Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A nebyla by to nuda, kdyby se každá hra, která vyjde, líbila všem? To by pak všichni byli stejní, stejně nudní... Je dobře, že se každému líbí něco jiného. Proč se zbytečně hádat a urážet navzájem? Pojďme raději zdrbat ty, co nemají počítačové hry? *5* *1*
  • Jsem smutna z toho, kdyz vidim, kam az se muze dobrat debata, ktera byla puvodne o necem uplne jinem. Kazdopadne mam pocit, ze nekteri tak uplne nerozlisuji ruzne druhy fantasy jak knizni, tak herni. Zaklinac i Dragon age jsou obe dve RPG hry jak poleno, ale zaklad i vznik je uplne odlisny. Zaklinac, ktery ma dlouholetou historii v knihach a serialu je hra, ktera ma vtahnout hrace do pribehu, ktery navazuje na zakonceni romanu, ktery je Sapkowskeho nejvetsi "dite". O hre se bohuzel Sapkac vyjadruje velmi nehezky a odmita ji spojovat s knihami, coz uplne nechapu, ale budiz. Zaklinac je pomerne akcni, rychle plynouci RPG, kde mate jasne danou hlavni postavu s jasne danym charakterem, kterou provazite dalsi casti jeho zivota a je to super! Na druhou stranu DA je RPG zalozene na obrovske volnosti tvorby postavy a na jakesi socializaci primo ve hre a taktickem hrani. Oproti Zaklinaci je to mlade, ktere ale neni nekonzistentni. Vysle romany i knihy o svete celkem dobre a presne spojuji udalosti, ktere se tykaji DA sveta. Podzanru fantasy je proste hrozna hromada jak u knizek, tak u her a filmu a nikdy si nenajdou stejne fanousky, tak se s tim, prosim vas, smirte :)
  • Jack1947
    Sakra, a ja myslel ze nedostane zadne DLC...
  • Kolegové mají pravdu. Dragon Age je totální brak. Jednička je sice docela dobrá hra, ale příběh je naprosto tragický. Nevidím důvod, proč chválit něco jako Dragon Age, když tu máme hry, které mají dobře napsané příběhy. Z minulosti vytáhnu můj oblíbený Planescape: Torment a ze současnosti inteligentně napsaný Zaklínač 2. Takže vytáhněte hlavy z prdelee a nechte ať za vás promluví hlas rozumu a ne hlas fanboye k padlé modle Bioware.
    • Zaklínač 2 používá modelové situace s knížek, není špatný, ale pořád jsem si říkal to už tu jednou bylo. Příběh Zaklínače navíc táhne Geralt a knížky, které sami o sobě mají mnoho fanoušků. Navíc v DA si můžeš vytvořit postavu s vlastní osobností, to v Zaklínačovy těžko. Příběh Dragon Age je dobře napsaný, líp než Zaklínač (ve hrách), kdy si máte vybrat mezi chlapíkem který je fajn a pustil vás s vězení nebo elfím banditou, který zabíjí lidi na borůvkách.... Ano DA se až moc inspiruje u jiného fantasy...zkrátka každý má své chyby :D
      • Ciste technicky vzato, tak Zaklinac jsou skvely povidky, ale priserny knizky - ani ne tak pribehem, ale Sapkowski neumi vyplnovat hluchy mista mezi akcnima pasazema. Kdyby se vykaslal na novely, a udelal chronologicky razenej soubor provazanejch povidek s tim podstatnym z tech novel, bylo by to o dost citelnejsi - nenajit v pozdni dospelosti silu zatnout zuby a vydrzet tu hlusinu, kterou neumi napsat, tak jsem to proste neprecetl (a asi bych ani nelitoval - jedinej duvod k zatnuti zubu bylo vydani herniho zaklinace, takze zacalo bejt pomerne podstatny, kde to skoncilo - a nejaky vseobecny shrnuti mi prislo jako vetsi zlo).
  • No vida, poučili se z kritiky poté, co stejnou chybu udělali minimálně 4x. Takže musíme přežít ještě 3 katastrofické zakončení jejich sérií a můžeme se těšit na článek o tom, jak se poučili a uvědomili si, že dobrá zakončení jsou pro jejich hry důležité.
  • MrSanta
    Mě by se líbil někdo ve stylu eastwoodovského drsňáka jako byl právě v článku zmíněný Zaeed. Toho jsem měl z celé Mass Effect trilogie nejraději. A pořád bych moc rád viděl ten jeho souboj s hanarem, kde málem zhebnul *1*
  • Alucard
    Opravdu se směju lidem jako Firingo, kteří si opravdu myslí, že Dragon Age je kvalitní fantasy. Pak se nesmíme divit, že se v Česku nenatočí pořádní film, seriál či hudební nosič. Vše začíná od lidí a pokud někdo považuje Dragon Age za kvalitní fantasy, tak ámen s ním.
    • Odjeb sa ! Tvoje priteplene blaboly a nariekanie tu nikoho nezaujimaju. To, ze pan prijebany povazuje DA za nekvalitne fantasy, nutne neznamena, ze to tak aj je.
    • Díky za tvůj názor a nic bych proti tomu neměl kdyby jsi se mi okamžitě nezačal vysmívat za ten můj. To je opravdu ubohost hned druhé shazovat za to co se jim líbí! Ano jsou lepší fantasy ale hrál jsem DA 1 i 2 a opravdu mě to bavilo a do příběhu jsem se ponořil. A hlavně nezapomínej že tu mluvíme o hře a k tomu RPG tak musíš taky chápat že stále se tu příběh podřizuje hratelnosti!

      Velice si cením toho kolik lidí se tu mě tu zastalo přesto mě mrzí že haterů jako je Alucard tu jsou stovky a nadávají pod každým článkem
      • Sdílim tvůj názor. Podle mě fantasy není fantasy, dokud mě něčím nepřipoutá ke světu v něm a k postavám.
    • Dragon Age: Origins je výborná fantasy hra a myslej si to lidi od fochu, recenzenti i hráči po celým světě. Jasně, můžeš ze sebe udělat de*ila a vynadat jim do tupého stáda, které nepozná "kvalitní" fantasy... nebo můžeš vzít na vědomí, že zrovna _tobě_ to tak úžasné nepřijde a těšit se z toho, že existují jiné produkty, ze kterých máš pro změnu velkou radost ty. Je to jen na tobě. *3*
      • Alucard
        No pane Dworkine já braky beru za braky a pokud se tobě libí braky, tak si ty braky užij.
        • Takže jdeš tou první cestou. Jak je ctěná libost. *3*
    • Pokud tuhle svoji nesmyslnou dedukci myslis vazne, tak to amen spis s tebou;-) A on navic nepouzil vyraz kvalitni, ale "vynikajici" a "patri k nejlepsim". Pises to schvalne zvlast, aby jsi na svuj nazor upozornil, jako by jsi stal v davu a rval a ukazoval na nej prstem, misto aby jsi to rekl primo jemu. Potrebujes pocit uznani, jelikoz v realnem zivote v kolektivu asi moc oblibeny nejsi. Podej si ruku s diskuterem Bolek, to je uplne stejny laboratorni vzorek bez sebeucty, jako ty.
      • Proc nekdo sebeuctu ma a nekdo ne? Vysvetli to :)
        • Vychova. Vlastnosti jako empatie, sebeucta, sebevedomi, respekt atd. si clovek na svet neprinasi, vstepuje si je behem zivota podle vlivu z okoli. Jsou lidi, kteri je dobrou vychovou vstipene maji, pak ti, kteri je sice nemaji moc vyvinute, ale jelikoz si je uvedomuji, dokazi na nich zapracovat. No a pak jsou tu lide, jejichz rodice tyto vlastnosti nemeli vubec nikdy a tudiz je ani nevstepovali svym detem a vysledkem je treba zrovna tady ten parecek blbu. A budovat v detech treba jen takovou empatii neni nic sloziteho. Staci obycejna veta "nedelej to, jak by se ti libilo, kdyby to nekdo delal tobe". Pokud maji dotycni alespon spetku sebereflexe, je sance, ze nakonec nezplodi stejne moralne odlehcenou generaci, jako jsou oni sami. Ale opravdu o tom pochybuji. I kdyz...pokud jsou to jeste deti, tak to muzou brat zatim s rezervou, ale cas bezi:-)
    • Pilgrim66
      Tak se pochlub co je podle tebe kvalitní fantasy? A vynech klasiky typu Tolkien atd. Něco nového.
      • Alucard
        Proč na každou kritiku musí přispěchat někdo, kdo chce, abych mu vypsal, co je podle mého kvalitní. Strašně prostoduché. Tak dobře, když jinak nedáš.
        První přichází tma -Richard Scott Bakker
        Jméno Větru, Rothfuss, Patrick
        • První přichází tma je naprosto nečtivé, autor mě nedokázal udržet u knihy a dočetl jsem jenom proto že se mi líbil název. Bakker vám představí jednu postavu, vy se do ní sotva vžijete a už přeskakuje na jinou, v hlavě musíte podržet neúnosně mnoho zbytečných informací, a takhle probíhá celá kniha.A na konci zjistíte, že se v knize prakticky nic nestalo.... Půjčil jsem si další díl ale nedostal jsem se za první čtvrtinu, tak jsem toho nechal... Je to možná fylosofické fantasy, ale není psané tak, aby se dalo přečíst ... :-D
        • Vidim dobre? Opravdu se snazis porovnavat kvalitu vypravy ve hre a v knizni trilogii? Ono asi co jineho cekat od cloveka, ktery na zaklade cizi zalibi v PC hre vyvodi uvahu nad vznikem nekvalitni hudby a filmu.
        • Pilgrim66
          Mě to upřímně zajímá.

          Já mám zas rád Lukjaněnka a Chinu Mieville (teda až na to když musim skloňovat jeho jméno)...

          Upřímně příběh DA:O byl dobrej. Nebyl to žádnej fantasy award material ale zas nejak stereotypni to nebylo a ten svět byl zajimavej. Mně se obecně líbil RPG styl (dialogy atd) a gameplay.

          Jinak obávám se, že problém české kinematografie nebude vězet v skupině lidí hrající RPG (potažmo DA) ale spíš ve fanoušcích tvorby Trošky a jeho nepřekonatelných Kameňáků.
          • Alucard
            Můžeš mi říct co je dobré na příběhu: Složime udatnou skupinou a porazíme hlavní všehozlo v podobě obrovského draka, který velí skupině skřetů?
            • VergiliusGrey
              Je fakt, že příběh DA zatím není nic světoborného. Je to prostě taková klasika, někdo by možná řekl klišé (což neznamená že to je špatně). Podstatné je spíš vidět ty vedlejší příběhové linky. Podle mě je největší síla DA:O v postavách a jejich příbězích než v hlavní dějové lince.
            • Alucard
              No jo, ale V Lotrovi se skupinka zachviku rozpadá. Srovnávat Saurona s nějakým Arcidémonem je naprosto zcestné. Sauron, Maiar, který zapříčinil pád Numeronu a má nějakou historii a jeho postava je psaná do historie i do současnosti přece nemůže být srovnávana s něčím tak prostoduchým jako všehozlo v Dragon Age. Tady nic nedrží pohromadě. Jen zkopírovali co viděli a flusli to na hráče. A že si bereš do huby Tolkiena při Dragon Age je na ránu *16*
            • Pilgrim66
              To je jak ptát se co je dobrýho na Tolkienovi? Složíme udatnou skupinu a porazíme hlavní všehozlo v podobě obrosvského oka, které velí skupině skřetů. Postavy, prostředí, dialogy atd atd
      • Pokud se nepletu, tak by ti napsal Zaklínač.
  • kdy bude?
  • Opravdu smutné kam to Bioware dohrabali. Už roky neudělali pořádné RPG. Mass Effect je ujetá TPS bez špetky vlastních nápadu a Dragon Age - taky takový směska všeho možného. RIP Bioware.
    • No hlavne Bioware uz neni Bioware. Je to EA Edmonton, jen si nechali to logo, aby se nereklo. Tenhle vysledek musel byt jasny kazdemu, kdo videl ten propastny rozdil mezi ME1 a ME2, potazmo mezi DA:O a DA2. Takze nejen, ze uz roky neudelali poradne RPG, ale uz ani zadne neudelaji.
      • MrSanta
        Rozdíl mezi Mass Effect 1 a 2 se mě osobně zdá taky propastný, ale opačným směrem. Líbí se mi komornější příběh, odstranění naprosto zbytečného a prudivého inventáře z jednotky a změna skillů. Je jich sice méně, ale zdají se mi použitelnější. Nemluvě o hackování z jednotky, kdy s sebou člověk musel tahat určité postavy, aby se dostal k zamčenému lootu.
        Dvojka Dragon Age - opět pro mě zajímavý příběh. Netřeba v každé hře zachraňovat rovnou celý svět*1*. A když si uvědomím, jak málo času na výrobu Dragon Age 2 měli, tak ta hra dopadla velmi dobře.
    • COŽE?? Jako chápu každý má svůj názor ale série Mass Effect patří podle mě k tomu nejlepšímu z herního průmyslu a to na sci-fi moc nejsem. Taktéž Dragon Age je vynikající RPG kterých moc není. Obě série poskytují ty nejlepší herní příběhy do kterých se lze ponořit na desítky hodin....
      Proto musím velmi nesouhlasit s tvým názorem - já myslím že Bioware dělá stále vynikající hry *3*
  • Cosi
    Tak schválně, kolik postav se z Dragon Age: Inquisition přidá na tenhle seznam: http://www.gamesradar.com/recycled-characters-you-see-in-every-bioware-game/
    • Hlavne ta recyklace probiha uz od baldurs gate 2
      • VergiliusGrey
        Tak ono dneska vymyslet originální postavu, která nebude mít moc společného s nějakou již vytvořenou postavou, není úplně sranda.
        • len problem je, ze oni uz nevymyslaju nove postavy od 99. roku, nie ze dnes :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit