Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Proč by měli ještě nyní pomáhat? Kdo je na to nyní dobře ? Rusko,, Ukrajina? Evropa? nebo USA???

     Otázka měla znít spíš kdo na tom vydělá? Kdo bude nyní ten hodný a rozumný?

    • vanhorne

      "Kdo bude nyní ten hodný a rozumný?"

      Kremloboti maji milliony otazek, ale tu prvni si nepolozi. Kdo prekrocil hranice aby udajne nekoho osvobodil? Dala se na osvobozovaci pochod Ukraine nebo Putinuv Reich? 


      • mun.go

        Ukrajina překročila hranice ruské trpělivosti. Nelegální kyjevská vláda (která vzešla z Majdanu), zahájila politiku připojení Ukrajiny nejen EU, ale i k NATO.  

        V roce 2019 byl ukrajinským parlamentem přijat zákon o změně ústavy, kde bylo v preambuli přímo zakotveno euroatlantické směrování zahraniční politiky Ukrajiny. Státní převrat a nové směrování Ukrajiny odmítla uznat východní část Ukrajiny. Krym odešel ze svazku s Ukrajinou a oblasti Doněcka a Luhanska se rozhodly vyhlásit nezávislé republiky. Nezákonná kyjevská vláda místo toho, aby konflikt s uvedenými republikami řešila mírovou cestou, se rozhodla pro tzv. antiteroristickou operaci proti uvedeným republikám, jejichž jediným teroristickým činem bylo to, že sa postavily na stranu ústavy. Konflikt na Ukrajině, vyprovokovaný nelegální vládou, se pokusily vyřešit Minské dohody, podepsané v únoru 2015:  pod vlajkami svých zemí se sešli běloruský prezident Alexander Lukašenko, ruský prezident Vladimír Putin, německá kancléřka Angela Merkelová, francouzský prezident François  Hollande a ukrajinský prezident Petro Porošenko.

        Během osmi let  nového a nového jednání v rámci Minských dohod Ukrajina hlavní body II. Minské dohody o udělení zvláštního statutu DNR a LNR (k tomu se zavázal prezident Porošenko) nesplnila. Naopak, představitelé Ukrajiny je vyhlašovali za neplatné a místo jejich plnění a politického řešení konfliktu obě republiky vojensky neustále atakovala. 

        Garanti dané dohody zo strany EU - Francie a Německo - nepodnikli žádné kroky k tomu, aby Ukrajina své závazky plnila. V tomto směru se Německo a Francie zachovali stejně jako v roce 2014, kdy den před státním převratem spolu s Polskem měli garantovat realizaci dohody mezi prezidentem Janukovičem a predstaviteli Majdanu. V dohodě se kromě jiného požadovalo vytvoření vlády národní jednoty. 

        Kdyby Německo, Francie a Polsko trvali na splnění dané podmínky, vývoj Ukrajiny se mohl ubírat úplně jiným směrem. Evropští garanti se však ukázali jen jako papíroví, nikoliv skuteční političtí ručitelé Minské dohody.

        Z hlediska vývoje bezpečnosti Ruska je však nutno říci, že během celého období platnosti Minských dohod se USA a jeho spojenci starali více o vyzbrojování a výcvik ukrajinské armády, o společná vojenská cvičení s NATO a budování vojenské infrastruktury, napomáhající těsnější spolupráci ukrajinské armády s jednotkami NATO. Třebaže Ukrajina nebyla členem NATO de jure, tak prakticky se stále více a více stávala jeho součástí.

  • Jo, a pokud se nechá NATO Zelenským vmanévrovat do konfliktu, tak bude za 2 - 3 hodiny po válce na Ukrajině i po Evropě. Putin se chová jako gauner, když napadnul Ukrajinu a Zelenskyj tomu nasazuje korunu a hodlá zničit celou Evropu. Protože tak blbý není, aby mu nebylo jasné, že v případě zapojení NATO do konfliktu hrozí jaderná válka a jaderný holocaust. Tak nevím, kdo je v tomto případě horší a větší hrozba. 

    Nicméně si pouštím na Youtube videa z bombardování bývalé Jugoslavie v roce 1999, vidím tam mrtvé či v troskách zasypané srbské děti a civilisty a nevidím až tak moc velký rozdíl oproti tomu co se teď děje na Ukrajině. Jak poznat mrtvé a ,,hodnou a mírotvornou'' americkou bombou zabité srbské dítě od mrtvého ukrajinského dítěte zabitého tou ,,zlou a agresivní'' ruskou bombou?  Obě děti jsou přece jednou provždy a definitivně mrtvé.

    Možná jediný rozdíl je snad v tom, že USA a NATO od začátku používaly při leteckých útocích EMP a grafitové bomby a totálně v bývalé Jugoslávii vyřadily rozvody elektřiny a vodovodní síť i TV vysílání a pochopitelně i internet. Jak se dívám dnes, tak tyto zdroje dnes na Ukrajině většinou fungují. Vidíme to v ČT a v jiných médiích.

    • vanhorne

      "Nicméně si pouštím na Youtube videa z bombardování bývalé Jugoslavie v roce 1999"

      Tak si je poustej dal a cekej az te prijde vysvobodit Bloody Putin, kremlobote.

  • gaheris

    To je ale hlava ten Zelenskij! Předpokládá, že to vyhraje. No to si myslel Napoleon a Hitler taky! Tak já vám nevím!

    • Nevím na co myslel Napoleon a Hitler, ale je jasné, co chce PuTLER.

      • gaheris

        Hlavně co nechce Putin, Putlera neznám! Nechce aby banderovce vyrobili špinavou nukleární bombu a aby tam ušáci neprovozovali bakteriologické laboratoře!

        • alicia1

          Proboha v cem mas ten mozek nalozeny?

      • Jj - ten chce být neomezeným vládcem SSSR...

        • gaheris

          Von ti to povídal?

  • Zelenskému musí být jasné, že pokud se do konfliktu/ války Rusko - Ukrajina přidá armáda jiného státu, bude to totální průůser, ze kterého kouká třetí světová...

    • Přesně tak, někomu to dojde, někumu ne.

  • Tady je zase "moudrosti" od "rudých věřících" a od jedinců ducha mdlého a slabého.☹

    • můžeš jít na nejbližší vojenskou správu, nafasovat plnou polní, vdomluvit se se soudruhy z pětikolky a můžete valit do první linie...

    • Běž bojovat za svobodnou Evropu, Zeman a Fiala ti to schválili :-D


  • "Zelenskyj: Padne-li Ukrajina, padne celá Evropa."

    To je blb :-D

    Tolik let si Ukrajinci mysleli, že se s Rusákem nemusí vůbec bavit, protože jsou takoví mazlíci NATO a ejhle, chybka se vloudila.

    Chudáci Ukrajinci, co teď odsírají blbost svých politických elit, si snad ani neuvědomují, kdo je do těch sraček dostal. 

    Češi jsou ale stejně blbí. Budou teď platit, jak mourovatí a bude to ranec! 

    Komu se to nelíbí, ať si na víčko nádrže nalepí ukrajinskou vlaječku, ti chytřejší i americkou ;-)


    • alicia1

      A chytrej jako ta zatka od nadrze nam radi?

  • Zvláštní, jak se Lidstvo nezměnilo. Před pětisty lety hulákali inkviziční cenzoři na odvážné Giordany Bruny, Albigenské a vesnické babky bylinkářky a nazývali je kacíři a zplozenci ďábla. A Lidé propagandě věřili....pak přišli Nacisté, začali proklínat Komunisty a Židy, a Lidé propagandě věřili. Pak přišli Bolševici, začali nadávat na Kulaky a Imperialisty a Lidé propagandě věřili. Pak přišli Demograti, začali nadávat na Teroristy, Neočkované a Rusofily a Lidé propagandě věří. PŘITOM JE TAK SNADNÉ A DO OČI BIJÍCÍ ZNÁT ZÁKLADNÍ FAKTA, ANI JE NEMUSÍME SLOŽITĚ HLEDAT V TAJNÝCH ARCHIVECH, MÁME VŠE V ŽIVÉ PAMĚTI POSLEDNÍ ČTVRTSTOLETÍ a stejně poslušně táhneme chomout otroctví a propagandy. Máme chytré mobily, počítače, kontakt s druhou stranou světa skrze satelity, ale veškerá technika není nic platná, POKUD NEJSME OCHOTNI NEBO SCHOPNI SAMOSTATNĚ MYSLET...... 

    • vanhorne

      "POKUD NEJSME OCHOTNI NEBO SCHOPNI SAMOSTATNĚ MYSLET......"

      Moc hezke cteni, vrchni kremlobote. Videt, ze takovy goulash kremlobotum tak schmakuje, ze si daji nasup a budou samostatne myslet podle linie urcene psychopatem a vrahem Putinem. To uz ale stejne dlouho delaji. Zbytecne pokrikujes, do boje. Co vy vlastizradna bando cekate od vraha Putina? Ze sezere Ukraine a nazere se? Vlk se nazere, ale na jak dlouho, nez si najde dalsi blbou ovecku, ktera mu diky jeho kremlobotum poleze sama do tlamy? Ty kremlobotsky vykladaci historie jsi zapomnel uvest, ze Cesko ta mala zemicka od nepameti tvori klic k Europe. Kdo ma Cesko pod palcem ma v hrsti Europe. Ukraine stoji tomu prasivemu psu v ceste na Europe a jenom ta spodina lidske spolecnosti vidi ve vrahu Putinovi spasitele a osvoboditele.

      • Putin je zmetek, ale ani zdaleka ne takový, jak hloupý je ten tvůj příspěvek 😂 Ty bys byl výborný politruk!

        Zkus si nalít zrochu vody do ucha, třeba to pomůže, ale podle mě už tam došlo k nějakému nevratnému poškození.

      • gaheris

        Pán je potomek pana Josefa Vyskočila zvaného Pepka vyskoč! Ještě měl dodat že ukrajinské zbraně postupují vítězně vpřed!

  • Demonstrace dobrý.Ale nesmí to organizovat "Milion chlívků". Nelze zapomenout jak univerzální hulákači mašírovali Prahou s transparentama na kartonech .A v ten moment  to má okamžitě pachuť.Pachuť nějaké křivárny.Jak nejdivočejší z nich chodili před sněmovnu hulákat proti pandem zákonu.Prostě prážáci.Nejlépe jim zde hulákání v ulicích a přejmenovávání jiných ulic.

  • Flanďák Halík je obrovské zlo, srovnatelné snad jen s Putinem !!! Sláva Ukrajině !!!

    • gaheris

      Sláva, sláva, uprdla se kráwa!

  • Jsem Čech ne Ukrajinec

    • gaheris

      To máš fuk, čech nebo čečenec, všechno jedno!

      • Jo a taky hrdinný íránský lid v Kyjevě 😀

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit