Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jenom mi nejde na rozum kde ti Rusové ty rakety pořád berou když  náše pravdomluvná média před měsícem hlásala, že Rusko je úplně bez raket

  • Nějak rychle zapadla zpráva od Amnesty International, která konstatovala, že Ukrajinci používají své občany jako lidské štíty. Chápu, že se to Českým vlezdoprdelákům nehodilo do proti Ruské agitace, ale bylo by dobré nelhat.

    • A vo tom to je. Když místo Cherson použijete Doněck a data znásobíte 8mi léty, dostanete  skutečné oběti  ruských Ukrajinců, kteří  v tomto roce požádali Rusko o uznání a pomoc. Což velký bratr udělal, ale přitom týden čekal, co udělá náš kecal Macron či alespoň soudruh Scholze coby garanti minských dohod. Nikdo samozřejmě nic.

  • mun.go

    John Lennon napsal v roce 1971 krásnou skladbu "Happy Xmas (War Is Over)" - původně proti válce ve Vietnamu. 

    V prosinci roku 1972 (před 50 lety) bylo na Severní Vietnam shozeno více  než 20 000 tun leteckých bomb. Na operaci pod názvom „Linebacker II“ se podílelo více jak 200 amerických bombardérů B - 52, které uskutečnily 730 bojových letů a některé části Hanoje srovnaly se zemí. Podle odhadů zahynulo 1600 Vietnamců, bylo sestřeleno 15 letadel B-52 a zahynulo 33 amerických pilotů. Dále bylo zničeno 1600 vojenských zařízení, kilometry železničních tratí včetně stovek vagonů, 80% elektráren a nespočetné množství továren bylo vyřazeno z provozu (Pierre Asselin: "Vietnam’s American War: A History")

    Podle tehdejšího poradce pro národní  bezpečnost Henryho Kissingera bylo cílem náletů otřást Vietnamci v základech. Mírové rozhovory se obnovily v Paříži 8.1. 1973 a 27. ledna 1973 byla podepsána dohoda, která znamenala začátek konce zapojení USA do vietnamské války.

    V roce 1980 zabil Johna Lennona fanatik David Chapman a v tomtéž roce napsal Jona Levine další protiválečnou píseň "Stop the Cavalry".

    Obě zmíněné skladby jsou jedny z nejčastěji hraných vánočních písniček, které však bohužel nedocházejí sluchu u válečných štváčů - ti jsou ohlušeni cinkotem dividend z akcií vojensko-politického komplexu.

  • Tak jsem se dnes dozvěděl z českých novin, že rakety Iskander patří do protivzdušné obrany. Čeští novináři jsou holt pablbové. Copak takový volové rozeznají ruské rakety a miny.

    • No ano, tuzemští žurnalisté, vymyté duté mozky z Fakulty sociálních věd. Agitátoři světlých zítřků, co za peníze napíší kde co. 

  • Z obcana nevypadalo nikdy nic dobrého 

    • Zato ze soudruha Kajocha většinou vypadbe... 🤮

      • KIMCID

        vypadbe?


  • "Z Ruska nepošlo nikdy nic dobrého, jen samá reakce, zpátečnictví."

    To se psalo už před dvěma sty lety. Rusové se dosud nezbavili své mentality východostepních nájezdníků, kteří se stále chovají jako ve středověku. Ti jsou horší než byli Hitlerovi "hnědí socialisté". Ještě jsou pamětníci, kteří vědí, že za "hnědého Protektorátu Böhmen und Mähren ten, kdo "držel h.ubu a krok" mohl přežít.



    • KIMCID

      Občan a jeho rodina byly zasloužili bolševici.  Ti jsou horší než byli Hitlerovi "hnědí socialisté". Ještě jsou pamětníci, kteří vědí, že za "hnědého Protektorátu Böhmen und Mähren ten, kdo "držel h.ubu a krok" mohl přežít.

      To už se vědělo před založením Tiscali.

    • No vidíš a před dvěma hodinami se psalo, Obcan je pablb.

  • Na tomto konfliktu vydělávají jenom ruské a ukrajinské mafie.
    Ruská vláda je ve válce s ukrajinskou vládou. Ruská armáda je ve válce s ukrajinskou armádou. Ruská mafie není ve válce s ukrajinskou mafií. To budou jediní vítězové války. 

    Současný konflikt vytvořil nejlukrativnější trhy pro ukrajinský
    i ruský organizovaný zločin od konce sovětské éry a je téměř jisté, že
    podnikaví gangsteři v obou zemích si tuto příležitost k rozšíření svého
    podnikání nenechají ujít. (Scott Benowitz) 

    • Really right, Scott.

    • Prostě sovětsko začíná na Čierné pri Čope, kde všichni automaticky dávají ukrajinské soudružce dvacetieurovku.

    • mun.go

      Nejenom ruské a ukrajinské mafie ... také zbrojní průmysl za oceánem.

  • "Na Ukrajině zůstala její dcera, která vlasti pomáhá. „Kolikrát
    jsem ji už prosila, aby přijela sem, měla bych ji kde ubytovat. Ona ale
    říká, že není krysa, aby utíkala z lodi. Zároveň jsem na ni pyšná,“ dodala Ukrajinka."

    První rozumná slova přečtená za poslední dobu. Bohužel absolutní vyjímka. Protože reálně tady máme haldy válečných běženců.Co přišli tady kousek od Užgorodu. Nebo zakarpatské oblasti.Pokud se zapojí do pracovního procesu - dobrý. Ale oni si machrují před bankomaty s kartama, špacírují si po ulicích a v obchodech vychytávají ty nejlepší slevy. Zdarma bydlení, inkaso, plnou penzi. Takový královský život jim zařídili lumpové ve Strakovce. Naše matky chodí žádat o dávky, na den života mají i 7O kč! šetří kudy chodí. Válečný článek moc neoslní.

  • Zase sbírka lží. Rusové útočí na supermarket nebo školu jen když je v nich sklad zbraní nebo místo velení (oblíbené místo ukronacistů s krytím civilisty), nebo pokud budovy už neslouží svému původnímu účelu. A to ještě by zaútočili na takovéto  budovy v době, kdy ve škole nejsou žáci a v obchodě zákazníci. Jinak na takovéto, třeba vlastní budovy, útočí sami ukronacisti, aby mohli útok přičíst Rusům. To je ale překvapení.

    • 26.3. nařídil Voloďa mj. vyprázdnit všechny věznice a vězňům dát osobní zbraň. Tím tenkrát získal  cca 60-70000 vojáků z bachařů, ale zároveň od té doby po Ukrsjině běhá cca 100000 zůpčinců, kteří si dělají, co chtějí. A zločiny Rusů - Amíky jsem sledoval v pondělí 4.4. v přímém přenosu, jak Maxarové pokládají na ulici v Buče pytle s mrtvolami a dělají kolem nich rámečky. Z jednoho pytle uprostřed čouhala zmalovaná ruka, která si třela prsty navzájem, protože jí byla zima. Tutíž hromádku jsem za pár dní viděl v záběrech z "osvobozeného" Charkova.

      • Vím - že ti propuštění zločinci třeba ani nenastoupili do armády a loupí podle své libovůle. No a ty pytle s mrtvolami - záběrů s podfuky je mnoho. Jeden zpod černého pytle například kouřil. Nešlo o žádné mrtvoly. Mnoho záběrů na Rusy zničené civilní budovy a pak se například přišlo na to, že budova byla někde Iránu třeba zasažena před několika lety. Ve válce co vezme první za své, je pravda.

    • Znovu jsem to prověřoval a musím konstatovat, že jsem příspěvek napsal správně.

    • Bajonet je prolhaná proruská nula. Do poslední chvíle poleze Putinovi do zadnice. Fašistický hnus!


      • Vážně? Svatá pravda je jenom to, co píší naše ukrajinská média. To je přeci jasné. Ukrajinci se nedopouštějí žádných zločinů, jsou to jen napadení beránci. 

      • Kde chybí argumenty, přijde vhod sprostota. Jak málo stačí někomu ke štěstí. 

        • Sprostotou je chování ruských fašounů a jejich obdivovatelů.

          • Dojeď, volksgenosse, na Ukrajinu ke kameraden von SS-division Galitchina a zahajluj si s nimi. Kdo nezná dějiny, blbě krafe..

          • Každý, kdo se snaží nahlížet konflikt objektivně je fašoun? Tak to je to potom velice jednoduché. 

            • To jsou jen kecy o objektivním nahlížení, ve skutečnosti jde o zamlžení hlavního a jediného viníka války, kterým je Putlerovo Rusko. Nikdo njiný tuto válku nezačal. 

              • Reakce na příspěvek:

                Pane Veselsene o tom, kdo válku začal není diskuse, ta začala už před rokem 2014 a teď jí eskaloval Putin agresí. Já hovořím o průběhu konfliktu. Ale to vymytým hlavám propagandou komika těžko vysvětlím. 

              • Reakce na příspěvek:

                22.2.2014 prohlásili kyjevští posranci ukrajinské Rusy z Donbasu (10-12 mil.lidí) za podlidi, které je nutné povraždit stejně jako polovinu obyvatel Krymu. Podle našich mladých je toto fašismus, když bych toto řekl o cikánech, což jsem já ale nikdy neřekl., protože lidí makajících znám mnoho, ať jsou to cikáni, Romové, či jiní.

              • Reakce na příspěvek:

                Dejme tomu, že začal. A teď zkuste po vašem, bez mlžení, říci, kdo se ji od roku 2014 pokoušel ze všech sil vyvolat. Ale asi je to zbytečně, z toho, co jste zatím napsal, čouhá Vaše myšlení  jako americká sláma z bot Zelenského.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit