Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • restore
    Clanok ma presvedcil a teda som ochotny situaciu osobne zmenit. Hodte mi ten link na fb kam treba dat like. Za lepsie zajtrajsky a kludny spanok.
  • Magister_Peditum
    Aha, a Komunistický manifest vznikl ale ještě před narozením samotného Lenina... a napsal ho sám Marx.
  • Už jste si někdy koupil banán Chiquita? Pokud ano, živíte odkaz UFC. Pokud je to věc elit, jak píšete, tím míň na to má vliv hráč. Ne, tohle je skutečně věc mezinárodního práva. Nezavrhnu koupi nové základovky, jen proto, že není jisté jestli 1% cínu nepochází z podezřelého zdroje. A pokud pochází, není to ještě důkaz, že jde o produkt z válečné zóny. Nadruhou stranu, jestli pro výrobce není problém přesměrovat na jiného dodavatele, pak jsem samozřejmě pro aby tak učinil. Je to ale jeho volba.
  • alea206
    Nehledě na to, že pro mladší generaci pomalu začíná platit komunismus = stalinismus. Nechci komunismus hájit, pouze podotýkám.
  • Khanemis
    Je pravda, že to samé to úplně není. Komunismus (který známe my) byl založený obvykle na myšlenkách marxismu-leninismu, kde marxismus tvoří spíše jen vysvětlení světových poměrů a leninismus na něj navazuje s představou, jak by se to vše mělo změnit. Samotný marxismus není komunistický.
  • BangMeInBangladesh
    Hezky sis to na té wiki nabifloval.
  • BangMeInBangladesh
    Máš pravdu, jsi pakáž, udělej něco pro lidstvo a jdi si to hodit.
  • No, komunismus a marxismus jsou dvě rozdílné věci. Marxista: věří v historickou-dialektiku dějin na materiální úrovni. Komunista- člověk, co věří v zakončení historicko-dialektických dějin diktaturou proletariátu a nastolení beztřídní společnosti. Když nevíš, nepiš a smajlíka si hoď ledatak na čelo.
  • wenceslaus
    Možná proto jsou teď zvířátka takovou světovou velmocí.
  • Sawer
    Tento "humanizmus" a "civilizovanost" je to co nás přivede ke konci. To jako že bez elektroniky v Africe nebude násilí na dětech, otroctví a vykořisťování ? Tam se vraždilo hlava nehlava, děti neděti ještě dřív než Pythagora praštil ve snu trojúhelník. Bez cenných kovů si najdou něco jiného, již jen pro tu zábavu, zabíjení a citovou apatii mají tak hluboko v genech že se tam bude vraždit pořád (strávil jsem tam 6 let, Rwanda, Kongo). Evropa se tváří strašně civilizovaně, jenom 75 let po tom co rozpoutala killfest o kterém se Afričanům ani nesnilo. Pomoci těm, pomoci tamtěm, s vědomím že jsme lepší nežli sama příroda. Normálně to funguje tak že zvířátka si mezi sebou pomáhají za společným cílem nebo funguje že silnejší přežije a slabší ustoupí silnějšímu ? Jenom taková pakáž jako lidstvo si může myslet že systém který tady funguje (okay to že se nám nelíbí je sice smutný ale kometa směrující na zem se nám taky nemusí líbit a prd s tím uděláme) miliony let déle než jsme slezli ze stromů je špatný. Bojím se že vystřízlivení a případná lekce nebude dlouho trvat
  • Magister_Peditum
    Nejprve to je neomarxistická teorie a pak to nemá s komáry nic společného? Zajímavé. *15*
  • Magister_Peditum
    Však já proti kolonizaci nic nenamítám. *3* Ale tohle je prostě polovičaté řešení. Stejně jako se nevymýtil trh s krvavými diamanty, tak ani tohle nikam nepovede.
  • Hmm...nesouhlasím. Je to otázka elit a trhu. Elity přitahují západní a asijský kapitál, pléb narvou do dolů i s dětmi a jsme všichni spokojení. To je neokolonialismus. Kromě toho, kdyby Kongo průmysl znárodnilo (jediné řešení), dočkali bychom se nějakých sympatických intervencí (nikdo by tomu nevěřil, ale v případě např. Koltanu jsem si úplně jistý, že nějaká lobby by se hodně rychle našla. Připomeňme si United Fruits a co předvedli v padesátých letech v banánových republikách, a to připomínám, že šlo jen o zdanění, žádné znárodňování).
  • Pro tý méně vzdělané ve zdejší debatědoporučuji neomarxistickou teorii závislosti a teorii světového systému. Vysvětlí vše a to i nekomárům (p.s. nejsem komár). S komáry nemá nic společného , opírají se o to vesměs všechny kritické směry mezinárodního systému a globálního kapitalismu. Takže impériu ZDAR!
  • I’m from where the gold and diamonds are ripped from the earth
    Right next to the slave castles where the water is cursed
    From where police brutality's not half as nice
    It makes the hood in America look like paradise.

    Kongo Coltan wars!
  • zaty
    A taky expert na spekulace se slevami a refundem na Steamu :D
  • Už i na herním webu to už není ani vtipné
  • wenceslaus
    Můžeš to zkusit v Rusku nebo Číně.
  • ucho
    tak přiznám se, že jsem to nedokázal dočíst do konce. ale snažil jsem se, do tý půlky jsem se snad dostal. ale na to množství textu tomu chyběla nějaká ta informační hodnota.
  • MickeyMutant
    Ano, to by bylo. Ale zkus ty vlády přinutit, aniž bys tam poslal armádu nebo protlačil svou loutkovou, která ale nakonec bude mít jen omezenou dobu trvání, než místním dojde trpělivost a tobě prachy. A jsme zpátky v kolonialismu. A to je špatné, mkay.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit