Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • hoši jak dáál?? je to kapitola revoluce jsem v místnosti pozabíjim všechny potichu oni tam něco tlakujou ale nevim jak dál nikam se nedá dostat *16*
    • větrákovou šachtou nahoře,osle..
      • a kde je ta šachta?
        *13*
  • No nevm Glukhovsky(autor knih) rikal v jednom z rozhovoru http://www.youtube.com/watch?v=w6uKGKEYuVI ze by se chtel z Moskvy presunout nekam jinam.
    btw: jestli bude metro 3 Artom to urcite prezije protoze jedou podle knih
    • Příště připiš spoiler, chodí sem hodně lidí co ještě hru nehrálo, nebo nedohrálo ;) SPOILER - vzhledem k tomu, že v půlce hry jeden ranger v kostele povídal o tom, že v NY a snad v jednom městě na severu od Londýna lidé přežili, tak kdo ví...je to možný...pokud to bude syn Artyoma, tak by teoreticky mohl s temnýma cestovat po světě a pomáhat tam lidem dostat se an povrch...kdo ví *4* Každopádně už teď se těšim na další díl...a to ze mě ještě po 5ti dnech nevyprchala atmoška z LL...
  • Tak dohráno a za mě jednička s hvězdičkou a dvakrát podtržená.Velmi intenzivní herní zážitek,hře téměř nemám co vytknout,samozřejmě pár chybek by se našlo,ale není to nic co by ovlivnovalo hratelnost.Snažil jsem se hrát co nejvíce plíživým stylem a vcelku se mi to myslím dařilo.Za nejděsivější část hry jsem považoval ty bažiny,ale v těch katakombách jsem se potom málem podělal strachy a navíc jsem tam neměl skoro žádnou munici..pro mě asi nejděsivější a nejtěžší část hry.Můj konec byl ten špatnej,ale z mého pohledu mi přišel epičtější a hrdinštější než ten konec dobrej.(Pavla jsem zachránil..bylo mi ho trochu líto :-),Ljesnického jsem zabil,jinak dobré a špatné skutky jsem tak střídal..ale nevím jaká je podmínka pro dobrý konec..jestli stačí aby dobré skutky převážily nad těmi špatnými či musím konat jenom dobré skutky??)Poslední věc..doufám,že tohle nebyl poslední díl a že autoři budou snaživě pokračovat ve tvorbě dalšího dílu.
    • No ten dobrej konec je, že se obětuješ. Možná si měl ten dobrej..
      • Nene, to že se objetuješ a (SPOILER) odstřelíš D6 je ten špatnej... ten dobrej vypadá jinak *3*
        • Nene, to je ten dobrej (díky tomu zničíš všechny hrůzy co jsou v D6 ukryty a obětuješ se za mír v metru, temní v poklidu odejdou. Vlastnš oba dva jsou svým způsobem dobré, u obojích ti temní řeknou že se vrátí..
          • SPOILER

            Dobrý konec je považován tem, kde ti pomůžou vyhrát temní. Malý Temný se vrátí s ostatními a zastaví ruskoý útok na D6. Artyom přežije a malý Temňouš mu slíbí, že se vrátí. "Špatný" (spíš méně dobrý, ale hrdinský) konec je ten, kde umřeš.
            • SPOILER:

              Taktak, když máš ten dobrý konec, tak si vzpomeŇ (nebo mrkni na yt na video), co Artyom řekne na konci po tom, co Temní zastavili rudé - (asi nebudu úplně přesnej, ale myšlenku sem postřehl) "Once Khan told me, maybe the Dark ones are really the angels send to save us" "And when The small dark one came back to help us and brought his kin (svoje druhy), maybe this was the salvation for me, for the Order (hraničáři), for the whole Metro..." "Maybe we really did earn the forgiveness"... krásně napsaný *4* Tudíž přeloženo - konáním dobrých skutků si tak vysloužíš pomoc Temných a "spasení" pro sebe, Řád a pro celé Metro... a tak i odpuštění za svoje hříchy (válka, zničení temných v prvním díle)... Tudíž, něco mi řiká, že mooožná na dobrej konec naváže třetí díl *4* Doufám...bylo by to od autorů scénáře hezký *3* Sice ten špatnej konec je více heroickej, ale tenhle by si Arťom rozhodně víc zasloužil... A vzhledem k tomu, že prý (co sem slyšel) bude třetí díl o synovi Arťoma, co spolu s temnýma, kteří se vrátí, půjde opět na povrch (dál nevim...), tak by klidně Arťom mohl přežít a být v tu dobu "v důchodu" :D
    • Taky doufám, že bude pokračování *3* jinak přesný návod (zatím) na dobrý konec není, nicméně co nejvíce prozkoumávej mapu (hlavně zákoutí a boční místnosti - (SPOILER) hodně jich je jak jedeš sám drezínou, tak zastavuj a objevuj božní místnosti, pak jak jdeš městem a panelákama s Temným, tak choď do dveří kde to jen jde a projdi si každý dům - dá ti to hodně munice, pušku a dobré skutky), pak dávej mince bezdomovcům, prozkoumávej stanice, v Benátkách vyhraj na střelnici medvídka (musíš si vsadit 3x) a vrať ho tomu dítěti, co tam břečí, poslouchej rozhovory, během stealth moc nezabíjej, jen omračuj a zabíjej jen když je to nutný pro postup, zachraň ty 2 ženský před banditama (bandity myslim střílet můžeš, protože jsou všichni "zlí", ale vojáci říše nebo rudí nejsou všichni "zlí" podle Temného), pak nezabij Lesnického, odpust Pavlovi a pokud možno zachraň medvědí mámu (když je zraněná, tak proběhne tím lesem, spadne k zemi a mutanti jí začnou žrát - postřílej je, ona vstane a uteče - dostaneš moral point). Myslim že tohle by mělo bohatě stačit *3* A abys nemusel procházet poslední bitvu, tak dobrý konec poznáš tak, že jakmile budeš odjíždět z polis vlakem, uvidíš v okně Annu a před tebou se objeví Temný a povídá: "Kdybyste umřeli, bylo by to špatně? Tak to vám pomůžu"...dál už neřeknu *3*
      • Jo díky moc,já jsem snad prolezl téměř vše co šlo,hlavně z toho důvodu,že jsem hrál tím "stealth mod"..toho medvídka jsem získal,ale třeba jsem nepomohl tý mutantí matce a hlavně jsem od začátku všechny zabíjel.Prostě já jsem si dal tu práci a všechny po jednom jsem je podřezal,či jiným tichým způsobem zlikvidoval,ač jsem třeba se na ně mohl vykašlat a jít dál.Navíc já jsem od narození hrozně lakomej :-D a tak jsem žádnýmu žebrákovi nic nedal a i jsem tak různě po městě kradl,když byla příležitost.Takže mně tak v polovině hry už bylo jasné jak to dopadne,ke konci jsem se trochu snažil a pár dobrých skutků jsem udělal,ale ono to bylo občas těžké..ten temnyý mi řekl,nestřílej na ty mutanty a oni mě najednou z ničeho nic napadli..co jsem měl dělat,postřílel jsem je :-)).Každopádně nevadí mi to,dobrý konec jsem shlédnul na "jutub" a jak jsem psal výše,tak ten v uvozovkách špatný konec mi přišel lepší.
        • Ale je návod, jak udělat dobrý konec :-)

          http://www.gamefront.com/metro-last-light-how-to-get-the-best-ending/
  • Veskoslav
    A ať se neřekne, že jsem zapšklý člověk, co neustále kritizuje:
    http://www.diskuteri.eu/clanek/recenze-metro-last-light-posledni-nadeje-lidstva-pc-verze-limited-edition-1237-cbj
  • Za sebe musim ríct tak 9/10 ted ho dohravam podruhe a bavi me to vic nez treba bioshock infinite
  • InvisiblE182
    Já jsem z Metra dost zklamaný. Polovinu času se hra hraje sama, když člověk nedělá přesně to, co má tak se celá hra rozpadne. Pak jsou neuvěřitelně otravný části, kdy se člověk plazí nějakým potrubím nejpomaleji jak to jen jde. Když dojde na boj nebo stealth, tak je to excelentní, taky grafika a atmosféra opět bezvadné, ale ten zbytek mě prostě znechutil.
    • No si v Metru, tak sem tam nějaké potrubí je...upřímě já se nikdy nikde nezasekl...všechno šlo jak pomásle...zas nemůžeš chtít aby všechny hry šli odehrát v běhu jako v CoD...
  • Pro mě určitě nejlepší FPS poslední doby,takže taky tu kritiku v recenzi nechápu.Ten Ranger mod je povinnost ,bohužel placená.
  • Zdravím, vím jakej tady na to má většina názor a nechci se vnucovat, ale kdo by měl náladu kouknout na let's play, tak tady je ten můj *3*

    http://www.youtube.com/watch?v=hOArH0BCfa8&feature=share&list=UU_U8uGqR-hOP6p21-_1HOfg
  • CO tady hejtujete vy citlivky, co jako s tema detma v lavicich? Jsem u toho chcal smichy :DDDDDDDD
    • Místní holt nerozumí splatterpunku
    • Tak to si asi pedofyl nebo magor, vyber si *15* ... nejsme žádný holčičky, třebas já sem kus chlapa, věnuju se bojovejm sportům a boxuju, ale mám taky srdce, a zpracování Metra má prostě hloubku... Jsou hry, který působí "vtipně" nebo "trapně", protože to neumí dobře podat, Metro ale s celým příběhem a atmosférou působí hodně věrohodně...
      • Rhulad
        Koho to k*rva zajímá,že jseš kus chlapa... já mám taky velkýho ptáka a nikde to nevykřikuju.. tvl demence
  • Neviem či má Tiscali nejaký nový spôsob recenzovania, ale prečo pre boha niečo recenzuje človek, ktorého tá hra/žáner jednoducho nezaujíma a má navyše aj predskudky. Nehovorím len o tejto hre. Myslím, že toto bol už asi minimálne tretí prípad. To, aké hodnotenie táto hra dostala neriešim (možno by si ho aj zaslúžila, aj keď to už bol občas len taký, sorry za výraz, nitpicking), ide mi o pointu.
    • celoush
      Jaké předsudky? Já hrál první díl asi 10 minut a odložil na ... asi důchod... tahle recenze mi popravdě fakt sedí. Řekla toho dost a nějakou představu jsem si udělal. Osobně mi více vyhovují názory upozorňující na problémy a nedostatky než od fanboyů, protože ti často záměrně přehlížejí chyby či nevidí to, co trápí ostatní hráče.
      • Takže v podstate píšeš, že hru si vlastne ani nehral, ale z prvých 10 minút súdiš nielen prvý, ale aj druhý diel. Každému sadne kritika na žáner, ktorý nemá rád. Rád si to vypočuje a utvrdí sa. Ja napr neznášam závody a športové hry, a ani za milón rokov by som nerecenzoval tento žáner, lebo viem, že by som to prehnane kriticky okomentoval.
        Keď už táto hra dostala 7ku, prosím. Ale aby 7ku dostalo aj Dead Island Riptide, ktoré je nehorázne odfláknutie hry, ktorá ani nie je poriadnym pokračovaním a mechanizmy, ktoré nefungovali poriadne ani v prvej časti, fungujú ešte horšie v druhej? Keď už nič iné tak aspoň Metro má omnoho lepší príbeh, 100x lepší interface a o grafike sa snáď nemusím ani zmienovať. Jediné, čo mne vadilo na Metre LL, bolo to stupídne AI.
        Tak či onak, jednoducho niekedy ten meter na tiscali nechápem.
        Tl; dr - žáner by nemal recenzovať niekto, kto je zaujatý voči nemu. Kto chce nájsť dôvod, tak si ho nájde.
        • celoush
          No to v podstatě nepíšu.. Hru vůbec nesoudím... mluvím o recenzi a o jejím přínosu. Nebo si myslíš si, že Babovřesky Spáčilová recenzovat nemá a má je recenzovat jen někdo, kdo si ujíždí na "lidových" komediích? Ale no tak.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit