Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Derp_1337

    Jn. Je to takové zvláštní.

    Ale myslím si, že ta konkrétní část ToS o zemi původu je tam jenom z jednoho důvodu: aby uspokojili místní zákony jednotlivých zemí. Vlády z principu chcou, ať lidé nakupují v tuzemských obchodech, z kterých jim jdou daně. A nechcou, ať lidi nakupují v zahraničních zemích, které jsou považovány za daňový ráj.

    V praxi je ale situace taková, že pokud člověk dělá drobné nákupy pro svlou vlastní potřebu, tak je to ok. 

    Problém nastává jenom když nakupuješ nad určitou částku a nebo obchoduješ ve velkém (nakupuješ stovky levných produktových klíčů a doma to chceš přeprodat). A Sony samozřejmě za nic nemůže, protože oficiálně dle jejich ToS nesmíš nakupovat v zahraničí. 😉

    Takže oficiálně to nesmíš dělat, ale byly by sami proti sobě, kdyby lidem znemožnili u nich utrácet peníze.

  • Hidden

    Diky, takze fakt radi zakladat ucet pod jinou zemi v rozporu s ToS, kde rikaji, ze ucty s falesnymi informacemi (v tomto pripade country of residence) mohou blokovat. Celkem zajimave. ;)

  • Derp_1337

    To prohlášení v pátek bylo od Sony trochu nešťastné načasování. 

    Management Sony něco v pátek vypustí do světa a jdou domů. No a mezitím lidi začnou o víkendu šílet a reakce naroste do obrovských rozměrů. Ale aspoň je vidět, že lidi z Arrowhead a Valve pracujou i o víkendu, zatímco management Sony očividně ne.

    Dnes snad uvidíme, co Sony odpoví.

  • Derp_1337

    Tvoje poznámka nedává moc smysl. Však i u Helldivers 2 to byla napsané o začátku.

    To, že lidi licenční podmínky nečtou a automaticky klikají na "souhlasit", je trochu jiný typ problému. 

    Stejně tak se většina lidí nepodívá na požadavky na Steamu. A nejen hardwarové požadavky, ale i ty softwarové (jasně tam od prosince 2023 byl požadavek na PSN účet). Většina lidí je z principu líná a raději to nejdřív zkusí rozjet. No a když to nevyjde, tak žádají o refund.

  • Derp_1337

    Už jsem to tady jednou napsal. Technicky vzato je to proti ToS. Ale nikoho za to nebanují.

    Oni by byli sami proti sobě, kdyby nedovolili lidem utrácet peníze v jejich obchodě.


    Tam jde spíš o to, že v ToS to není dovolené kvůli různým zákonům zemí. Vlády jednotlivých zemí chcou, ať utrácíš v tuzemských pobočkách, ze kterých jim logicky jdou daně. 

    A pro ty vlády je nežádoucí, aby jsi nakupoval v obchodě v nějaké zemi, která je daňovým rájem. Ale praxe je taková, že pro drobnou potřebu jednotlivých lidí se to moc neřeší. A Sony to pak taky moc neřeší. Navíc Sony za to přece nemůže, protože to je zakázané v jejich ToS. 😉

    Začne se to řešit, jedině když někdo na tom chce vydělávat. Někde někdo nakupuje levné produktové klíče a pak to chce prodávat na domácím trhu.

  • Derp_1337

    Myslím, že u Sony nejde změnit zemi při přestěhování. Můžeš jenom založit úplně nový účet s novou zemí. 

    A pak budeš mít 2 účty: ten starý, kde máš dřív zakoupené hry. A pak ten nový, kde budeš kupovat nové hry.


    Těch textů na Sony je hodně. Tohle je první výsledek, který mi vyskočil na vyhledávání na google: https://www.sony.co.uk/electronics/support/articles/00155053#My%20account%20is%20linked%20to%20a%20different%20country%20or%20region

    Máš v tam textu jasně řečeno: "If you really want to access a different regional page (e.g. to purchase
    a product online, submit a cashback claim, etc.), you can: Create an account for that region using a different email address."

  • Tak sony si zvyklo ze konzolaci si radi nechaju kadit na hlavu a este im za to dakuju. Na PC im nastastie podobne spinavosti neprejdu. Nech si skusia na pc robit remastre novych hier, potom remake remastru a remaster remaku a pytat si za to plnu palku.

  • RDR2/GTA– Rockstar account

    HALO –MS account

    Rainbow six – UBI account

    Apex – EA account

    Pri kazdom jednom si o tom vedel od zaciatku, od zaciatku je od teba vyzadovany, takze si mal slobodnu volbu ci hru chces alebo nie....a su to LAUNCHRE, nie len prazdny ucet na zbieranie dat. Ak ma niekto vlastny launcher/store kupim si hru tam, nebudem davat zbytocny podiel valve len aby som si honil ego ciselkom vo virtualnej kniznici a vuala nemusim nic prepajat.

     Az bude mat sony na PC vlastny launcher a store mozeme sa o niecom bavit, inak nie je jeden jediny rozumny dovod vlastnit PS ucet, ktory vacsina ludi v zivote nevyuzije.

  • JohnyTheZik

    Krásně uzrálo

  • Veskoslav

    Tak zrovna u Apex to věděli všichni, když je to EA hra, která šla prvně na Originu (takže bez něj by sis to stejně nezahrál) a až pak šla na Steam. Jo kdyby to bylo, že by ta hra šla hrát na čemkoliv bez nutnosti účtu a pak dodatečně přidali EA účet jako povinnost, to by odpovídalo stejné situaci.

  • Jo, je smutný, že původně tvrdili, že není potřeba propojování PSN účtu pro hraní na PC a záhy se pak věta změnila, že to některé hry budou vyžadovat.

    Že je hra stažena ze 177 zemí - na to mteď budou tratit akorát oni sami a devs...a hráči z těch 177 zemí :) 


    jen si tu odložím

    RDR2/GTA– Rockstar account

    HALO –MS account

    Rainbow six – UBI account

    Apex – EA account

  • Veskoslav

    Přečti si podmínky od Sony. Pokud zjistí, že sis založil PSN s nepravdivými údaji, mají plné právo jej zablokovat...

  • Veskoslav

    Další, co má IQ jako brambora. Hra je stažena z více jak 170 zemí světa, protože si tam legálně nezaložíš PSN účet.


    Pokud to Sony plánovalo od začátku, nemělo vůbec umožnit prodej/aktivaci hry v dané zemi/regionu.

  • Kňů :D 

  • To je zase fňukání v řadách PCMR :D 

  • sugyn

    Sony se podivalo na BSG s Tarkovem a rekli si my chceme taky.

  • Hidden

    Jestli za to skutecne banuji nebo ne netusim, ale podle ToS mohou. Nemas nahodou odkaz ten oficialni navod od Sony (na letme hledani jsem nic nenasel)? Docela by me zajimalo, jak presne radi porusovat/obejit jejich vlastni Terms of Service (jestli to spise neni nejaky navod jak zmenit zemi pri stehovani nebo tak neco). ;)

  • Derp_1337

    "PSN ucet z nepodporovane zeme pres VPN ci podobne jak je psano nize je proti ToS Sony, takze to sice lze, ale je to banovatelne"

    Nelze věřit všemu, co někdo napsal kdesi v diskuzi. Takhle vznikají řetězce fake news.

    Nikdo nedostal ban za to, že si vytvořil účet z jiné země. I když technicky vzato je to proti ToS (ale ono je to v ToS kvůli zákonům některých zemí).

    Dokonce na oficiálních stránkách technické podpory Sony je napsaný návod, jak si vytvořit účet z jiné země. Dokonce ti poradí jak vytvořit víc účtů a každý z jiného státu. A žádné VPN nepotřebuješ.

  • Hidden

    Tezko rict, ale rekl bych, ze to nekomu proste nedoslo (i vyjadreni jejich community managera tomu mirne nasvedcuje) a nebo bylo zpusobeno komunikacnim sumem mezi Sony a Arrow Head a az ted se chytaji za hlavu a prodej v danych zemich zakazali.

    Jinak zakladat PSN ucet z nepodporovane zeme pres VPN ci podobne jak je psano nize je proti ToS Sony, takze to sice lze, ale je to banovatelne (proto i ono stazeni prodeju).

  • ianikSVK

    Rieši sa to ako by mali tieto komenty vplyv.... Sony je u rite co si kto mysli. Ber alebo neber....  

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit