Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Morraw
    Mě se to líbí. Je to takové hezky evropské, jak už někdo zmiňoval warhammerovská atmosféra. Navíc to vypadá jako skvělá alternativa pro lidi, kterým se styl DS líbí, ale jinak to pro ně byla frustrující hra. A takových lidí je určitě víc než dost.
    Navíc, hra se nesnaží stát třetím DS. Bere si pouze inspiraci. Fakt nechápu, proč je tady od fanoušků DS vždycky tolik hejtu.
  • Ten původní obrázek teda vypadal lépe... tady je to nějaký přeplácaný. *6*
  • kennyB
    esanti: "pevně věřím, že odpadne frustrace z DS a zůstane obtížnost "- Tuhle pasáž jsem nepochopil.
  • mě se to líbí po všech stránkách, je na co se koukat jak ve světě, tak především samotná postava a její vzhled je naprosto fantastický a to hopsání s DS se s tím nedá opravdu srovnávat, Lords of the Fallen jasně vede. K hratelnosti se vyjadřovat zatím nemá smysl, ale pevně věřím, že odpadne frustrace z DS a zůstane obtížnost
    • hezký pokus o trolling. Za snahu 3/10.
  • Polygonově je to dál než Dark Souls, ale atmosfericky a artově to původnímu Dark Souls nesahá ani po malíček...
  • Evil, last hope, hero, evil, bla bla bliju. *11*
  • No protože se to porovnání s DS sérii asi nevyhne tak se tomu ani vyhýbat nebudu. Zdá se mi, že by to mohla být hra pro ty hráče jako jsem já, který na DS ocenili hardcore gameplay, ale narace a samotný svět jim připadal až moc nerdský. Tohle má pěknější lokace. *4*
    • nerdský svět? Myslíš svět, který je špinavý, drsný, nehostinný prostě dark fantasy, které tu dlouho nebyl. Opravdu žasnu, jací jsou v současnosti hráči idioti...
      • Hmm :D Nějak nechápu tvůj pokus o vytvoření protikladu drsného, nehostinného,špinavého světa, prostě dark fantasy proti nerdskému světu. Píseň ledu a ohně respektive hra o trůny je také špinavý, drsný, nehostinný prostě dark fantasy, přesto na to kouká miliony běžných lidí. Zkus jim ale předložit ne tak jednoduchou naraci DS a nejspíš je to brzo přestane bavit.

        Takže že je svět drsný a pro nerdy může být pravidlem. *3*

        Tvoji poslední poznámku ignoruji, protože je irelevantní. :P
        • Si mimo. Ice and Fire je jen krásna vize středověku - Feudální Anglie. Špinavé Dark Fantasy je úplně někde jinde než Ice and Fire. Je vidět, že nejsi v obraze, čili další diskuze je zbytečná.
          • Feudální Anglie, kde chodí zombící, vstávají lidé z mrtvých, po oblacích létají draci. *7* Nemusím snad pokračovat. To, že je to inspirované válkou Růži ještě neznamená, že je to vize středověku.

            Ale jak mne někdo začne označovat za idiota nebo mi předhazovat, že nejsem v obraze tak se moc nerozpakuji, protože takový člověk většinou opouští význam samotné informace, aby mohl napadnout nějakou slabší část a nemusel moc argumentovat.
            • *1* Si docela vtipný, jak svoji omezenost snažíš skrýt za rádoby chytrými frázemi...
            • "Amaroune proč ze sebe děláš dobrovolně hlupáka? Na Legii to dělají lidi z řemesla, píší tam do diskuzí i autoři české fantasy a sci-fi tvorby, pokud chceš zjistit do jakého poddruhu to zařadit, tak běž tam. Vůbec nemáš šajn o tématu, ale pomoci internetu se snažíš zamaskovat svoji hloupost, bohužel se ti to nedaří a děláš ze sebe větu od věty většího hlupáka."

              To vedeš nějakou evangelizační misi nebo co? *1* Jasně ti napíšu, že mne přesné zařazení kde koho zas tak moc nezajímá a ty za mnou přijdeš jak jehovista po padesáté a začneš, asi takovým způsobem "vy mi asi nerozumíte....". *7* Chápej mne je úplně ukradený jestli na Legii je nějaký super odborník. To na awoiaf.westeros.org/ může být taky. Pro můj sociální, profesní nebo volno-časový život není podstatný kam se to škatulkuje a je mi to k prdu. Já pevně věřím, že potlačíš či utřeš tu slzu, neboť možná v této oblasti zůstanu nevzdělaný, ale je to tak. *3*
            • Amaroune proč ze sebe děláš dobrovolně hlupáka? Na Legii to dělají lidi z řemesla, píší tam do diskuzí i autoři české fantasy a sci-fi tvorby, pokud chceš zjistit do jakého poddruhu to zařadit, tak běž tam. Vůbec nemáš šajn o tématu, ale pomoci internetu se snažíš zamaskovat svoji hloupost, bohužel se ti to nedaří a děláš ze sebe větu od věty většího hlupáka.
            • Boze. Hra o Truny vubec nema s dark fantasy nic spolecneho pokud se vedle ni postavi Dark Souls. To snad je naprosto jasne, nevim proc vubec tady existuje nekdo kdo tu placa nejaky srance a pouziva cizi slova aby byl cool a snazi se to vyvratit.
            • "Tak na internetu najdeš tuny nesmyslů, např Definicu Malazu jako High- fantasy. Tady bych používal Legii, tam je to přesné..."

              "tam je to přesné..." - *1* Přesné. Víš proč se společenským vědám říká měkké vědy? Protože nemají exaktní odpovědi a využívají spíše divergentní myšlení. V takových vědách najdeš hodně pravd. A stejně tak můžeš klasifikovat různá díla jak je libo a podle tvého pocitu. Pokud obecně Píseň zasahuje do několika ploch - definic žánrů tak můžeš subjektivně specifikovat jak je ti libo a jaký máš nastavený parametry. Jestli pak obecně někdo vymyslí nějaký super nový cool název jako soft-dark fantasy 2grade nebo dark-high-low fantasy tak to už mne fakt nějak nese*e a stejné tak kde je to přesný a kde ne. *7* Tolik z mého nerdství *1*
            • Tak na internetu najdeš tuny nesmyslů, např Definicu Malazu jako High- fantasy. Tady bych používal Legii, tam je to přesné...
            • "Zase úplně nesmyslná reakce".... Ježiš marja. Hádat se tady o každý bod. To je to co přesné považuji za nerdské. Jestli Ice fire podle nějakého speciální ústavy nesplňuje parametry dark fantasy do puntíku, to mne fakt netrápí tohleto slovíčkaření. To je jak boj s větrnými mlýny.

              Hele na http://awoiaf.westeros.org/ - Genre(s) High fantasy, Dark fantasy, Medieval fantasy => zkus jim napsat, že nemají ani z 10 % pravdu :D
            • Zase úplně nesmyslná reakce, Ice and Fire je fantasy, že jsou tam nějaké prvky fantasy, to je snad jasné, ty jsi uvedl jako špinavé dark fantasy Ice and Fire - což je naprosto mylné, Ice and Fire ani 10% nesplňuje definici Dark Fantasy. PS. Zombící a kostlivci- takhle to prasí TV- show, to nemá s předlohou vůbec nic společného...
    • Malleth
      Tady je zas narace extrémě generická a klišovitá
      • Jo jo, to je možný, ale nejspíš u toho člověk nemusí trávit tolik času aby se do toho světa dostatečně ponořil.
        • Paulcz
          no pain, no gain.. raději tomu věnovat čas než hrát nějakou blbost co ti nic nedá, ale samozřejmě každýho věc
          • "no pain, no gain" - tohle pravidlo mám u kreslení, skicování a portrétování. U her možná trošku měknu, ale ono zas tak ten super hardcore taky vždy není úplně ono. Před lety jsem pařil Dwarf fortress a dneska nad tím kroutím hlavou. *4*

            Uvidíme jaké to bude, ale soubojě mi to přijde zajímavé
            • Jo jo nejspíš to tak bude, když to říkáš
            • ty seš mi taky expert na všechno, že Rembrante?
        • Malleth
          Delší ponor do světa sem zažil jen u demons souls, protože svoje nejzajímavější lokace a momenty jsou spíš ke konci, ale Dark Souls ukáže svoje krásy hned na začátku. Člověk nemusí chápat každou souvislost a číst na netu backgroundy NPC aby, to co autoři vytvořili ocenil. Samotný vyprávění skrz prostředí podle mě stačí. Ale to je asi o vkusu.
          • Stačí? Podle mě by se hry měli soustředit právě na práci s prostředím, s náznaky apod. jak je to v Dark Souls, když chci příběh stejně si raději přečtu knihu nebo pustím film, jelikož herní příběh je vždy reklama na klišé...
            • Malleth
              Určitě, je to silnej nástroj jak ti podvědomě předávat mraky informací bez toho abys přerušil flow gameplaye a málokdo to zvládá tak dobře jak Miyazaki.
          • Pro mne to prostředí není. Na mne je ten svět moc surrealistický nebo jak to říct. Takže asi ano - je to o vkusu. *4* Ale jak jsem zmiňoval, obtížnost jsem ocenil hned od začátku.
  • Malleth
    Prostředí vypadá solidně ale to video je hrozný. Obzvlášť ten proslov u toho.

    https://www.youtube.com/watch?v=jm3deGWKe08
    Tady je mimochodem ukázka videa obdobnýho typu. O dvě generace pozadu ale mnohem působivější....
  • Svět vypadá vymazleně. Ukázka z bojů s bossy také nebyla zlá. Aby to nakonec nebylo lepší než Bloodborne. Každopádně odvedli velice solidní práci a moje peníze mají jisté.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit