Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • pokud si to dobre pamatuju tak hasasini byly sekta vyhulenejch banditu z pouste
  • By někoho nenapadlo, když název dílu v češtině je: Původní, ale pořád nikdo nikde nenapsal, proč nejsou sběratelské edice i na PC, na to by se měl někdo zaměřit, dokonce ani podpora ubisoft mi to neřekla, předchozí díly byly, proč ne tenhle? Ještě když na pc hraje víc lidí než na konzoli
  • Jack1947
    O tom jsem ani tolik nepremejšlel...
  • Víš prd co vede k takovému jednání ISIS. Víš akorát to, co ti média nacpou a to Bobíku, nemůsí být pravda nebo přinejmenším mírně řečeno vytrženo z kontextu.
  • Vzhledem k tomu ze to je asi nejlepsi hra ze serie, neni se co divit, jen je jako vsechny domrvena a nedotazena ... prave kvuli tomu, ze se do toho snaili naroubovat to podelany skakani do slamy a dalsi kravoviny (predevsim idiotsky sbirani truhel a dalsich nesmyslu).

    Kdyby nekdo udelal piratskou hru ve velmi podobnym stylu (mozna krapet realisticnejsi - precijen to, ze sam sejmu celou enemy posadku je trapas ...), jen vylozene vyhradne o to prepadani a loupeni jak na mori tak na pevnine, tak ma uspech zarucenej.
  • MickeyMutant
    "You are my medjay now, protector of the true pharaoh of Egypt...
    There is a new creed now. From darkness we have come and in darkness we shall stay. We are medjay no longer, we shall be known as assassins."


    "Nyní jsi můj osobní strážce, ochránce skutečného egyptského krále...
    Teď máme nové krédo. Z temnoty jsme přišli a v temnotě zůstaneme. Už nejsme strážci, budeme známí jako zabijáci."

    Není problém. Nic a priori ahistorického, trailer si hraje se slovy assassin vs. Assassin.
  • Epero dostal si ma. Mám rád inteligentných ludí a ty vypadáš ako jeden z nich. Dobrá dedukcia :)
  • JamesFaith
    Na to už se ptali autorů a myslím, že to byl Patrice Désilets už u dvojky, kdo řekl, že asasíni byli v plánu v dalších dílech a na jiných místech už od začátku. Prostě to byla vhodná historická protiváha k templářům.

    A templáři jsou také předělaní a patřili k nim i nekřesťané, tak proč by nemohli být stejně předělaní i asasíni? Jen kvůli tomu, že nejsou tak zaběhnutou součástí konspirační popkultury?
  • Niekto kto ťa pozná si myslí, že si hral aj lepšie hry. Inak by ti nemohol dať mínusku na takýto príspevok.
  • Zviazali sa tak, ako sa zviazali v seriály názvom Prison Break. Seriál o úteku z väzenia, no potom keď už boli na slobode, síce na úteku, ale v žiadnom väzení, už nemal s Prisonom nič spoločné.

    Zamýšľané to mohlo byť v prvom diely. Ale ako vravím, nesedí to s tým, že skupina začala omnoho skôr a že by zostávala takto aj v Taliansku, Anglicku, Francúzsku, či Amerike. Retcony sa dejú neustále, tu by to nebol problém.
    Ako som písal, skôr mi vadí, že opustili hlavný príbeh a z hráča robia nemého debila.
  • JamesFaith
    Ubisoft vzal tu existující sektu Asasínů a jen předělal její motivaci. Dokonce přímo potvrdil, že al-Mualim v jedničce je jeden z velmistrů skutečných asasínů Rašid ad-Din Sinan, kdy jméno nemohli použít jen z právních důvodů. A Masyaf byl skutečně asasínským hradem.

    Přímo tvůrci potvrdili, že je to ta organizace, takže se mýlíš ty.
  • Jmenuje se to AC a ne cestomanie po Egyptě
  • https://cs.wikipedia.org/wiki/Asas%C3%ADni

    Ale toto je sekta politicky a nábožensky orientovaná. Nezapadá do štylizácie hry ako vravím príbehovo ani logicky. Templári áno, chcú ovládnuť svet, tak využili aj kresťanstvo, keďže väčšina príbehov sa odohráva v kresťanskom svete a tak prevzali aktívnu úlohu a vstúpili do povedomia cez krížové výpravy a potom po úpadku sa zas stiahli do utajenia ako Abstergo.
    Ale že by Ezio, či Connor nasledovali islamistickú cestu vraždenia?

    Je jasné, že sa nezhodneme, lebo motáš dve veci dohromady. Historickú skupinu Asasínov a Asasínov z hry Assassin´s creed.
    Je jasné, že sa ťa nepresvedčím, lebo odmietaš náhľad z druhej strany. Ako vidíš, ja viem aj o Asasínoch, ako takých.
  • Blbánku Blbánku, tsss pokud má nějaká série identitu, je to právě AC. Předně je vidět že jsi to nehrál, protože k faktickému cestování v čase tam nedochází. Druhák ovládání lodí bylo logicky dějově i herně vysvětleno naprosto perfektně. Když tam tvůrci dají něco nového remcáš a když ne tak budeš remcat taky... Takže raději mlc
  • JamesFaith
    Sice je to zjevně jako hrách na stěnu házet, ale pořád tu motáš dvě věci dohromady.

    Asasíni je oficiální název toho uskupení. Historický. Používá se v historických knihách i ecyklopediích. Takové věci se nepřekládají, protože asasín už je české slovo vzniklé počeštěním cizího slova. "Překládat" to by byla stejná blbost jako otrocky překládat v historicky zaměřeném textu pretorián jako gardista, hoplít jako kopiník a berserkr jako zuřivec jen proto, že se to dá nahradit jiným slovem.

    A tvoje příklady? To jsou obvyklá slova přeložená obvyklým způsobem. Obyčejné metonymické překlady starých slov. Úplně jiný případ.
  • Vždyď anymis překládá názvy jak již víme z předhozích dílů, takže nevidím žádný problém pouřitý název asasín.
  • 10 milionů cheezů vs pár ušmudlaných bifteků ze Steak House. Ok, gumídku.

    PS: WoW IP prodalo víc. Teď si utři to hnědé na ústech...
  • Pravda. Lepsi ani nemyslet. Kdybys o tom moc premejslel, mohla by ti prasknout hlava.
  • Asasín je taký preklad ako manažér. Poslovečné/ počeštené slovo, pre ktoré sme nemali v našej reči ekvivalent. Ale pre toto ekvivalent máme.
    To je ako bežný mäsiar, ale klub historicky porcujúci mäso sú Butcheri s veľkým "B".
    Zober si strážcovia. Guardians, sa vždy prekladá ako strážcovia. Aj keď sú s veľkým "G", alebo "K" -Keepers, a podobne. Je jedno, či Guardians of glaxy, Keepers of faith, alebo len Guardians, či Keepers. Prekladá sa to, ale je jasné, že to nie sú bežní strážci, ako stráž v sklade.
    Takže prekladať to ako Asasín, v zmysle z pôvodného slova hašišin nemá zmysel ani príbehovo v rámci hry, ani historicky v rámci skutočných reálií, ani ako pre hráča.
  • Alesovi vadi historicka nepresnost ve hre kde se cestuje casem a sipy muzete ovladat pocas letu. Navic ve hre ktera ani nema identitu a je jednou radoby stealthem, pak rubackou a pak simulatorem lodniho kapitana.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit