Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • V tomto bodě naprostý souhlas. Ještě by to mělo být jmenovitě, neměli by volit disidenti v zahraničí a kriminálníci. Potom by zde nebyli pochybnosti korektnosti voleb a volič by si za své rozhodnutí přímo odpovídal. Např. zvolil ODS a bendla v praze, podíl z prodělku open card by zaplatil. Mohl by to pak vymáhat na bendlovi soudní cestou, ale asi by nevyhrál, jelikož si ho zvolil. Volby by byly jen jeden den od 6:00 do 24:00 a byl by vykázán každý pod vlivem alkoholu a pod. s tím že by byl pokutován také. Tady, když chcete demokracii, musí být také odpovědnost. A zatrhl bych placení poměrového systému z daní všech, ale z pokut a z peněz členské základny. Jak prosté a demokratické. *16*
    • Demokracie je pravo volit ci nevolit. Co chce Yavest Zeman je diktatura. Jen se podivejte co se deje v jinych evropskych statech. Volit je pravo nikoli povinost.
      • Ty si blbá jak zlomené štafle. Demokracie je tady už 23 let a je to to jedinné co nám zbylo krávo
  • To chce gratulaci. První geniální nápad a ryze militantní! Co tak uložit povinnost české vládě a poslancům, aby se chovali tak, aby je lidé volit CHTĚLI?
  • Ještě nesedí na hradě a už přemýšlí jak tahat peníze Konečně se můžeme rozhodnot jesli k volbám půjdeme nebo nepůjdeme. Ani zločinečká organyzace KSČ neměla nikde napsáno že je povinost volit.Jaké to nělo následky nejít k volbám ovšem někteří zaplatili několikrát víc nežli je dnes 5000 kč. Tu ti dneska může vyseknout policajt jenom proto žen se ráno pohádal s manželkou
    • No a na to jsme čekali, ty jedna organyzace *6*
  • Zemanův nápad je v tomto blbost, ale umím si představit variantu 3x kdo nepůjde, nechce jít a kašle na to.. , tak může o tuto výsadu přijít se zvláštním zaměřením pro zaměstnance placené státem a občany, čiže státní správa, školství, soudy,notáři, státní lesy a pod. či při pozdějším zájmu takových o zaměstnání na těchto institucích. Volební právo rozhodně nepatří kdejakému hej či dokonce počkej a těm co umí akorát vyřvávat něco o právech a diskriminaci, ale povinosti ke státu a zemi už jim nic neříkají, protože z takových "takyvoličů" si politici pak dělají akorát ručičku na vahách za nějaké falešné sliby co pak nakonec v důsledku zaplatí právě lidi, kteří se chovají občansky poctivě a řádně.
    • Volební právo prosím nebrat nikdy a nikomu, i kdyby nechodil volit celý život. To je princip svobodného rozhodování.
      • Opravdu svobodného ? Vám se líbí, aby o vašem důchodu, životě, placení všeho možného i nemožného a celoživotní práci rozhodoval, kdejaký vocas co ještě nedal do společnosti ani korunu či zhulenej floutek co neví o co v životě jde a nakonec vše rozhodoval nějaký volič IQ čísla dne ke konci měsíce, který volí podle TV či počtu vypitých piv někde v hospodě a pár "doporučení" od někoho ? Já myslím, že kdo platí a dělá, tak ten by snad měl i právo poroučet a rozhodovat. Podle toho to taky tak i u nás vypadá, když se "páni domu i země" a plátci všeho možného i nemožného, čiže pracující občané musí bát i sklánět, před kde kým jen proto, že takoví "takyvoliči" mají prý to volební právo a někteří dokonce nepochopitelně i občanství. Podle této logiky by tedy auto mohl řídit každý, kdo to umí, bez rozdílu jestli má k tomu papíry a autoškolu či ne. Pak tedy gratuluji žít mezi takovými "takyvoliči či nevoliči" Zkuste si toto "automatické" právo získat a obhájit včetně občanství např. ve Švýcarsku a nebo v severských zemích, tak jsem zvědav jak pochodíte
  • mellys
    Za bolševika , když jsem veřejně odmítl volit, mi soudruh Jaroslav Cícha ,tajemník URK při ÚV NF ČSR/neveděl ten blb,že jsme ČSSR/ dne 29.6.1981 napsal...
    " Vážený soudruhu, podle našich volebních zákonů volit, je právo každého občana a nikoliv poviností.
    Pokud jsi toto právo nevyužil je to ponecháno na Tvém rozhodnutí, občanskému postoji k navrhovaným kandidátům a nakonec i k naší socialistické společnosti.

    Ústřední revizní komise při Ústředním výboru NF ČSR Jaroslav Cícha v.r.
    • Ono to blbe bude tím, že bylo dvojí řízení této organizace a to čsr a ssr.
  • Hey, rudořitnící, máte to marný; na hradě bude sedět Karel!
  • Dosud mně nikdo nevysvětlil, proč si politické strany inkasují ze státního rozpočtu za každý získaný hlas nějaké peníze ?!?!?!
    Teď se dovídám, že kdo nepřijde k volbám (chodím na všechny), bude muset zaplatit do státního rozpočtu peníze.
    Kdy se dovím, že poslanec co nechodí do práce (poslanecké sněmovny), nebo je nemocný NEBUDE pobírat poslanecký plat !!!!!!!!
    Toto asi nikdy.
    *2*
  • Kdo volí knížete, volí Kalouska!!!!

    Schwarzenberg Kalouska neustále omlouvá a kryje. A je jasné, že pokud se dostane na Hrad, Kalousek tam bude také. Ostatně to sám přiznal, když v televizi řekl, že o složení bankovní rady by se s ním radil. A Kalousek je nejhorší z celé současné vlády, která je zase nejhorší v posledních dvaceti letech!
  • Podivné knížecí restituce
    Jak zjistil jeden novinář, který se tomu věnuje, Schwarzenberg neváhal podnikat neuvěřitelné právní kličky, aby podědil, co se dalo, a zrestituoval, co bylo možné. A tak zatímco byl v roce 1960 adoptován svým v Rakousku žijícím strýcem Jindřichem do hlubocko-krumlovské větve Schwarzenbergů, čímž se stal hlavním představitelem rodu a z chudého šlechtice zámožným mužem, protože o dvacet let později mohl dědit majetek v Rakousku, doma po převratu se zase hrdě hlásil k biologické větvi, kterou opustil (orlické), protože se zde nabízely pro změnu miliardové restituce. Přitom podle českého práva ale neměl na restituce nárok. Přesto se ale neváhal o majetek soudit a podařilo se mu prosadit, že bylo upřednostněno rakouské právo a kníže se stal neuvěřitelným boháčem!
  • HLAS ROZUMU - http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Studentka-durazne-varuje-pred-Schwarzenbergem-Je-to-jedna-velka-manipulace-260372
    • A nebude ona studentka Kateřina Zemanová :-) ?
      • Nebude, kde by se na to Miloš zmohl; to bude sousedovic...
        • No jo vlastně.... *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit