Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pánové, doporučuju zahrát EVE víc do hloubky a ne jen "lvl4 mise a dohrál jsem EVE". Miluju závěry lidí kteří plaší s pay 2 win a přesto neví o EVE nic. Nezkušenost, blbost a neschopnost si za prachy nevykoupíte. Tohle není klasické themepark MMO alá wowko, kde se jen grindí Eqip, který vám pak nikdo nevezme. Tady se za debilitu platí. Doporučuju každému, kdo má rád scifi EVE vyzkoušet a ponořit se do něj. Nebudete litovat.
  • EVE Online je bezkonkurenčně nejlepší hra, kterou jsem kdy hrál a že jsem jich hrál hodně. WoW - oproti EVE jen honička za equipem a hraní s děcky. WOT bez hloubky oproti EVE, League of Legends / Dota? - oproti EVE je to jak hrát si s rodiči prší.

    Tak .. a teď trochu podrobněji.
    EVE je nejlepší, ale zároveň nejtěžší hra kterou jsem kdy hrál a ta nejšílenější jízda virtuální realitou, kterou můžete v současné době najít. EVE mě dokázalo dostat skoro až k slzám, adrenalin tam jede tak, že vás při PVP skutečně mrazí, srdce vám buší a po boji neudržíte v ruce tužku, protože se vám třesou. Nekecám a nepřeháním. Svět EVE skutečně žije, všechno řídí hráči a co je naprosto zásadní je to, že ve hře jde velmi často o důvěru, čest, a zároveň dobré jméno jak vás, tak vaší korporace. Protože EVE většinou dospělí a starší lidi (v mojí korporaci často nastala situace "počkejte, potřebuju jít přečíst malému pohádku na spaní"), to řeknete, mělo by platit, měli byste si stát za svým a učit se ze svých chyb. Protože vás lidé skutečně budou potkávat a poznávat. Po asi půl roční pauze jsem se znovu lognul do hry a poté co jsem napsal na chat milice jedné z frakcí, se okamžitě ozvali 3 lidé (z asi 400), jeden američan, jeden brit a jeden čech a vítali mě znovu ve hře. V EVE si uděláte skutečné přátele. Několik z nich mám už i na FB a aktivně s nimi komunikuju.

    V EVE si musíte sami stanovit vaše cíle a možností na gameplay je tolik, že je budete prozkoumávat hodně dlouho (mě to trvalo 3 roky, než jsem hru s partou kamarádů skutečně procestoval tak, že už znám téměř všechny mechaniky a byl jsem těžař, průzkumník, bojový pilot, generál co vedl desítky lidí a budovatel co stavěl vesmírné stanice).V žádné jiné hře nemáte šanci se stát přes noc slavnými, nebo alespoň známými v okolí. V EVE můžete dobrým přepadem, nebo dobrou diplomacií strhnout desítky lidí, nebo na sebe upozornit tak, že se několik systémů daleko budou lidi bát. Skutečně nefalšovaně bát. V EVE se cení zkušenosti a znalosti, které umožňují s trochou důvtipu budovat rozsáhlé základny a vlastní území. Ani to nemusí být vyloženě vlajkou. V EVE stačí že si řeknete "Tak a tady teď žiju. Tohle je můj systém.", naberete pár kámošů a můžete terorizovat okolí tak, že bude za chvíli systém prázdný a skutečně váš. Nebo můžete s místními spolupracovat a vybudovat ještě něco většího.
    Často se mi stalo, že jsem si v práci v hlavě přehrával, jak sepíšu své korporaci burcující mail, kterým bych dodal sebevědomí v nadcházející válce. Nebo jsem strávil hodiny v simulačním programu, kde jsem plánoval flotilové doktríny a strategie možného boje. EVE se s trochou nadsázky nehraje, ale žije.

    Je to hra, která vás může totálně pohltit .... a taky šíleně naštvat. Ale tak, že se vztekáte sami na sebe. Protože za 95% věcí co vám ve hře ublíží si můžete sami. Každý chyba může velmi bolet, pokud nebudete přemýšlet. Chcete vozit drahý náklad? Radši na vícekrát. Chcete jít do nebezpečného systému? Radši s lodí, kterou jste ochotni ztratit. Protože když už vás někdo sestřelí, přijdete o loď i o náklad a to může hodně bolet. Základní (tech 1) lodě sice mají určitou pojistku, která vám něco vrátí, ale bývá to tak maximálně 2/3 z ceny, když jste nevezli žádný náklad nebo lepší výbavu.
    Lidé, co píšou že je hra pitomá. Že jen těží a že je pořád někdo zabijí. Že je pay to win. To všechno jsou známky kyselých lidí, kteří ve hře nic nedokázali. Nemají nadhled, neumí se prostě vypravit jinam a zkusit to jinak. Téměř žádný veterán netěží. Téměř žádný veterán nesedí v bezpečném vesmíru a nedělá mise pro NPC. To dělají nováčci, protože ještě nezjistili, že EVE je o lidech. O tom přidat se k někomu, kdo má ambice bránit svůj prostor a skutečně žít, ne jen otročit a vydělávat herní peníze. Tahle hra není o farmení. Farmení v EVE je nuda. Ohledně Pay To Win, skutečně si teď můžete koupit skilly a herní měnu za reálně peníze, ALE je vám to k ničemu. Hra je tak složitá, že byste o lodě i peníze hned přišli, kdybyste jen vykoukli z bezpečného vesmíru. SKUTEČNÉ ZKUŠENOSTI A DOVEDNOSTI JSOU ZÁKLADEM EVE. Hraju eve už čtvrtým rokem a po vydání patche s možností koupě skillů jsem nepozoroval žádnou změnu. Piráti (hráči) jsou stále stejně efektivní a smrtonosní, nováčci s laciných i drahých lodích umírají stále stejně a ekonomika, průmysl, boje hráčských imperií v null-secu .. vše je stále stejné. Vliv minimální :)
    • Vliv tam samozřejmě je, pokud vedeš s někým válku na doraz, tak pokud by šlo čerpat zdroje pouze "IN"game tak v určitý moment soupeře porazíš (budeme předstírat, že si vašeho souboje nevšimne někdo 3. a neojjebe tě). Po třeba 2 měsících nekompromisní okupace určitého systému + trestné výpravy do nových home systémů, dojde k jakési porážce nepřítele, kdy je demotivovaný a bez prostředků - prohraje.

      Pokud ovšem můžeš používat opravdové peníze, vemeš je a nakoupíš celé alianci, korporaci t3 lodě, zaplatíš si špiony, zrádce a vyhraješ ty!

      Přirovnávání k tomu, že si nějaké tlusté bohaté děcko bez zkušeností kupuje drahé lodě je mimo. Bavme se o rovnocených soupeřích kdy jeden peníze má a druhý nemá, asi i ty víš která aliance nakonec vyhraje.
  • Hra není free to play ani náhodou. Pokud chcete hrát musíte si koupit herní čas. Ten lze koupit buď za reálné peníze nebo herní měnu (ISK). Herní čas na měsíc se pohybuje od 400 000 000 do 600 000 000 Isků. Pokud budete těžit sólo v bezpečném sektoru vyděláte si až 100 milionů denně(více jak 8 hodin hraní) . Ale to by jste museli mít štěstí. Spíše si vyděláte kolem 40 milionů. Asteroidové pásy kde probíhá těžba mohou být rychle vytěžené a vy utřete nudli. A nezbyde vám nic jiného než zamáčknout slzu. Pokud nebudete chtít si kupovat herní čas za reálnou měnu prosedíte u hry spoustu času. EVE Online jsem hrál dlouhou dobu. Přestal mě bavit když sem si našetřil na opravdu drahé lodě a poté o ně přišel. V téhle hře dominují děti ruských zbohatlíků pro které není problém vytáhnout kreditku a vše si ve hře koupit za reálné peníze. Ti trollí a šikanují ostatní hráče. Protože si můžete za peníze koupit nejen herní čas, ale i herní měnu jako takovou. Ti to trollové nikdy neútočí samostatně. Vždy jsou organizovaní ve skupinách. A pokud se jim budete snažit utéct? marná snaha. Vždy si vás najdou. Když odletíte do jiného sektoru vždy si vás najdou. A nezbyde vám nic než oči pro pláč. Lodě a vybavení si můžete pojistit na určitou herní dobu. Ztráta lodi je vždy velice stresující záležitost protože oni přijdete permanentně (Opravdu adrenalinový zážitek) .Hledat v téhle hře Český klan je jako hledat jehlu v kupce sena. Mě se ujel Norský klan GEVO corps. Klan se rozpadl. Nebo respektive zakladatelé klanu a přátelé si šli svou cestou. Buď založili sesterské frakce klanů kam se přesunuli ti lepší hráč. nebo odešli a založili si vlastní.Takže pokud nejste HARDCORE hráči nedoporučuji. Hru jsem hrál s malými přestávkami možná tak tři roky. Abych usoudil, že hra mi nenabízí to co jsem očekával. I když jsem obdržel herní čas zdarma na 14 dní. Opravdu mě to nepřesvědčilo abych se ke hře vrátil. Tahle hra není free to play ani náhodou. Zdar.
    • čili klasickej pay to win, takže nezájem
    • Z toho co píšeš je jasné, že jsi noob (průměrný hráč ostatních her) i po těch 3 letech. Já se vypracoval za podobnou dobu do top low a nul aliancí - nikdy v životě sem nic netěžil leda teda vraky ,-D, jde to, chce to ale přemýšlet a jak už tu padlo a létat v tom na co máš (můžeš ztratit 10x do měsíce jako noob, čili asi fregaty, ceptory...).

      Bohužel jistou pravdu tvůj příspěvek má, patche z tohoto roku umožňují si za reálné peníze koupit cokoli i skilly!. Pokud pro někoho nejsou peníze 1000 dolarů měsíčně (a ano takových lidí je na západě/rusku překvapivě hodně), prostě si pořídí nejlepší lodě, skilly a i živého parťáka/y do korporace. Každý kdo hraje hru jen pro zábavu a je solo, v malém teamu a nechce do ní sraat reálné peníze je v ten moment vyřízenej, tak je hra nastavená.

      Takže tak, taky už aktivně nehraju, protože nemám motivaci, říkám si až jednou budu mít víc prachů, prostě si to zaplatím když budu chtít hrát. Reálné zkušenosti už mám.
      • wau, no tak to asi budeš hodne dobrej. nezapomen si to dát do cívíčka až si budeš na pracáku hledat práci kolik si nalítal *3*
        • Je vidět, že nemáš ani páru ohledně obtížnosti téhle hry, kdybys měl a dělal na pracáku tak víš, že člověk úspěšný v EVE může jít dělat účetního a má nervy jak špagáty :)
      • K čemu ti je vyhazovat stovky a tisíce dolarů, aby sis mohl koupit skilly, když ve výsledku ti jsou ty miliony SP stejně k hovnu, dokud se to nenaučíš hrát?
    • Jednoduchý řešení, nelítej co si nemůžeš dovolit ztratit. Tvůj problém, že si noob který se nechal ganknout a chcípnul jako ret*rd. Očividně si prostě totální loozer co nezvládá full loot system a tak komplexní system jako má EvE. Doporučuji WoW, věkový průměr 14let, tam se dozajista prosadíš a nebudeš mít takové problémy o kterých se tady zmiňuješ. Have fun!
  • Feel free to be raped to death and used by original players and p2w scru bs xD
  • tak tak...pripomína mi to AoC..len vo vesmíre...tiež to nieje jednodnová záležitost dostať ovládanie do ruky aby to už nejak vyzeralo...a bohový žrút času..a nádherná grafika kde sa 95% všetkých onlinoviek nechytá tým svojim omalovánkovým štýlom.:)...veľmi by som to chcel skúsit ale už teraz nemám moc času ani na conana...tak ..tak.:/
    • Tu grafiku uvidis akorat pri toceni lodi v hangaru. Jakmile jsi venku, tak zoom out co to jde a vsechno dulezite se deje na overview, coz je takovy herni Excel.
    • Myslis predpokladam tu nadhernou grafiku pri jednom snimku za 1/2 hodiny?

      To je totiz duvod, proc prevazne mmo vypadaji hur, nez singl - potrebujou zobrazovat hrace, pri aspon trochu rozumnym dohledu a fps.
      • Koukam, ze tu nekteri tuposlavove vubec netusej jak eve funguje, tzn ze pokud se nazhromazdi vice hracu na jednom miste, tak se zpomaluje ingame cas, a to klidne az tak, ze je z toho viceme tahovka.
        • tak to budou mít asi nejakou chybu v enginu, pričemž amaterskemu programovani bych se u podobne indie zaležitosti ani nedivil, protože na obrazku je videt jen černé nic (vesmír) a pár low-polygonovych objektu (jakože lodičky). Tohle by melo šlapat 100+ fps i pri tisic lidech najednou
          • Nejde o rendrovani grafiky lodi, ale o vypocty a simulace boje. Hra ti klidne pobezi v prijatelnych fps, ale herni cas se zpomali tak, aby server stihal pocitat miliony soucasne leticich raket, projektilu, dronu a nevim co vsechno pro tisice hracu v danem solarnim systemu.
          • http://games.tiscali.cz/tema/v-eve-online-probehla-nejvetsi-a-nejnicivejsi-bitva-v-historii-hry-65221

            Tech lodicek tam bylo cca 7k5, ve ktery hre muzes videt aspon tisicovku hracu pohromade? Klidne v podobe jedinyho pixelu?
  • POZOR nejedna se o FREE TO PLAY ale o casove neomezeny trial !!
    • presne tak,
      nazyvat tohle free to play je podobne, jako mluvit v televiznich zpravach o islamskem statu jako o statu a ne jako o teroristicke organizaci.
      • daeš je teroristická organizace, která si založila vlastní stát. asi jako bolševici v 1917 v rusku
  • V reálu se nic nemění, jen je to ještě víc osekaný trial (silně omezený skill tree + i strop úrovní jednotlivých skillů) s neomezenou platností +/- to vychází jako kdybyste nyní hráli 14d trial, ale místo specializace trénovali všechno možné. Nicméně před týdnem jsem poprvé zkusil těch 14 dní a pokud nejste maniak co chce každého na potkání rozsekat tak je to hra pro vás, nicméně skalní hráči tomu říkají PVP. To funguje tak, že pokud nemáte žádnou šanci vyhrát, tak vás kdokoliv zničí během pár vteřin na potkání. Pokud by byla šance, že byste mu mohli ublížit vyhne se vám. Nicméně minimálně první rok budete v té první kategorii. I když budete sebe opatrnější, tak ti co to už chvíli hrají, mají maskování = uvidíte je až když oni budou chtít. Pokud zůstanete v "bezpečném" sektrou, tak tam není moc co dělat a navíc ani tam nejste v bezpečí díky sebevražedným letkám, které z nudy a touhy ničit hru ostatním sednou do (pro ně) levného stroje a letí na sebevražednou misi kde mají pár sekund na trolling než je zlikviduje bezpečnostní NPC. Je to nestojí prakticky nic, vás to může stát progress několika dní, záleží co vám zničí. Ztráta je kompletní, jak lodi, tak i všeho + pokud vám zničí i únikový modul, což je velmi oblíbené, tak přijdete i o implantáty. Hra je mrtvá a díky rozvoji postavy pouze v reálném čase - to co děláte ve hře nemá vliv, na pozadí běží trénink konstatní rychlostí (s možností drobné úpravy) - a skočit do ní teď nemá prakticky smysl. Ti co to již hrají 10+ let už nemáte šanci dohnat. Objevovat není co - průzkum červí díry -> každá planeta již obsazena. Hráči s planetami mají obrovský pasivní příjem, který nedoženete. Když půjde trollit a ztratí loď, tak to finančně ani nepozná.
    • Nepiš hovadiny.
    • Jak se dá "obsadit" planeta, když na ní může těžit a vyrábět prakticky neomezený počet hráčů? Jako že sektory v nule jsou obsazené korporacemi? No tak do nich vstup - ono většinou nové lidi berou.

      Že to někdo hraje 10 let je fuk, protože na běžné hraní ti stačí kolem roku expení. Že máš 40 dní skillů v battleshipě je ti k ničemu, když právě letíš v battlecruiseru. :-) A né všude jsou velké lodě k upotřebení. To nezmiňuji, že skilly si prostě můžeš koupit za herní měnu.

      Já neříkám, že ten trial (protože FTP tohle fakt není) není brutálně omezený a že se tam bůh ví jak vyřádíš, ale když to začneš platit (ať už herní měnou, nebo reálně), tak je jedno, že jsi nezačal před 10 lety. Vyber si korporaci a přihlas se tam. Za 3 měsíce můžeš být plnohodnotný člen týmu ... a do té doby stejně nevíš, co máš dělat a byl by jsi tam zbytečný - a fakt ne kvůli nedostatku skill pointů. *3*
    • nebreč *4*
  • Myslíte si, že se jim opravdu počet hráčů navýší? Vždyť ta hra je natolik komplexní, že i přes F2P model to spoustu hráčů odradí.
    • Na mesic, mozna dva, pak lidi odejdou a uz se nikdy nevrati. Specielne proto, ze jde defakto o velmi osekane demo. Problem je to o to zasadnejsi, ze ta hra je defakto vyhradne pvp - jako pve tam nemas moc co hrat. A pvp zadarmo proste hrat nemuzes, protoze nikdy nebudes mit sanci.
      • i kdybys platil, tak potřebuješ stovky hodin na trénování skillů, abys mohl lodě a vybavení používat a létat efektivně, a to se bavíme o jednom typu lodi, jak dlouho tě bude bavit létat jen s ní, než si vyelpšíš skilly na další loď?. Teď nejde jen o odemknutí možnosti s ní letět, ale o tunu dalších podpůrných skillů.
        • Tohle vetsina MMO resi inflaci - viz trebas wow. Na lv 50 se tam dostanes za odpoledne. Bejvaly casy, kdy to znamenalo mesice hrani.

          A ma to hned dva aspekty, sice to "usnadnuje" moznost zapojeni se novym hracum, ale zaroven to odhani ty stare, kteri jsou znechuceni tim, ze to co oni museli hrat 1/2 roku novacek odehraje za hodinu. Ve finale to odezene i toho novacka (coz provozovatele nechteji pochopit), protoze za mesic nema co hrat.
    • Komplexní není, jen má velmi špatné a zastaralé UI. Ideálně mít min. 1 monitor navíc, abys tam měl všechny okna, co potřebuješ + viděl i ven.
    • kratkodobe urcite ano... dlouhodoby dopad je samozrejme s velkymi otazniky...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit