Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • TheGGG

    zbytečná instituce pro zbytečné lidi.... zrušit

    • Hmm, "Ein Land, ein Volk, ein Führer" (jedna země, jeden lid, jeden vůdce). to už tady bylo v hnědé i v rudé podobě. A je v rozporu s dělbou mocí, která je základem svobody a demokracie.

      • Základem demokracie je rovnoprávnost občanů k podílu na vládě, což se aktuálně realizuje rovností hlasů při výběrů zástupců a rozhodně to není totéž.

        Srv.:

        "Demokracie je pojem, který má stovky definic. Neexistuje žádná
        oficiální, která je považována za tu pravou a jedinou. Obecně se však
        demokracie chápe jakožto vláda lidu - tato definice je odvozená od
        řeckých slov demos = lid a kratos = vláda. Podrobnější definicí by pak
        bylo: Demokracie je státní zřízení, kde vládní moc náleží lidu a je jím
        vykonávaná zprostředkovaně (zastupitelská demokracie) nebo přímo (přímá
        demokracie).
        Demokracii můžeme chápat jako určitý ideál a cíl založený na určitých
        hodnotách a současně jako formu vlády, která tyto hodnoty uplatňuje. I
        přesto, že tento pojem není nijak specificky definován, neodmyslitelně s
        ním souvisí volby, bez nichž by demokracie nebyla demokracií." (Samozřejmě  je nutno připomenout, že druhem volby je i metání losu.)

        Žádná dělba moci, ta je základem právního státu.

    • volební účast 16,5% tedy 83,5% voličů si tuhle šaškárnu NEPŘEJE! ZRUŠIT!!!

      • KIMCID

        83,5%  tuhle šaškárnu považuje za tak bezvýznamnou že nešla volit.

  • Blbci volí zbytečný blbce!

    • Nazdar zemanoidní zlodějíčku, zase jsi byl na všech frontách ponížen tak kradeš nicky ?😉

      • KIMCID

        nazdar Kalouskuv tupče

  • Je typické, že některé ovce nechápou význam zastupitelské demokracie se svobodnou volbou zástupců těch nejlepších z nejlepších. A nechápou také, že základem svobody a demokracie je dělba moci a tudíž z tohoto pohledu je lepší parlament dvoukomorové než jednokomorový.

    Ty ovce nechtějí přemýšlet a rozhodovat se (a nést důsledky svého rozhodnutí) a blekotají cosi o "zbytečnosti" senátu. Ty ovce nepotřebují vůbec žádné volby. Stačí jim fýrer, který jim dá seno, koblihu a pár slibů a hlavně se o ně "postará" a řekne jim co mají dělat.

    • Mýlíte se. Dělba moci je základem právního státu, nikoli způsobu výběru (kolektivního) vládce.

      Jak vidno, ten, co vám říká, co máte dělat, je velmi přesvědčivý a úspěšný - vyměnil vám operační systém a přeinstaloval harddisk, aniž byste si toho všiml. Asi ruský hacker.

    • Dobrý den,

      je zřejmé, že ve své typické žlučovitosti máte potřebu nositele odlišných názorů systematicky urážet. Asi to bude věkem a pocitem bezmocného vzteku.

      Osobně jsem nenapsal "zbytečné", ale směšné a trapné. Směšné a trapné jsou nejen volby, ale i argumenty Vašeho typu. Směšní a trapní jsou senátoři, které volí 8% oprávněných voličů a 92% jim žádný hlas nedalo.

      Žijeme ve 21. století - všechny svéprávné občany nad 40 let vložme do souboru a náhodným výběrem počítače vyberme 30 zástupců, kteří budou plnit funkci Senátu.

      Nebude možné mluvit o trafikách atd. A každý člověk s iQ nad 60 může tuhle funkci realizovat. Když už jsou mocní přesvědčení (i někteří nemocní), že Senát nezbytně nutně potřebujeme.

      Vaše ovce.

      • Příteli, využívám svobody slova, kterou tady máme (zatím!) a vyjadřuji své názory, které se samozřejmě nemusí krýt s názory jiných pisatelů. Nevím proč by se nositelé jiných názorů měli urážet.

        Existuje výrok připisovaný jisté známé historické osobnosti: "Vážený pane, vůbec nesouhlasím s tím co říkáte, ale do své smrti budu bránit vaše právo říkat to." A na základě toho výroku přiznávám komukoliv nesouhlasit se mnou. V tom případě bych však uvítal informaci v čem a proč se mnou pisatel nesouhlasí. Sám se mohu třeba mýlit.

        A to že některé senátory údajně volí pouze 8% voličů a těm 92% je to jedno, to jen potvrzuje můj názor, že těch 92% jedinců s volebním právem jsou právě ty ovce, o nichž jsem psal.

        P.S. Pokud se považuješ za ovci, je to tvé svobodné rozhodnutí. 😉

        P.S. Já zde každému tykám, což není výraz nějakého "pohrdání", ale spíš projev rovnosti a tolerance. Bývaly doby, kdy se i králi říkalo "pane králi ty". 🙂

        • KIMCID

          Házej procenty jak chceš.Důležité volby dopadli dobře a ty se vztekni.

          • Pokud mluvíte se mnou (KIMCID), tak nemám důvod se vzteknout. Volby jsou volby a nám zbývá jen výsledek respektovat. Říct si k tomu může každý co uzná za vhodné.

            To (Obcan) - " využívám svobody slova, kterou tady máme (zatím!) a vyjadřuji své
            názory, které se samozřejmě nemusí krýt s názory jiných pisatelů. Nevím
            proč by se nositelé jiných názorů měli urážet."

            Nenazývám oponenty ovcemi. Ovce jsou velmi užiteční tvorové. Ten kdo sem píše je člověk. Neberu Vám Vaše právo formulovat svůj názor.

            Lidem, které neznám osobně zase vykám, protože mě to tak maminka učila. Existují slova "takt" a "zdořilost."

            Ale to si my dva nemusíme vysvětlovat.

            • Existuje i krásný český výraz "kinderštube", ne?

  • dzixy
    Po revoluci a po ustavení Senátu politici dobře věděli, proč u voleb nestanovili určité procento volících občanů. Kdyby ano, třeba jako u většiny referend - 50%, Senát by již dávno nebyl a postupnými volbami by zanikl. Nebylo by v něm "odložených" politiků. I teď zákonodárci v Parlamentu, kteří mohou všechno, i měnit Ústavu, strkají hlavu do písku, aby neviděli neskutečně malý zájem o volby do senátu, čímž občané ukazuji potřebnost senátu. V hospodách, ale i jinde na pracovištích velmi často slyšíme, že Senát je dobrý pouze "...na dvě věci,,," No a každý, kromě politiků, kteří očekávají, že zanedlouho přestárnou a budou se snažit najít si teplé místo bez práce / například lidovecký Bělohlávek /, kde si budou moct zdřímnout, jak často Schwarzenberg i jiní, ví, že to "na dvě věci" je skutečně pravdivé. Potřebnost Senátu podporují pouze oni sami ze zištnosti a několik politiků, jako schválnost většině občanů. Opravdu postoje hodné našich politiků, kteří do jednoho se řídí tím lidovým "košile bližší kabátu" jsou "státotvorné" a pro občany. Zda je to pravda, uvidíme po vyhlášení výsledků senátních voleb, kdy se dozvíme kolik že to voličů šlo k urnám podpořit svého člena rodiny, nebo přítele, a někteří snad i v očekávání, že z toho budou mít jednou i nějaké "plus". Náš Senát se jeví jako nezmar. Nikdo jej nechce, a přece jestvuje. Pouze k prospěchu těch, co tam sedí, podřimují a vyřizují si své další aktivity. Jasně, za další peníze nás voličů i poplatníků daní.
  • Všech 67 nadšených voličů splnilo svou domnělou povinnost a rozhodlo o osudu Senátu.

    Je to směšné a trapné. 

  • josef.chmela

    Právě začaly ty nejzbytečnější volby - volby do senátu. Senát je pouze odkladiště zkrachovalých politiků, kecalů a vyžírků s vysokými platy, kteří nic nerozhodují a vůbec na nich nezáleží.

    • KIMCID

      jj drahoš

      • PŘESNĚ! 🤮

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit