Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak mám za sebou třináct hodin v KC :) První co se mi líbí je to, že se mi zdá že jsem sotva začal - ta herní doba asi nebude uplnej kec.
    Pár prvních dojmů bez spoilerů: Hra je prostě technicky nedoladěná, to bez debat. Občas neprojdete dveřma (save-load) občas se vám zasekne pohyb (save-load), doskakující textury (lidi bez hlavy občas pobaví), NPC občas fakt podivně hledají cestu( lezou přes stůl, po střeše atd.), soutěž v lukostřelbě se sázkou, kde ale jeden účastník nestřílí tzn. nikdy ta soutěž neskončí a vy jim můžete jen zrušit - tedy příjít o peníze - jsou to takové ty věci co snad čas spraví.
    Teď věci co jsou v pořádku ale moc mi nevoní - hra od začátku dost tlačí na pilu.. jo fajn příběh odsejpá jak se patří - ale trochu mi chybí oddech na to abych si splnil nějakej vedlejšák, zašel k obchodníkům atd. - prostě tam buď v tuhle dobu - nebo někdo na tebe čeká jdi za ním (a jakmile se vzdálíš úkol nesplněn..) - Proč jsou v inventáři peníze a ne jak v dialogách groše? Respektive dělení na jednotlivé hodnoty (viz třeba wowko? :)) - Systém přesvědčování je na první pohled hezkej, ale rychle to sklouzne k tomu že používáte prostě ten způsob u kterého máte nejvíc bodů.. a ono to bohužel funguje (alespoň zatím) A i když jsem se k vedlejšákům nějak nestihl dostat - jejich znění, zadání mě vlastně vůbec nezajímá, smrdí to takovým tím jen dojdi a dones.- ve hře jsou na některých místech naprosto neviditelné zábrany a hlavně nepochopitelné, nejde tam skočit podlézt občas ani projít... nebo je to maskované jakoby hustým křovím.. takové věci tu nemají co dělat.
    A teď klady, konečně : Příběh je super, dialogy jsou na slušné úrovni, cutscény jsou ve většině přípádů naprosto boží, vtipné nebo epické! Vávra je asi vážně egoista.. a taky dobrej herec - jeho postava ve hře je naprosto boží, velice reálná a už z těch pár odehraných hodin se z té postavy stává jedna z mých nejoblíbenějších ze všech mnou odehraných her ( hry hraju už skoro dvacet let :)) - tak dále - jízda na koni je velmi příjemná (pokud nenastane nějaký bug..), boj je celkem náročný, ale zábavný.. prostě mě baví (a rozhodně není nějak extra těžký v Elexu jsem umíral mnoheeeem víc :)) Hromadnější bitka mi taky přišla fajn (tam jsem zatím vlastně skončil , po třinácti hodinách jsem se cejtil už dost unavenej a po třetí smrti jsem si řekl, že zatím stačí :-D), npc slepě nebojují jen proti jednomu, ale otáčejí se na ostatní, dorážejí, lučištníci hledají lepší pozici atd. pořád stokrát lepší než bezduchě nabíhání ala dobývání ve Skyrimu :-D

    No, bugy mi moc nevadí, hra mě baví - ale dost mě ovlivňuje můj zájem o historii .-) Obsahově rozhodně 8/10 (vedlejšáky jsou na doplnění herní doby, náhodné události při rychlém cestování se opakují a vlastně nejsou ani moc zajímavé) - Prozatím příběh 9/10 (pořád je tam nádech klišé a originalita kulhá, ovšem zpracování je super!) - Technické zpracování 5/10 (a to jen proto, že se mi zdá, že optimalizace je slušná, na mém slabším stroji nemám žádný problém) Hudba 10/10 (když něco slyším líbí se mi to, nic mě nerušilo, nemám jedinou výtku) Grafika 8/10 (mě se to prostě líbí, ale jasně špička to neni)

    Další postřehy? Svět je krásnej, plnej zajímavejch míst - ovšem na pohled - jestli bude veškerý potenciál využit se těžko dozvím takhle ze začátku) Svět je realistickej - když projíždíte vesnicí tak zpomalíte a prohlížíte si jí, tak to prostě je :) - Vyhejbání se NPC je vlastně dost vtipný (a taky trapný), když je potkáte v úzkým prostoru, tak na ně zatlačíte a prostě projdete skrz... je to takové no prostě ulejvání :-D
    No, já se bavím, deptá mě že mě čekají dva dny v práci a ke hře se vrátím až na víkend, ale ten jí věnuju celej :-D
    Pokud někdo dočetl až sem, tak maucta :)
    • Odehráno asi 3,5-4h (nevim přesně, nějak to uteklo). Tedy jen takový prolog (dostal jsem se do mlýna). Všude se píše jak to jde mizerně, ale na medium detaily se mi to drží 45+ FPS, s cimž si hravě poradí FreeSync, grafika FuryX, monitor 3440x1440, takže na grafiku už trochu moc velký rozlišení. Hra nepadá, žádných epic failů jsem si nevšiml, jen hned první úkol (ožrala/kladivo/hřebíky) byl takový kostrbatý, asi jsem postupoval zcela "novým" způsobem (asi jsem lobotom). Technických problémů jsem si nevšiml a když, tak za to jistě může kombinace rozlišení/grafiky se 4GB VRAM. AI občas hapruje. Když Vávra vypichoval co se mu nelíbylo na Skyrimu, rád bych podotknul že má na hlavě taky trochu bordelu. Náves plná lidí, ale vesměs nikdo nic nedělá (holota líná!) a všichni okupujou lavičky. Namluvených "generic" hlášek je zoufale málo a o tom že kumáni žerou lidi a znásilňujou jedna radost jsem slyšel během minuty asi 3x od různých lidí v rámci 10m radiusu (ale třeba je to úmysl a prostě tak funguje ta česká drbárna, rychlejší než světlo). Předrenderovaná videa mají jednu zásadní nevýhodu, často nesedí s Vaší realitou. Ve videu je jiný kůň než jste si vybrali (proč tam na tu cestu nedali prostě jednoho?), oblečení je pak úplně mimo. Hraje si to na jakousi logiku, ale i po tom co Vás dopadnou (více méně) Vám nechají ukradenou uniformu. Proč? Obzvlášť v téhle situaci by bylo naprosto logické, kdyby Vás oholili jak ovci. A bude toho tam nejspíš víc.
      Jinak super a těšim se až to zase zapnu. Mimochodem trollové co si stěžovali že to nejde sejvovat(save/ukládat). No *7* , dejte si facana. Grafika fajn i na medium a bez problémů, oblečení postav a obzvlášť sukně jsem ale čekal trochu vymakanější, že si na nich Vávra dá trochu víc záležet když už vymýšleli celou vrstvu enginu jen pro oblékání. Vypadají dost "Skyrimově", obzvlášť když žena sedí.
    • LEVIK: No vida, i na games už mají recenzi na Kingdom Come - a není vůbec špatná, díky za ní! Kdyby tak měli i placení recenzenti tvůj elán a nadšení... *3*
      • Dovedeš si představit ten s***storm, když by ofiko rezence začínala slovy "vlastně jsem teprve začal?" :-D Osobně by mě zajímalo, kolik z těch recenzí co je venku je opravdu po důkladném dohrání a kolik z nich je honem sesmolených z tutorálů a lets play vidí betaverze? :-D třeba PS4 trofeje říkají že 0,0% hru dohrálo do konce. To všem těm recenzím docela ubírá na váze :-D
        • ucho
          to jiste ano, kdyz ono to s velkou pravdepodobnosti na konzolich dohrat zatim nejde :)
    • jo zabugovaný to je slušně, ale dá se to např. lukostřelecký turnaj nefunguje nikomu vlastně mi šel vyhrát jen jednou a pak už nikdy, ale jako hra s patchema to je jasně 10/10
    • Ještě mini doplnění jedné věci - věci která mě na celé hře štve uplně nejvíc ze všeho a to je loading před dialogem !!!! wtf? Co to jako má bejt? - před cutscénou v pohodě, ale u těch dialogů a... u všech dialogů... z toho jsem opravdu smutný :-D
  • Co se tady pořád většina lidí ohání nějakým hodnocením.. Když to nemá 80%+ tak si tu hru nekoupíte, nebo je to automaticky brak ? 100 lidí 100 chutí.. Tak si tu hru vyzkoušejte a potom něco kritizujte - navíc je poměrně hodně odlišná od jiných her, takže možná chvíli potrvá, než si na to většina lidí zvykne. Typický náš debilní národ - hned vše zkritizovat a ani nemáte trochu pochopení, co za tím vším stálo a jaký je to šílený proces vůbec vydat nějakou hru. Nikomu nic nevnucuji, ale zkuste se nad tím vším zamyslet a udělat si vlastní názor. Než kdyby jste byli rádi, že se tady ten náš herní průmysl snaží aspoň trochu někdo pozdvihnout, tak tu hru ještě odsoudíte před tím, než by jste ji vůbec zkusili.
    • Jo souhlasím s tebou skvělá hra. Každý vědel do čeho jde. Na steamu pozitivní recenze.
      Takže ti co nikdy nic nedokázaly se můžou jít tak zahrabat.
    • Za ty peníze je hra děsivě odfláklá! Stačí sledovat ten gameplay zde.
      • Promiň, ale co myslíš větou : za ty peníze ? Tolik let vývoje a hra stojí 50€ . To se mi zdá poměrně směšná cena, za takovou dobu práce. Hrál jsem to a hra má chyby, ale to mají snad všechny po vydání. Určitě vyjdou patche a podobné věci, které tu hru nějakým způsobem doladí. Kupuji si hru za tím účelem, aby mě pobavila a odreagoval jsem se - zase je to prostě něco jiného, než na co jsme třeba byli doposud zvyklí, ale říkat o hře, že je odfláklá - protože je na některých místech graficky trochu slabší ( nebo nevím jaké další věci ti tam přijdou odfláklé ) mi připadá trochu zcestné.
        • To je problém vývojářů, že jim trvalo tolik let vypustit nedodělek. Já jsem zákazník a já si rozhodnu co si za své peníze koupím a co ne. Mimochodem, taky by sis nekoupil auto o třech kolech a nebo s třírychlostní převodovkou.
          Doba vývoje může mrzet jen Bakalu, protože ho nejspíš vše stálo víc než čekal.
          • Chápu kam tím míříš, ale opravdu se ti hra zdá tak odfláknutá, že ji přirovnáváš třeba k autu se třemi koly ?
            • Ale já jsem zatím spokojený a vím do čeho jsem šel. V longplayi jasně říkali, že stejně budou vycházet opravné patche a podobně, takže není co řešit. Hra se mi zatím líbí, takže co se týče nákupu, tak vůbec nelituji. Stejně jsem nepochopil, co jsi myslel tím nedodělkem, každá hra, nebo 95% her má bugy a chyby ihned po vydání, v tom případě tak nazýváš všechny ostatní hry. Děláš jako kdyby tam chyběla druhá polovina hry.. Samozřejmě jsem s tím počítal, že se objeví chyby ve hře. Na takový rozlehlí svět se ani není čemu divit. Jsme jen lidé a vývojáři také.
            • Budiž ti přáno, schválně jaké budeš mít dojmy, až hru dohraješ, tedy pokud se to vůbec povede.

              Já si stále myslím, že za současného stavu a ceny je to špatná koupě, je hodně jiných her, které dají mnohem více zábavy.
            • Podpořil jsem české studio a vůbec toho nelituji. Určitě si téhle hry vážím více, než stupidních her typu call of duty ( které už několik let stále nemají co nabídnout ).
            • Navíc koupí podpoří to, že ti nevadí nedodělek. Takže příště to bude stejné či horší.

              Lepší nekoupit a ukázat, že je třeba odvést lepší práci.
            • Samozřejmě jak jsem psal 100 lidí a 100 chutí, já tu hru nikomu nevnucuji a ani ti neříkám, aby jsi hned šel na Steam, nebo do kameného obchodu a koupil ji. Mě třeba takové hraní nevadí. Rád si poslechnu ,, snad " kvalitní příběh a něco se dozvím o naší historii zároveň. Jsou hráči, kteří jsou zvyklí na dnešní velkou většinu her, kde je probíhají - všechny zabij a ani nevíš proč a co nejrychleji k cíli. Tahle hra je úplně o něčem jiném - pro někoho moc zdouhavé a nudné, pro někoho zase něco nového, zajímavého a zároveň zábavného.
            • Tak nám prozraď kolik, ať to taky nemusíme stopovat
            • Ano. Stačil mi dnešní gameplay, tolik peněz za tu "hru" nedám. Když pominu chyby grafiky, herních mechanizmů apod., schválně si zkus stopnout, kolik minut z času hraješ a kolik čekáš a sleduješ cut scény.
  • x_ander
    Tak u mě (PC verze) po pár hodinách pouze jeden jediný bug - Blance v hospodě při nalévání piva štamgastům chyběl džbánek v ruce :) FPS se mi drží na 55-60, místy to sklouzne k 35-40, ale nic dramatického. To, co mě žere nejvíc, je ten loading před rozhovorem. Někdy i 5 vteřin, což teda hodně vytrhuje ze zážitku a člověk se ve výsledku snaží hovorům vyhnout, což není dobře. Ale věřím, že tohle taky opatchujou.

    Jinak je to paráda a je to daleko lepší než jsem čekal. Těch chyb je škoda, chápu, že to spoustě lidem kazí zažitek a ve výsledku se to odráží i na hodnocení v recenzích. Co jsem pročítal hodnocení na Metacriticu tak nebýt chyb, tak jsme silně za 8,5. Není to první hra, která takto vyšla (nebudu vytahovat Skyrim, ale třeba hate, který se snesl na posledního Batmana si asi pamatujeme všichni a rýpnout si musím třeba do Stalkera - dnes legendární hra, ale po vydání jsem ji kvůli chybám vůbec nemohl dohrát a několikrát jsem musel začít komplet znova) a bohužel ani poslední, ale věřím, že kluci se s tím poperou a po pár patchích to bude pecka se vším všudy.
  • Nejsem sice moc nadšenej z toho, že je hra plná bugů. Mohl bych D. Vávrovi s klidem omlátit o hlavu jeho články na Skyrim i jeho výroky k ostatním vývojářům. Problémům, které jiným vytýkal, se nevyhnula ani jeho hra.

    Mohl bych, ale neudělám to.

    Narozdíl od jiných totiž nešel vyšlapanou cestou (kopírka fantasy rpg), ale rozhodl se vytvořit historické rpg (v rámci možností). Za to má u mě velké plus a velký dík. Sice asi při hraní občas budu skřípat zubama, ale přežiju to.
    • Mohl bych tě nazvat hňupem, ale neudělám to.
      • Mohl jsi napsat svuj nazor, ale neudělal jsi to. Místo toho jsi udělal čest své přezdívce.
        • Naopak, vystihl jsem přesně první část tvého příspěvku. Je to totiž ve stylu "Nechci tě urazit, ale [následuje urážka]". Nechceš mu to omlátit o hlavu, ale polovina příspěvku je o tom, co bys mu všechno vyčetl, kdybys mu to chtěl vyčítat. Si můžeš podat ruku s mojí přítelkyní. *1*
          • x_ander
            Ty nemáš přítelkyni.
          • S ženskýma je trápení... *13*
  • Za včerejšek nahráno 8 hodin a to jsem se ještě musel nutit jít spát, hra má neskutečnou atmošku, která vás vtáhne a nepustí, nádherný živoucí svět, který je uvěřitelný právě díky úžasnému smyslu pro detail, hratelnost má nádech starších rpg, kdy se ještě vše nezjednodušovalo, questy máj různý řešení, paráda, velký bugy jsem nepotkal, jen špatnej lip sync a sem tam problikne textura, dlouhý loady a sem tam propad fps, to spraví patche. Za mě zatím 9/10, takovou radost z čirý hratelnosti jsem dlouho nezažil!
    • Naprostej souhlas. Hraju to na ps4 a nemuzu si nejak moc stezovat
  • Hra není pro všechny. Když máte dvanáctku u pásu, tak se pak nejspíš nechcete učit složitý soubojový systém. Bugů je tam tolik, jako nepřizpůsobivých občanů ve zvlášní škole. Cut-scén ještě víc. Během loadingů stihnete založit rodinu, nicméně ta hra má něco do sebe. Ta neskutečná radost, když ukončíte život týpka, co se tak urputně bránil. Příběh je super, zatím jsem nadšen, uvidíme jak se to celé rozjede.
  • Koukám na to video, jak táta říká Jindrovi, ye se chová jako grázl. Tak to je samozřejmě historický omyl, v té době to slovo ještě nebylo, Grasel se narodil až o několik století později (zemřel 1818). Doufám že si Vávra tento bug opraví :-).
    • lol... ked uz historicky realisticke, tak ano, suhlasim ;)
  • Tak po 11 hodinách hraní na XOX můžu říct, že hra je naprosto bezproblémově hratelná. Bugy jsou především v prolínání a doskakování textur asi na úrovni Andromedy v době vydání.
    Celkově jsem nadšený, takhle provedené RPG na pozadí skutečných reálií tu ještě nebylo, prozatím 8/10 a po opravách snad GOTY.
  • Hele příjde mi, že nejvíce hejtařů tu hru ani nemá nebo čekají na slevu. Mám už pár hodin za sebou ve verzi 1.2 a ta hra mě hrozně baví. Vidím jen drobný bugy např. šenkýřka nalévá víno z neexistující konvice. Na mém 1060 a 8 GB ram jedu vše na very high (vyšší je jen ultra) a fps 60 občas klesne ke 40.
  • Me se libi,jak to vsude ti lidi tak obhajuji,ale cokoliv jinyho neceskeho je nedodelany odpad. Proberte se ovecky... Ta hra ma sice dobry zaklad,ale je odflakla a v takovem stavu proste nema co delat v obchodech. Kupuju si hru, ne zasekanou slataninu bugu. Zlate stare casy. Zadny zk*rveny day 1 patch. Moc penez se v tom toci,to je pravda,ale jen zlomek putuje na vyvoj.
    Nova moda hrani her : Kup si hru za plnou palku a pak cekej pul roku,az si ji budes moct zahrat... jo a nezapomen pak jit brecet na forko...
    • http://images.eurogamer.net/2018/articles/2018-02-13-15-55/kcbug.png/EG11/resize/300x-1/quality/80/format/jpg *1*
    • Je to smutné a bohužel se to rozmáhá. Tohle je přesně stav, který mě před roky znechutil totálně PC hraní a dotlačil nákupu herní konzole. (po x koupených hrách, které byly nehratelné jsem fakt byl vděčný za přístup zasuň disk, hrej a nic neřeš). A docela dlouho tam certifikační proces (a tuším že i placené patche) ten stav držel v dost dobrém stavu. Bohužel se poslední doubou tento neduh rozšiřuje i na konzole. Až si člověk říká, k čemu tam vůbec nějaká ta certifika je. Před měsícem jsem tam koupil Kerbal. Totálně nehratelné. Teď KC:D. Totálně nehratelné (kombinace omezých sejvů a padání. Stačilo tam dát aspoň do dokončení hry autosave a mohlo to být hratelné). Sims4 na konzoli nehratelné. (simové náhodně a často zahazují fronty příkazů), apod. Člověka to znechucuje jak sviňa. Dřív bylo aspoň kam přejít a byla alternativa. Teď už je to normální všude. Někteří už to považují za tolik normálně, že early access prodávají aspoň otevřeně a nijak se tím netají. Ale jiní ještě předstírají, že vydávají plnou hotovou hru :-(

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit