Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dungeon Keeper -like sci-fi hra? Me gusta!
  • *15*
  • MidnighT91
    Já nechápu co může lidem na early access modelu vadit. Stejně tak Kickstarter, člověk se aktivně podílí na vývoji hry co ho zaujme, může si diktovat co se mu líbí a co chce do hry přidat a zahrajete si dlouho předtím než ta hra vůbec výjde. Podle mě naprosto skvělá záležitost. Vy radši budete čekat 20 let na novej Half Life bez vědomí jestli se na něm vůbec pracuje a hlavně jestli to čekání vůbec bude stát za to???
    • eStar
      Na early access a kickstarteru mi vadí jediná věc a to je že zákony EU (nevím jak je na tom USA a zbytek světa) na toto nepamatují a tak není jak se bránit případným podvodům.
    • MidnighT91
      Vidím že lidem se pravda nelíbí, ale nějak postrádají argumenty proč...
      • Carmamrdon
        MickeyMutant tě solidně setřel dobrým argumentem, ale ty se tu rozčiluješ a kopeš kolem sebe jak nějaký Veskoslav. *7*
        • MidnighT91
          O čem to mluvíš? Nechápu čím mě jako setřel, to že demo je zdarma a early access do hry jejíž vznik si platíš sám není, je jako dobrej argument??? Uvědomujete si vůbec že demo a early access je něco úplně jiného? Je to jako srovnávat hrušky s jabkama. Navíc pokud se hra na Kickstarteru zaplatí a nakonec nevznikne tak za to nemůže Kickstarter ale neschopnost lidí co do toho šly, a to nic nevypovídá o kvalitě té služby. Jedinej dobrej argument tady s kterým se dá souhlasit měl pan X, zbytek jsou jen rádoby pokusy o argument...
        • on si nechce uvedomit, ze keby vyvojari pocuvali kazdeho jedneho midnighta, tak by tu hru a) nikdy nedokoncili, b) bola by ako ta torta co ju piekli macicka so psikom
    • Obecně mi tenhle model nevadí, ale má hodně vedlejších rizik.

      Např. je zde prostor pro zdiskreditování herního průmyslu podle toho, kolik her early access nikdy neopustí (autoři se na ně vykašlou, zkrachujou atd.).

      Z toho vyplývá, že je zde i dost prostoru pro případné podvody, kdy hráč nikdy nedostane, co bylo slíbeno.

      Jinak se mi to taky líbí. Na KS jsem zafinancoval dvě hry a zatím nelituju.
    • MickeyMutant
      Demo je zdarma, early access je placený.
      • MidnighT91
        A pointa? Zaplatíš si mizerný 2kila za hru a ještě si nadiktuješ co tam chceš a co ne. Nějak nevidím co tím chtěl básník říct? Demo je sice zdarma, ale taky je ti k hovnu psát dopis do studia že tahle funkce se ti na té hře nelíbí, protože sis nezaplatil za to právo kecat do vývoje. Nehledě na to že výsledná hra je pak totožná s tím co jsi měl v demu bez ohledu na jakékoli ohlasy...
        • MickeyMutant
          Early access porovnáváš s demoverzí a ptáš se, co na něm lidem může vadit. Odpověď je peníze, protože to je ten nejmarkantnější rozdíl. A to je taky pointa. Problém?
          • MidnighT91
            A kde early access porovnávám s demoverzí? Ty dvě nemají nic společného evidentně jsi mě absolutně nepochopil...
            • MickeyMutant
              Midnight: Když smažeš část textu, na který někdo reaguje, tak reakce pak ztrácí smysl a ty děláš z lidí voly.
            • Dogkiller
              Vymaž rovnou celý příspěvek. *1* Beztak za moc nestojí...
            • MidnighT91
              Vymazal jsem tu část o demu co se ti nelíbila protože jsi ji nepochopil tak teď snad napíšeš argument o tom proč je Early Access špatnej a ne o tom že demo je zdarma...
            • MidnighT91
              Nic proti ale zaprvé to není porovnávaní demo her s early access demo jsem tam použil jen proto že už se dneska nedělají a early access je to jediné čím se to dá jakž takž nahradit. Zadruhé když tuhle větu vymažu tak ty zůstaneš bez argumentu. Věřím že mi dokažeš napsat že demo je zdarma a hra co bude ještě měsíce ve vývoji není, jenže to není pointa mého komentáře, co je na early access špatné mi stejně říct nedokážeš...
            • MickeyMutant
              "Já nechápu co může lidem na early access modelu vadit, vždyť je to to nejlepší co nás potkalo od výmyslu demo her."
              ^ Tady?
        • Ty naivko a ty si myslíš, že jim když si tu hru zaplatíš tak si můžeš diktovat co tam chceš a co ne? Sni dál. On je to slušnej byznys, nechat platit lidi kteří by se rádi sebevyjádřili tím že do hry přispějí vlastním nápadem. Ale většina těch vývojářů už to má nalajnovaný, mají sami tolik věcí který do hry nestihnou/nemůžou dát, že je to štve. Všichni kdo si koupí early access tak slouží v podstatě jen jako alpha/beta testeři zadarmo. A marketing taky slušně pořešený.
          • MidnighT91
            Ty seš taky blbej. Od čeho asi ten betatest je? Aby se zjistilo jaké funkce fungují správně a co se tam lidem nelíbí... Kdyby se AAA hrám dopřál stejnej betatesting od hráču jako hrám v early access tak hra tak zmrvená jako Battlefield 4 nemůže nikdy dojít na pulty...
            • flash789
              jasne jsme napsal NEZAVISLY výrobce.
              Jo srovnavani autama je traparna, ale proc ne, když jde o jinou traparnu, ze:)
              kazdopadne bych to uz ukoncil, zkusime se zde sejit třeba za rok ci dva a dame stejne téma, třeba to uz uvidíš taky jinak, hezky den:)
            • MidnighT91
              Tohle srovnávání s automobilovým průmyslem tu bylo už miliónkrát u všech možnejch témat a vždycky to vyzní stejně blbě. Srovnáváš nesrovnatelné. Za to že někdo nedokáže dokončit svůj projekt může on sám. Kdežto v tvém příkladě lidi budou vinit toyotu protože ty nekompetentní lidi zaměstnává...
            • flash789
              vazne? takze třeba kdyby Toyota udelala smejdskou varku vozu kvůli blbe součástce v motoru kterou pro ne dela nezavisly vyrobce a byli by na vine nekompetentni lidi tak by veřejnost odsoudila je a ne Toyotu? No nevim..spis ne:)
            • MidnighT91
              Ano ale jak už jsem tu někde psal, z toho přece nemůžeš vinit kickstarter nebo early access ale jen nekompetentní lidi. Ti ale nic nevypovídají o kvalitě těch služeb které nabízí pro začínající vývojáře spoustu výhod...
              Btw: Starbound je bezva...
            • flash789
              samozrejme ze muzou požádat, a taky to delaji, proc ne když to jde. A ze se hra lidem libi? to klidne muze, ale chce to nejak ukoncit a hru skutecne vydat a dat tam to co slibili. jak jsem psal cest vyjimkam, ale jsou myriády takových co jsou nekde na mrtvem bode, pac peníze uz utratili a další jim uz nikdo nechce dat, co na tom ze se nekomu hra před rokem libila. Třeba takovy Starbound, je AE uz rok? vic? Vzdyt ta hra uz pomalu ani nikoho nezajima proboha..
            • MidnighT91
              To je krátkozraké nemyslíš? když nemají prachy na dokončení hry která se lidem líbí a bude se prodávat tak proč by jako nemohly požádat lidi o pomoc s dokončením? To je to podle tebe opravdu tak špatné???
            • flash789
              tak nemaji, nemam peníze tak holt neudelam nic...a HLAVNE...napad nestaci..chce to krapet vic..nez jen napad a jit somrovat peníze.
            • MidnighT91
              Flash "Celej early acces je akorát tahani penez z lidi na hru na kterou nemaj uz peníze" Lidi snad vidí na co dávají prachy když se lidem hra líbí tak si jí zaplatí samy. A Kickstarter? Co lidi co mají nápad na skvělou hru ale nemají prachy na to aby ho zrealizovaly?
            • flash789
              Celej early acces je akorát tahani penez z lidi na hru na kterou nemaj uz peníze. To ze spolupracuji z komunitou a odladuji hru jsou jen kecy. většina her která prejde z EA do finalni verze ma porad bugu jak maku. A co presna na tom vadi? třeba to ze někdo chce peníze za něco co ještě nedokoncil a nijak nemůže slíbit ze dokonci, takze mame plny steam her ve stadiu EA a finalni verze v nedohlednu, kolikrat uz autori ani nekomunikuji a lidi to vzdali. A když uz se nekomu podari jakoby vydat final verzi, tak dost často vůbec neodpovida tomu co třeba před rokem při startu EA kdy chteli prachy slibili. Je to proste kupovani zajice v pytli, a jen naivni silenec tomu muze naletet. Pevne doufam ze tenhle zlodejsky nesvar který se skryva za bordelem zvany internet brzy vymizi, lidi kterym to pomalu dochazi je cim dal tim vic...a kickstarter?...je skoro to same.
              PS: earky acces a kickstarter je obycejne somrovani, stejne jako provadeji bezdomovci na moste, kvůli jidlu a chlastu, a presne tomuhle modelu pak odpovida kvalita...cest vyjimkam.
            • Oni od vás potřebují pouze hlášení technických chyb a bugů - postavička se na tomhle místě zasekne, támhle problikávají textury.. Pochop že kdyby si nechali mluvit do designu od stovky lidí, jak by to asi dopadlo ta hra jako celek. Říkám ti, že jste jen laboratorní krysy které jim zadarmo pomůžou vychytat technické nedokonalosti. Když jim napíšeš nějaký nápad tak ti maximálně poděkují, hodí ti smajlíka nebo na facebooku ti dají palec. Ale je dobře že to lidi kupují a zadarmo to pro ně testují, já si pak aspoň na konci budu moct koupit odladěnou hru a nebudu mít ten prvotní dojem zkažený nějakými chybami.
  • Vojta_Ilavsky
    Ani se nedivím. *7*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit