Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • montatatana
    Tyve a proc by nemohl byt podtext znasilneni? Dyt to je snad dobre , ne. Pak bude kazda slecna aspon vedet, ze v takovem pripade ho ma kopnout do kouli, probodnout ho sipem a vytrhnout mu ohryzek.
  • Tady se nabízí srovnání s filmem, který nevyvolává takový humbuk jako hry a jsou ve většině případů brutálnější, nemilosrdnější a přístup k ním mají bez problémů děti jak v kinech tak v televizi v odpoledním programu! Západní civilizace je též zvrácená jako jiná akorát v jiném smyslu, snaží se vychovávat děti a kontrolovat jejich činost bohužel né u každé kategorie je stejný metr. A to není správně, není ani snaha to změnit, potom takovéhle kauzi pro mě ztrácejí smysl a logiku.
    • To bud asi tim, ze film tu uz je nekolik desitek let, kdezto hry jsou porad ponekud relativne novy, takze je jednoduchy si na ne stezovat a kritizovat je, pritom je film casto horsi, ale to tem individim nedojde. Pobavila treba ta reportaz Novy o skodlivosti her jestli si ji pamatujete, kde si jedna dementni matka stezovala, co za hry hraje jeji syn, pritom to ma koza tucne na predni strane napsany, ze je to az od 16/18 let - a filmy, ty to maji nekde malym pismem vzadu. Ono to je pro rodice jednoduchy kritizovat neco jinyho misto toho aby priznali, ze jejich vychova stoji za kulovy a za problemy muzou sami.
      • Souhlasím.

        Hry 18+ mají jasné označení 18+. Tak co pak ti rodiče brečí? Jejich chyba že si neumí pohlídat, co jejich děti dělají.

        Ale to je celé spojeno s tou mentalitou, že hry jsou pro děti. Rodiče asi fakt předpokládají, že všechny hry jsou Teletubbies a pak se diví, když nejsou.
  • sleepless
    Omlouvám se všem slušně a k věci diskutujícím čtenářům. Protože si dnes (se vší pravděpodobností jeden) nějaký magor zapomněl vzít ráno prášek a nešťastnou mu padly do oka zdejší diskuse, které se jal řádně zaplevelit, tak jsem diskusi k tomuto článku přepnul pouze pro registrované čtenáře. Líp se mi tak budou filtrovat mimoňské posty ono magora, kterého baví si neustále měnit IP adresu kvůli banům. Díky za pochopení.
    • Hairy_Ass
      Nebylo by lepší přepnout diskusi na registrované čtenáře na celém Games.cz? Právě z důvodu lepší kontroly? Registrací nikoho neubude.
      • Já ti nevím?

        Potom by tady znatelně postů ubylo.
        • Veskoslav
          Tak 1/3 maximálně:)
      • Veskoslav
        Tak redakce chce být asi tolerantní a dát i prostor občasným přispěvovatelům. Ale jak je vidět, tak i to má své mouchy, když toho někdo může zneužít.
        • Hairy_Ass
          To je mi jasné, ale registrace nezabere déle než 5 minut, to je poměrně malá daň za to, že tady nebudou půl stránkové spamy v azbuce. *4*
  • Herní průmysl už by se taky mohl zbavit nálepky "pro děti" (takové vyhození booth babes z E3 by tomu dost pomohlo). Vždyť ve filmu podobné situace víceméně nevadí (nejnověji třeba The Girl with the Dragon Tattoo).

    PS: A námitku, že hry jsou interaktivní médium, neberu. Dokud se hráč aktivně nepodílí na znásilnění, velký rozdíl mezi filmem a hrou není.
    • misho8723
      Ako správne píšeš, ale prečo práve by dáko pomohlo hernému priemyslu toto: "vyhození booth babes z E3 by tomu dost pomohlo".. nie žeby mne to vadilo, keby ich dali preč (aj tak Američanky nie sú podľa mňa bohviečo, aspoň tie na E3) ale napríklad ak autosalóny majú niečo podobné, rôzne motoristické preteky a sútaže tiež niečo podobné majú.. podľa mňa to je úplne nepodstatné, či booth babes budú bývať na E3 alebo nie, to verejnosť nerieši.. ide o to, čo obsahujú hry a ich marketing na verejnosti - ale nie hlavná herná výstava, tam to ľudia berú normálne, že sú tam dáke booth babes.. ide o to, aby samotní herní biznis a priemysel začal brať hry ako dospelé médium a ich tak aj propagovali - ale to nie je podľa mňa zameranie sa na krv, brutalitu ale ani nie na "aha, aký sme dospelí, naša postava nezabíja počas celého trvania hry"..
  • Ruším předobjednávku!


    *1*
    • Shaker
      Jo sakra! Bez pokusu o znasilneni to nechceme!!! A ted vazne, co vic nez tohle by mohlo mladou holku donutit nekoho zastrelit? Podle me absolutne korektni scena, ktera podle traileru dobre dopadne... Lara vs chlipny prase 1:0
  • Cahir
    Jestli herní průmysl chce být brán vážně a seriózně, musejí tyhle trapný výkřiky přestat. Pokud chci vedle stříleček a hopsaček taktéž vyprávět dospělý a uvěřitelný příběh odehrávající se někde na zapomenutém ostrově ovládaném pošahanou sektou, znásilnění, zabíjení, hnus apod. zde pravděpodobně má své místo.

    Zrovna když už mám po Zaklínači 2 či Heavy Rain pocit, že společnost začíná herní průmysl respektovat, objeví se nějak vypatlanej pseudomoralista, kterýmu ustřelený palice nevaděj, ale kozy jsou zapovězený. *7*

    "šéf studia Darrell Gallagher označuje slova svého kolegy a podřízeného za nepřesnou formulaci a popírá, že by vyobrazená sekvence měla jiný, než výhružný podtón – nedej bože, aby měla jakýkoli sexuální podtón, byť jen v rovině vzdáleného motivu." - Tímhle se pro mě ten člověk docela zdiskreditoval. Buď ať dělá drsnej survival se vším, co k tomu patří, nebo ať jde dělat na Zeldě.
    • Cypri
      Přesně. Tihle pseudomoralisti a pseudohumanisti ať jdou někam. Určitě doma nemají TV ve který to je běžná věc. Příběh v TV je v poho ale příběh ve hře musí bejt hlídanej? Proč? Zakazujou i knížky který by takovouhle pasáž mohli zahrnovat? Nevěřím že žádná taková není. Zakázaná taky určitě není.

      Zakažme učebnice dějepisu, tam se mluví o ošklivých věcech přece.
      tyhle keci fakt nesnáším a to fakt maximálně...
    • kterýmu ustřelený palice nevaděj, ale kozy jsou zapovězený.

      To je celá Amerika Cahu.
      • Cahir
        Amerika je legrační místo. Zatímco oficiálně je to jedna z nejprudérnějších a nejkonzervativnějších zemí, zároveň jde o zemi s největším porno-průmyslem, sex a chlast je zde u fakanů naprosto běžná věc a kriminalita, včetně mladistvých, je zde jednou z největších v rámci civilizovaného světa.
        • Otázkou je, jaký podíl na tom mají imigranti... nedávno jsem četl článek (dobře, bylo to na novinkách, ale vycházelo to z vědecké stuide), kde statisticky již 50 procent narozených dětí nejsou běloši. Aby jsme si rozuměli, tyto děti jsou hispánci/černoši. A co se týče stupně kriminality u této sorty lidí, tipoval bych, že bude v podstatné míře větší (porovnej např. naše cikány, muslimské čtvrtě na předměstí Paříže etc.)
        • Zajímavé těma sociologické studie pro nového Tocquevilla...
        • Dávají přednost dobrému povrchovému imagi než dobré realitě.

          On ten image se přece jen pěstuje jednodušeji, že ano...
  • Ale tohle vubec neni jenom o hrach, takhle je zblbla cela moderni spolecnost (nebo aspon ta zapadni, do ktere chceme patrit). Media, reklama do lidi vsude horem padem do husti sex, sex, sex, sex se stal jakymsi cilem hodnotou, kterou kazdy musi mit, jinak je spolecensky znemoznen. Clovek nad 18, ktery by se odvazil nekde na verejnosti prohlasit, ne, sex neresim, nemam holku / kluka, je spolecensky odepsany. A to samozrejme i kdyby 75% tech ostatnich lidi na tom byly stejne. A na druhe strane uplne opacne zase do nas husti, ze jakakoli znamka sexualniho haraseni, snad se jen druhyho pohlavi se dotknout bez jeho / jejiho souhlasu, podivat se a promluvit, natoz neco vic, je hned nejaky deviant, delikvent a ja nevim co. Absolutne schizofreni postoje, nazory a moralka a tohle mi fakt vadi. A to se netyka vubec jen her, ale uplne vseho.
    • Coca Cola, střevíce, prkno od podlahy, dvě na entou.
  • To že v televizi jsou v jednom reklamním bloku čtyři reklamy na vložky, tampóny a potřeby intmní hygieny, které svou debilitou ničí hranice, to nikomu nevadí. Když se ale do hry má dostat něco podobné, všichni se můžou potentovat...
    • Je to jen a jen business, kazdy doopravdy na moralni veci kasle, jde jen a jen o prachy, znasilneni je jen zasterka jak vytvorit novy urad/instituci pro dohled nad trhem a ucinit producenty jeste vice neomezenymi.
      • Najdi si nějakého koníčka chlape :D
        • Mam dve klisny a jednoho hrebce, zrovna se pasou na louce.
  • misho8723
    Istotne by hra nemala mať scénu v ktorej samotná postava, ovládaná hráčom, by mala spáchať znásilnenie (príklad Rapelay).. ale ak hráč má práve tomu zabrániť, tak prečo nie? Príde mi napríklad čudné, že asi najdospelejší príbeh v súčasných hrách má fantasy RPG (Zaklínač 2), kde je aj viackrát ukázaný prípad pokusu o znásilnenie niektorých NPC postáv.. a napríklad Alice Madness Return (podľa mňa jedna z úplne naj hier minulého roka) mala príbeh postavený na detskej prostitúcii, znásilneniach a pedofílii (koniec hry mi preto prišiel fakt ako skvelá satisfakcia pre Alice).. takisto aj Heavy Rain mal veľmi dobrý, dospelý príbeh s mnohými podobnými prvkami..
    Problém je momentálne v tom, že na hry sa stále pozerá ako na hry pre deti a mládež a že vedia im pomotať hlavy, čiže pokým tento obraz zostane stále zakotvený v spoločnosti, tak podobné diskusie budú stále medzi nami.. problém je ale aj v tom, že samotní herný biznis nič nerobí nato, aby sa tento pohľad zmenil.. samozrejme, podobné hry ako HR, Zaklínač alebo AMR nebudú nikdy veľkými predajnými hitmi, ale napríklad pozriem si alebo prečítam si dáku vybranú recenziu zo Západu na Zaklínača 2, tak skoro vždy medzi hneď prvými vetami je napríklad otázka : "ale sú tam aj prsia?", sú tam "kartičky žien ako v jednotke?", atď.. a človek ide na jednu z hlavných stránok o hrách na svete a dospelý chlap dookola sa pýta na nahé ženy v hre, tak to je na smiech (ale nie taký aký by asi chceli ľudia z tej stránky), a pre mňa aj trápne.. v tomto ohľade je to aspoň lepšie tu v Strednej a Východnej Európe, kde sex nie je žiadny problém a tabu (teda, nie pre mladšie ročníky skôr).. fakt trápna bola napríklad kampaň proti odhalenému "zadku" v Mass Effecte (slávna aféra "sexbox")... ktovie, či dakedy hry budú rešpektované na takej úrovni ako napríklad filmy, skôr nie, ale "veľkí" hráči v biznise by sa o to mali čo najviac posnažiť, takisto ľudia v herných médiách, ale aj my hráči
    • To je holt logika Amerikánů, kteří nesnesou aby se věci jako sex a násilí brali jako seriózní témata.
      • Drahy Kobzoloide, Amerika vznikla diky nejvetsi genocide na svete, zemrelo destiky milionu nevinnych nativnich obyvatel, Amerika je dnes prohaslovana za zemi svobody, pritom jeji zaklady lezi na nejvetsim svetovem masakru.
        • smejki
          zjisti si význam slova genocida, miláčku. nejvíc indiánů umřelo na banální evropské nemoci, proti kterým neměli žádné protilátky, a při normálních válkách.
          • Cahir
            Třeba na alkohol. *1*
        • Koho zajimaj prasivy indiani??? Buh zehnej Americe
        • Veskoslav
          Desítky miliónů? Odhadem je to 1,5 milionu a to nikdo neví, jelikož čísla nejsou daná. A největší genocida byla ve Stední a Jižní Americe.
          • Odhadem to 1,5 milionů indiánů v Severní Americe být nemůže, protože odhadem jich tam 1,5-3 miliony žilo a padlo jich okolo 40 000.
            • hehe reagujes sam na sebe, to je hrozna schiza
            • Je mi uplně ukradený, co si necháváš dělat na hlavu a jak se sebou necháváš zacházet.
            • 50*10^6 indianu a dalsich etnickych skupin bylo vyhlazeno pri genocide, tedy dobyvani ameriky Evropany, na takovych zakladech je tamni spolecnost vystavena, ale neni co zavidet, my v Evrope se snazime ke vsem chovat eticky a jsme nejvetsi priposr&nci na svete, co si nechavaji neustale sr&t na hlavu, vcetne vas i me. Jeste to popirejte!
          • Kde jsi na to prisel v dokumentarnim serialu americke televizni stanice? Pri "osidlovani" Ameriky Evropany bylo vyhlazeno pres 50 milionu nativnich obyvatel ty mudrlante. V militarismu a zbrojeni jim nikdo na svete nesaha ani po kotniki, u nich se vyhravaji volby s pazbou v ruce!
            • 50 milionů lidí žilo v celé Americe, hlavní podíl měly "vyspělé" národy ze Střední a Jižní Ameriky.
            • Ty si snad myslis, ze tady, ktera jsou k dispozici u americkeho statistickeho uradu vypovidaji bez lzi o vice nez sto let stare genocide? Ha ha ha. Jak zmanipulovan jsi, jako ovecka.
            • Veskoslav
              Tento dokument nezapočítával náhodou ztráty všech "indiánů" (tedy Střední i Jižní Ameriku?)
            • x_ander
              a nějaký odkaz na tohle info máš? nebo to je jenom hloupé tlachání?
            • Severní těžko, tolik tam nebylo ani lidí.
          • Ještě mi řekni že milión a půl je malé číslo...
            • Veskoslav
              Není. To neříkám. Ale nemyslím si, že by ztráty byly jenom jednostranné. (Tím to samozřejmě neobhajuji)
        • Já vím. Za celou dobu co USA existuje, nebyla ve válce tuším jen nějakých šest let.
          Víš jak se říká chytrému člověku v Americe? turista
          • Veskoslav
            od roku 1865 až do roku 1917 se USA neválčila.pak neválčila až do roku 1941. Potom už to bylo jiné, ale prosím Tě nelži ohledně 6 let:)
            • Veskoslav
              Dle tvé definice je Mexiko přes 500 let ve válkách. Ono i na tu definici je "indiánské války" v Sev. Americe od roku 1609-1924:)To nemůžeš takto brát. Není konflikt jako konflikt. A není válka jako válka.


              P.S. České království bylo vlastně od roku 1419 až do roku 1918 skoro pořád v nějakém konfliktu, tam ani těch 6 let nebyla pauza.
            • Ty kokosaku fialovy, co to plodis za exkrementy? Vzdyt USA valcilo, obcanska valka, utlacovani a vrazdeni negru po prvni svetove valce uvnitr zeme a pobijeni zbytku indianu se podle tebe nepocita? Tady neni rec jen o oficialne vyhlasenych vojenskych konfliktech.
    • EuroSamurai
      A zabíjení postav hráčem je OK?
      • Spatny slovosled indiansky korejce!
        • EuroSamurai
          Já si všimnout opravit to já.
  • Veskoslav
    Ale je pravda, že takový Dave Lister o to přišel ve 12 na golfovém hřišti.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit