Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KIMCID
    mne se líbí
  • nevim proc ma vetsina znacek ve zvyku odklanet se od stredoveku, od rytirskych dob. viz serie total war. koho bavi hrat za napoleonovo vojsko s flintama? nebo AOE3 - indiani a pusky? zlate AOE2. stejne je to i tady, i kdyz je fakt, ze tady stale vetsina veci zustava stejna, ale nejake muskety fakt nemusim. celkove to bude asi hlavne o tech puskach. osobne to pro me ztraci to kouzlo ,)
    • Tikov
      Protože je třeba nějaký vývoj (v mnoha hrách, si troufám říci, by většině hráčů úplně stačilo masivní vylepšování stávajících možností- politika TW je stále tristní) a autoři také chtějí zkusit zaujmout nové publikum.
      Střelba z mušket je v podání Warband módů rozhodně skvělá (doporučuji si zkusit zahrát MP Mount and Musket- nejlépe ve formě "Line battle" s regimenty a až 250 lidmi na serveru )- bohužel WFaS by potřeboval změnit stávající AI systém (který ani na ten středověk není úplně nejlepší) od základů. Co také chtít od ukrajinsko-polského projektu přiživujícího se na tureckém MB.
      • ucho
        snad jsi chtěl říct na to fantasy není úplně nejlepší :)
        (jen rejpu :) )
        • Tikov
          *3* jasné
          ( Popravdě by to chtělo několik vzorců chování (od štítové stěny (Nordi) přes pána doprovázeného hloučkem (Swadijci a asi i Sultanát, tenhle model momentálně máme) po švýcarské kombinované čtverce (Rhodoci)) )
  • Mount & Blade je snad jediné RPG ze středověku a on tam napíše fantasy :(
    • ales.smutny
      Pardon, ale Mount and Blade je ryze fantaskní svět. Ano, Nordové, Vaegirové, Sarranidé atd mají své středověké předobrazy, ale to nic nemění na tom, že ten svět je celý fantaskní a smyšlený. Fantasy nemusí být jen trpaslíci, elfové a čáry...
      • ucho
        ano, fantasy nemusí být jen trpaslíci, elfové a čáry, ale obecně se fantasy bere jako něco nereálného... pokud v tom světě vše odpovídá realitě, jen to má vymyšlený onen svět a vlastní historii, fantasy to není...
        jinak bych odkázal na definici fantasy v literatuře (věnuje se i různým typům fantasy), popřípadě na wikipédii no. a pak už nevím kam :)

        edit: tak ještě wikipedie k samotné hře:
        is a medieval, single-player, open-ended, action role-playing video game

        a oficiální stránky o fantasy taky nic nepíšou (medieval se jim tam ale mihne :) )
        • ales.smutny
          Je to fantastika, já obecně nesnáším škatulkování, ale zrovna fantastiku čtu přes dvacet let a už ji tak nějak poznám...:) Může to být ryze fikční svět, může to být dokonce spekulativní historie...:) Na oficiálních stránkách si mohou tvrdit co chtějí, ale to stále z fantaskního národa reálně středověký nedělá:)

          Přesněji řečeno, je to jako oznaovat Martinovu Píseň ledu a ohně za středověký román. Pokud to napíšete takhle, je to lež. Můžeme říct, že je to pseudostředověká fantastika, ale tomu ryze vymyšlenému, na reálu nijak nestojícím, se nevyhneme. Drtivá většina tradiční fantasy stojí na ekvivalentu k historické epoše či jejímu fragmentu.

          Ani národy reflektované v MnB nejsou odpovídající časovému zařazení svých předobrazů:)
          • ucho
            teď stále používáš fantastika, už se zdráháš použít "fantasy"? :) ano, význam je stejný, ale zní to přeci jen trochu jinak...
            a já bych udělal anketu :)
            • ales.smutny
              Ano a to je to prokletí definic a škatulek, vypadají krásně definované a ztroskotají na prvním problému ;) (to není boj za definici MnB, ale proti škatulkám, má dlouholetá kruciáta ;)) a souhlas, lidi se nemusí shodnout:)
            • ucho
              fantasy je na internetu krásně definovaná. toť vše, co jsem tím chtěl říct. Mount & Blade bych do té skupiny osobně určitě nepřiřadil. (do fantasy). to bude tak vše. pokud si to umíš nějak odůvodnit, fajn :) budeme mít rozdílné názory.
            • ales.smutny
              Ale tak on by to neměl být stejný výhnam, fantastika je souhrnější. Ono udělat čáru, kde začíná antasy a kde něco jiného je těžké, já používám fantastika, když se o tom mám bavit víc, protože fanatsy je omezující a dost už zdeformovaný pojem.
              Je paralelní historie fantasy? Je Miéville fantasy? Já to už takhle škatulkovat nedokážu a nechci. Ale psát ke hře fantastika, bude tu reakcí desetkrát víc :) Fantastika celkem vhodně shrnuje všechny množiny a podmnožiny fikce, ať už ryze tvůrčí nebo spekulativní, jde tam zabalit i sci-fi...:)
              A anketaje zbytečná, demokracie ještě nikdy nerozhodla o tom, zda Slunce (ne)obíhá Zemi...spíš naopak...;))
      • Já teda nevím, ano svět v Mount & Blade je smyšlený, ale vše co v něm je, je podle reálné předlohy. Chcete říct, že smyšlený svět se rovná fantasy? Takovej Battlefield je taky fantasy?
        • ales.smutny
          Viz níže. Battlefield? Myslíte 2142?
          • Myslel jsem B2, BF1942..., třeba teď mě napadá Arma2, kde je smyšlený svět, smyšlený děj a používá reálný předobraz. A nikdo by o tom neřek, že je to fantasy.
            • ales.smutny
              Nu tak Bf1942, pokud dobře pamatuju, je ztvárnění reálných konfliktů z WWII. A ArmA 2 je prostá moderní fikce na téma smyšleného konfliktu a reálných aktérů.
              Myslím, že rozdíl mezi tím a vymyšleným kontinentem s vymyšlenými královstvími, které kopírují dějinné státní útvary s rozpětím až šest set let jde snadno rozeznat...:)
  • Je to jedna z nejlepších her vůbec, ovšem nejlepší je na ní multiplayer a jak již autor psal, doufám že to tady nezničí.
  • MaB je úžasná hra kterou jsem hrál asi dva týdny v kuse a stále si ji někdy začuřim. Chtělo by to jen fešnější kabátek, poupravit AI a více podporovat už tak dost vymakané módy. *11*
  • co je na tom propracovanýho? AI tak neuvěřitelně debilní soudě z traileru že nemám absolutně žádnou touhu to někdy zkusit.
    • také jsem to nepochopil..... hru jsem sice nehrál, ale na základě tohoto traileru ani nechci... když už někdo propaguje gamesku snad tam dá to nejlepší ze hry... doufám že se někdo spletl jinak velkej palec dolů :(
      • Kdybych tu hru dřív nehrál (Warband), taky by mě asi trailer moc nezaujal. Ale aš si to zahraješ, tak to pochopíš :) A pěkně na nejtěžší obtížnost.
  • Tikov
    Jako mod by to bylo dobré (mimochodem stále se vyvíjí stejnojmený mód pro Warband) jako plná hra nikoliv. Autoři měli hře šáhnout na AI, protože to co jakž takž dostačuje pro středověké bitvy a co jsem ochoten odpustit amatérským modifikacím, se v novověku očividně nechytá a je ostuda za to chtít plnou cenu, rozhodně by nebylo na škodu ani lepší grafické zpracování po vzoru některých modifikacích a pohrání si se statistikami předmětů (štít by neměl být schopen zachytit projektil z muškety)
    • To zalezi na stitu... stit Cpt. Ameriky zachyti i mezikontinentalni balistickou strelu... *1*
  • fantasy rpg?
    • Masa-san
      Taky mě to zarazilo... *8* jestli v Mount & blade uvidím firebally a draka tak se snad picnu (pro ty co hru neznají tak tam samozřejmě žádný nejsou!!)
  • Grafika by aj usla,jedine co mi na tejto inak skutocne vybornej hre vadilo bola asi napln.
    Prvy tazden som sa od nej nemohol odtrhnut,ale potom mi doslo ze hra mi uz prakticky nemá co ponuknut a tak sa dostavil na rad stereotyp.Aspon management vlastneho mesta mohol byt trosku zaujimavejsie spracovany.Inak je to fakt bomba a With Fire and Sword si urcite nenecham ujst.
  • uzivatel1982
    Mno středověk mi seděl víc, ale jedna z těch propracovaných her, i když to na pohled nevypadá.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit