Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Autora chválím za mimořádně kvalitní recenzi !!! *3* To o čem píše - je PROSTĚ A JEDNODUŠE holý a pravdivý fakt !!! *5* Sám hraji tento fotbal od dílu ISS PRO EVOLUTION na PSX1 a tuto virtuální sérii jednoduše miluji. Samozřejmě zejména na PSX3 jednotlivé díly zaostávaly, ovšem na nových konzolích je tomu diametrálně jinak. Nebojím se zvolat - THE KING IS BACK !!! *14* To o čem píše autor plně chápu, protože kdo někdy hrál opravdový fotbal na nějaké úrovni nebo ho jen sleduje v televizi a trochu mu rozumí ,tak musí jasně vidět ,že tohle se simulaci fotbalu opravdu blíží ! Mne nezajímají licence na milion lig, krásná omáčka okolo, grafika trávníku ,ale mě zajímá samotný fotbal jako herní mechanismus a ten je prostě na míle daleko od konkurence ! Žádná jiná sportovní hra neumí vyvolat takové emoce jako PES ,pokud ho umíte dobře a hrajete ho s kamarády např 3 vs 3 atd ! Ten pocit při dosažení golu přes urputnou obranu, herní mechanismy , obličeje hráčů či omáčky okolo zápasu ve Vás vyvolají pocit opravdové fotbalové simulace ! Ne žádné robotisticky naprogramované a stále stejné akce, tisíce nastřelených břeven či předskriptovaných scén jako u slovutné konkurence? Konami dává tomu fotbalu prostě duši této krásné hry jako nikdo jiný....prostě jak píše autor PES =f otbal , fotbal = PES a o tom TO PROSTĚ JE ! *4* *14* *3*
    • Přesně tak, Pro Evo 2018 je naprosto reálný fotbal. Ze 100 odehraných zápasů jsem si nevšimnul, že by se nějaká akce,střely, goly zakroky brankářů opakovali. Fifu jsem po 10 zápasech vypnul, akce, goly, zakroky brankařů,střely pořád vše dokola nachlup stejné. Ten zážitek reálnosti naprosto chybí. Prostě mě přestala bavit. Kdyby Pro Evo mělo všechny licence, něco s modu z fify a hlavně češtinu, tak by natáhla daleko více hráčů a tím by se zlepšilo i online hraní, tak vám řeknu že by fifa totalně skrachovala, protože by to bylouž teměř dokonalé.Jinak co se týká grafiky, tak ve fifě jsou vidět v obličeji tvrde rysy a mnohdy jsem někoho skoro nepoznal.To Pro Evo má opravdu detailně propracované obličeje a jsou jako živí. Prezentace je ve fifě o něco lepší.
  • michaliuz18
    Su dve skupiny hracov, tí co chcu hru , chcu fifu, no tí co chcu futbal ,tak idu po PES
    • Mart9
      Zajímavé, mám to přesně naopak. Pro mě je PESko hra, kde si můžeš užívat fotbal na krásu, zatímco ve FIFĚ si musíš výhry vybojovat a vydřít.
      • michaliuz18
        lebo v pesku si vyhru nevybojujes? neviem kolko obtiaznosti ma fifa ale pes ich ma tusim 5 , s tym ze ja hram na tretej profesionalnej a aj tak si vydrem horko tazko cestu . Clovek ked nevie by radsej nemal komentovat
        • plus nově je v pes18 šestá obtížnost Legendary, která se ti otevře po pár vyhraných zápasech na pátou obtížnost a i ta už je těžká dost i proti slabším týmům
  • Zatial som hral len singleplayer a musim uznat, ze AI sa oproti minulej verzii vyrazne zlepsila, hlavne v Be a legend mod za hraca uz tie zapasy niesu take nudne a ti hraci aj kluckuju a maju lepsie nahravky. O grafike ani nevravim, next-gen je proste next-gen. Co ma ale zaujima je multiplayer, je to rovnake ako minule ze sa pojite p2p na hraca s ktorym hrate alebo ma uz Konami vlastne servery ako fifa? Dakujem
    • martinbucek
      konami ma davno svoje vlastne servery
      • neviem, co je podla teba davno ale v pes 2017 si sa pojil priamo na hraca cez p2p...
      • tvoje matka martinbucek fajně mi hulila :D
        • martinbucek
          to sa nemas cim chvalit
          • dzihad na tvoji rodinu a na tebe skurvysine
            • martinbucek
              v osade vam zaviedli internet konecne?, len aby tvoja matka, co je aj sestra tvojho ciganskeho fotra nezistila co tu pises, lebo ti ho zakazu.....a sup sup do postele, zajtra mas skolu.....ak nepojdes, nedostanete davky
  • Trajektorie střel ...s R2 to pěkně kroutí, s pravou páčkou po zahrání rohového kopu nebo standartky se též dá trajektorie upravit, a funguje to snad i přímo v zápase. Letos PESko nezklamalo, nějaké licence si může EA strčit do zadele :)
    • takhle se točili střely už na ps2..
      • Ta funkce je tam pořád no :) Jen to dost lidí neví..též simulování, hra tělem...
  • Hraju od pátku a jsem z toho trochu rozpačitý. Nějak mi to zatím nechytlo, i když je opravdu na co se dívat. Z loňského maxima na obtížnost Professional jsem musel letos po dvou zápasech přejít na Top Class, protože mi to přišlo nějak moc snadné, hlavě co se týká střílení gólů (střelbu mám advanced, přihrávky s asistencí, manual bych nedal). AI obrana je celkově dost zoufalá i na tuto obtížnost, drží si hodně odstup, není vůbec agresivní, takže pokud hráč do obránce vyloženě nenarazí, má dost místa na cokoliv. Z toho plynou i fauly, které prostě neexistují, tudíž žádné přímáky, žádné penalty, žádné karty, žádná zranění. Jestli bude tak 1 faul od AI za 2 zápasy, tak je to moc. Tohle ten zážitek dost ruinuje. Někdo už někde psal, že obrana je schválně horší, aby mohli o to víc vyniknout brankáři, kteří velmi často předvádějí naprosté zázraky. Příklad? Včera jsem hrál 2 zápasy ve skupině EL za Arsenal proti Kodani, doma jsem prohrál 0-2 a venku 0-1. Kodaň měla v prvním zápase 3 střely na branku, ve druhém 1, Arsenal v obou kolem 20 střel, z toho víc než polovina šla do branky. A to nepočítám tyče a břevna. Dost šílený. Naopak za ManU jsem na první pokus došel málem do finále CHL, kdybych si to sám nepodělal v poslední minutě semifinále doma s Realem. V každém případě pro mě na Top Class na první pokus v dřívějších ročnících něco nepředstavitelného, Lukaku byl prostě nezastavitelný. Obvykle mi trvá u nových vydání víc než týden, než si zvyknu na nové mechanismy a jsem schopen něco podstatnějšího uhrát, tady mi přijde, že se toho od loňska moc nezměnilo, a kde jsem skončil, tam i začínám. Nečekám, že případný patch něco s defenzivou udělá, tak snad si na to zvyknu, byla by škoda to nechat ležet.
    • martinbucek
      podla toho co pises, si si isty, ze hras pes 2018?....lebo vsetko co si popisal, ze v hre nemas, tak ja mam
    • Letos je celkem fajn obtížnost Superstar. V předešlých dílech mi přišla tak, že otupuje mé obránce..Letos Jsem si ničeho takového nevšiml a tak si užívám krásný taktický fotbálek.
  • Přijde mi že PES je letos lepší, jediný pozitivum co má FIFA je Cesta a licence(který si člověk stáhne během chvíle)
  • Co jsem hral novou fifu a novy pes, tak me znepokojuje jedna vec, kterou pes 17 trpel a v 18 mi prijde, ze uz to vyresili. Kdezto u Fify tento problem stale trva. Jedna se mi o to, ze AI moc casto ztraci mic a kolikrat i nesmyslne, ze treba misto klicky narazi do obrance a ten utocicimu hraci sebere mic. Co jsem zkousel novy Pes, tak tam kazdy hrac ma slusne individualni schopnosti obejit obrance, u Fify je tomu naopak. Skoda, ze kdyz uz maji u Fify ty slidery, bez kterych bych to mimochodem uz davno nehral, tak ze tam nemaji i kolonku s mirou ztraty mice u AI. Dale by to chtelo slider pro individualni chovani hrace a take presnost prihravek vzduchem i do behu..Nejake nazory?
    • Mozna se inspirovali u naseho narodniho muzstva.
  • Mě se hrozně líbí, jak každej rok fanoušci PES série píšou, že ten letošní ročník se hrozně povedl a opravil ty otřesný chyby, co obsahoval minulej díl. Za rok se bude zase psát, jak PES 2018 byl hroznej, ale 2019 je úplně neskutečná realita :D

    Jestli ono to není tím, že hra je zábavná první týden, ale po 50ti zápasech člověk zistí, že je neskutečne repetitivní a plná bugů (jako každej rok).
    • Vetsina lidi co tohle reknou nevidelu tu hru ani z vlaku. Me zas prijde ze fifa sklizi jen pozitiva ale u PESka se vždy vystihne jen to spatne nebo prevlada jen to spatne.
      Nevim jestli mi tento nazor utvari ta mensi komunita PES nebo ta masivni zdimacka za kterou stoji slavna EA
      • tak mě přijde že FIFA je strašně zabagovaná a dělá nelogický věci třeba s kolizí hráčů.
        • Přesně, to co uvidíš ve Fifě to se jinde nevidí. Šel jsem sám na golmana, ten proti mne vyběhl, proběhl kolem mne aniž by si mne všimnul a jestli ho někdo nezastavil, tak běží ještě teď. :-) A ty kolize to je taky síla :-)
        • obě hry jsou na tom v tomto směru podobně. Akorát FIFA jde víc vidět, protože ji hraje podle prodejů tuším asi 40x víc lidí než PES.

          Viz. https://www.youtube.com/watch?v=wic11qRWlwM

          Stejná videa jde najít samozřejmě i pro FIFU
          • Hrál jsem PESa ze zátoky, jelikož na to nemám PC, tak jsem si to chtěl zkusit jak hodně se mi to bude sekat, takže bez nějakýho opravného patche a problém jsem z bugy neměl žádný. Koukal na fifu na youtube kde to bylo bez nějakého střihu a každý tam měl nějaký bug.
            • Tak to má opravdu velkou informační hodnotu.
          • Ježíš tak když te bere fifa tak nevim co tu zkousis... běž kazat na recenzi fifi a muzes se pri tom 40x ukajet
            Nepochopim hnupy co lezou k recenzim her ktere nehraji a jen rozumuji ze ta konkurecni je lepsi
            • pokud vím, tak jsem fifu ve svých příspěvcích nikterak nechválil. Naopak jsem poukázal, že je stejně zabugovaná jako PES. Fakt, že se na jednu kopii PES prodá asi 40 kopií FIFA, není názor, ale jen statistika, kterou uvedl tuším přímo Games.cz v aktualitě v minulých týdnech. Takže nelinčuj mě, ale Games.cz :-) Oni jsou ta zlovůle, která označuje PES za umírající
      • Me to právě přijde dost naopak. Recenze i diskuze je vždycky u PES neskutečně optimistická, lidi sou po prvních zápasech v naprosté extázi a píšou, jak je tenhle ročník konečně povedenej (docela mi to připomíná reklamy na tablety do myčky, kdy vlastně zjistím, že ty, co se prodávaly minulý rok, tak to nádobí ve skutečnosti vůbec nemyly :-) ). A až za rok s novým dílem na diskuzích vidím, že ten minulý vlastně tak úžasný nebyl. Gólmani byli příšerní, AI moc hloupá (a jednoduchá) a online se hrát nedalo kvůli malé komunitě (čekání 5 minut na soupeře) a lagující zápasu.
        FIFA naopak každý rok u recenze sklidí kritiku, že je to až na pár detailů jen update soupisek, ale ve výsledku to pak lidi hrají celý rok (ať už kariéru, online nebo ultimate team) a s novým dílem zpravidla nepomlouvají ten starý (který se až časem ukázal jako povedený), ale ten nový.
  • Prosím ví někdo z čeho a jak si stáhnu licenční mužstva do PES 2018 na PS 4 ? Děkuji všem za radu
  • V ostravě dne 17.2 2018 live turnaj v Pes 2018. Hlavní cena zájezd do Barcelony.Možnost vyhrát Playstation 4.Neváhejte a přihlaste se na tento odkaz:
    https://www.toornament.com/tournaments/1019739679789326336/information
    https://www.facebook.com/events/2169510079741111/

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit