Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je skutečně překvapující, že EK  možná zvládne takový gigantický administrativní úkol, jako je zrušení dvojího času. Jsou to opravdu borci..

    • by mne schválně zajímalo kdyby někdo spočítal náklady EU na řešení tohoto "PROBLÉMU"... To by se ukázalo, že všecdhny dosud ušetřené prostředky letním časem se v celé EU promrhaly jen při tomto rozhodování zada ho zrušit asi tak 10000x 😀

  • KIMCID

    Obyvatelé Evropy a my vás slibujeme že brzo zrušíme EK

    • Je vidět, že někteří myslitelé jsou opravdu .......🤮

      Cituji "obcana" -  "Je to asi tím, že lidská blbost je nekonečná".

      10.000..000..0 x radši EU i když má jako každé zřízení své mouchy, než vychodostení rusácký chanát, který by nás během velmi krátké doby opětovně čekal.

      • EU není zřízení. Ale u vás takový lapsus nepřekvapí, je v souladu se standardem vašich příspěvků.

      • josef.chmela

        Ty hlupáku. Ten tvůj východostepní chanát zrušil letní čas mávnutím proutku, ze dne na den a ne jako ten byrokratický zkostnatělý aparát v EU. Putin je borec. EK už více jak rok jedná o zrušení letního času a ještě rok jednat budou, pak se možná něco stane. Pryč s celou zpátečnickou EU. To už ten socialismus u nás byl pružnější.

        • Takže když Hitler ze dne na den zrušil jízdu vlevo a nahradil ji jízdou vpravo tak byl extrémě pružný? A vy někomu říkáte že je hlupák?Že se do toho Ruska všichni  neodstěhujete ?

        • To je právě jedna z mála positivních věcí, kterou ten východostepní chanát učinil. On Putin rozhodně není hlupák a také když něco rozhodne, tak to jako chán nebo rádoby car gosudar nařídí. A kdo neposlechne...

          • Samozřejmě se rozhodnete rychle když se nikoho nemusíte ptát a ještě  máte kolem sebe lezdoerdele,ale jak vidíte tak si někteří myslí že totalita je ohromě pokroková🙂.Přitom většina tady těch protievropanů nebyla dál než ve vedlejší vesnici.

      • Jestli jste měl na mysli ty mrtvé , tak to nejsou opravdu ale opravdu "Mouchy".

  • No konečně! To "šoupání" ručičkami hodin dvakrát ročně jen nesmysl, který škodí lidem, u některých je ten negativní vliv velmi významný. Zemská osa se po miliony let pravidelně otáčí a poledne je v daném místě tehdy, když je slunce na jihu (na jižní polokouli na severu) v nejvyšším bodě své zdánlivé denní dráhy. A to odpovídá zhruba tzv. "zimnímu" času. A tomuto pravidelnému rytmu odpovídají biorytmy člověka i rytmy celé přírody. Je s podivem, že se to "šoupání" s ručičkami hodin udrželo tak dlouho. Je to asi tím, že lidská b.bost ne nekonečná. 😀

    • Zemská osa se neotáčí * ). V poledne je v předmětné poloze poledník. 

      __________

      * ) Ano, precesi a nutaci jsem abstrahoval, protože jsou to pohyby vzhledem k předmětu diskuse zanedbatelné. (Specielně pro wolfcastla a jeho družinu.)

      • Synu, nech si to chytání za slovíčka. Samozřejmě zeměkoule se otáčí kolem své osy, to snad vědí i dítka ze základní školy.

        Nevím proč sem taháš precesní a nutační pohyby, které nemají nic společného s mezinárodní dohodou z druhé poloviny 19.století o vytvoření časových pásem. Jinak poledník není fysikální realita, je to pouze fiktivní čára. A to že nultý poledník prochází přes Greenwich je pouze věcí dohody. 

        • Vzhledem k tomu, že má původní reakce se zde dlouho neohřála, jen krátce: Osa je pouze fiktivní čára, stejně jako poledník. Nultý polední sem není nutno tahat, v komentáři jsem ho nepoužil.

          Pokud něco přidám specielně pro pochopení vyjmenované osoby, nemusíte na to reagovat, pokud nejste onou osobou. Ledaže byste trpěl nezvladatelným nutkáním.

          • Synu, soudím podle Tvých reakcí, že jistě nejsi hlupák, dokonce máš i jisté odborné vzdělání. Ale jsi také tak trochu provokatér, že? Ale použiji tady citát, jehož autora jistě znáš:

            "Vážený pane, vůbec nesouhlasím s tím co říkáte, ale do své smrti budu bránit vaše právo říkat to." 😉

            • Onen profláklý citát uvádíte podle mého soudu nepatřičně, protože:

              Vážený pane, můžete si říkat, co chcete, ale já s tím nemusím souhlasit. A pokud je to v diskusi, mohu uvést i důvod svého nesouhlasu.

              • Reakce na příspěvek:

                Synu, Voltaire ten "profláklý" citát jistě neřekl česky, obávám se, že česky vůbec neuměl. Nechce se mi hledat jak to znělo v originále. Ale to není podstatné. Jde o obsah, smysl vyjádření. 😉

                • Reakce na příspěvek:

                  Neřekl bych. Zde jde jen o to, co rozumíte pojmem "nepatřičně" - tam je jádro pudla.

  • Ukázkový příklad zkostnatělého aparátu EU , jedinou věc řeší a rokují do nekonečna. A tento aparát má něco řídit ??? KATASTROFA.

    • No jo jenže letní čas jsme si klidně mohli dávno zrušit sami , na EU to stejně jako mnoho dalších věcí na které se jen pořád vymlouvají místní úředníčci a politici totiž vůbec nezávisí a každý členský stát si to stejně jako další věci může upravit sám ….
    • Ten aparát neřídí, ale vykonává SPRÁVU. A to je rozdíl.

  • Dokonalost a funkčnost každého systému tkví v jeho jednoduchosti. Nechat jeden astronomický čas a máme hned po spoustě problémů. To není jen šibování ručičkami u většiny lidí, týká se to celého sektoru, dopravy, energetiky a řady dalších oblastí. Další kouzlo zjednodušující nám život by byla reforma kalendáře. Máme dvanáct měsíců kdy se musí šibovat 30 a 31 dnů. V únoru se počítá 28 a o přestupném roce 29 dnů. Tohle komplikované zvěrstvo by bylo optimální nahradit lunárním cyklem kdy by bylo třináct měsíců každý o 28 dnech a pouze měsíc uprostřed roku by byl vyrovnávací 29 a o přestupném roce 30 dní. Nebylo by všechno snazší? Jenže v našem světě se uměle všechno komplikuje typu "FUNGUJE TO? TAK TO ZRUŠÍME. NEFUNGUJE TO? TAK TO ZAVEDEM." Opravdu má člověk často pocit že tomuto světu vládnou buď vědomí zločinci nebo naprostí d..b..lové. 

    • Hlavně nevymýšlet další blbosti.

      • Bohužel ty se stále a stále vymýšlejí. Stačí se podívat na televizní zprávy a přenosy z parlamentu.  Takže tě musíme zklamat, tvé touhy zůstanou nenaplněny.....

  • dzixy
    Zrušit nepřirozený system letního času byl od začátku nápad lidi. Teď si jej přivlastnila EU se svou komisi. Ti již naslibovali toho tolik, že ani fiktivní socializmus toho tolik nesliboval, a skutek ten, že Evropa je stále méně bezpečná a postupně méně prosperující. Namísto vlastních občanů státy přijímající nelegální migranty "investují" obrovské finance do cizinců, které nikdo nezval. A ještě to pokládají za normální. Je to vůči občanům zrada a podvod. Jednou by měl někdo za to pykat. 
  • Pokud si vzpominam, tak o to usiloval pekar a lidovci to maji v programu.

  • a co radši zrušit EU...to by bylo boží

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit