Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dnes je snad už každý druhý spisovatelem. Některým názorům budiž odpuštěno! Chápu-pán měl půl roku karanténu. Něco podobného: Co sním, když nespím. 

    Brainwashing jak vyšitý!

  • Závist = populismus. Typická vlastnost občanů ČR - volby.

  • Tak zase kohosi Hlídací psík?! Potom "No comment"!😈

  • Nalimst

    To jsou bláboly - jo v HDP jsme opravdu na 85% průměru EU, ale mzdy máme na nějakých 35%... Dokonce i ve zbankrotovaném předluženém Řecku mají lidé dvojnásobné platy a tak 3násobné důchody... Takže pane bankéř to, že nás někdo stále okrádá nejspíš bude pravda, nebo je ukazatel HDP úplně k ničemu... Pokud by nás zahraniční firmy neokrádaly, tak máme mzdy také na 85% průměru EU a za to by se už dalo velmi slušně žít... Ještě 10let a nejspíš předeženeme v HDP i Francii, kde to už půjde jen a jen dolů, ale to je nám na hov.o, když budeme vydělávat 40% průměru EU... Tímhle tempem "dohánění" doženeme západ v platech asi tak za 200-300let a to ještě jen proto, že to už budeme sousedit s Německou a Rakouskou islámskou republikou a ve Francii budou místo na fotbal chodit na pravidelné nedělní kamenování žen... 

    • mun.go

      Kromě HDP existuje ještě zajímavější ukazatel - HNP (GNP); viz Hrubý národní produkt

      ... hrubý národní produkt ČR je to, co vyprodukují české firmy u nás, ale i kdekoliv ve světě, pokud mají sídlo v ČR ... Bohužel ty velké firmy mají právě sídlo mimo ČR a GNP setrvale klesá vůči GDP.

  • TheGGG

    proč tu děláte reklamu této knize a proč článek není označen jako inzerce?

  • Roman0077

    "Spotřebitelé, ale i firmy přestaly utrácet a investovat."  Čím to asitak bylo způsobené soudruhu? 

  • ČNB develvátor české měny co se bojí €ura jak čert kříže by pak neměli co znehodnocovat...


    imho

    Už od pohledu křivák co jde jen za svým přes mrtvoly

  • Na hlidacihocokla.cz docela slušný článek.Který neotírá botku o premiéra nebo presidenta.O sbližování s Německem mi tady akorát chybí zmínka na téma Mariánské dialogy.To se nám takle v Mariánkách tiše za bukem scházejí pod taktovkou lidovců někteří naši.Se sudeťáky z landsmanšaftu.Vyprávějí si tam a pohrávají s myšlenkou, že bychom jako v budoucnu neprudili ve Vyšegradské 4.A stali se další spolkovou zemí Německa.A to už tam přijíždí a vedoucí zpravodajství z ČT 24, zajel z Milionu chlívů i Minář. A tak nám za našimi zády někdo brousí kudličku ..... Sbližovací.

  • mun.go

    ... řada lidí by si asi přála mít mzdy jako v Německu. Zároveň by ale nikdo nechtěl řadu cen, jaké jsou v Německu,. Tím nemyslím drobné spotřební zboží, ale ceny služeb, bydlení… Mzdové dohánění Německa navíc probíhá.... Probíhá tak, že v roce 2018 bylo ČR na 1/3 německých mezd, viz Kdo dostává v ČR průměrnou mzdu? Přitom potraviny, tedy denní spotřeba, jsou v ČR na úrovni cen německých a navíc v horší kvalitě. Ceny bydlení? Byty v Praze jsou suverénně na špici tabulky, rozhodně výše než Berlín.

    ... když chtějí rozhazovat, neměli by při tom zároveň zvyšovat dluhy... Ono totiž je stále levnější si půjčit, než spořit. Úroky nepokryjí inflaci ani náhodou.Česko má čtvrtou nejvyšší inflaci v EU

    Ve třech státech hladina spotřebitelských cen klesá = mají deflaci. Je to Itálie, Portugalsko (v obou případech jde o -0,2 procenta) a Belgie (0,4 procenta).Podle dat ČSÚ činila říjnová meziroční inflace v Česku 2,7 procenta, Eurostat uvádí číslo 2,6 procenta.

    Může ekonom čtenářům vysvětlit, proč (cílovaná) inflace dobrá a proč je deflace nebezpečný jev, který se nesmí nikdy a za žádnou cenu dopustit? Každá inflace ředí hodnotu peněz, hýčká dlužníky, stimuluje bezúčelnou spotřebu, udržuje při životě nevýkonné firmy a trestá spořivost.

    Pokud jde o ty cizáky: Především se nikdy neměl připustit prodej přírodních zdrojů, jako zemědělská půda a voda cizincům.

    Obligátní dovětek: Autor zřejmě není obeznámen se skutečností, že v tomto státě nežijí pouze Češi, ale také Moravané.

    • mun.go

      Ještě ke tolik často omílaným důchodům a tezi, že nejsou zdroje:

      Mzdy a důchody jsou samozřejmě propojené nádoby - pokud budou vyšší mzdy, budou i vyšší odvody z mezd a možnost vyšších důchodů. To raději nikdo neříká. Zaměstnavatelé spouští křik už při nepatrné změně minimální mzdy.

      • mun.go

        A pokud mzdy rostou, tak rostou podstatně více ve státní sféře než v soukromém sektoru.

  • Bohužel i někteří bankéři se podepsali pod dalším zbídačením nejchudších a nejbědnějších. ČNB by měla hájit zájmy ČR a ne parciální zájmy finančních gaunerů. Obzvlášť smutně proslulá je singerizace koruny, tedy poťouchlé umělé znehodnocování koruny, což mocně pustilo žilou našemu hospodářství a snížilo životní úroveň miliónů obyvatel ČR. Kázání o rozpočtové odpovědnosti je příznačně zhodnoceno ve faktu, že bývalý ministr financí a hlavní kazatel Kalousek zatnul do futra státní kasy největší sekeru. Někdy si bankéři z ČNB pohrávají tak, že vytváří dojem o ČNB coby čtvrtému pilíři demokratického systému, jenž je tvořen třemi pilíři moci (zákonodárné, výkonné a soudní). Česká demokracie je zdeformována singerovskou roztahovačností ČNB a nezdravě expandující soudní mocí. Zejména soudní moc stále víc intervenuje do politické sféry a stále víc supluje rozhodnutí výkonné moci. Hampl vyvolává dojem člověka s profesionální deformací.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit