Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ano přijde mi zábavnější sledovat, jak někdo používá taktiku, klávesové zkratky, pohyb po mapě, výběr jednotek, to kolik APM je daný člověk ze sebe schopný vyklikat. 99% času hlavně nikdo z nich netráví v základně. Opravdu nevím jestli hodnotíte podle jednoho zápasu z bronzové ligy, nebo z eventu pro prof. scény ale tohle je velká blbost. Comeback se dá udělat v jakékoliv hře a navíc v SC se nehraje 1 mapa ale např. 3,5,7 a někdy trvají 5 minut a někdy taky půl hodiny.
    Chápu že je složité ocenit něco daleko komplexnějšího než pudové střílení. *7*
  • Vám opravdu sledování Starcraftu na profesionální úrovni připadá "zábavnější" ???

    Praticky 99% času zápasu se hráči SC vůbec nestřetnou a všechen čas tráví v základně klikáním sem a tam, aby urychlili těžbu a stavbu. Navíc asi tak půlka činnosti probíhá klávesovými zkratkami, což diváci taky zrovna moc neocení. A celý zápas je pak rozhodnutý v prvním střetu - kdo ztratí víc jednotek, ten už většinou nedokáže udělat comeback.

    Není to tak, že by lidi byli "jednodušší". CSko je prostě divácky víc atraktivní. I když jeden team dostal na začátku pořádně naklepáno, tak ještě nemusí být všechno rozhodnuto a jeden hráč to dokáže situaci zvrátit (to jsou ty momenty, kdy diváci nejvíce tleskají).
  • A co rikas na tarkov?
  • Tohle je až k zamyšlení. Když tu zmiňujete popularitu CS:GO a SC2 tak mi připadá, že lidi začínají být strašně jednoduchý. Sledovat s úžasem, jak někdo přes půl mapy AWPčkem vypne hráče a bouřlivě tomu tleskat? Pro mě napětí který trvá 10 vteřin ani ne (Tím samozřejmě nechci shazovat hráče CSka, to ani náhodou). Na obou hrách jsem vyrůstal a stejně mi přijde SC zábavnější než jenom impulsivní střílení do naučených úhlů. To lidi už u her nechtějí přemýšlet?
  • Vic! Ja chci vic!!!!!!! *1* *1* *1* #1!
  • JohnyTheZik
    Korejci v dote porad soutezi, jen uz nejsou v jednom tymu. Tech hracu/coachu je ale samozrejme vic nez jen co vyslo z byvalyho MVP.
  • Pořádáme LANky ještě pořád 2x do roka. A to mně bude "těsně po dvacítce" skoro 2x :)
  • v dotě dostali korejci na frak a od té doby už v ní nesoutěží...?
  • Ja byl na IEM v Ktowicich pre tremi lety... rozhodne je to skvela akce a kazdemu kdo by mel moznost se jit tam podivat bych to doporucil. My jeli hlavne kvuli HS, coz bylo na celem IEM spis jen tak bokem, ale kdyz jsme byli na finale LoLka (ktere vubec nehraju ani tomu nerozumim, vim jen ze je to "ta druha Dota :D") tak to bylo jak na Barcelone fotbal... vsichni tam fandi a tak nejak podporuji svuj tym... navic jsou tam fanousci promichani, zadni domaci a hoste :D a vsechno je uplne v klidu :) a kdyz nakonec jeden tym vyhraje a vsude litaj ty stribrny nesmysly a svetla sviti jak sileny... proste je to super zazitek, i kdyz tu hru znate jen okrajove :)
  • U Starcraftu nestavi znat pravidla. Skoro kazda jednotka ma spell, takze ani komentatori nedokazou odhadnout vysledek souboje.
    Ze Starcraftu vymyzela jednoduchost a prehlednost. Proto na to nikdo nekouka.
  • PreidaQ
    Hele, já to slovo taky v životě nepoužil, ale vím, že existuje.
  • Letos jsem Katowice poprve sledoval celý. Konkrétně turnaj ve SC2 a už mi přišlo, že to má fakt slušnou uroven prezentace i diváckého zájmu. Sice se člověk pořád musí trošku pousmát, když komentátor drsným hlasem diktuje prezdivku a kamera pak najede na nějakýho nerda jak kdyby to byl zapasník UFC:) , ale když člověk zná tu hru a může posoudit v čem jsou ty hráči tak dobrý, tak je to i zábavný pozorovat a čekat s jakou strategií příjde ten nebo onen. CS:GO už mi přijde mnohem mín zábavný na koukání než CS 1.6, takze jsem zkouknul jen finale. Už tam člověk nemá ani oblíbené hráče nebo týmy.
  • To zní krásně, prostě si zapařit *1*
  • Mart9
    Tak se omlouvám, to se u nás neříká.
  • Někdy hodně rád vzpomínám, když jsem hostoval v 2.AMD lize. Tyhle časy CSka, hlavně v1.3-1.5, jsme se každý týden domlouvali s jinými klany, ať už po netu nebo i osobně, že si spolu o víkendu zapaříme přes noc, kdy jsme zavřeli inet kavárnu dříve, hodili na stůl koly, tatranky, brambůrky a po půlnoci whisku nebo domácí slivovičku a objednaly tuny pizza. Ve 4 ráno, vždy zbytek přeživších, šel postupně s prozářenýma červenýma očima z CRT monitorů pozavírat ty nejbližší knajpy, kde jsme se ještě nakonec zliskali místními patoky. Tenhle částečně bohémský život, si někteří z nás ještě užívali o to více, když si vzali volno z foroty a jeli stopem do amstru pro solidní matroš, kterým se tyhle osobní akce stali ještě více free.
    Jo, tyhle časy těsně po dvacítce byly ty nejlepší, člověk nemusel téměř nic řešit a věděl, že skoro každý druhý víkend se setká se svými kumpány, se kterými prohodí tisíce slov "zočivoči", aniž by při tom musel čumět do nějaké svítící krabičky, a také, že si s nima nakonec před soumrakem, bezvadně zapaří nějakou oblíbenou gamesu.
  • Myslim, ze UJC funguje jinak. Ono casto proste vyckava, co se ujme pro vetsinu lidi a z toho pak udela pravidlo. Jazyk je ziva vec a uz nejsme obrozenci, abychom vymysleli slova predem do zasoby :)
  • Treba ja ctu e_shop jako esop a ne isop (sry nemam tu diakritiku)
  • MickeyMutant
    Máš pravdu, rozhodl to Associated Press, ne pouze ESPN. Pointa ale zůstává. Problém je i v tom, že v češtině vznikne celá skupina nových slov "esportovec", "esportovat", "esportovní", což je mírně děsivá představa, pokud by se to ujalo a ohýbalo v těchhle tvarech.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit