Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Bah, tak tyto komentáře mě opravdu pobavily xD Já sama hraju LotRO už přes dva roky, mezitím jsem zkoušela několik jiných onlinovek, WoW a AoC nevyjímaje, ale přesto bych neměnila. Samo o sobě, už jen Tolkienovský svět je přenádherný, a i přesto, že grafika je podle vás zastaralá, je zvládnutá naprosto skvěle, stačí, pokud se trochu "ponípete" v nastavení xD Co se týče toho vašeho umírání hry, musím říct, že to opravdu není pravda, i když netvrdím, že neexistují hry s větší hráčskou populací. Hlavní je vybrat server s hodně hráči (Landroval, Laurelin, Snowbourn)
    A pak mi opravdu příjde, že soudit hru z jednoho obrázku, je opravdu pod naší úroveň, no ne? To, že si nějaké "infantilní děti" barví své postavy a koně do růžové ještě neznamená, že se tak chovají všichni. A navíc ten pestrobarevný kůň z obrázku je speciální mount pro classes Minstrel, který prostě musí být barevný (kdo hrál, jistě pochopí ;D)
    Co více dodat, snad jen, věnujte téhle hře trochu času, a pak teprve hodnoťte, ne jen z jednoho obrázku ;)
  • Hra je obrovská a opravdu velké prostory, ne jen úzká zakroucená údolí... i členění terénu a atmosféra je super. I když některé lokace jsou zcela obyčejná krajina, je to pěkně udělané. (mluvím o highres instalaci a efekty taky docela high). Celkově je hra docela propracovaná a složitá, tak mi ani nepřijde že by to bylo pro děti, spíš naopak. Barevně myslím to není nijak přehnané, na obrázku jsou nejaký festivalový koně...
  • Zkusil jsem už pár MMO (WoW, Vanguard, GW1, GW2, Wurm, Age of Conan) a to vždy nejméně několik desítek hodin, abych skutečně ozkoušel hru samotnou. Kupodivu mě nejvíce bavilo a baví právě LOTRO. Určitě to není nejlepší MMO - má dost nedostatků, ale prostě mě nejvíce sedlo. A o tom to je - každému sedne něco jiného.

    Když jsem začínal s LOTRO, měl jsem za sebou řadu RPG titulů a LOTRO mě vůbec nenadchlo. Chtěl jsem ho po pár minutách odinstalovat, ale pak jsem se nějak zadržel a zkusil hrát dále. Rozjezd je v tomhle MMO strašně pomalý. Ale postupně to přichází - propracovaný příběh, nové a nové lokace, kdy zjistíte, jak nesmírně velký je herní svět LOTRO (mnohem větší než ten z WoW), více skillů a úprav postav, více atmosféry. Nakonec jsem u LOTRO zůstal, potkal spoustu dobrých lidí a jsem spokojený. Nejvíce čechů je na serveru snowbourn. Nejlepší RP server je Landroval. Nejlepší pro pvp jsou německé servery.

    Není pravda, že by to bylo mrtvé či umírající MMO. Není pravda, že je poslední dobou horší než předtím atd. Krom toho na LOTRO se neustále pracuje a vychází pravidelně nový obsah.

    LOTRO se dá hrát opravdu zdarma do cca lvl 35. Pak už je nutná nějaká investice, anebo grindit igame shop měnu. Každopádně znám dost lidí, co do toho nedali ani korunu a mají slušnou postavu lvl 85.
    • A pro totální blázny (jako jsem i já):
      LOTRO kupodivu plně podporuje hraní ve 3D. Já tak hraju a zážitek se posouvá ještě dále. Doporučuju zkusit, máte-li možnost. Přitom chybovost 3D obrazu je překvapivě malá.

      Ještě doplním, že pokud máte dobrý PC, velmi doporučuju si stáhnout HIGH res klienta a hrát přes DX10. Rozdíl je velký. Na tohle se nachytá dost lidí - stáhnou si běžného klienta a hrají na nicmoc detaily a pak chybně trvdí, že vypadá LOTRO špatně. Přitom mé LOTRO vypadá mnohem lépe než všechna ostatní MMO, co jsem kdy hrál (i lépe jako Age of Conan, pokud dám stranou skvělé efekty mlhy a světel v AoC a vlastně možná i lépe jako GW2, kde se grafické nedostatky ukrývají v extrémním nasvícení všech scén).

      Mimoto, pokud vás nebaví kreslená MMO či MMO extrémně stylizovaná, zkuste LOTRO. Tam je vše tak nějak přiměřené - nikoli přeplácané, přebarvené, přesvícené apod. To že vybrali nesmyslně udělaný obrázek do upoutávky na LOTRO nic neříká. Realita ve hře je jiná.
      • jak se da to 3d zrealizovat? co je k tomu potreba? Jinak zacinam levelit lotro a wow zaroven a potvrzuji, ze lotro je v uvodnich lokacich mnohem plnejsi, ve wowu jsem za ten prvni tyden potkal snad dve lowlevel pandy:).. a taky chat je uplne hluchy
        • K 3D: Potřebuješ k tomu monitor podporující 3D, grafickou kartu podporující 3D a která má porty HDMI, mini HDMI nebo aspoň DVI (i když to prej 3D plně nepodporuje, to mé ale nějakou náhodou ano) a software, který se dostane s monitorem, případně se dá dostáhnout zdarma a samozřejmě brýle (já používám pasivní technologii 3D).

          V LOTRO je potřeba se připojit do globálního chat kanálu. Ten není nastaven defaultně. Každý server má jiný kanál - zjistí se z ofic. fora, na který kanál se kde připojovat.
  • Tohle MMO jsem zkousel hrvat tak nejak 3x jelikoz pan prstenu se mi vzdy libil, ale vzdy po prvotnim nadseni, vystrida zklamani, nejdale jsem to dotahl s mym trpaslicim guardianem na lvl 18 a na vic uz jsem nemel silu, teto hre neco podstatneho chybi z meho pohledu to je hratelnost smerem dopredu.
    Hra zcela jiste nebude spatna, ale mi prijde velice nudna
    • Dotáhl si to do levelu 18, což jsou asi tak 3 hodiny hraní v počátečních lokacích. Mám něco dodat? Hra začíná až na vyšších levelech.

      LOTRO má prostě pomalejší rozjezd.
    • Mne tam hlavne chybely 2 zneprateleny strany. Pritom se to krasne nabizi. Kdyz jsou vsichni hraci kamosi, tak to hre moc neprospiva imho. Viz guild wars nebo lotro *10*
      • PravyMonty
        Za zlo můžeš hrát v PvM(players vs. monsters), kde jedna strana hraje za svobodný lid a druhá za zlo.
        Ovšem nemysli si, že je to tam nějak odflákle, PvM se odehrává na dost velké mapě, přetahuje se tam o tábory,a i monstra mají své úrovně a myslím, že i vybavení.
        Hrát PvM(za zlo) můžeš ještě předtím než začneš hrát za svobodný lid, zapneš to tak, že při výběru postavy klikneš na MONSTER PLAY na pravé straně(hned pod lotro store).

        Tudíž se nabízí otázka: Hrál si to vůbec?
        • Monstra výbavu nemají. Level se jim nastavuje vždy na nejvyšší level hry (nyní 85). Monstrum si lze upravovat jednak pomocí traitů, druhak pomocí ranku. Traity se získávají se ziskem ranku či od trenéra. S traity ještě každý rank monstrum získává skilly. Ranky jsou hodnosti a je jich celkově 15 (dosažení nejvyššho ranku je nesmírně obtížné a zdlouhavé, na světě jen pár lidí). Rank se navyšuje se získáváním herních bodů (ty za zabíjení, healování, zabírání základen apod.).

          Monstra jsou velmi různorodá a každé se hraje opravdu velmi jinak. Je tu ork válečník, ork healer, uruk lučištník, uruk tank, pavouk, warg. Především pavouk a warg jsou dosti zajímavá a zrádná monstra.

          U PVP je naprosto zásadní výběr serveru. Některé servery jsou zcela mrtvé, pokud jde o PVP. Stačí se podívat na fora a zjistit si, kde se odehrává nejvíce PVP a tam jít.
          • PravyMonty
            Těmi lvly jsem myslel ranky, a tu výbavu jsem spletl,, jelikož jsem Lotro dlouho nehrál(přestal jsem nějak 2 měsíce po RoI), tak jsem si neuvědomil, že se brnění/zbarvení monstra mění podle ranku
            (viz.http://gallery.mmoguildsites.com/img24731.jpg )

            Omlouvám se tedy za chyby.
    • skoda ze jen do 18lvl, od 20lvl jsou pristupne group-instance, skirmishe a hrac musi vic cestovat - objevuje dalsi regiony s legend. misty jako Weathertop, Rivendell, Moria. Timto vlastne sleduje (v ramci nekterych questu i potkava/doprovazi) druzinu Aragorna/Froda. Njn, je to hlavne pro Tolkien nadsence.. :-)
      • promin za ten grammar nazi ale píše se z legend. 4. pád z, 7. pád s.
  • Zas tak mrtvy to neni, takhle to vypadalo v jedny startovni lokaci pred par minutama:

    http://i40.tinypic.com/2eluxio.jpg
    • Vybral si chytře lokaci, kde je důležité NPC pro nyní běžící event. *1* Je pak jasné, že tam jsou hráči.

      Ale ne, faktem je, že lokace mrtvé nejsou. Jasně, nestojí se tam fronty na zabití quest moba - ale to byste vážně chtěli??????? Já mám mnoho postav a často hraju startovní lokace (abych nagrindil nějaké TP) a moc dobře vím, jaká je situace ve startovních lokacích a vím, že tam hráči jsou a někdy bych řekl, že jich je tam až příliš. MUSÍTE SI PROSTĚ VYBRAT SPRÁVNÝ SERVER - evropský, abyste se trefili časově, a více zalidněný. Uvědomte si, že zatímco jiná MMO mají 1, 2 někdy jen opravdu pár serverů (Vanguard, Age of Conan aj.), LOTRO má stále mnoho serverů.

      Pokud jde o aktivitu na serverech, LOTRO mě neustále překvapuje. Čekal jsem postupný útlum, ale on až tak nepřichází. Já hrál MMO, která jsou mladší než LOTRO a která byla velkou nadějí a dnes jsou mnohem ale opravdu mnohem méně zalidněná až mrtvá.
  • Hru jsem hral pres 2 roky od F2P, prosel vsechny regiony se 3mi postavami (lvl 70-85), koupil minule datadisky. Ale ted vaham jestli se do Lotro vratit a koupit datadisk Helms deep, nejak hre dosel dech, optimalizace je hrozna (zdlouhave loadingy - jedine SSD pomuze). Nastesti jako F2P muzu pokracovat ve hre i bez datadisku, uvidim..
    Jen se musim zastat herni komunity Lotro, nejlepsi jakou jsem v MMO hrach potkal. Zadne infantilni deti, ale vetsinou hraci starsi 20 let a vic, kteri pomuzou, zastavi se, vysvetli, v dungeonech vas nevykopnou, ze jste NOOB, ale klidne s vami likviduji bosse 5-6x, nez se to naucite..
    • Ano, v našem kinshipu (cosi jako klan, guilda) je nás většina 20+ a velký poměr mají hráči věkem 30+. Komunita není špatná, i když některým českým kinshipům je lepší se vyhnout. *1* Z mého pohledu jsou nejlepší novější české kinshipy, kde ještě nevládne ta sorta "velezkušených ubersuper hráčů".
    • Infantilni deti-zvlastni spojeni
  • ta uvodni fotka spis ripomina prijezd cirkusu ,neco tak barevneho sem videl naposledy ve wow *1*
    • tohle je i na wow až moc barevné! Jinak taky mě napadlo že asi půjde o nějaký cirkusový event protože ty barvy postav a i na hradu všude barevné vlaječky to je docela síla....
  • Bohuzel, lotro je takova "zijici mrtvola" ... kdokoli by chtel hrat, tak si defakto musi dat nejdriv par stovek hodin singlu. Je to sice obecne problem velky vetsiny MMO, ale tady je to diky rozsahu mapy o to znatelnejsi - v oblastech pro nizsi lv je proste pusto a prazdno, nikde nikdo. Takze se da predpokladat, ze po uvedeni patche se na par tydnu vrati par hraci s namaxovanejma postavama, odehrajou novy kus pribehu ... ale hra zustane defakto mrtva.
    • Musíš si vybrat ten správný server. Pusto není. To prostě není pravda. Hra mrtvá není.
    • martin.mares.984
      To je pravda- je tam mrtvo, ale ted třeba před pár dny byly takové nové mini eventy v Hobitíně v rámci takové oslavy - blbinky, mini úkoly... A sešlo se tam celkem hodně hráčů s lvl 80, ale bylo tak i pár kolem 30, 20... jinak je to ale bohužel jak říkáš, spoustu lidí to pak odradí, když do 15-20 lvl běhají úplně sami po obrovských "vylidněných" mapách a přestanou hrát.
      • mno, kdyby to bylo jen do lv 20 ... tak je to vpohode, mam tam cca 40tku ... a neni skym hrat. Dostat se na lv 40 s hracema je pak na par mesicu beznyho hrani, bez hracu kolem, je to nebetycnej vopruz.
  • The Horn of Helm Hammerhand....
    will sound in the deep...
    one last time!

    Francis: I hate LOTR!
    *1*
  • infantilni deti... roflnoob, infantilni = detsky, cili delaji MMORPG pro detske deti? Debile, jsi failnutej troll =D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit