Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ostatni-bratri-lickovi-v-rusku-pro-me-naproste-selhani-cili-se-fotbalovy-trener-4086459

chci napsat, že dlouhodobě souzním s názorem Dominika a trenéra Csaplára. Ale tady v tomto případě se musím zastat kluků Ličkových, kteří určitě odsuzují okupaci Sovětů na Ukrajině, oba jsou to vysokoškoláci, navíc absolventi v technickém oboru s mat/fyz, dobře vychovaní Vernerem, s Marcelem mám sám zkušenost, že je to suprový člověk.
    Orenburg je navíc klub z naprosté periferie, kde se tyhle politické záležitosti podle mě vůbec neřeší, jak ze strany klubu, tak diváků a naopak si tam všichni užívají sportu a té práce, kterou tam Marcel za ty roky odvedl a navázal už na úspěchy z běloruské fotbalové ligy, kde to taky bylo o sportu.
    Soudruh Putin vše, celou propagandu, promítá hlavně do hokeje, hokejové KHL, což je pro něj sport č.1. Vadilo by, kdyby Marcel a Mario přijali v této době nabídku armádních klubů CSKA nebo Spartaku, což určitě neudělají, ale jinak chápu, že tam má Marcel rozdělanou práci, nefiguruje v žádné propagandě jako např. kolega Jaškin, což považuji za daleko větší problém, stejně jako angažmá československých hokejistů v KHL obecně, pač všichni víme, jaká propaganda v průběhu hokejových zápasů KHL probíhá ze strany Kremlu - najatí diváci s transparenty, kluby mají od Kremlu samy notičky umisťovat nápisy se schvalováním téhle okupace v zázemí a hledišti.. A ti naši hráči to hlavně vše vidí, že je to divadlo, přesto se tohoto účastní na ledě..
    Tohle je podle mě zkrátka hon na čarodějnice v případě Ličkových. Orenburg snad nevlastní ani žádný oligarcha, počítalo se naopak s tím, že jak rychle postoupili, tak rychle i sestoupí, ten klub není nijak tlačen režimem jako Petrohrad v hokeji a asi i ve fotbale. Prostě dělají svou práci a snaží se to tam přežít a bavit se tím, pro co tam přišli, i navzdory okolnostem. Plus šíří dobré jméno čs. trenérské škole, čehož si snad všimnou kluby i tady. Zrovna Baník třeba v blízké budoucnosti. :)

a tady k tomuhle:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-cernochova-proveruje-moznosti-potrestani-olympionika-za-jeho-vyroky-k-rusum-228659?utm_source=sport&utm_medium=banner_selfpromo_dynamicky&utm_campaign=zpravy_dynamicky&utm_content=sport_leaderboard

popravdě vůbec netuším, co David řekl, ale je to jedno, pokud to vzápětí dementoval, až už z neznalosti skutečností či neobratného vyjádření. Udělil bych mu ale  nějakou výchovnou dutku a nechal to být a jeho vychovávat další úspěšné sportovce za ČR. Sportovci nemají diplomy z filozofie. To byste museli Jardu Jágra, Jardu Tvrdíka nebo Pavla Nedvěda rovnou zavřít za jejich podporu čajny v minulosti, současnosti, i když vědí, že se tam konají veřejné popravy jen za jiný protirežimní názor. Je to veřejně známou věcí, navíc tu podporu poskytli za úplatu, což je ještě horší. David předpokládám není žádným sovětským agentem na čs. území..
    Nedávno jsem zaznamenal výrok Tomáše Hubschmanna v podobném duchu asi jako tady u Davida, že KDO VÍ, JAK TO TAM CELÉ JE A KDE JE PRAVDA.. Nikdo z čs. fotbalového svazu to vůbec neřešil.. Zbytečné to řešit. Já výroky sportovců beru s rezervou, vážně je beru jen na sportovním kolbišti. Podobné je to u některých čs. umělců, kde jsou zase na těch konzervatořích a JAMU, FAMU, DAMU vyloženě ochuzeni o mat/fyz někteří.. :) Je to o kritickém myšlením a analytických schopnostech. Pokud je některé školy ve studentech nevybudují, popř. ani nemají šanci, protože sportovci mají individuální plán výuky a téměř kantora nevidí ve školním roce, nelze je podle mě za to trestat, pokud si jinak plní své povinnosti vyplývající ze smlouvy tady konkrétně s armádní Duklou. Je i trochu chybou novinářů, že se jich na to ptají podle mě. Ptát by se měli snad jen těch, kteří v tom Sovětském svazu aktuálně působí, třeba v té KHL, co je k tomu vede. Jinak raději tahle filozofická témata minout.. :)

• https://www.irozhlas.cz/sport/petibojar-david-svoboda-vyroky-o-valce-na-ukrajine-reakce-ministryne-obrany_2303311603_mim

podle mě rozumné řešení..

• https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/sinolog-vit-vojta-asie-cina-tchaj-wan.A230329_163519_zahranicni_kori?zdroj=patro

to je to, co říkám i já, akorát od toho pána to v kontextu přehlédnutí toho ostatního vyzní jako nepochopení problému. čajna ANO byla zajímavá, ale ve starověku. Dnes už je to změť kriminálních živlů, a pokud to ten pán nechce vidět, tak je zbytečné ho přesvědčovat. Jsou to veřejně známé a dostupné informace.
      Nebo ještě jinak - pokud by se v čajně postavil na ulici s plakátem svobodu Tchaiwanu, nebo jste vrazi všech, kteří s vámi nesouhlasí s odkazem na veřejné popravy, tak mu garantuju, že se do 24 hod. na tom území ztratí a už o něm nebudeme mít zprávy nikdy, pokud tam nebude pod oficiální delegací, ale jako běžný turista a nedostanou se ven fotky z toho, tzn. poblíž nebude nějaký nejlépe novinář.
      Zatímco tady může tenhle pán pronášet, jak je čajna skvělá a my všichni tady, kteří tamní nejen lidskoprávní poměry kritizujeme, zabedněnci, a nic mu nehrozí, v čajně už by za opačný názor visel nebo skončil někde v jámě. To je právě rozdíl mezi totalitou tam a demokracií-svobodou tady. :)  Fakticky nechápu,že některým je třeba evidentní věci, známé z veřejných zdrojů, vysvětlovat jako pětiletým. Už to od takových považuji opravdu jako propagandu, možná i placenou, což víme, že třeba sovětská FSB nebo GRU uskutečňují úplně běžně, v současné chvíli můžeme mít podezření na pány Ševčíka, předsedkyni Trikolory.. to je už věcí tajných služeb tady u nás.
      Pokud by do té čajny přijel pod delegací, tak ho vyhostí se zákazem vstupu do země na několik let. Tohle je současná čajna a jen to chce sundat si klapky z očí.

Nepochopení problému tímhle pánem naznačuje i jeho směšování současné čajny s buddhismem, to je už úplně mimo, to by vám řekli všichni ve Lhase. Ale článek jsem nečetl, nemám VIP vstup, nicméně to úvodní vyjádření další pokračování nepotřebuje. Komunisté v čajně zkrátka sami plivou na to, co se ten pán snaží vyzvednout z historie téhle země, kterou navíc nepsali. Oni jsou už jen to, pro co je dnes vyloženě nutností se téhle zemi vyhnout při turistických cestách, pač jde opravdu i o nebezpečný trip pro Evropana, pro Američana v téhle době už tím tuplem..

• ještě mi tam za Ševčíkem vyskočil Pikachu Okamura.. :) coby možný tajný agent financovaný Kremlem..

• gaheris

Předloha pozvání čínského prezidenta prezidentem Ukrajiny: Ty jsi švarný, já jsem švarný my budeme krásný pár, jaký dostaneme dar?

• gaheris

Předloha pozvání čínského prezidenta prezidentem Ukrajiny: Ty jsi švarný, já jsem švarný my budeme krásný pár, jaký dostaneme dar?

• A že se kyjevský nezmínil zda pozval našeho residenta Pavla na Ukrajinu.On se náš vtěrka z Hradu jistě pozval sám.To zas budou padat řečnické perly. Jako dnes v Karviné.Na šachtě horníkům pogratuloval. Že mají výhodnější podmínky než horníci v Ghaně! Tak to je opravdu státnické moudro! "Zdař Buh do Karviné!"

• Jestli přijede  Si Ťing Pching na Ukrajinu, tak nezapomenout ukázat Buču.

• mun.go

Reuters včera píše: Rusko v úterý uvedlo, že sestřelilo inteligentní naváděnou bombu GLSDB dodanou USA, kterou vypálily ukrajinské síly, což je poprvé, kdy Moskva tvrdí, že zachytila jednu z těchto zbraní, která by mohla zdvojnásobit palebný dosah Ukrajiny na bojišti.

Pozemní maloprůměrová bomba je odpalována na raketě a poté klouže k cíli naváděna satelitem GPS na vzdálenost 150 km, což je přibližně dvojnásobek vzdálenosti amerických dělostřeleckých raketových systémů s vysokou pohyblivostí (HIMARS), které Kyjev nasadil v loňském roce.

Ukrajina o tyto zbraně dlouho usilovala, aby mohla zasáhnout ruská velitelská centra, zásobovací linie a další cíle hluboko za frontovou linií. Předpokládá se, že Washington je začal dodávat letos.

• Zelenino, vem si flintu, stoupni si do zákopu a vítězství je vaše.

• Komik po val Si Ťing Pchinga na koberec? To mu asi chce nařídit fedrovat  bráně pro Ukrajinu. Běda, když Číňan neposlechne! 

• gaheris

Ten český stát soudí až se práší, i zákony schová v jedné patrontaši! 

• gaheris

A Putina nepozval, no to si dovolil dost!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit