Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zneužívané nejsou jen sociální dávky...Zneužívané jsou funkce, společenská postavení, konexe atd., a na druhé straně hlavně bezbrannost lidí. Mnohý človíček si  chce vylepšit své postavení ve společnosti drobnými nebo i velikými podvody a dalšími nekalými praktikami. Zneužívači sociálních dávek jsou na okraji tohoto velkého společensko-ekonomického problému.
  • Jákékoliv dávky mají být na překlenutí období nedostatku. Pokud je někdo na dávkách od doby, kdy vyšel ZŠ, tak je to lump a ten nemá nárok na podporu.Nijak se nepodílí na chodu společnosti. Parazita je nutno se co nejdříve zbavit. Mohou být výjimky zdravotní atd. Vidím to dnes a denně když potkávám na ulici a na poště tzv. etnikum, které je tak utaháno z práce, že se chovají jako by jim totu patřilo a měli největší zásluhy ana ekonomickém růstu ČR.Jsem proto aby měl každý svůj virtuální účet na soc podporu, nebudeš do něho ukládat , dostaneš pouze živ. min. Nemůžeš bydlet v I.kat. když nepracuješ!!!  To je absurdní.

  • Wolfcastle

    Jsně třeba dávka na bydlení není vyplacena neoprávněně... jen je vyplácena 10 lidem bydlícím v jedné nevyhovující místnosti vybydleného sqoutu jako ze zákona nani nárok mají tady zneužítí není ,ale vyplácení té dávky je ZHOVADILOST nejvyyšího kalibru! Jsem pro nepodmíněný příjem pro všechny stejný ať pracují nebo nepracují ZRUŠIT všechny sociální úřady pracáky ministerstva atd. a peněz na to bude dost ještě zbudou... ti co budou pracovat budou mít vždy víc než ti na dávkách to je jedinný spravedlivý správný systém nepodmíněný příjem!

    • Ano, základní nepodmíněný příjem má mnohá plus, která převažují nad mínusy.
  • Zneužívání dávek  - to je téma, které naši "politici" rádí vytahují  - hlavně před volbami - a kritizují ale naprosto NIC s tím nedělají - naopak - stále se dávky zvyšují...

    • Zajímavý příspěvek. Na první pohled je správný a zběžný čtenář s ním může souhlasit. Normální čtenář ovšem zjistí, že je to nesmysl, ve kterém je po politicko-novinářském způsobu smícháno zvyšování sociálních dávek a zneužívání dávek, dvě rozdílná témata, která spolu souvisí pouze slovem "dávek".

      1) Sociální dávky je nutno neustále zvyšovat. Důvodem je jev, zvaný inflace. Možná ho znáte i ve vašem království.

      2) Zneužívání sociálních dávek je trestný čin. Příklady takových činů s uvedením soudem udělených trestů si dokáže gramotný člověk najít za pomoci služby zvané Google, snad je dostupná i ve vašem království.

      Z výše uvedeného vyplývá, že ve věci zneužívání dávek je ze strany politiků možné, zvyšování trestních sazeb, zpřísňování kontroly a podobně. Samotné zjišťování zneužívajících osob je v rukou úředníků a orgánů činných v trestním řízení. Zpřísňování pravidel pro přiznání dávek patří do oblasti úspor a se zneužíváním souvisí jen volně.

      Připomínka: jenom dobovou přezdívkou zde připomenu vynález z dílny ODS zvaný Vodičkova duha

      • I zbezny ctenar je, nebo muze byt, normalni...



        • Pokud se vydáme naznačeným směrem, záhy zjistíme, že zběžný čtenář je normální trouba. To je poněkud neužilé, co takhle zajít jinam?

  • A kdo platí za takové nesmysly  Roberta Břešťana?

  • Jo? Tak třeba město Havířov. Zdejší OSPOD? Kůže líné a ještě oprsknuté. Houfy hnědočechů - děcek chodí na obědy zdarma. Pro sociálně potřebné.A tak stojí vedle sebe v školní jídelně ten "chudý" s tím nechudým.Chudý má drahý telefon Huawei, ten druhý nic. Nebo sprostý tlačítkový mobil. Přesná situace se dá zjistit místním šetřením. Pracovnice pověřené zjištěním stavu sedí ale na svých zadcích. A nehnou se. Parkoviště u Kauflandu. Cikáni nakoupí vrchovatý vozík jídla a s železnou pravidelností se volají taxika.TOTO vážení je plýtvání státními penězi.Normální člověk si k nákupu taxi přivolá vyjímečně. Nebo vůbec. Tihle? Vždy! Takže až takto jim budeme sypat penízky?

  • Prostě žijeme ve světě mýtů a mediálních konstrukcí. 

    Jsem si vědom, že v této oblasti není nic černé a nebo bílé.

    Moje stanovisko je ale takové, že sociální dávky (pomoci a podpory) mají být určeny výhradně těm, kteří si objektivně nemohou pomoct sami. 

    Ostatní (psychicky a fyzicky zdraví lidé) by na mě měli zapomenout, protože nás to potom vede k tomu, že na stát spoléháme až příliš. 

  • Marcelskrc

    Kdo nepracuje ať nejí.To by bylo v Mostě bílo

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit