Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Safra já chci už něco lepšího než Minecraft , nebo alespoň kompatibilitu s DX8 only grafikami :/
    • walltar
      Dx8 only grafika? To přece nemůže být dost výkoné aby to vůbec ten minecraft spustilo.
  • No, k reakcím mnohým tady... S kolegy z práce hrajeme společně světy, kostičkujeme jako o život, baví nás to... Když tu někdo napíše, že je to blbost pro děcka, tak stačí trochu otevřít oči. Doporučuju zkusit zahrát s někým, kdo té hře rozumí, pak možná člověk změní názor (jako jsem udělal já). Starcraft je taky jen klikání na čtverečky jak zběsilý podle jistých pravidel. Jen někde tím "zdecimuju nějakou lamu" a někde tím postavím barák. Každý máme rádi něco jinýho.
  • Upřímně, absolutně nevěřím, že autor minecraftu příjde s něčím lepším či stejně populárním. Měl kliku a trefil se. Znova se mu to nepodaří.
  • Hmm no uvidime ci Notchovy sa podari zopakovat uspech alebo to bude one title man. Osobne to netusim ale drzim mu palce nech sa mu to znovu podari, aj ked je mozne ze uz z neho nieco na urovni Minecraftu nevypadne. Ostatne si myslim ze Minecraft sa vytiahol hlavne vdaka tomu ze je tu velky hlad po moznosti modovat hry, tvorit si vlastne svety ale nejakou jednoduchou a pristupnou formou. UDK, Crynegine atd. su sice fajn a mocne nastroje ale jeden clovek, pokial nie je fakt nadany ma malu sancu v tom nieco vyprodukovat a hlavne hravou a rychlou formou.
  • mc.c.cz
    Spousta lidí píše,říka že minecraft je kostičkovana hra ale kdybi mc nebyl kostičkovana hra jak by se tam asi dalo stavet ?? nijak neznam zadnou jinou hru kde jde takto stavet mozna naka lego hra a tedka jdeme k grafice pokud se vam nelíbí grafika minecraftu tak doporučuji Sonic Ether Unelible Shader nebo nak tak je to takovej mod či texture pack ktery vam udela luxsus grafiku a to je ohledne minecraftu asi vsechno ....... *4*
    • Hrozná čeština a ještě horší představivost. OMG - stavět lze z mnoha dílů různých tvarů. Kostky jsou jen jednou z mnoha možností. Copak sis někdy s něčím nestavěl?

      Žijeme v roce 2013. Pokud je vrcholem stavitelství minecraft, je něco špatně. Minecraft je jednoduše příliš primitivní na to, aby odpovídal naší době. Tím neříkám (zpráva pro fanboye), že je to špatná hra. Jen se neustále divím, že někdo nepřinesl něco lepšího modernějšího. No jo, když se rejžujou prachy na kopiích kopie, tak se holt nikam neposuneme.
      • Jednak do minecraftu existuje hromada ruznych modu, druhak si uvedom, ze predevsim v pripade online hrani musi server drzet informaci o kazdym prvku - s kazdym dalsim nasobis narocnost. A jako bonus je to postaveny na jave, coz je traga samo o sobe.
    • ucho
      https://www.youtube.com/watch?v=gJeD9nwm43o
    • walltar
      Celkem lehce ... kostky nejsou jediný způdob jak něco postavit. Ale terén kostičkovaný být nemusel ... doporučuju podívat se na videa z Voxel Farm.

      http://www.youtube.com/watch?v=DyybDmt_3_s
      • Lol, a co su podla Vas voxely ? Voxel je to co je v 2d pixel. Cize pixel je najmensi bod v rastrovej grafike z velkostou 1x1 a zasa voxel je kocka s rozmerom 1x1x1. To ze Voxel Farm vyzera detailnejsie je len uroven prepracovania enginu. Ostatne aj Minecraft by mohol ist s detailnostou hore, ale to vidim skor na limit jeho enginu kedze je to cele napisane v jave. Uz bez tak sa ludia stazuju ze Minecraft je obcas dost prehnane narocny na to co zobrazuje.
        V podstate v dnesnej 3d grafike mate dve moznosti reprezentacie dat/sceny. Bud polsna, tj to co sa dnes hlavne pouziva v 3d grafike v hrach alebo objemova a to su zasa napriklad voxely. Co sa tyka editacie tak pri plosnej manipulejte s polygonmi (minnimalne trojuholnik) co je pre obycajneho cloveka predsa len trochu komplikovane alebo pri voxeloch napriklad s kockou ako najmensim zakladnym objektom.
        • walltar
          Nechápu na co reaguješ ... já sem nikomu nevysvětloval co sou to voxely. Jenom říkám, že jsou i jiné způsoby stavby budov, než z 1x1m velkých kostek. A potom tam je druhá věta, která říká, že terén nemusel být kostičkovaný vůbec (jako na povrchu). Tou kostičkovanou grafikou většina lidí nenarážří na to, že je engine založený na voxelech, ale na to, že sou tam obrovské 1x1m kostky. A Voxel Farm ukazuje, že to tak být nemusí.

          Co sou to voxely vím, to mě vysvětlovat nemusíš.
          • Ok, ja som to z Vasho prispevku pochopil tak ze existuje aj iny sposob modelovania pri objemovej reprezentacii dat.
            Rozdiel medzi Voxel Farm a Minecraft je nulovy, akurat ze Voxel Farm ide do vecsich detailov a tie voxely "mensie" lenze podla mna to je hlavny uspech Minecraftu ze je jednoduchy a lahko pristupny. Keby bol na urovni Voxel Farm tak uz potrebuje nejake editacne nastroje a zacne sa to viac blizit nejakemu 3d modeleru a menej prave spominanemu Legu, a to sa dostavame uz k dnesnym modernym 3d enginom. Jedine co ma napada ze by to teoreticky mohlo fungovat na nejakom dynamickom scalovani. Kopem, editujem na urovni detailov Minecraftu ale renderoval by to na urovni Voxel Farm. To by mohlo byt zaujimave.
            • Problem s voxelama je predevsim to, ze byly kdysi davno zavrzeny ... a tudiz snima zadna aktualni grafarna neumi pracovat => vsechno musi pocitat CPU. Ciste teoreticky by se to mohlo zmenit tak za 3-5let, s novou generaci GPU.
            • walltar
              POdle videjí z voxel farm co sem zatím viděl, tak editovat jde celkem na úrovni minecraftu .... jenom je tam ještě nástroj na tvorbu šikmých a oblých ploch ... Ale je to jenom engine, takže co na tom kdo vytvoří zatím uvidíme.

              Ona taky u minecraftu nejde jenom o to stavění. Mě třeba víc baví ta část, kde člověk prozkoumává mapu, staví základnu a přežívá. A potom mody jako například technick pack. Klasický creative sem použil jenom párktát kvůli tomu abych si vyzkoušel redstone věci. Třeba než minecraft mě víc bavila terrária.
  • No to je škoda, zrovna na 0x10c jsem se velmi těšil. Nemůžu si pomoct, ale ty dnešní hry považované za vrchol evoluce s šestihodinovou herní dobou v podobě koridoru mě absolutně neberou, asi jsem z toho už vyrostl. A najít podobnou komplexní hru je silně obtížné.
  • KronosDeret
    Tak ted doufam, ze forum nectou nejake deti, nebot se se jinak obavam, ze nekolik prispevatelu nedozije rana a zhynou pod nanosem desetiletych kostickaru. Ikdyby uz nikdy nic jinyho neudelal a motiv emergentni zabavy obsleh z dwarf fortress nebo odkud, nikdo mu minecraft uz neodpare. V umeni se pujcuje porad, novi umelci stavi na dilech predchudcu a motivech generace.

    Co jinak rict o 0x10c ? Chapu ze notche fascinuji simulovane procesory, hezky to voni zahnizdenymi realitami a ucit hrace programovat aby prezil ve vesmiru na kraji tepelne smrti, mi prijde jako originalni napad ovsem pro velmi specificke publikum. Mel by si dat hezky rok voraz, stravit s manzelkou cas nekde na Sumatre nebo v pralese. Precist nejaky ty knizky a nabrat inspiraci, treba ho napadne jak vytvorit nejaky dalsi virtualni svet nebo mucholapku na deti.

    A nebo ne. Zadna velka tragedie.
  • minecraft chodil slusne nez byl "zrusenej singl". Ted tam skube i zvuk, staci ho vypnout a lita to slusne i na starsich strojich bez optifine
  • jindra.veliky
    at zrusej takovej multishit *6*
  • 15k3
    Podíval jsem se na youtube co to je zač... no větší blbost jsem neviděl.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit