Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A co myslíte, věnují se v soukromých sanatoriích a nemocnicích i posledním obyčejným potřebným a na okraji společnosti nebo se specializují na výkony a zákroky, které vynášejí (třeba i ze zdravotního pojištění) a platbě cash?
  • V provátu si za prvé nezaměstnají lenochody a neumětele a za druhé by jim tam řekli: Když se ti u nás nelíbí, můžeš jít. Ve státním je řev podle komunistického myšlení: Já mám doktorát, já chci hned velké peníze bez ohledu na to, zda něco umím a zejména jestli vůbec mám atestaci. Je zajímavé, že v proklamované USA kdo nemá atestaci žije s minimem prostředků a atestaci jich udělá z několika desítek jen několik. U nás ji pak udělají téměř všichni. Čili u doktorů zatím přesně jako za totality: Já mám maturitu, nebo titul, já už nebudu muset pořádně dělat, ale musím mít za diplom v VŠ zajištěny vysoký plat. Platit se musí za práci, nikoli za získání diplomu. Z toho plyne poučení, že je zapotřebí urychleně zavést americký model, zavést okamžitě školné a zrušit lékařské pokoje. Když má doktor v Německu jen skříňku v šatně a výkon práce se odehrává ve vyšetřovně, operačním sále nebo na oddělení, není důvod, aby nemocnice vydržovaly šmajchl kabinety v kapitalistické české republice.
    • Bože Fano, ty jsi ukázkový blb, soudružko! Není to spíš tím, že jsou v soukromém sektoru pořádně zaplaceni?
      • Podívej se do op. honzíku pojištovna platí za ukony soukromému a státnímu stejně.
      • Ale někdy i za nepráci!!!Viz z mého okolí Brandýs a další,kdy nemocnici postupně zlikvidovali,aby tam mohli dělat komerční medicínu...A jak píše Kovpak oni si vybírají jen ziskové obory...Nejhorší,že k tomu používají státní peníze a hrají si na soukromé podnikatele,ale to není problém jen zdravotnictví...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit