamziku, kdy se jim zjevila provadeli neuveritelne fyzicke vykony (zdolavani prekazek v ceste na misto zjeveni), pripadne jine beznou vedou nevysvetlitelne udalosti. K tem ostatne dochazi i Medjugorje.

    Za zazracne, jsou povazovany nalezy neporusenych tel osob, kterym se panna Maria mela udajne zjevovat. Konkretne italskeho kneze patera Pia (lze videt vystavene) nebo v Parizi jedne jeptisky v kostele na ulici Rue du Bac (je to primo zastavka linky metra). Opravdu mate pocit, kdyz na ta tela koukate, ze spi. Jeden lekar, ktereho jsem se na to ptal mi tvrdil, ze pry neznymi balzamovacimi metodami nelze u mrtveho tela cloveka takoveho vysledku dosahnout. Mame tu tedy nevysvetlitelny zazrak? Kdo vi, je to o vire...:-)
  • K něčemu neobvyklého tam tenkrát opakovaně docházelo, byly sděleny jisté informace o tom co se stane v budoucnu a můžeme se jen dohadovat o tom co to bylo a kdo to způsobil. Uvědomme si, že existuje jistá hranice, za níž už nevíme co je, dějí se tam věci, které sice někdy dokážeme zaznamenat, změřit a vypočítat, ale nechápeme je. A existuje také hranice, kde končí naše lidská logika a dějí se tam věci "nelogické". Ale jsme pouze lidé, součást Vesmíru a Reality, nikoli "nad ním" a nečekejme proto, že musíme vždy a všechno chápat.
  • Zázrak je i to, jak babiš k agrofertu přišel *14*
    • však nepomohla Babišovi Panna Maria, ale někdo jiný. V devadesátých letech na rozjezd svého byznysu dostal peníze z Ruska. Za tím byl spíš ďábel než nějaký svatý.
    • Pro odlehčení: Zázrak to vůbec není, veď všeci kradnú. *14*
  • Církev čas od času potřebuje oživení v sále.Aby připomněla,že Bůh na své pozemské ovečky nezapomíná.To je i případ Fátimy.Zjevení Panny Marie či jiných svatých neřeší hned,ale až po zamlžovacím mnohaletém údobí.Pak je to pro skoro už nevěřící skok zpět do věřícnosti a skok zpět do stáda oveček.Já to církvi nezazlívám.V současném společenském dění bychom nalezli spoustu paralel.
  • Nevím proč se to nazývá zjevení a říkat tomu zázrak?
    Zjevení dle mého názoru je něco úplně jiného a zázrak se žádný nestal.
    Pokud se pana Marie ukázala několikrát a to tisícům lidí, tak jde o předání informace o tom, že existuje něco nad námi nad lidmi a že existuje duše a život po smrti.
    Tisíce lidí spatřilo rotující disk a v záři tohoto disku byla spatřena postava ženy. Mohu říci, že to mohlo být UFO. Bůh přece nepotřebuje rotující disk ve kterém přiletí.
    Pana Marie řekla, že si přijde pro ty dvě děti co potom zemřely.
    S tímto církev nemá nic společného.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit