Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ale no tak Games, jasně že se potřebujete obhajovat protože jste dostali sadu za vaši podporu snadných prašulí pro Bethesdu. Ne každému se zamlouvá pomyšlení na armádu lidí produkující DLC pro firmu, která to má bez rizika a bez vkladu, jenom na základě značky. Tak se panečku dělá byznys.

    Nimcéně, v tom článku to Romero rozvádí, a jeho myšlenka je jiná než bethesdích 40%:

    "I've always believed that mod makers should be able to make money from their creations," Romero said. "In 1995, while we were making Quake, we had the idea to start a company called id Net. This company would be the portal that players would connect to and play other mod maker's creations. It was to be a curated site, levels and mods chosen by us at id, and if we put your content on our network we would pay you an amount equal to the traffic that your content drove to the site. The idea was that players would log in and be in a big level that felt like a castle with lots of doorway portals and signage that explained where you were going and what was there."

    Takže ne volný trh s ukradenými a vykradenými mody který je firmě fuk a jenom z něj odsává svých 40%, ale těsnější propojení, kontrola na obsahem v rukou IdSoftware a zisk na základě poptávky po modu (tudíž inspirace nekrást a dělat kvalitně).

    Taková spolupráce s vývojáři už je zajímavá. Vašich obhajovaných vykradených 40% pro Bethesdu zajímavých není, to je prostě pokus o napakování se, na který alespoň prozatím hráčstvo naštěstí nepřistoupilo.
  • C-BEAM
    Je škoda, že nápad nerealizoval v době kdy Quake něco znamenal a Romero se topil v prachoch. Do Quaka jinak lidé pořád dělají zajímavé levely, často lepší než originály, Quake ještě rozhodně žije a o dva měsíce je zde QuakeCon 2015, noční můra našeho he/he.
  • Pamatuju, když jsem poprvé spustil tuto hru na svém Pentiu, to byl zážitek, čistá radost z gameplaye, ohromen audiovizuální stránkou. Joooo kde jsou ty časy.
  • Bohemka uz neco podobneho nejakou dobu dela...
  • Ja osobne jsem proti modovani,je to zasah do ciziho dila.Kdyz moderi chtej delat hry,tak at si udelaj svoji hru!Maj zadaco unreal engine4,tak mohou vklidu udelat podobu qvake jak chteji.Ale kdyz vyvojarum to nevadi,tak je to jeho vec.Me se nekdo hrabat v me hre v mem dilu,bez meho souhlasu,tak ten clovek jde k soudu!Hrabat se v me grafice a v mem napadu,a drze ho vylepsovat,to by ta dotycna osoba schytala!
    • C-BEAM
      proti modování jsou lidé bez fantazie, bez představivosti, nenáročné individua které beze slova přijímají vše tak jak je jim to naservírované, proto mě nijak nepřekvapuje, že zrovna ty jsi jeden z nich.
      • Prosimte jaka fantazie!Jsem to videl v replay,kdyz ukazovali mody do vsech gta cekek!Takovi debility,bych ani nehral!Ze kocka ze psem muze ridit auto,nebo tam litat ze supemanem,nebo lidi mlatit poulicni lampou,ne fakt dik,takovou fantazii mit nechci!
      • To spis moderi jsou bez fantazie,kdyz si neumeji vytvorit vlastni hru,ale hrabat se v cizich hrach jim jde dobre.Co jim brani udelat pokracovani half life,pod jinym nazvem,s jinymy hrdiny v rusku?nic!
    • Je to nastrčený provokatér, ukažte mu zač je toho loket.
    • V tvem ano. Ale pokud s tim souhlasi autor, tak neni snad dovod proc ne, ne? Nebo snad mas pravo rozhodovat za autora?
    • Ale prosim te.
      • To víš, na té božské supervýkoné PS4 se tohle dělat nedá.
        • Tady jde o to,ze na konzolich oto nikdo asi nema moc zajem.Jinak i na konzolich jsou hry kde muzes modovat,treba mod nation racer,little big planet atd.Jedine pozitivum moderu vidim vtom,ze zabugovanou hru umeji dat do kupi ala watch dogs.Verim ze i na konzolich by to slo vylepsit.ALe potiz je vtom,ze se hrabat v souborech jak na pc na konzoli je nerealne.Operacni system to nepodporuje.
          • No a ne?Tak mi ukaz,jak na konzoli otevres soubory hry jak na pc a neco tam iplantujes,treba cestinu!No nedas,operacni system to neumi!Neni to operacni system pro praci.
            • Zacal bych implantaci funkcniho mozku.
          • Víš co je na tom všem nejsmutnější? Že ať napíšeš cokoliv, netušíš jaké nesmysly meleš. Já od tebe ještě neviděl normální technický příspěvek, který by byl pravda. Přeju ti aby jsi jednou prozřel , jsi opravdu jen panák k pobavení *3*
  • Novy Ut ma vlastni marketplace. Nikdo nenadava. Libi se mi. Takze co je teda spatne?
    • spatne je radoby hracska komunita, ktera ma pocit, ze ma na neco "pravo" ... idelane na neco za co nezaplatili a nezaplati ani korunu

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit