Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Neni zde v clanku zminena pomerne dulezita informace a to ze Gothic 3 v teto nove edici ma vyjit s novym CP 1.75. Otazkou je co meni, opravuje ci do hry pridava. Kez by udelali neco s optimalizaci. Vzdyt i ta Arcania mi jede o 100 % lepe jak G3 jenz stale pocukava a framerate stoji za starou backoru.
  • Chtěl bych nový Gothic s bezejmenným hrdinou klidně na tom starém enginu. *13*
  • Za Gothic 3 sem už vyhodil dost penez za sberatelskou edici. Nevidim duvod proc bych za to mel davat penize znova v jakekoliv edici, spise bych ocekaval refund tak 80%.
  • CrocoRay
    No dohrál jsem právě Forsaken Gods a můžu říct, že to s prvními dvěma díly má opravdu málo společného. Jakoby ti vývojáři ani ty hry nehráli a jenom si přečetli stručný výpis, o čem to vlastně bylo.

    Dialogy o ničem, hlavní hrdinové a jejich chování se úplně změnilo a s Gornem, Miltenem či Leem jsem se vůbec nesžil. Jakoby je hlavní hrdina ani pořádně neznal a všechno se to odbylo pár chudými větami. Úkoly o ničem, brnění poházené po truhlách, žádné přidávání se do guild.
    Navíc hlavního hrdinu ostříhali nakrátko, obarvili mu vlasy na hnědočernou, Leeho taky ostříhali a Miltena pro změnu obarvili na blond a vypadá jako přihřátec s melírem na hlavě.

    Kromě toho jsem si od trojky na ty mluvící orky nikdy nezvykl a pořád rád vzpomínám na ty tlusté gřuchy, kteří u ohně řvali: "keraasatuto" "hučačača".

    Dále byly dialogy úplně nesmyslné a někdy tam byla i možnost, která ještě neměla být přístupná, a kterou hlavní hrdina nemohl vědět nebo tak nemohl logicky reagovat. Dále se mohlo všude krást, chrápat a nikomu to nevadilo plus spousta dalšího.

    A to ještě ta spousta bugů, které ve Forsaken Gods nesmazaly ani patche (s trojkou jsem moc problémy neměl). No upřímně mě to i trochu bavilo, ale na původní Gothicy to nemá ani náhodou!!!! Ty rozhodně nebyly tak plytké, jak tady nějací chytrolíni mluví.
  • Myslite ze toto je ta Complete Edition o ktorej sa pise v novinke? Nikde v popise nevidim ten 100strankovy artbook (za ktory by ta kupa stala)
    http://www.brloh.sk/videohry/pc-windows/gothic-complete-collection-1-3.html?page_id=94233
    • 20 Euro? Tady se nám někdo zbláznil. To by se mělo rzodávat zdarma. *1*
      • No minimálně za tu loajalitu ano fandů by se to mělo prodávat za polovic... Místo toho ale raději znovu podojí dávno mrtvou krávu...
        • no tech 10 euro by jeste mozna slo, 20 je vylozene silenost.
          • Pre zberatela je to prijatelne :D aj ked asi este pockam kym to nepojde aspon na 15.
  • pre mna najlepšia rpg séria.1-2-3- som hral po 3x a furt ma to bavilo a išiel som to na najťažšej možnosti..:) a všetci čo nadávate na bugy..ja som si počkal skoro rok a potom som si to kúpil za smiešnu cenu celú kolekciu a opatchovanú ..ja som nemal skoro žiadne problémi..teda žiadne vážne..)) *4*
  • Taková irelevantní nenávist vůči Arcania: The Gothic Tale? Proč proboha? V každém z dílů Gothicu bylo mělký lore, small-talk žvanění o ničem a questy podej přines. Arcania nevybočuje z řady a bavila mě stejně jako předchozí Gothicy, dokonce i Forsaken Gods je po posledním fan patchu slušná zábava. A nebudu se přetvařovat TES je stejně nejlepší *1*, ale není být večně druhý (no po Zaklínačovi spíš třetí), to je takovým údělem Gothicu, údělem který si ta minimalistická série plným právem zaslouží. Ale co, Two Worlds Piraně stále překonávají s přehledem... *3*
    • CrocoRay
      Irelevantní - nedůležitá. Pokud je tak nedůležitá, tak proč se tu o ní rozepisuješ? *8*
      • Ty rád chytáš ostatní za slovíčka, viď? *4*
        • CrocoRay
          No pokud chce někdo použít cizí slovíčko a ani neví, co znamená *4*
    • heleď respektuju tvuj nazor, ale mozna jenom to ze si napsal neco hezkyho o zaklinaci, jinak by mi asi z oci nespadla ta ruda mlha, kterou si vyvolal tim co si napsal predtim:) mozna to vysvetluje to, ze si hral hodne tes, zmeknul ti z toho mozek a uz nerozeznas kvalitu :)

      Zkracene Arcania je neuveritelnej odpad, tes je naprosto plytkej, nemuzes ani srovnavat s hutnym gothicem ;)
      • Arcania je sice "light" ale to ještě neznamená, že je to odpad a to ani v porovnání s G II, je to jen jinačí. G II samozřejmě považuju za lepší, ale Arcania je slušný spin-off. Spin-off co rozhodně nic nepohřbil, až bude Piranha chtít dělat Gothic, nikdo jin nebrání. Otázka je kdy budou chtít. Četl jsem, že chtějí dělat nějaké cyber-punkové RPG. Vážím si jich, ale na to nemají...ani zkušenosti, ani lidi.
      • argumentacne - pribeh gothicu minimalne zajimavej,frakce originalni, atmosfera tvrdeho sveta neskutecna,sarkasticky hrdina, uveritelne postavy z vlastnim charakterem - na tu dobu nevydany- neuveritelne intenzivni pocit z boje a vubec ze hry, protoze si am nedostal nic zadarmo, otevrenej svet, opekani masa,spanek,kovarstvi atd..

        Arcania - 95 procent z toho nema, trapna zdimacka na prachy delana jako zoufalej pokus o zachranu od neschopnejch vyvojaru, po propadaku arcanie stejne skoncili..
        • Atmosféra G4 je hodně jiná, než předchozích Gothiců, je to jako kdyby do světa Géčka vstoupila renesance. Těžký puch středověku a temnot je na ústupu a zelenkavá bukolika s pasáčky ovcí a letohrádky právě vchází do dvěří. A víš co? Mě se to líbí. Risen byl taky příjemná změna. O to víc pak bude působivý návrat ke kořenům.

          A o vyměklém mozku povídej někde v domově důchodců na TES je skvělý právě to lore, na které Gothic nemá ani náhodou. Byť co se škály činností týče byl Gothic dostižen až Skyrimem. Mám rád obě série zhruba stejně, byť to TES více a čekám stejně napjatě jak na to, co vypadne z Piraní, tak ze Spellboundu..
          • Z TES mám pocit, že kdysi dávno vymysleli skvělý lore (do něhož občas něco málo přidají aby se neřeklo) a od té doby si nechávají hry generovat automatem... Ne, to přeháním - Skyrim je fajn, oproti Oblivionu je mnohem méně generický a plný zapamarovatelných míst, ale stejně - pokud za propracovaný svět nebudu považovat pouze propracovanou mytologii, tak na mě Gohic působil mnohem propracovaněji.

            Skyrim je zase oproti Gohicu bohatší na herní možnosti (aby to nevypadalo že se do Skyrimu navážím - opravdu mě hodně příjemně překvapil - ale hlavně proto, že jsem od něj po zkušenostech z Oblivionu nečekal příliš).
            • Oblivion >> Skyrim ...
          • sto lidí sto chutí, mohli si ale odpustit řdímání tý značky, nedávat tam žádný postavy z minulejch dílů, nazvat to arcania a do popisku třeba, inspirováno gothicem xD,ale to by tak neprodávalo :)
        • vydavatelu teda -Zaplatpanbu se znacka vraci piraním, takze uz to snad takhle nikdo mezhizdi.
  • Já tomu nerozumím. Píše se tu o "vylepšené edici". Co to znamená? Je to vylepšené přidáním jen těch předmětů typu samolepky a mapky, nebo konečně tuhle hru vzali a řádně upravili, co mělo být dávno upraveno? Nebo se dohodli s vývojářema kolem komunitního patche a tenhle patch rovnou zakomponují do té "vylepšené edice".

    Pokud jde jen o samolepky apod., nemá tohle prakticky smysl. To je snad jasný. Jen leda že by dali G3 s datadiskem za 3 euro. To pak jo.

    Jinak díky svému pravidlu " nehraj nikdy hru hned po vydání a zjišťuj si pořádně informace o hrách" jsem si hraní G3 mimořádně užil, protože jsem si ho zahrál až po vydání už několikáté verze komunitního patche.
    • No nevim, co jsi si presne uzil. Ja jsem dohral l G3 - patch 1.12 + community patch 1.6 a byl to hnus.
      1. Hra nema skoro zadny pribeh, napr. kdyz se Vam v polovine hry podari dostat za Xardasem, tak Vam rekne asi 3 vety a posle Vas hledat Adanosovy artefakty. Tot vse, nic co by vysvetlovalo jeho ciny. To same Robar.
      2. Ukoly se neustale opakuji a nepodkresluji pribeh - je to stale stejne - najdi 5 artefaktu, 12 ohnivych poharu, jdi tam a zabij nekoho, prines neco a odnes neco.
      3. Dialogy s postavami pripominaji spise rozhovory s mentalne postizenymi lidmi. Vetsinou se daji prohodit 3-4 vety a skonci. Nic co by nejak rozvijelo pointu hry. Nelze se jich zeptat ani na smer, kde by slo nekoho nebo neco hledat.
      4. Souboje jsou zoufale a hra se tak trochu podoba Diablu, co do poctu protivniku, ktere je treba zabit. Jsou naprosto nevyvaze napr. na 6 urovni jsem zabil dva draky a na 60 urovni me lehce sejme goblini saman za 50 exp.- staci 2-3 ohnive koule. Vubec zebricek jednech z nejsilnejsich potvor by vypadal asi nasledovne - 1. Orci saman 100 exp. 2. Goblini saman 50 exp. 3. Vlci se svym "hop hop" utokem. 4. Prasata.
      5. Rozhlehlost G3 spise skodi a muze za to, ze hra byla vydana v tak zoufalem stavu.
      6. Vyvazenost vyvoje postavy je uplne mimo, muzete si udelat superhrdinu, ktery umi uplne vsechno. Mago - zlodejo - bojovnik atd.
      Jako posledni vec, ktera me uplne dorazila, kdyz spolu s Xardasem jsme museli bezet pres pul zeme, aby jsme vesli do portalu, coz byla akce asi na 30 minut (Xardas se nekolikrat sekl), misto toho, aby jsme se tam teleportovali.
      • X veci z toho co popisujes opravili komunitni patche 1.7x. Nicmene co neopravily a co me osobne dnes jiz nesmirne vadi je ono cukani (zpocatku standardne nejvic, ale deje se to jistou vetsi ci mensi merou stale) i na dnesnich hernich strojich a celkove stale pomerne nizky framerate. Zkratka na standardnich 40+ bez cukani by nestacil zrejme ani pocitac z nasa, holt zprasena optimalizace. Zrovna pred nedavnem jsem jej na zkousku zkusil nainstalovat a po pul hodine znechucene odinstaloval, met moznost si jej zahrat skutecne plynule, nevahal bych.
      • ted si vyjmenoval vlastnosti naprosto všech her. Gratuluji.
        Gothic 3 byl pecka. prošel sem tu hru dvakrát a luxusně sem se u toho bavil
        • tak to si zřejmě nikdy nehrál nic jinýho. Nevim jestli si fanoušek série,ale pro hodně opravdovejch fanoušků to bylo opravdový sklamání, technicky to popsal Pierre, emočně to popsat ani nejde..
      • naprostá pravda, nepsal si to úplně přesně, tohle mi tenkrát hodně zkazilo náladu...
      • Veru tak... G3 som dohral a ani to veľmi nebolelo ale znovu by som to už nehral. Datadisk bol úplny odpad a po polhodine išiel z PC... dokonca sa mi neľúbilo kam smeroval príbeh - vôbec nevysvetlili co sa dialo v Unknown Lands a to že sa stal bezmenný hrdina kráľom je úplne odveci. Za to G1 G2, TNOR som prešiel mnohokrát :)
        • Co se dělo v Unknown Lands? Xardas, který měl po boku bezejmenného vyhnali ze světa bohy, na což navazuje Risen.
  • Pro školník Willy řekni včem je arcania super takovej humus něměli ani vydávat po 60min. mi tadle hra šla okamžitě z počítače to s gothicem nemá vubec nic společného dokonce i datadisk k 3ce u něj jsem se musel i nutit abych to dohrál podle mnoha i mě je nejlepší 2ka s datadiskem je sice heské že arcania měla vcelku pěknou grafiku ale to je asi tak všechno jako nástupce gothika raději uznávám hru risen arcania je prostě odpad
  • neni nordic games skupina lidi kolem commnunity patchu? :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit