zavřít
...

Orwell - recenze

„Soukromí je mrtvé, což lidem škodí“, sděluje hra se symbolickým názvem Orwell. Legendární Velký bratr v ní vstoupil do 21. století, kdy k nastolení společenské poslušnosti není třeba obhroublé propagandy a mučení, protože nejúčinnější je ovlivňovat lidi po internetu. A také je sledovat. Simulátor digitálního...
  • Adam (anonym)
    1 souhlasí, 6 nesouhlasí
    Bez češtiny to je zase o ničem pro 90% lidí.
    30.1.2017

    reagovat

  • i (anonym)
    8 souhlasí, 10 nesouhlasí
    Strašný jak to vyšlo v době, kde se podobné věcí dějí nebo chystají v usa a v eu....
    27.1.2017

    reagovat

    • zzz (inkognito)
      5 souhlasí, 9 nesouhlasí
      a Rusko jako vždy o 100 let napřed
      27.1.2017

      reagovat

      • i (anonym)
        5 souhlasí, 2 nesouhlasí
        Co je z Ruskem? Tam tohle funguje dlouhodobě. Jejich problém.
        Ale v eu se utahuje a to je ta změna jak z této hry.
        27.1.2017

        reagovat

        • zzz (inkognito)
          3 souhlasí, 3 nesouhlasí
          protože Rusko je průkopníkem využití různých způsobů kybernetické války v tomto tisíciletí
          27.1.2017 upraveno v 13:32

          reagovat

  • Jack1947 tiscali.cz
    8 souhlasí, 8 nesouhlasí
    Aby ten komunismus nakonec zase nenastal *11*
    26.1.2017

    reagovat

    • tartus (anonym)
      6 souhlasí, 6 nesouhlasí
      komunizmus moze, konecne tu bude nieco nove. Ale zrejme si myslel diktaturu bolsevikov, tak toho sa bat nemusis, ty su tu stale :)
      27.1.2017

      reagovat

      • Magister_Peditum tiscali.cz
        17 souhlasí, 2 nesouhlasí
        Komunismus nastat ani nemůže, protože jeho ideál popírá lidskou přirozenost chtít vlastnit něco svého. *3*
        27.1.2017

        reagovat

        • jan (anonym)
          3 souhlasí, 2 nesouhlasí
          A je to vlastne utopia .
          27.1.2017

          reagovat

        • tartus (anonym)
          9 souhlasí, 5 nesouhlasí
          to nieje prirozenost, to je naucena vlastnost. niektore indianske kmene ktore ziju izolovane su dôkazom ze egoizmus sa ucime od prostredia, nieje vrodeny.
          v nasom prostredi cira utopia.
          27.1.2017

          reagovat

          • gg (anonym)
            2 souhlasí, 1 nesouhlasí
            Jojo, ale občas třeba někoho jen tak obětují nějkýmu z jejich bohů.
            27.1.2017

            reagovat

          • Magister_Peditum tiscali.cz
            10 souhlasí, 3 nesouhlasí
            To záleží na jejich úrovni. Pokud kmen žije ze dne na den, tak je jasné, že musí všichni táhnout za jeden provaz, aby nezemřeli hlady. To je pak jedno, kdo co vlastní. Ale dej jim dostatek jídla a možnost postavit si dům a uviděl bys, jak rychle by se z komunismu stal kapitalismus. *3*
            27.1.2017

            reagovat

            • tartus (anonym)
              1 souhlasí, 3 nesouhlasí
              oni maju dostatok jedla, to MY sme tak nenazrany, ze ho polovicu vyhadzujeme. Mozes im zobrat zem, ktora ich zivi a oni bud vymru alebo sa prisposobia a stanu sa plnohodnotnými kapitalistami.
              27.1.2017

          • gg (anonym)
            1 souhlasí, 1 nesouhlasí
            Btw pokud vim, tak i kmeny mají náčelníky a šamany, kteří sou vysoko postavení a řídí to. To znamená, že ten tvůj příklad prostě není pravda.
            27.1.2017

            reagovat

  • Bob (anonym)
    1 souhlasí, 1 nesouhlasí
    Ja som skúsil demo a lákala ma práve možnosť schválne posielať do väzenia nevinných ľudí, proste tá sloboda hrania. Lenže v deme bolo všetko lineárne a bez ohľadu na moje voľby (skúšal som to hrať viackrát a robiť všetko naopak) sa to skončilo vždy len jediným možným výsledkom. Preto som sa rozhodol do toho nakoniec neísť.
    Vie niekto potvrdiť že tá hra je skutočne nelineárna, ako sa píše v recenzii? T. j. že moje voľby skutočne niečo ovplyvnia? Totiž demo, ako som už písal, práve budilo dojem že tie voľby sú tam len naoko.
    26.1.2017

    reagovat

    • Veka (inkognito)
      2 souhlasí, 0 nesouhlasí
      Nečekej od toho "sandboxový" simulátor práskání. Hra se pevně drží příběhu, který se může rozvětvit do tuším tří konců a průběh kapitol se také více či méně liší, podle toho co nahlásíš. Důsledky většinou pocítíš až v dalších epizodách. Např.: zdánlivě nepodstatný rozhodnutí z první epizody mi dost pomohlo o pár epizod později.
      26.1.2017

      reagovat

  • tartus (anonym)
    4 souhlasí, 6 nesouhlasí
    U nas by tato hra mohla vyjst pod nazvom Bencik.
    vie niekto o jej lokalizacii?
    26.1.2017

    reagovat

    • janyf (anonym)
      9 souhlasí, 3 nesouhlasí
      ach boze vy idioti ste aj tu ?
      26.1.2017

      reagovat

    • blut (anonym)
      6 souhlasí, 4 nesouhlasí
      kktlebovci musia otravovat fakt vsade
      27.1.2017

      reagovat

    • 3,5t (anonym)
      3 souhlasí, 4 nesouhlasí
      Sakra, chcel som napisat to iste, ale si ma predbehol. Ale nevadi. Idioti nechapu, ze tu nejde o kotlebu, ale o to, ze za "ine" zmyslanie vas medialne popravia...
      27.1.2017

      reagovat

      • tartus (anonym)
        2 souhlasí, 6 nesouhlasí
        je zaujimave ze len vy dvaja (blut a 3,5t) tu jediny spominate kotlebu. Keby ste poznali Bencika tak viete ze prave on udal studenta pre jeho politicky nazor, TEDA ano, pre politicky nazor sa u nas popravuje, zatial medialne. ale uprimne, keby dekan nedostal hromadu listov kde sa mu vyhrazaju zalobami tak by student dnes uz mozno nestudoval.
        Takze si odpustite kotlebu, Bencik by bol presny nazov hry, kde mozete ludi udavat a nicit im zivoty.
        27.1.2017

        reagovat

        • janyf (anonym)
          4 souhlasí, 1 nesouhlasí
          to ze niekto o sebe verejne tvrdi vo videu ze je fasista a pise neznasanlive statusy nie je politicky nazor .... , a hlavne kazda jedna univerzita ma nieco ako eticky kodex pre studenta. A on ho uplne jasne porusil. Ked je tak nekonecne sprosty ze si nevie nastavit fcb a pritom tam vypisuje hnede bludy tak nech trpi.

          A mimochodom Jan Bencik nikoho nesleduje ani sa nikam nenaburava on si len vsima co ludia postuju verejne na socialne siete ...
          27.1.2017

          reagovat

          • Peacemaker tiscali.cz
            0 souhlasí, 5 nesouhlasí
            Benčík je zasraný fašoun to vie každý. Čo ale veľa ludí nevie, že je to prolhaná děfka. A to je problém. Neustále klame, klame a zavádza. Aj to sa dá v tej hre robiť?
            27.1.2017

            reagovat

        • blut (anonym)
          1 souhlasí, 2 nesouhlasí
          byt fasista nie je nazor
          27.1.2017

          reagovat

          • tartus (anonym)
            1 souhlasí, 3 nesouhlasí
            odporucam si vypocut relacie na infovojne, kde studen samotny vysvetluje co sa stalo. To aby ste nerobili zo seba hlupe opice co opakuju Bencikove klamstva. Samozrejme ak mate podobnu kategorizaciu ako Havran, tak samozrejme je ten student fasista, aj ja som podla havrana fasista, a keby ste povedali Havranovi svoj politicky nazor, tak zistiite ze aj vy ste fasisti.
            27.1.2017

            reagovat

Tento formular nevyplnujte!!!
Jmeno:
Email:
Text:
povolené tagy

Přidej příspěvek

Přistupujete z neznámé IP adresy 54.211.56.110.
Opište kód z obrázku:   (Kód je nečitelný, ukaž jiný)

Český herní web, který se soustředí na hry pro PC, PS4, Xbox One, Xbox 360, PlayStation 3, Wii, 3DS, DS, PS Vita, iPhone a iPad. Pro všechny platformy nabízíme recenze, preview, videorecenze i pravidelné novinky. Na Games.cz najdete i podcasty, rozsáhlou databázi her a speciály k očekávaným hrám ze sérií jako Call of Duty, World of Warcraft, The Elder Scrolls, Assassin's Creed, Grand Theft Auto, Battlefield nebo FIFA.