Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nemůžu si pomoct ale mezi uvedenými CPU vs.GPU spatřuji nesoulad. Buď je ta hra enormně náročná na procesor nebo náramně přívětivá ke grafické karté.
    • No asi takhle, ten požadavek CPU se mi taky nějak nezdál. Hraju to na I5-4690K 4x3,5GHz a MSI R9 390X 8GB na plný bez pádu FPS. Takže budto mi zbytek výkonu k i7 zastává GPU a nebo to mají přehnané :D, páč s i5 bez jediného trhance :)
    • sa pozri na grafiku, veď tá hra vyzerá ako keby mala výjsť v roku 2010.
  • Pro vyznavače stealthu naprostá povinnost. Svět MGS mi dlouho unikal, nejen díky tomu, že jsem PCčkář (na první dva díly v už dnes poněkud obskurní grafice jsem nenašel sílu (jasně, vyrůstal jsem v časech IQ151 a Atari800XL, ale prostě už se mi nechce vizuálně se vracet zpět ;)). Nakonec jsem onehdá neodolal a koupil MGSV:GZ. Někdo na to nadával, že je to nuda, jedna základna v ní různý mise. Já se u toho bavil královsky, číhat v krytu/stínu apod. mě baví víc než někam vběhnout Rambo stylem, takže jsem si to užil. A hra nabízela fakt tunu možností, jak jednotlivý mise projít. V málokterý hře jsem se cejtil tak svobodnej, co se postupu týče.

    Pokud jde o optimalizaci portu na PC a ovládání - optimalizace za mě perfektní, všechno vypipláno do posledního pixelu i na nejtitěrnější textuře, nikde žádný bugy a ovládání naprosto perfektní na K+M.

    Shrnu to - už aby bylo 1.září :). Tejden dva si počkám na ohlas, ale už teď chystám šrajtofli :), tak nějak věřim tomu, že to bude stejná kvalita, jak herně, tak technicky, jako byl MGSV:GZ. A údajně se postup z MGSV:GZ (počítaje v to i koho jste zachránili/extrahovali ze základny) má přenést do startu PP. Tak uvidíme.
    • Já doporučuju všechny hry Metal Gear Solid. Pokud nemáš zkušenost s JRPG typu Final Fantasy nebo s japonskými hrami obecně a baví tě ten princip stealth hraní, tak to podle mě i stojí za koupi Playstationu 3 (kvůli čtyřce) a ty předchozí díly se dají hrát na emulátorech. Jak říkám, jestli obecně neznáš japonské hry, otevře se před tebou úplně nový vesmír - pokud jde o hratelnost, příběhy, rozhovory, postavy, atmosféru atd. Přede mnou se otevřel někdy v roce 1998 a nepřestávám zírat. Série Metal Gear Solid podle mě patří k tomu nejlepšímu.
    • A druhej dil nema obskurni grafiku ani nahodou vypada furt dost dobre.
      a prvni dil byl predelan do enginu a grafiky dvojky pro gamecube a da se hrat na pc take v emulatoru https://www.youtube.com/watch?v=3fK-Z9hxPAs
      • a musim este doporucit mgs peacewalker v psp emulatoru funguje perfektne v hd rozliseni https://www.youtube.com/watch?v=G2XldP-b1pA
    • Lukyz
      Rozhodně bych doporučil dát šanci alespoň MGS3, jelikož jde dnes spustit v hodně slušný grafice přes emulátor a jde v podstatě o "zrození" BigBosse, takže ti budou následující díly dávat větší smysl *3*
      • RazorProduction
        Posli link na emulator a hru sem zvedavej dotet semi nepodarilo rozchodit zadnej emulator na ps2 jen na ps1 *13*
        • http://pcsx2.net/ uz pred dvouma rokama se mna tom hral asi 8 hodin devil may cry a funguje perfektne
          • Lukyz
            Nevím proč ty mínusy, na PCSX2 jsem 3x dohrál MGS3 a video výše je z mého hraní právě přes PCSX2 *3* Funguje na výbornou!
            • PCSX2 funguje parádně. Skvěle jsem si zapařil Final Fantasy X v češtině. A spousty dalších PS2 her.
  • Stillson
    Tohle se na jednu stranu nedá číst co tu píšete :D ...
    Takže pro informaci.
    1. Konami má jedny z nejlepších portů vůbec co se týče multiplatformních her a vždy se dají hrát velmi dobře na klávesnici s myší viz. Castlevania,MGS: GZ například a navíc jsou grafický lepší jak na konzolích :-)

    2. Pokud se nyní podíváte na HW požadavky MGS:GZ tak jsou podobné ale hru spustili lidé na slabších sestavách (mnohem slabších) což dokazuje, že je hra velmi dobře optimalizovaná.

    3. Osobně mi vyhovují tyto HW specifikace protože pokud budete mít +- co je udáno budete hrát hru na maximum a to 100% . Ne jako je to tomu u jiných firem, že tam jsou HW nároky bůh ví jak nízké ale lidi si potom stěžují, že jim jde jen Menu hry a zbytek se seká.
    Taky si uvědomte, že jste v roce 2015 co chcete? Aby všechny nejnovější tituly jeli pořád na nějakém 10let starém HW? :D Nebuďte směšní panebože. Pokud chcete hrát nové,graficky kvalitní s vynikajícím příběhem (viz MGS serie) a stálými FPS musíte občas něco do toho PC vrazit :-)
    • Neportovalo MGS2 Konami? Jestli jo, tak to byl hodně zprasenej port..ale jinak souhlasím
      • Stillson
        Tak oproti MGS 1 na PC je MGS2 port portů :D hele... a bral jsem spíš hry +- pár let :-) zpět ne hry z roku 2002. Navíc já MGS2 dohrál na klávesnici a myši (ale člověk se to musel sakra naučit co to která klávesa je :D v tom to bylo otřesný)
  • Cau lidi máte někdo zkušenosti s Paysafecard právě jsem chtěl koupit MGS V a tak sem si koupil v tipsportu paysafecard za 2000 zadal jsem kod jenomže ta hra nestojí 2000 a něco mi zbylo a ještě sem hru ani nedostal a chce to po mě: Zjistit výši zůstatku a chce to nějaký PIN, jenomže já už tam žádný PIN nemám napsaný. Nevíte co s tím??? prosím, jestli příjdu o 2000 tak se asi zabiju, díky lidi
    • Pouzil jsem za tebe Google aby ses nemusel zabijet: http://www.spinchat.com/help/6010
      • omg, dat za to 2k, to je na zabiti :)
  • Meh, celá táto herná séria ma nejako obchádza.
  • Ja mam napad! Kdyz uz se ta zprava netyka konzoli tak se alespon pojdte pohadat jestli je lepsi AMD nebo Intel!
    • Samozřejmě že Intel. Co se týče GPU tak Nvidie *5* *1*
    • Tak výběr mezi topením a procesorem do počítače je z mého hlediska jasné,od jara do podzimu na intelu a pak zatopit v bedýnce AMDéčkem na zimu,ať mám doma pořádné tepličko *5* *5* *5* *5*
      • He he he no tak ted jsi to tem AMDeckarum fakt nandal! Dost husty! High five!
    • Když už jsme u toho, tak je až zarážející, proč se s touto věhlasnou, důmyslnou a velmi pěkně vypadající značkou vůbec obtěžují pro méně chápavé pc publikum. Stejně se jim to moc nevyplatí, ať už to vyjde kdykoliv s lepším amd nebo lepším intelem. Taková zbytečná práce.
      • Dekuju ze se snazis flamewar usmernit spravnym smerem a sjednotit PC hrace vsech znacek procesoru a grafickych karet!
        • Zdánlivě. Jejich pud je tak herně primitivní, že o pevnosti jejich hw aliance navzdory útoku na společnou mentalitu dost pochybuju.
          • To je jak v Total War: Warhammer. Kdesi psali že třeba za orky, když se nebude bojovat, tak se budou mydlit mezi sebou a armáda se bude tenčit.

            Holt jsme dnes asi více orkové než lidé.. :D
  • Jsem si myslel, co budu mít času na Zaklínače 3, než vyjde Fallout, a oni mi do toho vydají FF Type 0 a MGS 5...
  • Každopádně netuším proč řešit nároky zrovna u tady takové hry. Minulý díl jel dobře i na šunkách a tento myslím nebude jiný, už jen proto, že tam nemá co žrát výkon, těch pár objektů, všude pusto, žádná extra grafika, efekty, nic.. prostě normální obyčejná nenáročná grafika. Fyzika tam není, AI tam není, v té hře nemá co žrát výkon, takže studený obklad a take it easy :) Rozjede to kdekdo v pohodě, dokonce i na konzoli to pojede 60fps *1*
  • skor ako tie specifikacie by bolo dobre vidiet, ze sa snazia podporit nove API(Vulkan/DX12)
    ale nie, japonci su 100rokov v tomto za opicami, max DX9(v2. polovici 2015r.)
    • Na DX12 zapomeň, to nejdřív příští rok. A nativní DX12 stoprocent příští rok. A Vulkan je co? To se furt řeší na nejmenovaném webu dokola, ale realita je trošku jiná. Podívej jak dopadlo Mantle a to bylo keců jak budou hry přibývat a jak to bude revoluce a jak to zničí DX a blabla :) A dobře optimalizované hry vychází pořád, bohužel přibývá těch zprasených, kor když máš amd.
      • Stillson
        Co ty jsi za hlupáka :D s prominutím... Ty nevíš co je Vulkan obhajuješ DX12 a řekneš "Podívej se jak dopadlo Mantle" ? :D Tak ty jsi jinde kamaráde :D nejdřív si něco nastuduj a potom piš nějaká moudra někde :-) ... Mantle je ve skutečnosti velká část DX12 (AMD to dalo MS aby mohli dodělat DX12 jinak by tu ještě teď ve Win10 nebylo žádné DX12 nebo možná nějaká chabá část co si tak jen říká)... a API Vulkan je opět Mantle napísto zastaralého API které je třeba v Wolfensteinovi nebo Evil Within :D což jsou hry na tragických Enginech páč je to tupej koridor o ničem a má 50GB :D

        Příště nejdřív něco zjisti ať ze sebe neděláš troubu :-)
      • neviem ako ty, ale tie hry co na mantle aj vysli, tak mali tu vyhodu vyssich minimalnych fps oproti dx11
        a netusim preco tu obhajujes japoncov, ktori vydaju AAA hru v 2015r na dx9.0c (2004r.)a dobre ze sa z nich nerobia polobozstva

        a ked zase chces z toho robit nvidia/amd flamewar, tak ok
        uz si zistil kolko ti dava tvoja gtx 960 min fps v gta5? :) 6 ci 7 fps? *1*
        • Narozdíl od tebe nerobím z ničeho nic. Ty máš neustále potřebu obhajovat amd na každém kroku ve všem. ad Mantle, myslíš jako Sniper Elite jo? ad minimální fps, GTA 5 mi jelo krásně plynule 60+ fps. Tvůj problém je, že nemáš představu o realitě, na svém 5 let starém pc ani mít nemůžeš, takže jen žiješ z blábolů co kde kdo napíše a navíc si jen vždycky vezmeš to co se ti hodí. Ale to bych se opakoval, škoda slov, jdu obědvat radši.
          • neslo ti gta V na 60+, mozno pri 800x600 :)
            a vravim aj o thiefovi, ale aj o DA, BF4 a civilizacii, tie som aj vyskusal

            ale ty budes obhajovat svoju slabucku 960, ktorej uz vypadava dych az do krvi *3*
  • 0011
    Pokud jsou minimální nároky opravdu takové jaké píšou tak je to buď kec a nebo zase někdo kašlal na optimalizaci, ne že by mě to osobně pálilo, ale ani GTA V nemělo takové nároky a to je sakra rozsáhlý sandbox se skvělým vizuálem, ale je to lepší vydat hned než čekat 2 roky
    • Ty minimalni naroky jsou dost smesne. Ostatne ani ty doporucene nejsou nijak dechberouci, zvlast kdyz si uvedomis ze je tam i7 jen tak pro srandu a mezi 2500k a tim 4790 co tam maj napsany nebude zadny rozdil.
    • Vogon
      nároky jsou úplně stejné jako MGS:Ground Zeroes, což byl výborný port.
      • 0011
        V tom případě jsou tyhle přestřelené protože MGS:GZ jelo na mnohem slabších strojích
    • jasne ze ta hra nebude optimalizovana, kto si pamata, kedy vysla AAA hra odladena? ja nie *4*
      • 0011
        GTA 5, izometrická RPG, v podstatě všechny strategie, Witcher 3 nevím je jich dost za posledních pár let jich byly desítky
        • gta V ma za sebou 1? rok importu ci 2 roky? na pc a uz je vonku priblizne 30 patchov :)
          isometricke rpg velmi za AAA nepocitam, ale dobre - Pillars 8 patchov, Wasteland 2 10? patchov
          Original Sin xxx patchov :)
          zo strategii som hral len total war, a ten bol nehratelny(rome + attilla), shogun 2 potreboval tak 5 patchov aby bol ok
          Witcher 3 snad nemyslis vazne :), minimalne prve 3 patche boli nutnostou :)
          • To, že na hru vycházejí patche neznamená automaticky, že je nehratelná (a nebo špatně optimalizovaná).
            GTA 5 jsem hrál prakticky hned po vydání na AMD FX-8320, 8GB RAM, R9 270X 2GB v rozlišení 1920x1200 a na střední (až středně vysoké) nastavení detailů. fps cca 40-60 a úplně bez problémů.
            Později na FX-8320, 16GB RAM a R9 280 3GB ve stejném rozlišení s maximálním nastavením detailů na stabilních 60 fps.
            Kámoš dokonce GTA 5 momentálně (než si koupí novou grafiku) hraje na nízké detaily s GTX 460 1GB, ale je to PLYNULÉ (samozřejmě ne 60fps :D )

            Takže ano, GTA 5 je ukázkově optimalizované.
            S Pillars of Eternity a Original Sin jsem neměl problémy (obě hrány ihned po vydání) - rozhodně ne po stránce optimalizace.
            Shoguna si nevybavuju (už je to ale dost stará hra), ale s Rome byly opravdu problémy a krátce po vydání byl téměř nehratelný.
            Witcher 3 na výše vypsané sestavě v pohodě (opět hned od vydání) - samozřejmě ne max. detaily, ale jinak pohodička. Stačí si vypnout serepetičky od nVidie.
            Já osobně v posledních 2 letech zaznamenal vážnější problém, co se optimalizace týče, jen u nového Batmana, u kterého jsem ale i přesto patřil ke šťastlivcům, kteří jej mohli v pohodě dohrát (jen s tím, že v Batmobilu to holt občas kolísalo okolo 30fps) - na rozdíl od hráčů i s výkonnějšími mašinami, než mám já.
          • to nebyly performance patche kromě TW, Shogun je kapitola sama pro sebe hlavně načítání tahů, a to mám opravdu dělo a samozřejmě SSD, ale co třeba Starcraft, Civilizace, Age of Wonders atd. atd. Diablo 3 je sakra AAA titul, pokud vím tak šlape pěkně od začátku, já nevím kde žiješ, ale AAA her na které si nepotřeboval drahý stroj vyšlo hodně, když to tak vezmeš tak i COD je skvěle optimalizovaný takže tak, jestli nepamatuješ AAA hru co neměla dobrou optimalizaci tak máš problém s pamětí
          • Gta 5 bylo už při vydání skvele optimalizované. Se zaklinacem taky nebyl problém. Problém bude nejspíš ve tvoji sestavě
          • skaven, nebudu si z tebe zase dělat srandu, že máš starý střep s nějakým radeonem, ale ty vážně žiješ mimo realitu. GTA 5 jsem hrál uplně v pohodě na vysoké 60+ fps, Witcher 3 jsem hrál taky uplně v pohodě plynule v hezké grafice bez nějakých patchů, ty jsem dával až průběžně a ani jednou jsem nenarazil na žádný problém, pCARS taky v pohodě atd. a to mám jen obyčejnou 960. Jasně, jsou hry které jsou rozjebané, ale tak nebudeš se přeci zabývat nějakým Batmanem, když vidíš jak to domrvili ne? A Total war jsem nehrál, ale ta hra běhá taky v pohodě, pokud máš aspoň trochu slušný stroj.

            Ty máš na dnešní dobu prostě už pomalý šunt, proto se ti zdá všechno neoptimalizované, ty by jsi prostě chtěl hrát Doom na 386tce. Místo breku neustálého tady val někam na brigádu a kup si lepší stroj. (třeba se zmůžeš i na nV potom.. :D) :)
            • nie, na ehw som nic take nepisal, minimalne posledny mesiac, nepamatam si
              ano, radsej ehw, guru, tom's ako pclab, kde to vychadza tak ako nikde inde na svete, v tom si mozu podat ruku s dd :)
            • S EHW jdi víš kam, to je banda patlalů v čele s Mirkem Jahodou. Tohle "měření" nedokazuje vůbec nic, tu hru jsem narozdíl od tebe na té kartě hrál a nejenom já, ta hra běží skvěle. Si jako představuješ, že to fakt padá někam na 7fps při hraní? Jsi upad na hlavičku ne? :)

              A právě na Ehw jsi nedávno nepřímo napsal, že máš starší šunt a ještě řekni, že to není pravda. To se dá lehce odvodit i z tvých keců co tu máš, když přijde na tyhle věci, stejně jako právě teď.
            • prepac, ale tvoje slova stoja za fajku močky
              http://www.cnews.cz/sites/default/files/pictures/clanky/2015/07cervenec/r9-390-a-390x/grafy/58e.html
              GTA V fullhd, gtx960 MIN fps 2fps
              na tej istej stranke
              Witcher 3, gtx 960 PRIEMERNA fps 26,8 fps(tj min bude okolo 20fps, tj cukanie)
              ja ti davam linky, ty tvoje plky
              proste ti neverim, a to je jedno kolko minusiek si naklikas :)

              btw, netusim odkial vies, aky mam pocitac, nikdy som sa tym nezdoveroval
              *14*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit