Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ta slepička kropenatá uposlechla příkazu pana profesora  Baziliška Fialy.

    Jsem zvědav kam to s prolhanými lidovci a praštěnými piráty dotáhnou.Myslím že do roka potáhnou.

  • fosilie

    ODS a KDU jsou nejkřivější partaje v naší politické scéně! ! !

  • josef.chmela

    Tak, jak ANO, dopadne každý,  kdo se snaží paktovat s bezcharakterními šmejdy, podrazáky a zloději z ODS, TOP09 a jejich odnožemi.

    • jooooooo

  • Jsem pro většinový volební systém. Vítěz bere vše. 

    Tato koaliční šaškárna jen znevažuje vůli voličů, kteří evidentně volili jinak, než jak to nakonec šíbři proti jejich vůli domluvili. Tak k čemu chodit k takovým nefér volbám?😈

    • sow.da

      Jak už někdo chytrý pravil: Kdyby volby mohly něco změnit, tak je okamžitě zakážou.

  • Všechno tohle podivné chování je v mantinelech pravidel a zákonů. Bohužel. Na voliče političtí šíbři vypláznou jazyk. A proč to dělají? Protože můžou! Zvláště lidovci jsou zatím v každém podrazu, ale to už snad nikoho nepřekvapí.

    Je to důsledek systému poměrného zastoupení. Nelíbí se mi to, ale musím tyhle kejkle jako občan respektovat.

    Je čas na většinový volební systém. Vítěz je ten, komu věří nejvíc lidí - to je demokracie. A musí převzít nejen moc, ale také jasnou odpovědnost. Když to nezvládne, jde příště od válu.

    Ale takhle? Koalice nečitelná, neuchopitelná. Všichni se po volbách vymlouvají - my bychom rádi, ale naši koaliční partneři to nedovolí. Na to Vám Vy političtí baziliškové se.e Bílý tesák. Proto lidi nechodí k volbám. nechtějí být užitečnými idi.ty.

    • vanhorne

      "Je čas na většinový volební systém"

      I kdybyste meli tech volebnich systemu vice nez prstu na vsech ctyrech, nic vam to nepomuze. Odvolite a fajront. Potom uz jenom skucite a zbrblate jako stare pivo az do pristich voleb a kolotoc se opakuje. Ze mate za samozrejmost, kdyz vasi politici maji immunity, jsou neodvolatelni a i trestne stihany politikar muze sedet ve vlade je opravdu zajimavy a celkem neobvykly system. Jinde ve svete politik poskodi svym jednanim sve volice, ti podepisou petici a provinilec vypadne okamzite z kola ven. Pro nekoho o koho se zacne zajimat RCMP, toho si vytahnou i primo ze zasedani a odvedou v zelizkach, nikoho se nemusi doprosovat a zvlast jeho kolegu jestli ho vydaji nebo ne. Neco takoveho musite svym politikum vnutit a muzete se prestat dohadovat a namahat si hlavy, ktery volebni system je lepsi.

      • Musí přijmout nejen moc, ale i odpovědnost. Není se na koho vymlouvat.

        K tomu patří i to, co uvádíte. Tedy trestní odpovědnost za trestné činy a politickou odpovědnost za hlouposti a pletichy. 

        Samozřejmě, že samotný volební systém může jen napomoct a otevřít dveře.

        Je tu i další nebezpečí a to pocit všemocnosti - právě to musí mít občané ve většinovém systému možnost kontrolovat. 

        A jen pro klid v duši. Nemám v současnosti žádné své politiky. Je to jeden křivák vedle druhého. Naše společnost bohužel negeneruje elity, ale výhradně tyhle podivné kreaturky. 

  • Nic nového.Hnoji v čele Brna. Jasně že to počase skončí extra ostudou. Modré straky se budou chovat arogantně jako v době jejich největších zlodějen.Brňáci jsou nepoučitelní. Ostatně pokud v takovém paměstě mohla vzniknout a přežít taková banda zvrhlíků jako "Žít Brno" tak se není co divit.Všude jinde by takovou partičku vylískali rovnou na ulici.

  • I to je demokracie.Brňáci poznali,že dopředu nikdo neví,co se z voleb vyvrbí.Když to vezmu z příkladu v  Praze,tak tam Piráti deklarovali neochotu jít s "kmotry"ODS do koalice.V Brně jim ODS nevadí,tak se divím-a asi ne sám-,co je to za partaj,když porušuje zásadně svou deklaraci.Pirátům se to "přiřkne k dobru",oni brzy o poznají,že klamání opravdu převzali od neomarxistů.A ODS? Fiškus P.Fiala se nezapřel,od něho  zaznamenáme jenom chválu a o podrazu ani slovo.

  • Ještě dodám,že tento podraz ODS nemusel být,kdyby p.Vaňková jednala o koalici mimo ANO ihned-po volbách.To by ji nikdo nic nevyčítal.Takto se tato paní zprofanovala a zásadně nedodržela fér-dohodu s hnutím ANO.Tato paní bude mít stále ve vínku oný pocit zrady,který ji nemůže těšit s uzmuté vlády.

    • Není to prosím žádná hloupá genderová poznámka. Jen konstatování dlouhodobě odpozorované reality. Pracuji ve firmě, která si velmi zakládá na "korektních" postupech.

      Nikdy jsem neviděl tak agresivní a bezohledné muže, kteří touží po kariéře, jak to předvádí dámy ve věku cca 27-37 let.

      Naprosto bez skurpulí, bez sociální inteligence jdou za svým. Doslova přes mrtvoly. Neberou žádný ohled na nic a nikoho. Jen výš a za větší balík!! A když není po jejich, to je takový humbuk, že manažeři na vyšších postech radji povolí.

      Předpokládám, že za deset let nebude problém se zastoupením žen v managementech firem, protože tam prostě nikdo jiný nebude. Můžu si to pozorování i konstatování dovolit, protože už o žádnou manažerskou židli neusiluji. Takže v tom není závist. Jen konstatování.

      Proč to píšu? Protože jestli někdo čeká od této první dámy ODS v Brně nějakou sebereflexi na pojmy, slib, čest, poctivá hra - tak se prostě nedočká. To není v genové výbavě těchto osob.

  • KIMCID

    V Kladně kde mají rozum se dohodli všichni.

    • Jen ne vítěz voleb. Jinak všechno O.K. Tak to je vážně znak rozumu. Nebo vypočítavosti?

      • KIMCID

        rozum 

  • Tak mám pocit, že balvan hanby bude paní Vaňkovou provázet už po celý zbytek života. Tedy pokud vlastní zbytky svědomí. Někdo ale může mít svědomí čisté - prostě proto, že ho nepoužívá.

    Jinak je mi osobně zcela jedno, kdo vládne Brnu. Když městu neškodí.....

    • Čím širší koalice a ještě k tomu stvořená z těch největších rozkradačů, tím rychlejší rozpad.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit